Gå til innhold

Militærtråden - for de som er i militæret


Kurt P

Anbefalte innlegg

Men vil det være noe problem om jeg som jente f.eks. går vakt og sikring eller noe sånt et år? Altså, jeg har ikke planer om å dra til Afghanistan, akkurat.. ? :dontgetit:

Er selv vaktsoldat, og vi har hatt jenter på 1.60 med en midje like tykk som låret mitt her på kompaniet som har klart seg gjennom hele tjenesten, skyteuke og mestringsøvelse inkludert, helt fint. Men hvis du vil tjenestegjøre i Panserbataljonen eller andre "manneavdelinger", så ikke la noen stoppe deg. Noen kommer til å si at jenter ikke hører hjemme der, men drit nå for helvete i de, det faktum at du er der gjør dem enda surere, og det er en bra ting. Det er bare morsomt å bli hatet av idioter (halve kompaniet pluss befal hater meg, og jeg elsker det). Norge har hatt full likestilling i Forsvaret i hvor mange år nå, er ingen som har dødd av det hittil. Hvis det blir krig, noe det aldri noensinne kommer til å bli, så er det ingen som kommer til å regne med deg og meg uansett. Jeg har vært et år i Forsvaret, jeg har sett kanskje ti stykker på hele Haakonsvern som ville vært egnet til strid i en ekte krigssituasjon. Kongen er fucked uansett, for hele Garden kommer til å gjemme seg på dass.

 

Haha, så jævlig godt å høre ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

vårt berretløp var å stå opp til vanlig tid, stille ut, ta en rask kts og pakke en ganske tung sekk, dog ikke megatung.

Deretter var det buss til blåtinn hvor vi møtte lagførere som hadde vert ute i felt et par dager allerede (lagførerkurs).

Hvert lag fikk en vankanne og et par lagførere så marsjet vi til 2-3 tiden om natten, underveis skulle altid et lag løpe i front å sikre topper.

 

Vi slo leir og jeg tk

ok en av de første streifene og fyringsvaktene, og når jeg endelig kom meg i posen var det kontakt, vi gjorde motstand så var det flytting, vi marsjet videre til en vei, og kom tilbake til leir ca middagstid, elns dagen etter.

Vi tok et par runder i hinder/gjørmeløypa og så var det vedlikehold, pusse primus, våpen, så var det endelig å sove, og opp kl 06 dagen etter..

 

Vel, til uka har vi "Øvelse Skyting". Blir kjipt :no:

Lenke til kommentar

Husker berret-"løpet" jeg også...

Vi skulle ha fyfo og stillte i trenings-tøy på morgenen, men fikk raskt beskjed om å stille KTS(Klar Til Strid) med sekk, som alltid inneholdt det vi trengte i felt. Mer enn det fikk vi ikke vite.

Så marsjerte vi, har aldri opplevd troppen så stille, verken før eller siden...

Da vi kom frem til en skog som var en kilometer eller to unna der vi startet fikk vi beskjed om å sette oss i kringvern, lagførerene ble kalt inn til ett lite møte, stemningen var til å ta og føle på...

 

Så kom det, feltfotball stod på agendaen, AG`ene ble satt igjen, sammen med med evt. andre våpen og vi spillte i 50cm snø KTS, uten våpen da :p

Slitsomt men ekstremt artig, men det var det nærmeste vi kom berretløp.

Vi hadde noen latterlige slitsome øvelser senere, men det var etter vi hadde fått berreten. Den verste var vel også kanskje den korteste, startet dagen på skytebanen før øvelsen startet.

Den varte vel rundt ett døgn, men det var ett døgn med 0 mat, konstant fysisk aktivitet med tung sekk, lange recon-turer i skogen med strids-sekk pakket for å kunne overleve en stund-

I mellom alt dette flyttet vi campen konstant, tror vi flyttet hele campen 5 ganger i løpet av natta da FI ble observert i området.

Endte med at vi satte opp telt i tett skog, ca 50cm høyt over en grop, 0 comfort for de som fikk være i teltet, men det var i det minste gjemt :)

Etter alt dette var gjørmeløp(drev vel på en drøy time i gjørma), ett lite liten tur i elva etterfulgt av vask i iskaldt vann.

Dette var vel i mai, så verken elva eller gjørma var spesiellt varm, men det var ikke noe problem når man var i konstakt hard aktivitet.

