Gå til innhold

Macafé — Uformell chitchat rundt Mac og Apple.


Roberto

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har nå vært innom Eplehuset og fikk beskjed om at det er stor sannsynlighet for at harddisken har tatt kvelden. Det koster 2000 kr om de skal ta backup, noe jeg selvfølgelig vil prøve å slippe unna ved å gjøre det selv. Det store spørsmålet er hvordan? Kan jeg kjøpe meg et 2,5" kabinett og putte harddisken inn i, eller ryker garantien da? Evt. er det mulig å komme i kontakt med harddisken ved å koble den til min stasjonære pc med USB-USB-tilkobling?

 

Ifølge norsk lovgivning så har du krav på å kunne bytte harddisk og minnebrikker på bærbare maskiner uten at det skal gå utover garantien, forutsetter naturligvis at du ikke roter til noe underveis. Og alt du trenger en USB-docking løsning eller et eksternt kabinett og kobler til en annen maskin og bare kloner hele skiten eller tar backup av det du ønsker.

 

Det store spørsmålet er om deler av disken har blitt korrupt eller om hele greia har tatt kvelden? Har den tatt kvelden så blir det ikke lett å få ut noe som helst fra den, og da må den vell eventuelt inn til http://www.ibas.no/ og det koster skjorta.

Okei, det var godt å høre :) Hadde en 2,5"-tilkobling liggende, så koblet til harddisken via USB til min stasjonære PC. På bildet under ser dere hva jeg får opp.

 

1. Hvordan kan jeg komme meg inn på harddisken for å få ut filene? "Disk 2" er MacBook-harddisken min.

 

2. Må jeg koble disken til en Apple-pc for at den skal kunne gjenkjenne harddisken?

post-35504-0-59652500-1321645371_thumb.jpg

Endret av 2bb1
Lenke til kommentar

Safari vil ikke starte lengre på macen min, noen som aner hvordan jeg kan fikse det? Har Lion. Har prøvd å restarte og å force quitte safari, men det nytter ikke, den vil fremdeles ikke starte. Den bare ligger og spretter opp og ned i launcheren frem til den stopper. Programmet står som not responding i activity monitor. Skjedde når jeg lukket safari for to dager siden, for første gang siden noen updates fra apple. aner ikke om det er relevant.

Lenke til kommentar

Du kjører vell ikke firmware 1.11 eller 1.13 lengre heller? Poenget mitt var at siden DIR-655 kjørte disse firmware versjonene så har stort sett alt av consumer produkter til D-Link gått rett vest... Det inkluderer DIR-655 av nyere revisjoner og med nyere firmware enn v1.11 / v1.13 (husker ikke om det var 11 eller 13, begynner å bli noen år siden nå).

 

Det er rikitg, jeg gjør ikke det, men det gjorde jeg før, problemene var der da også, ditto med forumpostene.

 

AtW

 

Min D-link DIR-825 fungerer i hvert fall uten noen som helst problemer.

Firmware Version : 2.01EU , Fri, 12, Jun, 2009

 

Har diverse eple og andre sine produkter på den.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132

Hva slags underlag er det du har maskinen på?

Akkurat når jeg postet dette hadde jeg den i senga, hovedgreia er bare at den ikke har gjort dette før begynte etter den siste oppdateringen om jeg ikke er helt på vannvidd. Likevel irriterende, før kunne jeg se på f.eks. MLG Live i senga uten å måtte forsøke å overdøve viften.

 

EDIT: Satt nettopp med den på pulten med to faner i Safari mens jeg kopierte ei 550MB fil og skulle du sett, tror du ikke viftene begynte å suse smått igjen. Tror jeg kommer til å kjøre en fresh install eller noe slikt iløpet av morgendagen/mandag i grunn.

 

Det er jo litt vanskelig å komme til hvis man har en laptop?

Hvis jeg ikke husker helt feil kan du bare lukke laptopen og den eksterne skjermen/tv-en tar automatisk over, sett at du kjører OS X Lion.

 

Jeg testet nettopp dette med min mba som kjører Lion og da slo den seg av gitt.

Antakeligvis fordi den ikke ladet samtidig antar jeg, den gjør dette kun dersom den lader. Dersom den faktisk ladet vet jeg derimot ikke.

Endret av Slettet+56132
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...