Gå til innhold

England stanser medikalisering av ''trans-barn''.


Anbefalte innlegg

Kajac skrev (3 timer siden):

Du snakker om "kjønnsidentitet", som ikke er det samme som kjønn. Mennesker kommer bare i to kjønn; mann og kvinne. Joda, det finnes svært sjeldne biologiske avvik. Men å si at mennesker kun har to kjønn er like riktig som å si at mennesker har ti fingre, selv om det finnes folk med både elleve og tolv.

Jeg synes vi må oppfordre folk til å bli komfortabel med kroppen de har blitt tildelt, med alle dens skavanker. Ikke la dem stappe seg full av hormoner og operasjoner for å late som de er noe de ikke er.

Kjønnsidentitet er ikke psykologi -- det er biologi.

Det er tilstanden på hjernen din -- som for cis-personer gjør at du føler deg relativt komfortabel med egen kropp og utseende, i den grad du er nær et ideal.

Transpersoner har samme tilstand -- bare den som er mest vanlig for motsatt kjønn, og opplever ofte ekstrem misnøye med egen kropp, som ikke er praktisk mulig å endre:

...

Noen biologiske menn fødes uten penis, og får kvinnelig brystdannelse, i puberteten, og er uten skjeggvekst eller utvikling av grov stemme -- men med mannlig kjønnsidentitet.

Skal de lære seg å bare være kvinner?

Mange av dem sin hjerne er heldigvis utviklet på samme måte som resten av kroppen. Men de er biologiske menn, per definisjon. Samtidig regnes de som kvinner, i fødselsattest, pass og sv samfunnet.

Biologisk kjønn er faktisk bare gonader, testikler eller eggstokker.

...

Merk at dersom feirer dette automatisk ligger til langt til høyre for Høyre og KrF i spørsmålet -- og de fleste som er innbilt t dette er bra tror på kristen-konservative løgner om temaet.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Kajac skrev (8 minutter siden):

Hvis du leser svarene mine så ser du har jeg ikke har noen problemer med at folk lever hvordan enn de måtte ønske. Poenget mitt er at en mann som lever som kvinne fremdeles er mann. En mann kan ikke bli en kvinne. Jeg har ingen problemer med menn som oppfører seg, kler seg og ellers lever feminint. Men de er fremdeles menn.

Er en person som har blitt tildelt kjønnet kvinne som fødselen, men som er biologisk mann, en mann eller kvinne..?

 

...

Vet du hvordan kjønnsidentiteten din har oppstått?

Tror du det er en observasjon og erkjennelse av ditt kjønn -- eller som legning, noe du er, uavhengig av formen på kjønnsorganene dine?

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
bshagen skrev (Akkurat nå):

Hva mener du med "tildelt" sånn egentlig? Du får det til å høres ut som om man står i kø på sesjonen i militæret og venter på hvilket rom man skal få, som om det er totalt tilfeldig (?) 

Det er et helt normalt medisinsk uttrykk, helt essensiellt for å vise at man har satt seg inn i det absolutt mest grunnleggende om kjønn i samfunnet.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
bshagen skrev (37 minutter siden):

Forøvrig, jeg stemmer godt ut på venstresiden og leser at vitenskapen sier det er to biologiske kjønn.

Biologisk kjønn er gonader, og endringene til mannlige gonader skjer via aktivering av gener man har uavhengig av gonader, åpenbart, i og med at gener endrer gonadene.

Genetikk er mer komplisert enn biologisk kjønn er -- og skaper biologisk kjønn.

Ytre kjønnsorganer, fysiologisk kjønn, og hjernen endres også -- og har anlegg for å kjønnsdifferensieres, uavhengig av biologisk kjønn;

Biologisk kjønn er hva som er dannet av testikler eller eggstokker, eller hva man er nærmest -- ikke penis, vagina, hårvekst, kjeve, adamseple, bryster(...) -- eller legning eller kjønnsidentitet, kjønnsdifferensieringen i hjernen.

Altså, alle mennesker har anlegg for å bli begge biologiske kjønn, og anlegg for begge legninger, begge fysiologiske kropper, og begge kjønnsidentiteter.

Det er ekstremt overforenklet på denne siden av 1999 å legge evolusjonær biologi til grunn for kjønnsforståelse:

Vi som mennesker ER hjernen vår, ikke det indre forplantningsorganet.

