Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

 

 

Sliter med det samme. Noen som kan forklare hvorfor?

Havner skuldrene dine oppunder ørene?

Jepp. Er det farlig å trene dips fremtil jeg løser problemet?

 

 

Hvor farlig det er, kan jeg ikke si, men det er i hvert fall ikke positivt at du har vondt. Som Doofen sier, skal skuldrene holdes ned og bak, ikke nærmere ørene enn de vanligvis er.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvorfor ikke bare holde seg unna øvelser som gjør vondt og føles som skadelige.

Alle øvelser er ikke for alle, kropper er forskjellige, enkelt og greit.

 

Når det finnes et hav av gode øvelser, skal man da drive og forske på de vonde øvelsene i håp om at det ikke skal gjøre vondt lenger, og risikere at noe ryker på veien?...ikke noe jeg ville brukt tid på ihvertfall.

 

Det hadde vært annerledes om det gjaldt f.eks knebøy eller mark.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

 

Er det noen som har forslag til program etter stronglifts? Det var bra for styrke men ikke så bra for aesthetics

Jeg liker 3 split for bygging. Press/dra/bein. Kan skrive opp et kjapt til deg, hvis du vil. Bare skriv pm.

Venter i spenning.

Har sendt den til to andre. Sender deg når jeg kommer hjem.
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

når jeg tar dips får jeg vondt i kragebeinet/området rundt der. bør jeg la være å ta dips?

 

Du har svake lats. Som de andre sier skal skuldrene ned og bak. Om latsene ikke er sterke nok så skjer ikke det.

Tren mer pullups i tillegg.

 

Ved 1:25 kan du se hvordan dips skal se ut.

 

Skal begynne med pull ups. Er pull ups fra rett stang like greit som fra skrått nedover stang?
Lenke til kommentar

 

 

Er det noen som har forslag til program etter stronglifts? Det var bra for styrke men ikke så bra for aesthetics

Jeg liker 3 split for bygging. Press/dra/bein. Kan skrive opp et kjapt til deg, hvis du vil. Bare skriv pm.

 

 

Venter i spenning.

 

Slenger meg med på den :green:

Fant et annet som jeg synes virker greit da: bare hive MP på day 4 istedet.

Day 1
4x Squats: 5 reps
3x Ham Work: 8 reps
3x BB or DB Row: 8 reps
2x Bicep Curls: 10 reps
Day 2
4x Bench Press: 5 reps
3x Military Press: 8 reps
3x Tricep Isolation: 8 reps
2x Ab/Calf Work: 15 reps
Day 3
4x Deadlifts: 5 reps
3x Pullups: 8 reps
3x Leg Press: 8 reps
2x Biceps Curls: 10 reps
Day 4
4x DB or Incline Press: 5 reps
3x Chest Dips: 8 reps
3x Side Lateral Raise: 8 reps
2x Ab/Calf Work: 15 reps
Endret av Oddleifr
Lenke til kommentar

 

 

når jeg tar dips får jeg vondt i kragebeinet/området rundt der. bør jeg la være å ta dips?

Du har svake lats. Som de andre sier skal skuldrene ned og bak. Om latsene ikke er sterke nok så skjer ikke det.

Tren mer pullups i tillegg.

 

Ved 1:25 kan du se hvordan dips skal se ut.

 

Skal begynne med pull ups. Er pull ups fra rett stang like greit som fra skrått nedover stang?

 

Hva mener du med skrått nedover stang?

Lenke til kommentar

 

-For å bruke dine egne ord så hevdet du at det var nok og mye forskning på dette, en youtube video av en person og en sekundærartikkel som snakke fritt gjenspeiler ikke dette. Har du lest selv hva du selv lenker til?

 

Ernærings "spesialister" tror jeg man skal alltid ta med en klype salt. Dette fikk jeg bekreftet ikke så lenge siden, i en artikkel hvor dem fremstilte Cola som et sunnere vare enn banan, da bananer inneholder større mengde sukker en cola..... :nei: hahaha

Du tenker på Birger fra NBMU og dette http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Et-rad-om-a-spise-mye-bananer-eller-helkornprodukter-vil-gjore-den-fete-fetere-og-den-diabetessyke-sykere-7893406.html#comment-1843714859

 

I kommentatorfeltet så kom jeg som andre med konstruktiv kritikk og fagmiljøet kom også med en veldig god begrunnelse for hvorfor slike utalelser er uheldige: http://www.aftenposten.no/meninger/debatt/Kostholdsdebatten-Poenget-som-forsvant-7898037.html Én persons meninger behøver ikke å reflektere helheten, men er selvsagt enig at slike uttalelser er uheldige og derfor sistnevnte lenke søker å oppklare uttalelser og generell helsekommunikasjon.

