Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Og hvor såg du den?

 

Minst 10 land har allerede vist filmen

 

Og hvis jeg huker riktig skulle ikke filmen egentlig ha premiere i dag?

27. august i Norge.

aha, da har kinoen her i Kr.sand gitt meg feil info :)

 

Enig i den Cortese :) Folk som gir Avatar 1, er det sykeste!

Likte man ikke filmen, så likte man ikke filmen.

 

Jeg personlig har for lengst gitt opp på kritikere, de ser på film på en helt annet måte enn meg.

Lenke til kommentar

Så sant så sant

Filmkritikere lever på å anmelde nye filmer...Så, nei.

 

Etter det jeg har sett så anmelder filmkritikere nyheter innen film. Ikke nødvendigvis nye filmer. Du ser ofte anmeldeser på gammle filmer når de blir utgitt på ny på DVD eller Blu-ray.

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

 

Du ser ofte anmeldeser på gammle filmer når de blir utgitt på ny på DVD eller Blu-ray.

Egentlig ikke. Denne diskusjonen er uansett teit. De som mener kritikere bare liker gamle filmer lider av paranoia. Tidens tann filtrer ut dritten og det er derfor "alle" de gamle filmene vi hører om blir roset.

Lenke til kommentar

Inception

 

Jeg elsker Memento, og har lenge ansett denne som Nolans beste film. Inception, som jeg nå har sett to ganger, er basert på en genial ide, men i motsetning til ideen som blir plantet i filmen, klarer den ikke å vokse seg ut av drømmestadiet. Filosofien er der, men i stede for flere dype tankeeksperimenter, har Nolan valgt å dedikere denne tiden til visuellt stimulerende scener (hvor 2001 mest sannsynlig har vært en stor inspirasjonskilde) og langtekkelige actionsekvenser. De fleste av karakterene, bortsett fra Cobb og Mal, er underutviklede og fungerer enten som produkter av protagonistens underbevissthet, eller dårlig historiefortelling, alt ettersom hvordan man velger å tolke filmen. Manuset, som helhetlig er godt skrevet, inneholder tidvis hårreisende dårlige dialoger og pinlige punchlines («Paradox!»). Fortellerteknikken er ikke ulik den i Memento, hvor filmen i begynnelse kan virke komplisert fordi essensiell informasjon holdes tilbake og blir frigitt i eller rundt filmens klimaks, men i motsetning til Memento, hvor denne teknikken var nøye gjennomtenkt og en del av filmens handling, er den her mer overfladisk og blir brukt som et hjelpemiddel for å skape spenning og forventning. Skal jeg vurdere filmen som det den er, en actionfilm, så er den mer enn god nok, men i forhold til det Nolan klarte med Memento så skuffer den. 6/10

Lenke til kommentar

Goodfellas

 

Gangster film på det beste, Ray Liotta er perfekt som en ung mann som blir gangster, filmen er grov og voldlig, og har et perfekt driv,

To og en halv time flyr av gårde, Pesci er for altid kjent som den syke voldlige lille mannen som bare lager faenskap, De Niro kommer litt i bakgrunnen, man blir aldri så kjent med han, mesteparten av hans rolle i filmen er etterfølgene av Luft Hansa ranet der han utrydder alle som hadde noe med det å gjøre, det er liksom hans del av filmen.

Som alle mafia/gangster filmer, kommer fallet, der hovenrollen får som fortjent. I motsetting til andre filmer, der fallet ofte ender i død, er den endelige skjebnen til Henry Hill å leve son en normal tølper, ikke noe penger og makt, bare en vanlig mann i gata, akurrat det han ikke ville bli.

 

10/10

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Centurion

 

Syns faktisk denne var overraskende bra, etter å ha lest en del heller negative anmeldelser her.

 

 

Ikke "første i sitt slag"? Ja hvilke filmer er "første i sitt slag" egentlig?

 

Men skjønner jo at det er om å gjøre finne på sære kronglete ting i dag, jfr "Inception". Filmer man kjeder seg ihel av, men lurer seg selv til å innbille seg det er noe genialt ved det.- :roll:

 

Denne filmen var derimot forfriskende engasjerende. Den hadde spenning og underholdningsverdi.

 

Typisk steril Britisk Tv-serie stemning, men det funket greit på denne.

Litt Gladiator, litt Rome og litt King Arthur. Men egentlig orginal nok.

 

Det mest unaturlige er vel at en kvinne fremstår som en sånn skruppeløs slosskjempe. Det er i overkant urealistisk, men får gå.

 

7/10

Lenke til kommentar

Memento

 

Utrolig bra film. Filmen hadde visst et knøttlitte budsjett, dette synes ikke i det hele tatt. Glimrende skuespillere, men jeg tar først og fremst av meg hatten for Nolan-brødrene. Makan til mindfuck skal du lete lenge etter, det verste av alt er at alt faktisk har en sannsynlig løsning.

 

Hakket smartere enn den glimrende Inception, men kanskje ikke fullt så underholdende til alle tider. En film som får deg til å tenke.

 

9/10.

Lenke til kommentar

Så nettopp Memento jeg og, og jeg er helt enig. Måtte faktisk pause filmen flere ganger for å tenke bakover (framover) over hva som hadde skjedd (som skal skje). Anbefaler deg å lese denne hvis du har lyst å få en alternativ "løsning".

 

Leste faktisk den, og ble egentlig litt imponert over meg selv. Jeg hadde forstått langt mer enn jeg egentlig trodde! :p

 

Virkelig en film som er lett å anbefale. Men den krever din fulle oppmerksomhet, jeg hadde aldri klart å sett denne med en støyende vennegjeng.

Endret av Jakoozie
Lenke til kommentar

Filmer man kjeder seg ihel av, men lurer seg selv til å innbille seg det er noe genialt ved det.- :roll:

 

Istedenfor å syte over at andre er smartere enn deg foreslår jeg at du heller bruker tiden din på å børste støv av noen gamle leksikon, daglig lese en "random article" på wikipedia eller ta opp noen fag på Bjørknes.

Endret av KjemikerJon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg har tatt en pause fra filmverdenen på noen måneder, og kun sett litt serier av og til. Men sånn går det ikke an å holde på om jeg skal nå målet om å utvide filmhorisonten min. Så i natt endte jeg opp med et japansk drama.

 

 

Tenshi no koi / My Rainy Days (2009)

rainydays.jpg

Den handler om en"voksen" jente på 17 år som lever av og for å utnytte folk. Prostitusjon, utpressing og utnyttelse av andre er hverdagen, alt i søken etter lykke. Manifestasjonen av lykke er selvfølgelig en fin leilighet og et kredittkort som gjør det mulig å gå amok på de dyre shoppingsentrene. Men så treffer hun tilfeldigvis en ung historieprofessor og forelsker seg. Han er tilfeldigvis dødssyk, uten at hun vet det. Hun begynner å forandre seg, og resten utvikler seg litt som et typisk romantisk drama, med unormalt mye alvorlige undertoner - både rundt døden, og det falske livet hun prøver å kvitte seg med.

 

Alt i alt, et drama som ikke er helt a4. Det blir aldri kjedelig, og det er relativt uforutsigbart. Visuelt sett en vakker film. God karakterutvikling underveis.

 

7/10.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...