Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Iron Man 2

Digger denne! :D

Synes denne er like god som 1-eren, og kanskje hakket bedre. Musikken, lydene, og effektene er jo helt utrolige.

Scarlett Johansson er jo bare et pluss! :w00t:

 

Likte denne filmen veldig godt. Skurken i denne filmen var en god skurk også.

 

Er ikke så god til å anmelde, men jeg likte denne filmen. Liker godt også humoren, og flirte ofte. Dialogene er til tider geniale!

 

Det eneste som irriterte meg i var guttegjengen som satt bak meg i kinosalen. De var rundt 17-18 år, og det eneste de gjorde var å prate om World of Warcraft igjennom hele filmen..

 

Om det kommer en 3-er, tror jeg ikke den kommer til å være like bra. Konseptet rundt Iron Man begynner å bli litt oppbrukt, viss ikke Marvel har enda mer på lager.

 

9/10.

Endret av Vertical^
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Red Dead Redemption er ute og da må jeg se masse westerns.

 

The Wild Bunch

 

Dette er den store inspirasjonen til RDR, settingen er nestne lik, tiden er nesten lik osv. Det er også fult mulig å kle seg ut som the bunch sånn som de så ut i begynneslen av filmen, Nemlig US amry uniformer, når du da også slenger med en pumpe hagle ser du helt lik ut.

Filmen og spillet har en annen likhet, volden, få filmer er like in your face med volden, det er sant finnes filmer som er mye blodigere, men det er bare noe med den i filmen, den blir med deg og gir ikke slipp, når man ser Rambo 4 så blir man først sjokert over volden, men man glemmer det fort og blir dratt med og heier på volden osv. dette skjer ikke i wild bunch, det er denne blandingen av realitivt realistisk vold med bare litt forhøyet effekt, vansklig å sette ord på det, men de fleste komenterer jo volden så det er vel andre som merker det samme, dette er også i RDR volden er veldig lik the bunch. Faktisk er RDR det første spillet jeg i det hele tatt la merker til volden, har spillt siden wolfenstein 3d, men her legger jeg merke til volden.

The bunch handler om vannskap, døden av den ville vesten, moderne våpen og revolusjoner osv.

Historien til wild bunch slutter ikke med filmens slutt, men taes opp igjen i Public enemies, som på mange måter er en western, Mens Pike og dems viste at det ville westen var over, skjønte ikke dillinger og de andre dette, mens lov løse i westen kunne unslippe i åresvis og til og med ende opp i fredlige anonyme liv og dø i senga, er ikke dette mulig å gjøre i 1930tallets usa, Dillingers skulle ha lært av the wild bunch(selv om de ikke fantes)

Filmen begynner voldlig, og slutter veldig voldling, i mellom har du en historie om makt missbruk, eldrene kamp hester, vennskap, selge sjelen sin for gull osv.

 

Historiens beste blikk er i denne filmen og kommer fra Borgnine, man ser i ansiktet og det sier fuck them, lets kill them all, det er et prak blikk og det er bare hærlig.

 

En flott film, som ikke føles gammel ut,

 

Ble mye snakk om spill og andre filmer men, men.

9/10

 

Once Upon a time in the west

 

Dette er en bedre film enn GBU, på nesten alle punkter, jeg liker historien bedre, bilde bedre, karakterne bedre, filmen føles mer seriøs, den føles ikke ut som en spagetii western, men like gyldig som en ekte amerikansk en, men det er bare de 15 siste minuttene av GBU som er så jævlig bra at filmen blir like bra som denne, musikken på slutten og bildet og spenningen med 3 folk i duel osv.

Jeg har lenge fundert på og undret hvilken av disse to jeg faktisk liker best.

De er begge ekle og klare 10/10, men hvilken liker jeg best.

duelen på slutten er den beste briljant bruk av musikk og bilder og flashbacks, Henry Fonda gjør sin beste rolle i en western, historien er som sagt bedre, bedre lyd, musikken er dårligere med et par untak blant annet den som kommer på slutten under duelen, den musikken er bare fantatisk.

Nei jeg må ta en avgjørelse, og den er Once upon a time er den beste western laget.