 

Virkelig? Har du i det hele tatt lest kilden jeg posta ang BCAA? Denne, og mange fler er skrevet av forskere, professorer, eksperter på ernæring, ikke noe jeg plukka ut av løse lufta.

-Etter å først ha neglisjert så bestemmer du deg plutselig for å fremheve "ernæringseksperter". Du bruker autoriteter når det passer deg og så neglisjere når det ikke skulle passe deg. Nå må du bestemme deg, du kan ikke få det begge veier. Dette er en relativ vanlig tankefeil, en såkalt: "appeal to higher authority"

http://www.logicallyfallacious.com/index.php/logical-fallacies/21-appeal-to-authority

 

-Husk at selv om det foreligger kvantitative data for et gitt emne så er det ikke det samme som at det er en klinisk effekt, dokumentet effekt etc. Det er helheten over tid som gir grunnlag for å hevde noe eller annet. Retrospektivt har det vært usaklig mye dårlig metodisk innen kosttilskudd, det er dyrt og utfordrende å følge opp nok deltagerne over tid for å se konkrete endringer. Flesteparten av litteraturen kan eksempelvis ikke si noe om dannelsen av myofibrille proteiner utover den akutte fasen og dermed ikke vise den totale effekten, grunnet designet. Eller at man ofte standardiserer deltagerne etter basale omgivelser. En slik protokoll er lite overførbart til befolkningen. Flesteparten trener ikke fastende og før trening har man gjerne et måltid eller flere med større forskjeller i makrosammensetninger. BCAA kosttilskudd kan være "bedre" om sammenligningsgrunnlaget er placebo, og gir interessante perspektiv i metabolismen. Som påpekt inneholder de nøyaktig samme komponentene som finnes i all mat, slik at å sammenligne disse to mot hverandre så blir det vanskelig å påvise en ergogen effekt. Det nærmeste er triatlon-utøvere siden disse har en ekstrem fysisk påkjenning. Men ingen her er er triatlon-utøvere og selv her er dokumentasjonen tvetydig.

 

Ta det for det det er, saklig kritikk og for orden skyld er altså ikke hensikten min å trekke på noen tær her. Man diskuterer tross alt for å utveksle erfaringer. :)

 

 

- Ja, har lest artikkelen og er klar over at det er sammendrag av ulike kilder(referanser er lista helt nederst i artikkelen) Tanken var å spare tid på å lete opp flere kilder, men jeg skjønner hva du mener. Jeg trekker tilbake min påstand om at det var nok forskning rundt BCAA, da jeg i utgangspunktet tenkte på slike artikler. Disse er det forsåvidt svært mange av hehe. Youtube klipen var ikke ment som en kilde, men sammendrag av hva jeg personlig synes om bcaa, det har jeg også nevnt over videoen.

 

-Det med at jeg bruker autoriteter når det passer meg, så var poenget å få frem at jeg ikke sitter å finner på ting, men forholder meg til kilder som er skrevet av disse. Jeg gikk nok litt hard ut med å si at "man skal alltid ta ernæringseksperter med en klype salt", men folk må være kritiske til hva de får servert, selv fra eksperter. Den banan-cola saken er et fint eksempel. Sitter nok en del folk nå og bælmer i seg cola, med god samvittighet... Ja, jeg tenkte på den artikkelen du linka til.

 

Min uttalelse ang ernæringseksperter var på ingen måte rettet mot deg, hvis du hadde fått ett inntrykk av det! Saklig kritikk er alltid velkommen her!

 

"Husk at selv om det foreligger kvantitative data for et gitt emne så er det ikke det samme som at det er en klinisk effekt, dokumentet effekt etc." Her fikk du fram et svært godt poeng, er nok her jeg spora av :p

 

Er enig med folk her om at man kan få alt gjennom maten, men det blir fort spart en del kalorier med kosttilskudd om man har stramt kalori "budsjett". Spesielt om det er noen matvarer man ikke har lyst å spise hver dag.

