Jump to content

steinrawr

Medlemmer
 • Content Count

  1630
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

752 :)

About steinrawr

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Når namsmannen gjør lønnstrekk er det jo allerede gått ganske langt, og da er det nok vanskeligere å gjøre noe med. Og selvfølgelig vil ingen gjøre avtaler med deg nå: De tjener penger på situasjonen din; mer enn om du skulle gjort opp gjelden din raskere. Som foreslått over finnes det også offentlig hjelp å få. Det jeg tror er din beste sjanse er å overtale den største kreditoren din til å overta alle de mindre beløpene og kun forholde deg til én kreditor og få de til å avslutte innkrevingen gjennom namsmannen (da kan du betale mer per måned) og spørre arbeidsgiver om å gjøre trekket for deg. Namsmannen er forpliktet til å la det være penger igjen til livsopphold. Det er ikke du selv forpliktet til, og det er ofte mulig å leve vesentlig rimeligere enn satsene på utleggstrekk i lønn og trygd. I tilegg har du det åpenbare tiltaket du bør gjøre for å øke betalingsevnen din: Redusere forbruket ditt: Kjøp mindre og billigere mat. Selg bil / båt / mc / andre verdigjenstander som TV, stereo, osv Sykle/gå Flytt til et rimeligere sted Lei ut et rom i boligen din Lei ut brukbare ting du selv har behov for på finn, hygglo, nabohjelp osv. bruk gis bort på finn når du trenger noe avslutt alle abbonementer: TV, avis, netflix, strim, osv Endre strøm, mobil, internett ol. til rimeligere avtaler. Skaff deg eventuelt en økonomisk verge som kan gi deg ukepenger, og som kan hjelpe deg å holde budsjettet ditt.
 2. Tusen takk. Super tilbakemelding! Jeg har vel aldri hørt om sitron eller vineddik i, så det skal jeg teste neste gang. Og selvfølgelig blande alt forsiktig sammen før oljen tilsettes.
 3. Dette er sikkert et veldiskutert tema, men til tross for masse info på nett, sliter jeg. Det virker som om riktig konsistens på majones eller aioli er som å vinne i lotto. Jeg treffer perfekt på konsistens innimellom, men som hovedregel blir det bare en slags luftig eggedosiskonsistens på majonesen og/eller den vil ikke bli tykk. Så spørsmålet mitt blir egentlig: Hvilke typer oljer egner seg best, og har du andre triks for å få det til? Jeg har stort sett brukt stavmikser og gjort følgende: Olje, egg og hvitløk legges noen timer i rompemperatur 2 egg og noen spiseskjeer rapsolje blandes med stavmikseren Tilsetter hvitløk og gradvis mer olje til riktig konsistens Tilsetter salt/pepper/krydder Hviler til neste dag i kjøleskap Og det jeg tror som skjer, er at oljen og eggene ikke emulgerer sammen i starten, og at eggene blir til eggedosis istedet. Jeg har prøvd å fikse dette med både høy og lav fart, og flere ulike typer matoljer (raps, solsikke, mais, etc) uten at jeg har funnet noe god grunn til at det skjer.
 4. Du har tre valg såvidt meg bekjent: Øke Zoom-nivået i excel (nede i høyre hjørne) og gjøre tekststrørrelsen ellers i dokumentet mindre slik at forholdet mellom dem blir mer likt. Skrive et skript i VBA som øker størrelsen på kun lista. (Flere muligheter hvis du googler litt) Hvis du bruker skjemaelementer kan du endre formateringen for elementer i "properties". Lykke til!
 5. SHIT pomfritt.. Dette er dødsflaut: Jeg mista hjulet på hengeren min... Til tross for at boltene var etterstrammet etter ventilbytte for noen måneder siden, hoppa de ut på tur nå nylig. Selvfølgelig ble varseltrekanten påkjørt av første kjøretøy til stedet, så fruen fikk gleden av å stå å varsle trafikk i en liten time før Viking kom til unnsetning. Hjulet traff heldigvis ingen.
