Jump to content

Killswitch

Medlemmer
 • Content Count

  2480
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1060 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Skal vel noe til for at det du beskriver skal gi utslag ved en eventuell test. MEN - Dersom MP skulle dukke opp med glasset, vær ærlig først som sist - og legg fram saken umiddelbart for befal \ MP. Sier du ingenting og tester positivt - mot formodning - så vil nok det gi deg problemer, og forklaringer rundt nark i etterkant er langt mindre troverdig.
 2. Noe info i videoformat: https://www.facebook.com/watch/?v=1525581287458658 Noe mer info i tekstformat fra Milforum: https://milforum.net/showthread.php/63576-Milit%C3%A6r-livvakt
 3. Hei. Sole innleggssåler er min "go-to såle om sommeren*. Kjøp den sorte varianten, den er tykkest og gir best demping. Her er M77 en elendig støvel, noe du merker godt med tung sekk på hardt underlag. Sålen støtter også godt under foten, og jeg merker et hav av forskjell med mine bein kontra forsvarets standard, men alle bein og føtter er ulike. * Jeg sier om sommeren, fordi sole-sålen isolerer dårlig og blir den våt tar den tid å tørke. Vinterstid brukes standard såle med en ull-side og en pappside (utlevert fra Forsvaret). Impregnering: Kjøp en boks Kiwi skokrem på matbutikken og en vanlig skobørste, 20 kr på OBS eller tilsvarende steder. Sett inn støvlene med et relativt tykt lag kiwi over natta med børsten. Dagen derpå tørker du av det overflødige med børsten, fyller de til randen med lunkent vann og går med de til de er tørre. Når det er sagt. Jeg ville tatt et par småturer med de først, lett Kiwi-bruk før og etter bruk, bare for å begynne å myke opp læret og venne foten noe til støvelen før du går så langt at støvelen tørker. Det sparer deg fort et par gnagsår hvis dine bein er som mine. Husk å bruke et par såler i støvlene under dette - ikke av Sole-typen, da vannet nok vil skade denne. Invister i et par med ull \ papp-sider som Forsvaret leverer ut Bruker du vanlig Kiwi skokrem hyppig, og ikke lar støvelen tørke ut for mye mellom bruk, så er dette i utgangspunktet nok til at støvelen holder seg vanntett. For de verste regnværsdagene, så har jeg prøvd en vanlig impregneringspray av typen som går på Gore-tex \ garvet lær etc. Dette funker ganske greit, men her er jegerstøvelen til Forsvaret langt bedre, da den er bortimot helt tett fra start.
 4. Killswitch

  rekrutten

  Forsvaret.no - Fysiske krav Nå er det en del år siden jeg var rekrutt, men i og med at rekruttperioden er 8 uker (pluss \ minus), så kan du legge til grunn at slik testing vil skje forholdsvis tidlig. Nå vet jeg ikke hvor du er innkalt til, men de fleste avdelinger vil ha en del aktiviter gjennom rekrutten som vil teste din kondisjon. Noe så enkelt som en dag på skytebanen medfører en marsj med sekk, våpen og annet utstyr. Husker fra egen rekrutt at en slik "administrativ" marsj var nok for enkelte til å skille seg ut i negativ retning. Henger en ikke med når avdelingen skal gå fra A til B, så har man en jobb å gjøre om en ønsker å bli værende. Når det er sagt, er man nesten der, så vil en normalt sett ha en god formstigning gjennom rekrutten grunnet aktiviteter, og hvis en ellers viser seg egnet er det opp til befalet ditt å gjøre en vurdering rundt din videre tid i avdelingen.
×
×
 • Create New...