 

_________________________________________________________________________________

 

Lurer på en ting du har nevnt, det med faste før trening. Mener du da faste fra man står opp til man trener? Fordi jeg trener på tom mage, men jeg har da allerede spist ett par måltider før på dagen. Blir vel 2-3 timer uten mat før trening. Nå tenker jeg spesifikt på aminosyrer, og eventuelt behov for tilskudd. Føler meg generelt bedre uten mat i omløp på trening, samt bedre effekt av pwo.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Lurer på en ting du har nevnt, det med faste før trening. Mener du da faste fra man står opp til man trener

Blir vel 2-3 timer uten mat før trening.

Ja, metodikken hovedsakelig baserer seg på å trene etter basale omgivelser. Dette har fordeler og ulemper hhv ved å gjøre personer mest like og ulempe ved å kunne generalisere.

 

Å trene fastende slik går fint for mange, det hadde gitt lite mening fra et evolusjonsmessig ståsted at vi måtte innta føde før fysisk aktivitet - samtidig behøver ikke dette å bety at dette er "optimalt". For noen er det utrolig behagelig å trene fastende, meg inkludert. Andre igjen får en følelse av å møtte veggen, som eksempel ved harde økter og semitomme glykogenlagre. De fleste har et større måltid på kveldstid slik at ved over tid er i energibalanse.

 

Det går helt fint slik du gjør det. Måltidfrekvens burde tilpasses etter personlige preferanser, selv om det må sies at svært mange kan tilpasse seg nye rutiner. Om du trener to-tre timer etter siste måltid så kan du time et balansert måltid etter treningen. Men det er ikke krise om det går en eller to timer. Det må virkelig presiseres at det er energibalanse som er den avhengige faktoren her, snarere enn protein. Eksempelvis vil du ha tilgjenglig AS både i blodbanen og avhengig av måltidet også noe i GI-traktus (tarm). Se gjerne del "2.4 Proteintilskudd" (s.4) og "4.3 Dose­respons og refraktorisk effekt" (s.13) i min gamle bacheloroppgave, der diskuterer jeg konkrete tilfeller og lenker til denne her:

https://drive.google.com/file/d/0BywFLwtjOqIhd1pGWnloZ1J0THc/view?usp=sharing

 

Edit: Takker for presiseringen angående de andre punktene. :)

Endret av Dukien
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hele poenget med magetrening er å motvirke bevegelse, istedet for å skape ekstensjon burde fokuset ligge på antiekstensjon, i steden for å skape fleksjon burde fokuset være antifleksjon, isteden for å skape rotasjon bør fokuset ligge i antirotasjon og isteden for å skape sidebøy burde fokuset ligge i anti-sidebøy.

Core skal primært være solid og overføre krefter, ikke skape de.

 

Mår man da ser hva core egentlig skal gjøre, så ser man lett at de fleste mageøvelsene som finnes er oppfunnet forran bardisken etter 0200

  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

Jeg får vondt i sternum når jeg tar dips. Det føles som om sternum blir revet på tvers. Noen som vet hvorfor?

 

Har det samme selv, kuttet dips helt ut av programmet i snart halvt år. Begynner sakte men sikkert å bli bedre.

 

Jeg kuttet ut det for et halv år siden, men prøvde å gjøre det uten vekt forrige uke og da følte jeg det litt i brystet. Jeg tror jeg skal kutte ut øvelsen helt. Kjipt at jeg ikke kan ta dips.

Lenke til kommentar

 

 

Jeg får vondt i sternum når jeg tar dips. Det føles som om sternum blir revet på tvers. Noen som vet hvorfor?

 

Har det samme selv, kuttet dips helt ut av programmet i snart halvt år. Begynner sakte men sikkert å bli bedre.

 

Jeg kuttet ut det for et halv år siden, men prøvde å gjøre det uten vekt forrige uke og da følte jeg det litt i brystet. Jeg tror jeg skal kutte ut øvelsen helt. Kjipt at jeg ikke kan ta dips.

 

Kan jo være at dere lener dere framover? Hvis ja, så vil det gå mer på bryst og da kjennes det som om brystet blir revet i to, men dette er altså en brystøvelse. Mer vertikal stilling tar mer på triceps og tar vekk stress fra brystet. Kan hende noen har allerede nevnt det.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...