Gå til innhold

Den Store Treningstråden! | Nybegynner? Se førstepost for kort innføring.


Anbefalte innlegg

Takk! 

 

Hvor legit disse sidene er vet jeg ikke. Men de sier altså at lave eller høye nivåer av IGF-1 kan gi økende fare. 

En person som trener, og derved ofte spiser mye protein vil jo ha mye IGF-1. 

Bli swole = øker sjangsen for kreft? :D

Ganske sikker på at en typisk bro sine IGF-1 verdier vil være høye. 

 

https://academic.oup.com/jcem/article/96/9/2912/2834729#sthash.ILNE6e6z.dpuf

https://www.selfhacked.com/blog/the-truth-about-igf-1-top-10-benefits-and-potential-drawbacks/

Endret av BMWcoupeftw
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hater å innrømme det, men armene har blitt merkbart mye større etter at jeg inkorporerte (betyr innlemma/tok med, Dufen :tease:) franskpress og biceps curl med EZ-stang i treningsprogrammet. Og det etter å ha trent pullups og/eller chinups og/eller nedtrekk og/eller roing og benkpress og/eller dips og/eller pushups med vekt og/eller skråbenk og/eller militærpress "hele livet".

Inkorporering meg opp i rompa, ordet du skulle brukt er implementering... :lol:

 

Nå skal jeg gå et hakk tilbake på meg selv å huske at jeg trener ikke benkpress. PUNKTUM!

Så franskpress skal jeg være med på. Jeg vet og at legger kan trenes, men da må man på med så høy intensitet at smerteterskelen også bør være særdeles høy.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Pullups, øvelsen går stort sett på ryggmuskulatur men presser biceps like hardt som curls. Man kan trene curls om man er sikker på at det er biceps som er det svake leddet.

Det finnes intet grunnlag for å påstå at man må ha isolasjonsøvelser med i et program for størrelse med mindre man er på IFBB nivå. Hvilket INGEN her er.

Men jeg skal innrømme at det er gøy med den pumpen curls gir. Det er jo noe...

Det er altfor mange faktorer inne i bildet for å kunne komme med en slik påstand - som at man kan "bygge like mye masse ved kun baseøvelser som med å inkludere isolasjonsøvelser".

Jeg vet at mange skriver dette, men det må settes i et perspektiv.

 

En god blanding, med hovedfokus på baseøvelser, vil nok være det beste for de fleste.

Å avfeie isolasjon blir helt feil.

 

En vesentlig faktor til at utsagnet ditt ikke henger på grep er "variert trening" og viktigheten av å gi en muskel påkjenninger/skader fra mange forskjellige vinkler og metoder.

Man får ikke gjort den samme konsentrerte skaden på eksempelvis biceps ved å gjennomføre 3-4 sett med pullups (hvor man mest sannsynlig bare mestrer noen få repetisjoner med god teknikk) som man vil få gjennom 3-4 gode sett med curls.

Man får ikke gitt musklene nok variasjon gjennom å trene 5 faste øvelser hver eneste treningsøkt.

Pullups er forøvrig en en mindre god eksempeløvelse da den i mer eller mindre grad reduserer aktivisering til biceps til fordel for biceps brachi og brachiodarialis, kontra f.eks chins.

 

Men jeg forstår tanken din - siden jeg vet at du trener crossfit og mest sannsynlig deltar på diverse "sessions" hvor alle disse øvelsene er inkludert. Jeg tipper slike timer ville blitt rimelig bizarre hvis curls eller brystpress med hantler var egne poster på programmet :)

Curls og hantelpress brukes... :lol:

 

Men! Det er som del av et sammensatt program retta mot teknikk og eksempelvis som teknikkverktøy. Failuretrening med isolering er nyttefullt om man f.eks. skal gi større muskelgrupper fokus.

 

Vi trener så variert (pullups, olympiske løft, kroppsvektsøvelser, turnøvelse osv) at vi på den måten får maks utnyttelse og fokus på alle muskelgruppene.

 

Menne... Bicepscurls for islasjons skyld for masse klarer jeg ikke få til å stemme.

Lenke til kommentar

Kjære tid Dufen. Hvis man har et fokus om å bygge muskelmasse så er det vel greit å kjøre noen bicepscurls/isolasjon-generelt i programmet sitt?

 

En ting er å være hekta og fokusert på hva man selv driver med - sine mål og ønsker for treningen.