Vi skiftet, fikk pølser og sovnet på grus-veien når vi ventet på bussen :p

 

Det ble litt lang post, har hatt værre øvelser enn det, men ikke langt ifra så intenst fysisk krevende...

Endret av aklla waits for alice
Lenke til kommentar

Er det "vanskelig" og ta generell studiekompetanse når du er inne? Ettersom jeg skjønte så kan det gå utover helger osv. Men er det liksom overkomelig eller blir det temmelig hardt?

 

Det kommer ann på deg selv.

Jeg tok selv fagene da jeg var inne. Det er undervisning 1 kveld, 2 timer, i uken per fag. Skal du ta alle fagene kan det fort bli undervisning hver kveld på deg, mandag t.o.m. torsdag.

Egenstudie er viktig og du må nok regne med å studere mye på egenhånd i fritiden.

Noen er lettlærte, mens andre må slite seg gjennom, og dette vil avgjøre hvor mye av fritiden din som går til studier.

 

Jeg kan ikke si at jeg studerte så veldig mye gjennom halvåret, men jeg tok det igjen i lesedagene jeg fikk før eksamen. Hva du får på eksamen blir vanskelig å si, men det gjelder å finne studieteknikk som passer for deg, samt lage sammendrag ut av pensum.

 

Lykke til!

 

vZ.

Lenke til kommentar

Berretløpet vårt var egentlig ikke så ille. Ble vekt med alarm i 5-tiden om morgenen, med beskjed om å stille KTS. Deretter "hold opp" tjeneste med mye ferdigstilling mens folk måtte løpe inn for å hente ting de hadde "glemt" - det meste var ting som ikke stod på noen pakkliste. Så var det inn igjen med Ludvik og AG, fikk utdelt en vannkanne og ett stk befal på båre, før turen gikk gjennom treningsløypa og hinderløypa hvor det lå 20-30cm nysnø. Hele laget måtte ta 15 armhevninger hvis befalet rørte bakken. Det var tungt, men overstått ila. 2-3 timer.

 

Mestringsøvelsen var derimot et lite helvete. Aner ikke hvor langt vi gikk ila. de dagene, hele tiden med splintvest, den gamle GRU'en (altså den som var før "fiskevesten"!), ludvik og våpen. Gåingen ble kun avbrutt av korte "oppdrag", feks. prodding etter miner i myr, klarering av div. golde topper, osv. Ila. fire dager spiste vi én pakke kjeks (de som ligger i stridsrasjonene), én kald Drytech og en RSP, samt én kokt høne fordelt på ett lag. Regnet hele forbanna uka og jeg har aldri vært så mye kald, men klarte allikevel å sovne ved hver eneste stopp på mer enn 2 min. Hele greia ble avsluttet med at vi ble tatt som krigsfanger og måtte stå i en hall i 4 timer med bind for øynene mens K9 sørget for at ingen sovnet. Var flere, inkl. meg selv, som begynte å hallusinere pga. søvnmangelen. Det var kontinuerlig hat de fire dagene det varte, men utrolig gøy å ha gjennomført.

Lenke til kommentar

Husker vårt beretløp, var faktisk ganske kjipt. Husker vi nettopp hadde hatt langperm, og vi hadde fått beskjed om at det var utdanning som stod på papiret for neste uke. Stod opp til vanlig tid på mandag, og fikk beskjed om å smøre matpakke, fordi vi skulle på dagstur. Så, vi smurte jo matpakke når vi spiste frokost, og stilte KTS etter det.

 

Den dagen gikk vi opp på Keiservarden, var ganske tungt med fullt utstyr. På vei ned igjen tok vi lunsjpause, og de fleste spiste jo opp maten de hadde smurt seg. Like etter fikk vi utdelt bårer og vannkanner.

 

Vi marsjerte deretter i skiløypene i bodømarka, med kontakter og ca fire timer søvn hver natt frem til torsdags morgen, da var hadde vi trasket opp til bestemorenga. Kvelden før fikk vi forøvrig vårt første måltid. På bestemorenga var det skiskytterturnering som alle var med på. Så, utpå ettermiddagen ble vi kjørt til leir, lg de fleste trodde vel egentlig det hele var over.

 

Vel, på natt til fredag ble vi vekt i 5-tiden, og da var det hinderløypa i noen timer før vi endelig fikk utdelt beret.

 

Var ikke noen hyggelig opplevelse, men man lærer jo at man alltid kan gå lengre enn hva man gidder og tror.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...