Gå til innhold

Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

Cappo skrev (1 minutt siden):

Det er jo ingen av managerene som kjøpte Ronaldo og heller ikke Sancho tror jeg.

Jeg snakket uansett om spillestil og ikke klubbfilosofi. For hvis Ten Hag ikke klarer å få spillere som er kjent med hvordan han ønsker å spille til å spille slike han ønsker, så er det vel strengt talt noe helt annet som er galt her enn at manageren har hatt for mye ansvar angående spillerkjøp. 

Ofte fått for mye ansvar, ikke alltid.

Men det underliggende problemet er likevel det samme; det finnes ingen helhetlig plan bak transferstrategien til United. Noen ganger er det å gi manageren det han vil ha, andre ganger er det å hoppe på et digert navn, så skaffer man seg et eller annet supertalent man låner bort neste sesong, et cetera. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dragavon skrev (5 timer siden):

Ja, eg skjønner ikkje heilt kvifor det har blitt ein etablert sannhet at Glazers ikkje bruker penger på klubben. 

Greit nok at fasiliteter burde oppgraderes snart, men dei har virkelig brukt mykje penger på spelarar. At pengane for ofte har blitt brukt på dårlige kjøp er ein heilt annan sak.

For det første så bruker de jo ikke penger? Klubben bruker av egne inntekter samtidig som det også har blitt brukt milliarder på å betale renter av gjelden Glazers har påført klubben, attpåtil det har de tatt ut mange millioner i utbytte som eneste eiere i ligaen. Er det virkelig slikt at klubben blir drevet optimalt av Glazers med de ressursene vi har tilgang til? Skal vi bare skylde på managere og skjebnen for at det går dårlig med United og ikke den ene konstanten som har vært en del av det hele veien?

Det er heller ikke en annen sak at pengene blir brukt på feil/dårligere spillere da det er deres ansvar hvorvidt klubben kjøper spillere for å selge drakter og styrke merkevaren istedenfor det som er optimalt for sportslige resultater. Woodward sa det rett ut han, United trenger ikke å vinne trofeer for å tjene penger, så da var man fornøyde.

Ratcliffe holder ikke på med den omstruktureringen bare for å ha gjort noe, det er en grunn til at han henter de folkene han henter. På samme måte så skyldes det ikke tilfeldigheter at mindre klubber som Brighton, Southampton for ikke så lenge siden osv. Har lykkes med langt mindre ressurser enn andre klubber.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Cappo skrev (21 timer siden):

Jeg snakket uansett om spillestil og ikke klubbfilosofi. For hvis Ten Hag ikke klarer å få spillere som er kjent med hvordan han ønsker å spille til å spille slike han ønsker, så er det vel strengt talt noe helt annet som er galt her enn at manageren har hatt for mye ansvar angående spillerkjøp. 

- Ten Hag henter sine typer spillere

- Solskjær henter sine

- Mourinho henter sine

- Van Gaal henter sine

- Moyes henter sine

... dersom disse managerne hadde hatt en noenlunde lik måte å spille fotball på, og man ikke hadde skiftet ut alt fra CEO til rekrutteringssjef til visjon og whatnot i løpet av de siste ti årene, så hadde United vært på et langt bedre sted enn de er i dag. 

Se for deg et treetasjers byggeprosjekt der arbeidet i hver etasje utføres uavhengig av de andre etasjene med forskjellige fagfolk fra ulike firmaer i hver etasje. Legg så til at de tre ulike rørleggerfirmaene, de tre ulike snekkerfirmaene, elektrikerfirmaene etc ikke snakker med hverandre, hverken på tvers av etasjene eller på tvers av faget. Og så har du en huseier som er på en øy i Stillehavet uten dekning i hele prosjektperioden.

Der har du United under Glazers. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

https://theathletic.com/4845377/2023/10/18/glazers-man-utd-debt-dividends/

Fin artikel om Glazers oppkjøp og konsekvensene for United økonomisk. I korte trekk, united ble kjøpt for £790M, og har siden oppkjøpet betalt £745M i renter på "eget oppkjøp". 

I tillegg har klubben sølt bort milliarder på spillerlogistikk. Om det er en konsekvens av Glazers eierskap kan sikkert diskuteres, men jeg ser i alle fall ikke en ansvarlig eier på noe plan når det kommer til Glazer-familien. De har kun økonomiske motiv for å eie klubben, og de har tilsynelatende like god kontroll på klubbdrift som en gjennomsnittlig pub-fan. Signalsigneringer kjøpes inn uten plan for spillestil og retning. Forhåpentligvis blir driften av klubben bedre under Rathcliff. Så får vi fans heller leve med at majoritetseierne våre er noen parasitter som ikke bryr seg om klubben vinner en eneste kamp i løpet av sesongen.

Endret av Prusk
Lenke til kommentar
oOF skrev (4 timer siden):

Så skal det sies at Man City kanskje har noen svin på skogen i måten de har kommet dit de er i dag også.

Ingen tvil om det.

Når man bryter lover og regler for å slippe å måtte ta hensyn til økonomien på lik linje med alle andre klubber så står man fritt til å prøve og feile alt som måtte gjelde drift og struktur av hele organisasjonen for å finne de mest optimale løsningene for å kunne bli bedre enn alle andre.

Lenke til kommentar

@Danielzu Nesten utrolig at ingen danske har gjort dette før, det har jo vært noen gode opp igjennom. Eriksen f.eks! Flott at Højlund tok den :) 

Mainoo sitt mål var fantastisk, et talent jeg håper slår ut i full blomst om klubben kommer seg på beina igjen. Tror også Rashford for prisen for mars, selvom kampen ikke var noe å skrive hjem om :p 

Lenke til kommentar
bshagen skrev (På 7.3.2024 den 6:46 AM):

Har en vond følelse av at de bare får bot og/eller mister noen poeng for én sesong :( 

Akkurat dette som dessverre kommer til å skje. Egentlig burde de mistet x antall poeng i alle sesongene hvor de har juksa. Det vil også inkludere å gi fra seg titler og betale tilbake premiepenger. Da hadde man virkelig statuert et eksempel og ikke minst hadde det svidd noe jævlig.

 

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Deilig kamp i går og jeg tør påstå at den var fortjent også! I dag er det rød-mandag!! ❤️

Litt digg å se Klopp intervjusonen også, dette svei! Men sånn skal det være i en klassiker, det er det det handler om! 

Endret av bshagen
Lenke til kommentar

Nydelig type! Har ikke mistet en eneste kamp for oss til skade, men har sannelig ikke vært 100% i alle kampene han har spilt. Har enorm respekt for Bruno. Håper han blir i mange år. Gir alltid alt for klubben, og for oss supportere.

Herlig kamp. Håper vi slår dem i ligakampen også. Greit med en pause nå, var nok en påkjenning. Håper noen får hvile litt i landslagspausen

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...