 

Best/10

Lenke til kommentar

Mannen som elsket Yngve

 

Følte ikke at denne filmen ga meg noe særlig, og jeg har ikke lest boken engang. Mannen som elsket Yngve kan i bunn og grunn by på en kurant historie, men det er innpakningen jeg ikke liker. Den eneste gruppen filmen appellerer til er 14-20 år gamle hipsterkids, ihvertfall slik jeg har oppfattet det (les: den ble svært godt mottatt av den lokale freaker-rocker-gjengen, kun fordi hovedpersonene er søte musikere som røyker og at det er et par The Cure-låter der). Jeg mener, er det ikke litt feigt safe seg med så mye referanser til diverse kule band og slikt som mulig? Reprise klarte dette mye bedre, fordi den fant balansegangen mellom popkultur-referanser og god historie.

Det skal sies at de fleste hovedpersonene presterte bra, sånn skuespillmessig. De var iallefall overbevisende. Scenen rett etter badet til Jarle når han prater med kjerringa var forresten vanvittig cheesy.

Noe som trekker ganske mye ned er den latterlige slutten. Det er så feigt å bare avslutte alt med en slags montasje av hovedpersonene som hurtig mikser mellom fortid og nåtid, med en litt trist låt i bakgrunnen (her Love Will Tear Us Apart). Nok en average norsk film.

 

6/10

Endret av Frdlr
Lenke til kommentar

Once Upon a time in the west

 

Nei jeg må ta en avgjørelse, og den er Once upon a time er den beste western laget.

 

Best/10

Du vet like godt som meg at nest gang du ser GBU endrer du mening. Kaboom!

 

Godt mulig, derfor jeg nå skal stikke ut øynene mine så jeg aldri ser filmen igjen, og derfor kan jeg ikke bytte mening

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817324

The Mask er undervurdert....hva med en oppfølger , mr Carrey ;)

 

(det er jo så mye annet poppel på kino'n anyway.....lag en verdig 2-er)

Lenke til kommentar

Yohan - barnevandrer. Går på kino nå. Terningkast 5 er gjennomsnitt karakteren til kinofolket. Muttern gav den 6. Dagbladet gav den 3, og klaget på at Morten Harket var "speis" i filmen, som forøvrig kun hadde 10 minutters rolle. Sannheten er at han er rå i filmen, men at Dagbladet er for svake til å takkle sigøynere. Filmen varer i 2 timer og 6 minutt.

Lenke til kommentar

The book of Eli

 

jeg kan forstå hvorfor religøse folk likte denne filmen, men for meg var det en urealistisk og inkomplett film. Action scene var brae men urealistisk, masse ubesvarte spm.

En ting vær sikkert, aldri hjelp ei dame med handlevognen hennes, intet godt kan komme ut av det.

 

4/10 anbefaler likevel at folk ser den, har noen få scenarioer som er verdt å få med seg.

 

Skulle ønske jeg heller hadde sett "the sting" som planlagt :(

Lenke til kommentar

The Fog of War: Eleven Lessons from the Life of Robert S. McNamara

Interessant dokumentar om en tidligere forsvarsminister i USA. Den kunne vært mer kritisk, men det er egentlig greit å høre på at McNamara mer eller mindre fritt forteller ting slik han ser det. Man må bare ta med i beregningen at han prøver å fremstille seg selv i et positivt lys.

 

8/10

 

Pulling John

Dokumentar om håndbaklegenden John Brzenk som var ubeseiret i håndbak i 25 år. Dette på tross av at han hadde mange matcher mot vesentlig tyngre motstandere. Vi får også følge en russisk mester, og en annen amerikansk bryter som begge ønsker å detronisere Brzenk. Et morsomt innblikk i en liten sport. Unike talenter er alltid fascinerende å følge, og Brzenk er virkelig en freak of nature.

 

8/10

 

The King of Kong

Meget bra gjennomført dokumentar om en manns kamp for å oppnå den beste highscoren i Donkey Kong noensinne. Et merkelig tema å ta for seg, men det ble en god dokumentar ut av det.

9/10

 

Kick-Ass

Helt grei skuring. Synes ikke den var så morsom som enkelte skal ha det til.

