Jump to content

Chocolate-Monster

Medlemmer
 • Content Count

  1393
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1074 :)

2 Followers

About Chocolate-Monster

 • Birthday March 21

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

17232 profile views
 1. Punkt 1. Som regel vil det være gunstig. Når firma investerer i små firma settes fokus på det lille firma og interressen øker som regel. Ofte har de store selskapene en del penger og står stødigere og vil styrke det lille firma. Jeg tror at det i de aller fleste tilfeller vil være en fordel framfor en ulempe. Punkt 2. så lurer jeg litt på det samme. Min teori er at det ligger på merkur pga "lav" omsetning. Når firma vokser kan det etterhvert vokse seg opp til børs, da vil flere sjekke opp firmaet. Føler de fleste har fokus på børs og viser lite interresse til merkur. Om det gjør det bra på børs avhenger jo av firmaet og ulike faktorer i markedet, men har dem først klart å bygge seg opp fra merkur til børs har dem noe som er av interresse for samfunnet og aksjen vil nok fortsette å øke? Hva tenker du?
 2. Finnes det en tråd for diskusjon av aksjer som har potensiale og framdrift for 2020? Store deler av børsen lyser rødt, men noen helsefond og enkelte oljefond med god Q1 resultater øker fort en 30-120% dagen. Nå er vel tiden for å begynne å kjøpe seg inn i olja, etter mai/juni snur nok aksjene når produksjonskuttene setter inn. Hvilke aksjer bør man gå for? Om man vil safe og satse på store firma vil man nok få opptur, men høyest avkastning ligger nok hos noen av de små som har sunket flere 100%? Og hvordan helseaksjer bør man gå for? softox-me eller biotec? Kanskje begge? Hvem vil bli børsvinner 2020? Gjerne fyr løs med gode aksjer og bærekraftige teorier så vi kan bli godt rusta til børsen og aksjene skal opp igjen. (Finnes det en litt mere spesifik tråd om gode aksjer fra før gjerne send link og slett inlegget. Føler den store aksjetråden er litt for generell om alt rundt aksjer og ikke enkelt aksjer med potensiale.)
 3. Selg deg ut av en del fond. ville sagt max 5-8 gode fond. Ser ikke noe poeng med så mange, mister helt oversikten og en del av fondene har høy forvaltningsgebyr (noe du bør styre unna, sats på indexfond). Jeg har disse og hatt høy avkastning på alle: DnB USA index A: 21,1% avkastning siden jeg startet. DnB technologi A med 17% avkastning. DnB healt care A med 18,3% avkastning dnB grønnt norden A med 20,2% avkastning. Hadde også global index som jeg solgte meg helt ut med 10% avkastning. Vet jeg kun har 1 indexfond nå og 3 vanlige, men den høye avkastningen veier opp for dette. Ville også anbefalt å kun ha få fond med månedlige trekk framfor 20fond og bare la det ligge.
 4. Banner TDS for tar i bruk ditt gamle kallenavn.
 5. TDS, ja dark seeds stemmer. Blir litt forvirra hvordan alle virker ukjente, men så er det jo gamle kjenninger ?
 6. Banner Off'n for nå er jeg hjemme fra jobb ?
 7. Banner off'n fordi han har rett ? sempiternal er min favorittalbum av dem, eller det jeg har hørt mest og starta å høre, sett live osv ?
 8. Banner off'n fordi BMTH har noen bra sanger. Hørte dem mye før helt til de startet med sånn radiomusikk. TDS fordi vi er en hard gjeng, og navnet ditt har samme forkortelse som en jeg skrev mye med før ?
 9. Har sett han før, men aner ikke hvem det er, politiker? Tipper 37år Minner om at man må ha konkrete gjett og det er alderen på bildet som teller og ikke hvor gammel personen er den dag i dag.
 10. Banner off'n fordi jeg hører litt hardere musikk. Og sitter på jobb og bare chillern atm ? Ah, deg husker jeg ?
 11. Dette var svaret jeg fikk av tideligere eier "Om jeg husker riktig, varierer det med hastigheten på bilen, men ikke med turtall. Dunker kun ved bevegelse, ikke tomgang." Og demperne og fjører er ikke veldig gamle. Skal sjekke den for deksler i morra men rart ikke verkstedet fant eller så det da.
×
×
 • Create New...