Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Jeg har blitt utfordret fra Countryman. Jeg tror han syns jeg er litt treig og fei og trenger derfor og deffes litt. Har trent bra, men blitt litt dvask igjen :p Anyway, planen er å gå ned ca 8kg over 10 uker. Utfordringen min er mat på reise, siden jeg reiser 4uker av gangen. Og det er ikke til Sverige heller akkurat, så tilgang på et godt utstyrt kjøkken er ikke helt det enkleste, men har enkle kokemuligheter, og svært begrenset utvalg i en lokal butikk. Tiden jeg har til rådighet er knapp, jeg jobber 12 timer hver dag (84 timer uka) + reise til og fra jobb, så kommer transport til og fra trening samt matlaging - ja, jeg trenger 8 timer søvn også, også er det jo hyggelig å prøve å prate med folk også. Så vil helst mekke mat som er kjapt og greit. Kom om over disse kyllingproduktene fra Nollis som Proteinfabrikken og Gymgrossisten selger:

https://www.proteinfabrikken.no/kylling/matvarer

Noen som har prøvd? Næringsinnholdet ser da unektelig bra ut. Litt dyrt, men jobben betaler uansett om vi vil ha med oss litt mat i baggen fremfor kun å reise på restauranter. De er hermetiske, som er genialt å ha med seg på tur! :D

Videre så tenkte jeg å "parre" dette opp med litt proteinpasta fra Monster. Dette har jeg prøvd før, og jeg syns det er veldig godt egentlig. Kommer ikke til kun å spise dette, så har med litt vanlig fiberpasta fra Sopps også, som er favoritten. Videre så skal jeg ha med meg litt makrell i tomat, og kanskje litt proteinpulver. Sier *kanskje* til dette, da jeg har funnet ut at jeg egentlig ikke er så jævla fan av det der.

Eksemplet på middag, blir da 2 poser pasta (60g) sammen med to bokser kylling i fra Nollis 2x150. Det blir det i underkant av 600kcal og vanvittige 114g protein! Det er villt mye protein på 600kcal!

På jobben så kan jeg legge til at jeg spiser nesten bestandig "salat". Så der kommer grønnsakene inn i bildet, som brokkoli, salat, tomater, løk osv. Blir maks et cheat meal i uka, og må holde meg i skinnet for at jeg ikke skal drikke så jævla mye, for der går det mange kalorier fort

Jeg må finregne litt på dette, men tenker jeg skal ligge på ca 2200-2400kcal om dagen mens jeg er på jobb


Tycks? 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har blitt utfordret fra Countryman. Jeg tror han syns jeg er litt treig og fei og trenger derfor og deffes litt. Har trent bra, men blitt litt dvask igjen :p Anyway, planen er å gå ned ca 8kg over 10 uker. Utfordringen min er mat på reise, siden jeg reiser 4uker av gangen. Og det er ikke til Sverige heller akkurat, så tilgang på et godt utstyrt kjøkken er ikke helt det enkleste, men har enkle kokemuligheter, og svært begrenset utvalg i en lokal butikk. Tiden jeg har til rådighet er knapp, jeg jobber 12 timer hver dag (84 timer uka) + reise til og fra jobb, så kommer transport til og fra trening samt matlaging - ja, jeg trenger 8 timer søvn også, også er det jo hyggelig å prøve å prate med folk også. Så vil helst mekke mat som er kjapt og greit. Kom om over disse kyllingproduktene fra Nollis som Proteinfabrikken og Gymgrossisten selger:

 

*Snip*

 

Treig muligens ja, men fei synes jeg ikke du er.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Egentlig ikke treningrelatert, men siden det er noen med peil på kosthold her!
Kan man balansere et kosthold med høyt saltinntak, ved å spise ekstra mye kalium?

At vi spiser mye salt er jo noe mange er klar over, men man er ikke helt enig i hva som er mye.
Man har alt fra 2g til 5g per dag, som anbefalt dose. En teskje med salt er rundt 6-7g? Sier litt om hvor lite det er, og kanskje hvor lett det er å spise mye! 