En annen ting er å ikke klare å se forbi sitt eget ego, og forstå at det finnes andre mennesker der ute som har helt andre mål og ønsker for treningen sin enn den man selv har :)

 

Nå ble vel bicepscurls brukt som eksempel i en sånn passe tullete diskusjon her - men man kan fint forsvare et sett bicepscurls ved at en sterk biceps er med på å skape stabilitet i skulderleddet - hvis det er funksjon alene man er ute etter.

Det er ikke alle som klarer pullups, eller som liker øvelsen i det hele tatt. En forbanna møkkaøvelse spør du meg.

Endret av Countryman
  • Liker 7
Lenke til kommentar

DST er jo tradisjonelt sett, hertfall siden jeg har hengt her fra ei gang etter 2007 vært den store baseløft tråden da. Hvor folk har blitt slakta for påstå at det går ann og bli sterk/stor uten å trene de tre store.

 

Nå skal ikke jeg går her og rope høyest, men jeg skulle virkelig ønske jeg var snarere med og innse at jeg ikke var/er laga for mark. Etter utallige timer brukt på alt fra forum til PT, innså jeg stille for meg selv at fuck it det er ikke verdt og ødlegge seg så ofte bare fordi alle sier man MÅ trene mark for å bli stor/sterk. Ble på samme tid bekjent med en av de største/sterkeste på gymmet, han kunne vise til glimrende resultater uten bruk av nettop mark.

 

Masse kan nok sies om alt. Men trener man 3/7 ggr i uka, pga man liker det man gjør, og bicepscurl-setter er en av de tingene man gleder seg mest til. Så er nok summen langt bedre enn at man trener 2 ggr i uka og hopper over den økta man føler seg tvunget til å trene pga alle sier det.

Lenke til kommentar

DST er jo tradisjonelt sett, hertfall siden jeg har hengt her fra ei gang etter 2007 vært den store baseløft tråden da. Hvor folk har blitt slakta for påstå at det går ann og bli sterk/stor uten å trene de tre store.

 

*Snip*

 

¨"Sterk" uten baseløft må man nok se langt etter. Men man kan fint bygge seg en muskuløs kropp uten de. I bunnen er det nok kalorier som avgjør det ene eller andre, så sant treningen er av høy kvalitet.

 

Man får uten tvil en annen kroppsbygning av å inkludere tunge baseløft, kontra å kun isolere ledd. Siden man bruker så mange muskler samtidig i disse løftene er sjansene svært små å komme i skade for å ekskludere muskler - og det er jo en kjempefordel med basene.

 

Tunge løft med få kvalitetsrepetisjoner, lette løft i stort volum med fokus på eksentrisk fase og TUT, isolasjon, base, CORE...kalorier :)

En fin blanding.

Lenke til kommentar

Apropos diskusjonen her ang base / iso. Hva sier DST om iso på diett / deff. For min del sliter jeg motivasjonen for å gjøre iso på diett, da hensikten med iso er å bygge muskler, noe man ikke gjør på underskudd anyways. Så kan man droppe iso med god samvittighet?

 

Som allerede nevnt, men det blir kjedelig å kutte all iso kanskje - hvis man i utgangspunktet synes iso er gøy :)

 

Målet er å bevare massen - tunge løft som gjelder.

Du kan bruke deffen til å kjøre en styrkeboost i iso-øvelsene ved å f.eks gå fra 15x3 til 5x5 og tyngre hantler/skiver osv..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Noen som vet hvor jeg får tak i kalorifri, eller ihvertfall nesten kalorifri spray til panna? som erstatning for smør/olje

 

For smakens skyld? Hvis ikke så anbefaler jeg deg å skaffe deg en god teflonpanne. Da trenger du ikke smøre.

 

Har sånn panne, men belegget går i stykker med tiden, 

Lenke til kommentar

Fyf jeg er drittlei av å være borte fra trening nå.. 2x1 uke pause på 1 mnd pga forkjølelse :(

 

Har bestilt time hos fysio/kiro for å sjekke hva i helsikke som feiler hoftene mine om 1,5 uke, så tenker å be om en full gjennomgang av kroppen for å finne ut av noen svakheter jeg kan utbedre.

 

Hoftene er bare generelt irriterende fordi de ikke er (eller blir) littegrann fleksible lateralt, og det er utrolig irriterende mtp at jeg gjerne skulle begynt på Muay Thai igjen.

Ellers er den ene foten pronert som gjør at kne og legg roterer noe innover (har begynt å prøve å styrke buen så mulig jeg kan bedre dette selv), og det skaper ringvirkninger opp i hofta og ryggen.. Fokuserer en del på å bruke short foot både til daglig og ved knebøy, men det holder ikke helt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...