 

6/10

Endret av Geir M
Lenke til kommentar

Twilight New Moon

Okay jeg skal innrømme at jeg sånn passe likte den første filmen, det var en helt okay film med noen kule scener vis man bare så bort ifra at det var ”twilight”. Men det her? Det må være noe av det verste jeg har sett i hele mitt liv, jeg kan virkelig ikke fatte at denne filmen varte i over 2 timer det er så utrolig mange scener der det ikke skjer en dritt hvor bella bare loker rundt, og de ”maretittene” hun har hvor hun skriker om natten? Det er jo helt idiotisk, fordi kjæresten hennes slo opp med henne så skal hun deppe over det i ett halv år? Det er absolutt null kjemi mellom Bella og han dere vampyr fyren hele greia virker falsk og uekte, de klarer jo så vidt å kysse hverandre. Det eneste som er litt positivt med filmen er ulve gjengen som er ganske kule og klarer å utføre rollene sine ordentlig og Ashley green likte jeg også veldig godt hun og Jackson Rathbone er vel det beste paret i filmen.

 

Alt i alt en dritt film der de to dårligste skuespillerne har hovedrollene.

 

en svak 3/10

Lenke til kommentar

Mannen som elsket Yngve

 

Jeg er selv fra Stavanger-området (sånn ca.), og det jeg la godt merke til her var at dette var den første norske filmen jeg hadde sett med troverdig dialog. Skuespillerne hørtes ikke ut som om de spilte teater eller leste opp replikker, de hadde naturlige formuleringer som passet til dialekten. Det likte jeg.

Lenke til kommentar

Je, tu, il, elle / I, You, He, She (1976, Chantal Akerman)

 

ack.jpg

 

Jeg er ikke helt sikker på hva dette skal være eller mene. Ikke misforstå. Jeg er ikke en av dem som streber etter mening, allegorier og nye dimensjoner eller i det hele tatt trenger slike ting for å bli dratt inn i en god film. Dessverre fant jeg ikke Je, tu, il, elle å være en god film.

 

Som en fan av lange statiske bilder hadde jeg kanskje ikke så store problemer som det ser ut som mange andre har hatt. Men den gode komposisjonen og bruken av vakre bilder var minimal. Og den lesbiske sex scenen i kontrastløse grå farger føltes ikke bare død, men umenneskelig og fjernt.

 

Den 30 minutter lange åpningsakten var tiltross for de mange forsøkene på humor mer eller mindre kjedelig. Hennes indre dialog slo meg mer som teit istedet for morsomt, interessant og/eller dypt. Min interesse vokste under andre akt, som er mer dialog drevet enn den første, men heller ikke her vant den meg over. Og tredje scenen traff heller ikke i smak. Hvem skulle tro at lesbesex kunne se så livløst ut.

 

Hvis dette er noe som helst er det et opprør mot form. Og jeg kan på en måte sette pris på dette. Noe nytt eller annerledes vil selvsagt skape litt interesse og starte noen gnister. Men Akerman klarte ikke å rive meg med i denne.

 

5/10

Endret av Crinderman
Lenke til kommentar

The Box (2009/I)

 

Dersom du liker den klassike Twilight Zone TV serien, vil du sikkert sette pris på denne filmen.

 

Det starter med at famlien får et boks med en knapp på. Hvis de trykker, vil en person de ikke kjenner dø, og de vil få 1 million dollar (dette er i 1975 så).

 

Ville du trykket?

 

Den første timen av filmen er skal, skal ikke...de snakker mye sammen, og du føler presset. Så den siste timen tar filmen en total hel omvending og blir noe ala X-Files, mørk og ekkel.

 

Jeg likte den sikkelig godt, fatter ikke hvorfor den har så middels karakter. God gammeldags Sci-Fi fortelling i Arther C. Clark stil (ja, er til og med en referanse til han i filmen). Jeg er en "sucker" for filmer som dette.

 

Full av kjente skuespillere (mest B), Frank Langella stjeler showet IMO. Ressisøren Richard Kelly (mest kjent for Donnie Darko) gjør lite spetakulært med kameraet...sikkert derfor filmen er så bra å se på. Ikke noe kamera risting, vi er ikke tett opp i ansiktene på folk, vi har god oversikt over hva som skjer. Jeg tror dette var med på å gi oss en 1975 følelse.

Jeg må også kommentere hvor sykt bra gjennomført 1975 stemningen er i filmen. Kulissene, byggningene, møbler, klær, masse små ting i bakgrunnen...ja sikkelig med detaljer! Bra jobba!

 

 

Anbefales dersom du liker klassisk Sci-Fi, med Twilight Zone og X-Files fortelling. Jeg også råder at du ikke leser eller ser traileren, det er mysteriet som skaper filmen og traileren ødlegger MYE.

 

8/10

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...