Jump to content

jpsalvesen

Medlemmer
 • Content Count

  2706
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 :)

About jpsalvesen

 • Birthday 02/29/1976

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Lett å gjøre narr av dette. Men det ubehagelige er at svært få foreldre er i stand til å skjønne om kid-en deres er en script kiddie - eller verre.
 2. Som sagt - HDMI går ikke over til 1080p på denne skjermen. God bildekvalitet, men ganske gammal (2013-modell). Jeg fikk nettopp kabelen, og den fungerer fint.
 3. Apple produserer ikke noe eget adapter, og moshi-kabelen de selger på sidene sine har mye dårlige anmeldelser på Amazon. Så, jeg bestilte denne kabelen etter å ha fått den anbefalt på forumet til Appe - og venter nå tålmodig.
 4. Jepp. Skjermen har en begrensning på HDMI-oppløsning. Så, jeg prøver å få usb3 + displayport til å fungere, men hittil fungerer det ikke.
 5. De skriver altså uttrykkelig at face recognition er den minst sikre autentiseringsmekanismen tilgjengelig, samtidig som de omtaler den som så sikker at man aldri trenger å "bekymre seg for at telefonen kommer på avveie". Hjelpes. Som jeg sa - når face recognition er så lett å lure som det er i videoen i artikkelen, så er det direkte uansvarlig å tilby den. Det er beta-kvalitet på den løsningen. Hadde Samsung i det minste hatt noen laserstråler for å oppdage om det er et bilde som blir vist så hadde de gjort det lettere for seg selv. Kilde: Jobbet innenfor betalingssikkerhet i 16 år. Så hvordan stadig bedre kortsikkerhet reduserte svindel. Om ansiktsgjenkjennelse skal være så enkel å lure og samtidig være en godkjent autentiseringsmekanisme så blir ikke de gamle kollegaene mine arbeidsledige med det første for å si det sånn.
 6. Hvabehager, newnick? Never worry about your phone getting into the wrong hands again. Use the Facial Recognition feature to unlock your phone with your face and verify your identity in certain apps, like Samsung Pay. It's an easy and secure way to keep everything safe on your phone.
 7. Det er fullstendig uansvarlig å tilby en sikkerhetsmekanisme som fungerer så dårlig som dette. Uansett hvilken prisklasse eller produsent det er snakk om.
 8. Jeg har omsider spandert på meg ny mac. Deilig, deilig. Men: Jeg får ikke USB-C + Displayport til å fungere med skjermen min (DELL U2713HM). Har kjøpt dette adapteret. Niks nada ingenting skjer når jeg bruker dette. Brukte mini-displayport til displayport-kabel med Macbook Air - og det fungerer i full oppløsning. HDMI fungerer, men bare med 1080p. Skjermen klarer egentlig 2560 x 1440. Er det noe som må gjøres for å få mac-en til å bruke adapteret?
 9. 8GB med RAM er nok for bruken denne maskinen er ment for. Jeg kan åpne firefox, lightroom og photoshop uten at det lugger på min 2013 MacBook Air - og den har 8GB. Det er ikke "lite minne" på macos iallefall. 128 GB med lagring er derimot klart i minste laget.
 10. Apple - som mange andre - begynner å slite med at de lager "for" solide og bra produkter samt at ytelsen på prosessorer ikke øker så mye over tid. Hvem vil vel kjøpe en ny mobil til 10 000 eller laptop til 20 000 når den man har fortsatt fungerer bra, er rask nok og ikke ser særlig slitt ut? Når de nå økte prisen på inngangsporten sin MacBook Air med en god del, så hjalp nok ikke det på rekrutteringen inn i økosystemet. Det virker egentlig litt tafatt å kun satse på luksussegmentet når de lett kan nå premium-segmentet. Win10 har blitt ganske upopulært, og Apple klarer ikke kapitalisere på det.
 11. Jeg skjønner ikke helt hvorfor Apple selger både MacBook og MacBook Air. Det er virkelig ikke stor avstand mellom de to maskinene lenger. Begge kjører Y-prosessorer, har Retina-skjerm, og formfaktoren er ganske så nær. Før var MBA-en en mellomting mellom MBP og MB - mindre formfaktor, dårligere skjerm men med mere fart i prosessoren. Men nå er MBA-en mye nærmere MB. Jeg ser meg om etter ny Mac siden jeg vil ha bedre skjerm enn jeg har på Mid-2013 MBA-en min. Jeg merker at jeg lener meg mot MBP etter dette, for å ha litt skikkelig prosessor gjør at maskinen varer i et par ekstra år før den blir "for treig". Sorry, bankkonto.
 12. https://no.m.wikipedia.org/wiki/Garonne
 13. Det er godt over ti år siden det ble vanlig med dual-core. Fortsatt går veldig mye programvare, spill og ellers, i en enkelt tråd. Hvorfor? Fordi å få ting til å fungere på tvers av tråder er vanskelig. Da blir det dyrere å utvikle, for det tar mer tid og det er vanskelig å teste at koden fungerer når den er flertrådet - at det ikke oppstår deadlocks, at trådene samarbeider og ikke får hverandre til å snuble osv. Alt må fungere - også i de sjeldne tilfellene. "Å, det kommer aldri til å skje" har jeg sagt et par ganger - og så brukt mange dager på å oppdage at "joda, det er akkurat dette som skjer når den der 1:100 000 000-sjansen slår til". Det er derfor som regel lettere og dermed billigere å optimere koden så man går rundt internt i en tråd.
 14. Så mange cores drar man bare nytte av for ganske spesialisert programvare og spesielle oppgaver. Det er ytelse per tråd som bestemmer hvor fort mange spill går, og hvor rask browseren er etc - altså mesteparten av tiden.
×
×
 • Create New...