Jump to content

steinrawr

Medlemmer
 • Content Count

  1770
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

866 :)

About steinrawr

 • Birthday 12/07/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg skjønner ikke hva som skjer. Jeg klarer rett og slett ikke å legge inn verdier som "tidspunkter" i google sheets. Jeg har et helt basic regneark hvor to av kolonnene "tid inn" og "tid ut" er formatert som TALL - klokkeslett, men uansett hva jeg skriver i disse kolonnene blir det bare til ren tekst. Jeg får det til å funke, men på verdens mest upraktiske måte..: skriver inn et tilfeldig tall i første celle under "tid inn" - tallet er nå ren tekst (selv om cellen var formatert som tall - klokkeslett) Endrer formatering til Tall - klokkeslett i cellen -> cellen viser nå 00:00 klikker på cellen og endrer klokkeslettet i formellinja, fra "03.02.1903 kl. 00.00.00" til "03.02.1903 kl. 10.00.00" -> cellen viser nå verdien "03.02.1903 kl. 10.00.00" Endrer format igjen til tall - klokkeslett -> Cellen viser nå verdien "kl. 10.00.00" Her er en video som viser hva som skjer: Det jeg ønsker, er å kunne skrive klokkeslettet jeg starter og slutter inn i hver sin celle, og regne ut tiden jeg har jobbet i en tredje. Føler meg temmelig inkompetent som dataingeniør med dette problemet, men det virker for meg å være en bug, eller noe totalt elementært jeg fullstendig overser. Nei, jeg kommer ikke til å kjøpe meg Excel for å få dette til uproblematisk... Youtube og google help har lite å by på mtp. hvordan tallene skal skrives inn for å tolkes av Sheets som klokkeslett, men det virker på noen poster jeg har funnet om %-formatering at det har vært/fortsatt kan være en bug som ikke lar cellene beholde formatering når man skriver tekst inn i dem.
 2. Med mindre det er et "vei"-kryss skal du ikke få bot for å stå <5m fra en utkjørsel. Praktisk talt ville minst halvparten av beboerparkeringen i f.eks. Oslo vært ulovlig å bruke om man skulle forholdt seg slik til private avkjørsler. Om avkjørselen du referer til egentlig er en vei, er ikke lett å vite uten å kunne se den eller sjekke i kart. Hvis det f.eks er nedfelt kantstein foran avkjørselen, stiplet hvitmarkering i asfalt eller et hvitt "vegnavn-skilt" i innkjøringen er det rimelig å anta at det er en veg, og at du skal parkere >5m fra der svingen på vegen starter.
 3. Nei, det er den ikke. Men jeg har likevel behov for plassen. Planen er å finne et sted etterhvert, men det er rett og slett uutholdelig dyrt for et lite nyoppstartet firma som mitt.
 4. Ja, det er null problem å finne noe om kontorlokaler i privat bolig, men det jeg primært spør om finner jeg bare noe annet enn vage beskrivelser hos skatteetaten som ikke passer min situasjon. Pek meg gjerne i en retning, for jeg er nærmest blank.
 5. Jeg driver et AS fra mitt private bosted, og mitt AS er temmelig plasskrevende, derfor ønsker jeg å leie plass i garasje og utendørs på tomta mi. Men, hvordan kan jeg gjøre dette i praksis? Hvilke krav/lover/forpliktelser eller lignende vil dette utløse, evt andre konsekvenser? Det er snakk om å leie 45 av 70 m² av en dobbelgarasje, og ca 250m² av gårdsplassen. Plassen brukes til oppbevaring av to tilhengere, bil, gravemaskin med utstyr, og en haug med verktøy, småmaskiner og diverse forbruksmateriell. Jeg vet ikke hva gjengs leie er for slikt i mitt område, men jeg tror 200 kr/m² uteområde og 500 kr/m² garasje er ganske fair årsleie. Garasjen er oppvarmet, og varmen må stå på pga utstyret mitt AS har der, og derfor må denne strømkostnaden dekkes av AS. Jeg vurderer også å leie meg selv kontor hjemme i boligen, men jeg oppfyller ikke kravene til at rommet skal kunne lukkes osv. Har du noen erfaringer å dele?
 6. Høres ut som du har tett dieseltilførsel, evt. gåen dieselpumpe. Sjekk og bytt evt dieselfilteret og tøm/rengjør tanken.
 7. Perfekt eksempel på hvorfor begge må ha på fjernlys LENGST mulig når man kjører i mørket og møter trafikk. Og tullingen som kom i mot, skulle ha blinket med fjernlysene i stedet for å skru de på og la de forbli påslått. Men man kan vel ikke forvente at folk husker grunnleggende trafikkopplæring etter at de har avlagt førerprøve.
 8. Det er jo kjekt når folk selv innrømmer hvor uskikket de er til å ha førerkort 🤣👌 Men som med gamlingene som får beholde førerkortet aaaalt for lenge, skjønner du det neppe selv du heller.
 9. Heia. Jeg tenkte å utvide støttemuren min med et ekstra skift og montere rekkverk på den. Har asak vertica, men siden jeg skal ha rekkverk oppå tenkte jeg toppen av muren må stabiliseres mer? Vertica skal ifølge databladet kun tørrstables, men jeg har jo jo da ingenting å feste stolpeanker i under toppsteinene. Planen er: Ta av eksisterende toppstein. Fyll betong i noen av hullene og sette i armeringsjern i skiftet under. Legge nytt skift og fylle med betong i alle åpningene og armering på langs med alle steinene. Lime toppstein. Bore hull til anker gjennom toppstein og siste skift. Eller er det kanskje nok å bare lime det siste skiftet og toppsteinene, og så bolte stolpestøttene fast i toppstein?
 10. Dette kan i alle fall jeg bekrefte. Hadde to mindre hendelser med hund som måtte til veterinær. Jeg tok det på forsikring, og ved neste hovedforfall (året etter) gikk alle forsikringene mine i opp, med et snitt på godt over 20%. Og enda litt mer ved neste hovedforfall. Svaret fra forsikringsselskapet var at det hadde forandret min risikoprofil, og at derfor steg b.la. bilforsikringene min ekstra mye. Jeg betalte altså I praksis tilbake skadene jeg hadde fått dekket på under to år, gjennom forhøyet premie.
 11. Ja, har allerede relé på ryggelys som gir strøm til tilhenger. Den er i bakfanger. Grunnen til at jeg vil koble på sikring er for å slippe å strekke signal fra bakfanger til motorrommet eller ekstra strømkabel fra bakfanger til bøyle på planet. Og fra sikringsboks er jo alle ledningene tapet og lagt i rør som gjør det praktisk talt umulig å lage en syrømtyv på de. Nei. Blir ikke godkjent på EU, og vil ikke ha ørten brytere å forholde meg til..
 12. Ja, da har jeg tenkt riktig. Må finne en sikring til ryggelys et sted så jeg slipper å trekke opp metervis med kabel fra bakfanger til motorom. 👌😂
 13. Jo, men hvor ville du kobla det? Har en liten utfordring med at ryggelys kun er lett tilgjengelig bak under plan, mens resten av systemet er i motorrommet. Skal se om jeg finner sikring i motorrom å låne signalstrøm av evt.
 14. Akkurat slik jeg har postet, bare at de to lampene i serie, ikke er i serie.
×
×
 • Create New...