Lenke til kommentar

Når du spiser mye salt, øker jo naturligvis saltnivået i blodet. Salt binder jo vann, som igjen øker blodvolumet. Derav høyere blodtrykk siden hjerte må jobbe hardere. Langsiktig skal visstnok ikke et økt vanninntak hjelpe. Det som muligens kan hjelpe, er å øke mengden kalium. Kalium vil øke utskillelsen av natrium, som da vil redusere blodvolumet. Om dette stemmer er jeg ikke 100% sikker på :p

 

Uansett, bare lunsjen min i dag var på 3,6g salt... 4 skiver med smør, 4x skinke, 4x ost. 

Lenke til kommentar

Når du spiser mye salt, øker jo naturligvis saltnivået i blodet. Salt binder jo vann, som igjen øker blodvolumet. Derav høyere blodtrykk siden hjerte må jobbe hardere. Langsiktig skal visstnok ikke et økt vanninntak hjelpe. Det som muligens kan hjelpe, er å øke mengden kalium. Kalium vil øke utskillelsen av natrium, som da vil redusere blodvolumet. Om dette stemmer er jeg ikke 100% sikker på :p

 

Uansett, bare lunsjen min i dag var på 3,6g salt... 4 skiver med smør, 4x skinke, 4x ost. 

Det stemmer nok ikke på noen måter nei :p 

Et økt vanninntak letter filtrering over nyrene som skiller saltet fra blodet. Natrium-kalium vil holdes i homeostase og denne differansen klarer kroppen å regulere selv uten inntak av vann etc. 

Det som gir høyt blodtrykk dog, kan være avleiringer over tid i blodårer, men der spiller salt bare en mindre rolle.

 

En momentær økning i blodtrykk rett etter opptak av sakt fra mat kan være mulig, men da må man spise mye.

Endret av Dufen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så salt øker ikke blodtrykket på noen vis? Som en person med høyt blodtrykk, hvor jeg er blitt anbefalt av både lege og  kardiolog å minke saltinntaket, er jo dette interessant! 

Salt kan øke blodtrykket momentært men ikke over lengre tid, stort sett etter matinntak. For en frisk person som ikke har sykdommer hvor salt er en faktor vel og merke. Jeg ser i svaret mitt at jeg ikke hadde skjønt at du hadde en forutsetning som gjør til at salt for deg er en risikofaktor. Det jeg nevner gjelder for friske personer. 

 

Edit: Jeg svarer for fort. Jeg antar at folk spiser "normalt" og ikke overdriver bruken av salt i maten. Å legge eget kosthold til grunn for hva andre opplever er kanskje ikke så nyttig... :lol:

Hvorfor har du høyt blodtrykk? Er det livsstil eller genetisk?

Endret av Dufen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjæresten min røk minisken på en topptur i fjor påske. Såpass ille at jeg og et par andre måtte frakte henne ned på båre. Gikk på krykker kanskje 2 uker, så rolig opptrening og så kort tid etter tilbake i full trening (mye tung knebøy). Nå er alle skader forskjellige, men jeg tror at det at hun er så flink til å trene beina er noe av det som gjør at kneet hennes er stabilt og fint nå i ettertid.

 

Ang. pullups er strikk en god idé, ja. Også "negative" reps er bra i starten før man klarer å heise seg selv opp. Det er å hoppe/klatre opp, og så senke seg sakte ned, så sakte man klarer. Kanskje bruke 4 sekunder ned i starten, og så jobbe mot å klare å bruke 10+ sekunder på vei ned.

 

Å! Takk for positiv historie! Fint å høre at det faktisk kan bli bra igjen. Kjenner hun det noe i det hele tatt nå?

 

 

Føler det bare har blitt verre. Men nå har jeg jo gått med denne skaden lenge, da. Før gjorde det feks ikke vondt å gå, men det gjør det nå. Samtidig frustrerende at legen ikke kan si noe om hva jeg kan forvente meg. Får bare gjøre fysioøvelsene og håpe på det beste. Har til og med fått sommerjobb på fjellet, så blir litt kjipt om jeg ikke blir i stand til å gå fjelltur/skitur da... 

 

Unnskyld for mye syting, men bare føles litt håpløst akkurat nå.

 

Angående salt og blodtrykk; føler jeg bruker mye salt (men fører ikke slavisk. Tilsetter ofte salt til måltidene mine. Men nå spiser jeg mest mat 'fra bunnen av', så sånn sett hadde jeg kanskje fått i meg mer om jeg spiste mer prosessert mat?). Har veldig lavt blodtrykk.