 6. Det der er så vakkert. Når føret er slik i Osloområdet tar jeg motorsykkelen, slik at jeg kan kjøre forbi køen og rekke det jeg skal. -- Hvorfor skal så mange på død og liv ligge tett bak kjøretøy med henger? Har kjørt en del rundt med henger den siste måneden, og stort sett hver gang har jeg en eller annen tulling som i en kontroll ville blitt regnet som en del av vogntoget mitt på slep... Skjønner ikke at ikke folk er redde for å få dritt som spretter ut av en henger inn i frontruta si.
 7. Ganske tørr garasje og luftfuktigheten ligger på 40ish nå, uten at bilen står inni der. Om vinteren vil det øke, men jeg skal investere i en liten industriell luftavfukter snart. Vasker MC der inne på vinterstid 👍 Det med slike skap med filter var en god idé! Hender jo det kommer slike gratis på finn innimellom. Takk!
 8. Som student pakket jeg dopapir inn i vinduskarmene. Kan ikke anbefales, men det fungerte. Vanskelig å gi et godt svar uten å vise hvordan vinduene dine ser ut, men jeg hadde nok satsa på dyttestrimler og en list, og evt. gått over med noen pene fuger eller nytt vinduskitt i overgang til glass om det trekker der også.
 9. Heisann. Jeg leter etter en løsning til å oppbevare arbeidstøy i garasjen min, men har ikke helt klart å finne noe bra. Det er primært snakk om noen sett med arbeidsklær og sko til trefelling, anleggsarbeid og diverse utstyr til dette; seler, hansker, hjelmer ol. som trenger et sted å bo. Garasjen er i bruk daglig til ulike ting, og skapet må være tett, slik at det ikke fylles med (pusse)støv, men må samtidig ha en viss form for utlufting slik at evt. fukt i klær kan forlate skapet. Garasjen er ca. 11-15 grader varm hele året. Det er et pluss om det kan låses, og om det er modulbasert, slik at jeg kan bygge det ut til oppbevaring av andre ting også. Som motorsag, olje og spesialverktøy ol. Jeg har også vurdert å ha skap innendørs, men jeg har ikke noe egnet plass til en slik garderobe, og tror ikke kjærringa blir superhappy for olje- og maskinlukt i huset. Har du noen gode tips?
 10. Det tok meg bokstavelig talt 20 sekunder å finne denne videoen som viser hvordan håndbrekket justeres på en 2006-modell. På mange av mine biler med håndbrekk har "håndtaket" på brekket vært for stort til å dra av midtkonsollen, slik at håntakatet må dras av stanga (som ofte må stå opp) før midtkonsollen kommer ut, og ofte får man justert håndbrekket uten å fjerne konsollen (slik som på videoen over). Det finnes flere nettbutikker og bilbutikker som selger komplette eksosanlegg og andre deler til de fleste modeller. Du bør finne motorkoden din og hele modellbenevnelsen til bilen din, så du er sikker på at det blir rett. F.eks. bildeler.no og mekonomen viser motorkode og hele benevnelse når du skriver inn regnr. på sidene deres.
 11. Jeg har hatt flere hunder og katter ila. mine 30 år på jorda, og det siste året har jeg, min samboer og vår hund har hatt kattunger og ungkatter fra dyrebeskyttelsen hos oss. Disse er nede i 6-8 uker på det yngste, noen ganger opp til 3-10mnd og de er ofte ville. Ut i fra hva du skriver har jeg tre anbefalinger til deg Ikke ha katten med inn på soverommet Gi katten egne leker, og unngå lek med fingre og tær Ikke gi katten kos når den ønsker det Men, det er kanskje enklere sagt enn gjort.. 1: Finn et eget rom katten kan være på om natten. Katter er som oftest ekstra aktive i "skumringen". Min erfaring er at det blir mjauing og masing da, men det gir seg etterhvert, spesielt om de har noen leker og mat tilgjengelig. 