Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Høres ut som en kjempeplan, bøtelegge folk for noe som ikke er ulovlig... AtW

 

Jeg er klar over at det i utgangspunktet ikke er ulovlig å gå uten refleks, men i grove tilfeller finner de nok hjemmel for å bøtelegge uaktsomme fotgjengere.

Som du ser av reportasjen så var ikke dette en kontroll kun for å dele ut bøter, de delte også ut informasjonsmatriell og satte fokus på problemstillingen. Adresseavisen lagde sak og vi diskuterer på dette forumet...så tydelig at de lykkes.

Tilsvarende kampanje bør de kjøre overfor usynlige fotgjengere...for der er det nok å ta av.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er jo også en del veier man kan klage på. Det er for mye trafikk i forhold til kvaliteten på veiene i Norge. På tide at politikerne bygger nye veier og ikke bare lover noe for å få stemmer.....

 

Man kan sikkert diskutere om det er nok, men det er store veibyggingsprosjekter i gang på sentrale deler av norges veistamnett, og det ahr vært det en stund.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er jo også en del veier man kan klage på. Det er for mye trafikk i forhold til kvaliteten på veiene i Norge. På tide at politikerne bygger nye veier og ikke bare lover noe for å få stemmer.....

Desverre blir det bare mer trafikk av å bygge flere veier. Noen er klart for dårlige av andre grunner, men å bygge seg ut av kapasitetsproblemer funker ikke.

 

Se f.eks: http://cheaptalk.org/2011/10/31/roads-cause-traffic/

Eller google "The fundamental law of highway congestion"

Lenke til kommentar

Er ganske logisk og fornuftig å kaste på seg en refleksvest på denne årstiden. Hvis du vill unngå konflikt for deg selv og andre bilister, så gjør du dette for begges skyld.

 

Skjønner ikke hvorfor dette skal diskuteres. Er det ikke obvious nok?

 

Er det noen som er imot refleks? Det er ikke jeg, og har heller ikke sett noen andre i tråden som er. Å kaste på seg en refleksvest hele tiden gidder jeg derimot ikke. Det får være grenser for hva som må til for en liten gåtur.

 

AtW

Lenke til kommentar

Fyr som kutta foran meg i en sving i dag. To felt. Begge felt svinger til venstre og jeg trenger naturlig nok hele min plass ettersom bilen min er ganske lang og er ellers, som de fleste kjøretøy, ikke gjennomkjørbar. Fyren ligger utenpå meg men kutter noe jævlig og jeg må bråbremse. Går ut og spør hva fyren holder på med. Han svarer at han har lov til å svinge til venstre. Jeg prøver å forklare at det ikke er så veldig smart å kutte veibanen når begge felt svinger til venstre ettersom jeg holdt på å kjøre inn i sida på ham, men neida. Han hadde jo ikke gjort noe galt. Så kjørte han. Jada...

 

Jeg hater meg selv fordi jeg reaksjonbremser på den måten. Må faen meg se til å lære meg opp til å bare kjøre på om andre gjør idiotiske ting.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Var vitne til den mest idiotiske lastebilsjåføren idag noensinne. Kjører til hønefoss hver dag for tiden og etter at det er slutt på 4 felt vei på vei mot hønefoss er det en forbikjøringsstripe på 400 meter kanskje, jeg kjører i 80 som er fartsgrensa, føler ikke det er noe vits å prøve å ligge litt over engang fordi jeg vet at jeg tar igjen trafikken foran siden det er veldig mye trafikk der. Men denne lastebilsjåføren skal på død og liv kjøre forbi meg på den korte forbikjøringstripa selvom jeg kjører i 80.

Jeg ble bare liggende og selvom han har kommet seg opp på siden av meg før forbikjøringsfeltet blir innsnevra betyr ikke det at jeg skal bremse, til slutt tok han til vett og bremsa, men skjønner lizm ikke poenget med å skape situasjonen i det hele tatt. Og ikke nok med det etter 2 km til på strekninga så svinger han inn et sted.

Lenke til kommentar

Jeg tok ett steg ut i veien og stoppet når jeg skjønte at han ikke stoppet, og bilen bare kjørte på. Ikke sjangs at han ikke så meg.

 

Men siden du traff bakpartiet på bilen så tolket jeg det som at du var i bevegelse fremover...fronten på bilen hadde passert og sykkelen traff bak?

 

Stoppet bilføreren? Ble det i så fall munnhuggeri?

Lenke til kommentar

http://www.vg.no/nyh...?artid=10056163

 

Må erte norge litt...

 

Holtan, the good guy her, får sikkert bot for å 1. Kjøre for fort. 2. Kjøre mens han snakker i tlf. 3. Latt andre kjøre hans bil uforsvarlig 4. Bråk i nabolaget på natta (Hund)..

 

Neida, men det var det eneste jeg tenkte på når jeg leste artikkelen :p

 

Ellers ganske kult at han valgte å følge etter.. Riske alt for en liten Corsa liksom.

Endret av SLi
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...