...

kjønnsutviklingen av hjernen er hormonbasert, i praksis 'lukter' hjernen seg til om den skal forbli feminin eller om den skal utvikle maskuline trekk, basert på hormoner, som er på et ekstremt mye lavere og mer usikkert nivå enn utviklingen av indre kjønnsorganer.  Prosessen er over noen uker etter at legning er avgjort, før man har begynt å kunne gjøre mening av verden.

 

...

 

legg merke til at 'alle' har kjønnsidentitet, og at den ikke er basert på noen opplevelse eller identifisering av egen kropp eller ens rolle i samfunnet fundet på forventninger til ditt biologiske kjønn.

(Noen få mangler fullstendig noen opplevelse av tilhørighet til noe kjønn, som i seg selv er en kjønnsidentitet; ikke mann, ikke kvinne.)

---


Og med fare for at det oppleves som appell til autoritet, så er det en ekstremt god grunn til at alle partiene fra Høyre, Venstre, KrF, SP, AP, SV og Rødt alle støtter å gi barn som kvalifiserer til behandlingen pubertetsblokkere;
Det er ikke at samtlige har misforstått forskningen og de medisinske råd.

Det er derimot god grunn for dem som er uenige å spørre seg hva politikerene fra all de seriøse partiene vet, som man har misforstått.



 

Endret av Red Frostraven
  • Liker 3
Lenke til kommentar
1 hour ago, Kajac said:

Kjønnsidentitet sitter i hodet, kjønn er biologisk. Hva du føler du er endrer ikke på biologien din. Jeg sier ikke at folk ikke skal få uttrykke seg selv eller leve livene sine, men de kan ikke endre på biologien. Vi må heller alminneliggjøre det å omfavne kroppen man er født med, og akseptere at man ikke er fornøyd med alt

Såklart er kjønnsidentiet psykisk og kjønn fysisk. Men er dette en diskusjon om alminneliggjøring og omfavne kroppen man er født med? Jeg oppfattet det ikke sånn. Det hadde vært fint om vi kunne legge biologiske konstanter bak oss - det tar jeg for gitt og det er ikke der diskusjonen ligger.

Endret av Abigor
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (1 time siden):

Og med fare for at det oppleves som appell til autoritet, så er det en ekstremt god grunn til at alle partiene fra Høyre, Venstre, KrF, SP, AP, SV og Rødt alle støtter å gi barn som kvalifiserer til behandlingen pubertetsblokkere;
Det er ikke at samtlige har misforstått forskningen og de medisinske råd.

Det er derimot god grunn for dem som er uenige å spørre seg hva politikerene fra all de seriøse partiene vet, som man har misforstått

 

Ja, det er det selvsagt en god grunn til at mange politikere "støtter" det. 

De ønsker å bli gjenvalgt, og det er litt tungt å "stikke frem hodet" når det kommer til temaer som bringer frem stooore uenigheter i samfunnet. 

Hvorfor tror du at det finnes så ekstremt mange pr-rådgivere på stortinget? 

Et det mest sannsynlig at hele det politiske spekteret fra alle de "seriøse partiene" tilfeldigvis alle sammen har gått gjennom masse forskningsrapporter og konkludert i skjul uten å involvere velgerne, eller er det mest sannsynlig at de gjør det PR-gjengen tenker de får flest stemmer på og sparer de virkelige kampene til noe de anser som litt mer "viktig"?

Lgbt gjengen er lett å terge på seg, det holder faktisk å ikke gå i pride tog. 😉

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Kajac skrev (5 minutter siden):

Fordi et transmiljø selger dette som en løsning på noe som (som regel) egentlig bunner ut i psykiske problemer eller autisme. 
 

Jeg er selv på autismespekteret, og hadde jeg vokst opp i dag er det ikke utenkelig at det ville blitt foreslått at jeg kanskje var trans. Jeg var mye mer jentete enn guttete som barn. Hadde mest jentevenner og lekte mye med typiske jenteleker. Men etter jeg ble eldre er det ingen tvil om at jeg er gutt/mann. Jeg tenker med skrekk på hvordan jeg ville hatt det i dag dersom jeg skulle blitt overbevist som barn om at jeg var født i feil kropp og begynt på diverse behandlinger. 
 

Sannheten er at barn er barn, og skal få være seg selv, uten å måtte tenke på kjønnsidentiteter og sånt. 