2: Finn noen gode leker med snor, eller noe som lager lyd som katten kan jage og slenge rundt på selv. F.eks. store legoklosser er geniale om du har parkettgulv, men det bråker. Ikke alle leker er like populære hos alle katter, så prøv deg litt fram med ulike leker, og rydd de bort innimellom også så katten ikke har tilgang til lekene hele tiden. Når du leker, går forbi, eller katten er oppmerksom på deg og engasjert, ville jeg forsøkt å få fokus bort fra fingrene og føttene deres med leker i snor, på pinne, eller rett og slett ved å overse katten. 3: Lær dere å overse katten. Du føler deg kanskje slem, men om du vil ha en katt som ikke konstant krever din oppmerksomhet må du lære å ignorere den, og motstå å kose med den hver gang den kommer til deg. Jo tidligere du gjør dette, jo bedre i min mening. Hvis katten er usikker og litt skvetten, la den komme bort til deg, hils på den og, fortsett med det du gjorde før den kom; Rinse and repeat. Angående det med bitingen: Noen av kattene vi har hatt innom "kosebiter", ikke hardt, ikke vondt og de maler og koser samtidig. Nesten som om de dier. Hos deg høres det ut som de enten sier ifra når de er lei, eller at kosen er blitt til lek. Det går an å korte litt ned på kosen, og ellers kan det hjelpe å følge #2 ig #3. Håper dette kan være til hjelp for deg.
 12. Så kult! Jeg tror din beste mulighet, uten å selv bruke penger, er å søke på stillinger som maskinfører og håpe at de er villig til å satse på deg. At du er en ung kvinne, er et enormt fortrinn for deg i en så mannsdominert bransje, og det er mye mer sannsynlig at de er villig til å satse på og sponse sertifikater/kompetansebevis på akkurat deg enn på en mann i tilsvarende situasjon. Et annet alternativ er å gå tilbake til skolebenken og søke deg inn på "anleggsmaskinfører" på videregående skole, 2 år skole + 2 år læriling, eller søke om opptak til 4-årig bygg- og anleggsteknikk (TAF) og gå 4 år som lærling med skole på kveldstid. Kan det være aktuelt å starte opp for deg selv? Jeg er i samme situasjon og alder som deg, men har fallt på det siste alternativet. Jeg har selv betalt for og tatt M2 (gravemaskin), M4 (hjullaster), T1, T4 (truck), alt til totalt ca. 30.000 kroner, og holder på å starte opp et lite anleggsgartnerfirma. Det jeg må kunne lærer jeg meg av bekjente, internett og gjennom prøving og feiling. Jeg leier meg også ut til andre entreprenører, anleggsplasser, lager og lignende innimellom. Dette alternativet krever derimot en del egenkapital til å invester i utstyr som bil, henger, gravemaskin og annet nødvendig utstyr for jobbene du skal utføre, og det er mye jobb å nå ut til kunder og organisere arbeidet. Jeg hører ofte at "kan du kjøre gravemaskin, blir du aldri arbeidsledig".
 13. Kult! Driver å titter nå, og vurderer noen prøvekjøringer ila de neste ukene, men jeg ser jo at jeg definitivt bør doble budsjettet mitt for å kunne kjøpe noe som ikke allerede er på 10-15 års alder, men en god del av annonsene virker å være ganske kurante og noen av både pajero og discovery / RangeR er sandblåst og tectylbehandlet. Range Rover er kanskje den "nyeste" og mest "personbil" til prisene jeg ser etter, men er det noen åpenbare grunner jeg evt. ikke burde se videre på disse? RR Sport virker veldig kurante.
 14. Samme "kilde" som sist altså. Da tenker jeg vi fortsetter å forholde oss til datatilsynet. 🤘
 15. Det du beskriver er veldig sammenfallende med slite drivknuter og drivknutemansjetter. Mansjettene kan være vanskelig å se hull i, og jeg har selv også opplevd at det har blitt oversett på EU på tidligere biler.
×
×
 • Create New...