Endret av Kovalevskaja
Lenke til kommentar

Så salt øker ikke blodtrykket på noen vis? Som en person med høyt blodtrykk, hvor jeg er blitt anbefalt av både lege og kardiolog å minke saltinntaket, er jo dette interessant!

Da er det jo bare å redusere saltinntaket da? Det er egentlig ikke så vanskelig som du tror, det er bare å være litt mer var på det, samt kutte det ut i egen matlaging. Et eksempel er egg - mååååå du ha salt på det? Nei, du må må jo ikke det :)

Lenke til kommentar

Å! Takk for positiv historie! Fint å høre at det faktisk kan bli bra igjen. Kjenner hun det noe i det hele tatt nå?

 

...

Unnskyld for mye syting, men bare føles litt håpløst akkurat nå.

 

Vi pratet faktisk om det i helgen (vi var tilbake der det skjedde, hehe) og da sa hun at hun ikke kjenner noe til det nå. Som du sier er det jo en forskjell i skadene (akutt vs over lang tid), men håper det går like bra med din også!

 

Veldig lov å syte, jeg blir selv veldig nedfor når jeg pådrar meg skader som hindrer meg i å gjøre det jeg vil. Kjipt å være flink og trene, og så er det andre ting som kommer og ødelegger.

Lenke til kommentar

Å! Takk for positiv historie! Fint å høre at det faktisk kan bli bra igjen. Kjenner hun det noe i det hele tatt nå?

...

Unnskyld for mye syting, men bare føles litt håpløst akkurat nå.

 

Kan godt bidra med enda litt positivitet \o/ (kanskje)

 

Jeg ble gående med skaden i fire-fem måneder før jeg fikk svar på MR og en vei videre. Halvannen måned med litt målretta trening gjorde underverker. Jeg merka at bevegeligheten fikk lide litt, men det er egentlig bare enda en sak å jobbe litt med. 

Legen på sykehuset sa i hvert fall til meg at så lenge man er "ung", så kommer det seg stort sett ganske fort med riktig opptrening. :) Jeg kan fortsatt kjenne skaden, selv etter noen år, men stort sett bare om jeg har vært altfor stillesittende en altfor lang periode eller fått vridd kneet/beinet litt ufrivillig. Ikke noe hinder i verken hverdag eller trening, for å si det sånn. 

Lenke til kommentar

Diett og treningsfrekvens

 

Liker å trene styrke 5-7 dager i uka (autoregulerer arbeidssettene og endrer volum/assists for å klare opprettholde frekvensen)

 

Men begynner på diett neste uke, er for tiden 77kg/178cm kort og ca. 15% feit, holder også ganske mye vann og har vært på vedlikeholds-kalorier i noen måneder.

 

Sist gang hadde jeg for mye underskudd og i kombinasjon med mengden gikk jeg på en liten smell.

 

Vurderer nå prøve på nytt med mindre underskudd samt. Kun spise karvohydrater i sammenheng med trening, ser mange anbefaler å gå ned på 2-3 økter under underskudd men synes det virker litt trist, da er det nesten mer fristende å bare fortsette med vedlikehold.

Lenke til kommentar

Diett og treningsfrekvens

 

Liker å trene styrke 5-7 dager i uka (autoregulerer arbeidssettene og endrer volum/assists for å klare opprettholde frekvensen)

 

Men begynner på diett neste uke, er for tiden 77kg/178cm kort og ca. 15% feit, holder også ganske mye vann og har vært på vedlikeholds-kalorier i noen måneder.

 

Sist gang hadde jeg for mye underskudd og i kombinasjon med mengden gikk jeg på en liten smell.

 

Vurderer nå prøve på nytt med mindre underskudd samt. Kun spise karvohydrater i sammenheng med trening, ser mange anbefaler å gå ned på 2-3 økter under underskudd men synes det virker litt trist, da er det nesten mer fristende å bare fortsette med vedlikehold.

Kanskje du kan tenke mer langsiktig med lavere underskudd og mer trening, siden du ikke virker å ha noe hastverk? 200-500 i underskudd og 5 økter går helt fint. Da kan du øke i styrke samtidig om du legger opp treningen rett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...