Enig med deg, og har noen lignende erfaringer selv, som jeg skrev tidligere i tråden. Jeg er veldig for å la barn få være i fred og la de få finne ut av ting på egenhånd. De bør ikke seksualiseres på noen som helst måte, eller forventes å skulle forholde seg til om de er noe annet enn det de er. Jeg har jobbet med barn i flere år, og generellt elsker de å leke, tulle og eksperimentere med ting, inkludert kjønn, farger og klær. Samtidig er de veldig sårbare for påvirkning fra voksne og adopterer lett deres meninger og syn på ting. Det beste man kan gjøre som voksen er å akseptere det de gjør og er, uten å definere og sette merkelapper på de. Heller stille de åpne og støttende spørsmål som får barna til å utvikle sine kognitive evner og føle trygghet til å være seg selv, hva nå enn det måtte være.

De aller fleste barn og unge som opplever forvirring rundt disse tingene, faller til ro med sitt biologiske kjønn etterhvert som de vokser til. Og så er det en liten andel som ikke gjør det, og de kan vel selv bestemme hva de vil gjøre når de har blitt myndige. Nei, jeg sier som Pink Floyd : Leave the kids alone! 

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
Cyrio skrev (6 minutter siden):

Ja, det er det selvsagt en god grunn til at mange politikere "støtter" det. 

Ja, at de faktisk setter seg inn i sakene og har tilgang på rapporter og informasjon fra fagfolk med kjennskap til fakta om temaet, fra legevitenskapen og den medisinske forskningen -- uten biaset som preger samfunnet for øvrig sin tilfeldige ervervelser av informasjon om et tema som ikke rammer dem, hvor det er stor spredning av disinformasjon.

...

Storbritannia har åpenbart politikere som er så langt til 'høyre' at de ikke lengre hører på fagfolk, som bekreftes av analyser av dagens konservative parti.

https://www.theguardian.com/politics/2023/oct/07/are-rishi-sunak-conservatives-far-right-european-standards

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Kajac skrev (58 minutter siden):

Fordi et transmiljø selger dette som en løsning på noe som (som regel) egentlig bunner ut i psykiske problemer eller autisme.

Så de som får behandling angrer seg "som regel" i etterkant? Det vil jeg gjerne se en kilde på.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Nasjonalisten skrev (7 timer siden):

https://www.theguardian.com/society/2024/mar/12/children-to-stop-getting-puberty-blockers-at-gender-identity-clinics-says-nhs-england

Dermed vil alle gå gjennom sin naturlige pubertet.
Det påvirker ikke så mange, men det er ett lite lyst signal, og det bremser og snur bevegelsen, forhåpentligvis for godt.

Burde ikke dette være opp til foreldrene å bestemme? Er ikke du sånn stor frihetskjemper da, som mener at det er foreldrene som må få bestemme over egne barn?

  • Liker 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, Red Frostraven said:

Biologisk kjønn er gonader, og endringene til mannlige gonader skjer via aktivering av gener man har uavhengig av gonader, åpenbart, i og med at gener endrer gonadene.

Genetikk er mer komplisert enn biologisk kjønn er -- og skaper biologisk kjønn.

Ytre kjønnsorganer, fysiologisk kjønn, og hjernen endres også -- og har anlegg for å kjønnsdifferensieres, uavhengig av biologisk kjønn;

Biologisk kjønn er hva som er dannet av testikler eller eggstokker, eller hva man er nærmest -- ikke penis, vagina, hårvekst, kjeve, adamseple, bryster(...) -- eller legning eller kjønnsidentitet, kjønnsdifferensieringen i hjernen.

Altså, alle mennesker har anlegg for å bli begge biologiske kjønn, og anlegg for begge legninger, begge fysiologiske kropper, og begge kjønnsidentiteter.

Det er ekstremt overforenklet på denne siden av 1999 å legge evolusjonær biologi til grunn for kjønnsforståelse:

Vi som mennesker ER hjernen vår, ikke det indre forplantningsorganet.

...

kjønnsutviklingen av hjernen er hormonbasert, i praksis 'lukter' hjernen seg til om den skal forbli feminin eller om den skal utvikle maskuline trekk, basert på hormoner, som er på et ekstremt mye lavere og mer usikkert nivå enn utviklingen av indre kjønnsorganer.  Prosessen er over noen uker etter at legning er avgjort, før man har begynt å kunne gjøre mening av verden.

 

...

 

legg merke til at 'alle' har kjønnsidentitet, og at den ikke er basert på noen opplevelse eller identifisering av egen kropp eller ens rolle i samfunnet fundet på forventninger til ditt biologiske kjønn.

(Noen få mangler fullstendig noen opplevelse av tilhørighet til noe kjønn, som i seg selv er en kjønnsidentitet; ikke mann, ikke kvinne.)

---


Og med fare for at det oppleves som appell til autoritet, så er det en ekstremt god grunn til at alle partiene fra Høyre, Venstre, KrF, SP, AP, SV og Rødt alle støtter å gi barn som kvalifiserer til behandlingen pubertetsblokkere;
Det er ikke at samtlige har misforstått forskningen og de medisinske råd.

Det er derimot god grunn for dem som er uenige å spørre seg hva politikerene fra all de seriøse partiene vet, som man har misforstått.



 

Faktisk helsepersonell er mye mer nyanserte i sin framstilling enn den svart/hvitt-versjonen du pusher her. Hvis du skal appelere til autoriteter i saker som har med helse å gjøre, så bør du kanskje henvise til forskere og ikke politikere. 

https://tidsskriftet.no/2023/05/kronikk/hva-er-faglig-forsvarlig-og-omsorgsfull-helsehjelp-til-barn-og-unge-med

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (41 minutter siden):

Ja, at de faktisk setter seg inn i sakene og har tilgang på rapporter og informasjon fra fagfolk med kjennskap til fakta om temaet, fra legevitenskapen og den medisinske forskningen -- uten biaset som preger samfunnet for øvrig sin tilfeldige ervervelser av informasjon om et tema som ikke rammer dem, hvor det er stor spredning av disinformasjon.


Hvordan kan du mene det når de ikke engang gidder å møte opp? 
Artikkelen er fra 2016, men mannen som har 94% fravær bør allikevel de fleste kjenne til. 
https://www.nrk.no/norge/disse-stortingspolitikerne-_skulker_-mest-1.13093867
Tviler på at det har blitt fryktelig mye bedre i senere tid. 

Dette resulterer selvsagt i at de går glipp av mye relevant informasjon. 
Som et eksempel:
Det siste jeg fulgte med stor iver på den politiske fronten var når siste runde med innstramminger rundt våpenloven ankom. 
Her var det også sinnsykt labert oppmøte gjennom hele prosessen frem til selve avstemmingen, absolutt ingen som hadde noe som helst forutsetning for å engang vite hva de stemte for/mot, alle hadde forskjellige forslag som måtte stemmes over, og av alle involverte var det faktisk kun Jenny Klinge fra SP som tok seg bryet med å føre dialog ut mot miljøet som ble berørt. (Masse kudos til henne) 

Dette kan vi dra videre til alt mulig annet..
Hadde "alle satt seg inn i saken og hørt på råd fra fagfolk" for eksempel når det ble handlet nye busser til Oslo, eller når de først tvangssammenslo en haug av kommuner og deretter oppløste de igjen? (Bare for å ta litt lavthengende frukt) 

 

Forøvrig hjelper det saken din lite å automatisk skylde på "høyrevridde" media fra en avisartikkel som skriver følgende nederst i artikkelen sin: 

Sitat

 

…as you’re joining us today from Norway, we have a small favour to ask.

The Guardian has spent the past 13 years tirelessly investigating the shortcomings of the Tories in office – austerity, Brexit, partygate, cronyism, the Truss debacle and the individual failings of ministers who behave as if the rules don’t apply to them.

 

De er nok ikke så politisk uavhengige som de selv hevder..
https://mediabiasfactcheck.com/the-guardian/

 

Men for all del, det er lett å skylde på den fæle høyresiden hver gang ikke alle er deler samme synspunkter. :)

 

  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
frohmage skrev (18 minutter siden):

Så de som får behandling angrer seg "som regel" i etterkant? Det vil jeg gjerne se en kilde på.

Det er en ganske åpen hemmelighet at en urovekkende stor andel av de som tar kjønnsoperasjoner angrer. Og det er nok også store mørketall her, da det er veldig tabu å snakke om i transmiljøet. De som våger å snakke høyt om det blir ofte både ekskludert og i verste fall truet på livet. Kjønnsopererte har også unormalt høy selvmordsrate og unormalt mye psykiske problemer.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...