Gå til innhold

Oppdrettsnæringen på tynn is?


Anbefalte innlegg

På tide å handle fisk fra andre enn de tradisjonelle oppdrettsanleggene? Nå er begeret mitt i alle fall fullt. En næring uten troverdighet som kun er ute etter å maksimere egen fortjeneste. 

https://www.nrk.no/norge/plutselig-dode-titusenvis-av-laks---laksegigant-ventet-en-uke-med-a-varsle-1.16601145

https://www.nrk.no/nordland/veterinaerinstituttet_-stadig-mer-sykdom-blant-oppdrettslaks-1.16327337

https://e24.no/hav-og-sjoemat/i/4omy9G/58-millioner-laks-doede-i-norske-oppdrettsanlegg-i-2022

Endret av Aldrack
  • Liker 4
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
  • Aldrack endret tittelen til Oppdrettsnæringen på tynn is?
Videoannonse
Annonse

Næringen er langt mer skitten enn de fleste er klar over. Fisk full av tungmetaller, massiv forurensning under merder, storstilt import av soya fra andre siden av verden. Som regel når det er noe man kan tjene enorme summer på så innebærer det ett eller annet som er relativt skittent.

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

For noen år siden ble det ramaskrik i næringen da Russland boikottet norsk oppdrettsfisk. De hadde sikkert flere motiver for å gjøre det, men at norsk oppdrettsfisk er søppel hadde de uansett rett i!

Laksemilliardærene flytter til Sveits fordi de ikke har råd til å bo i Norge, samtidig som de tyner ut noen ekstra kroner fra firmaet uten tanke på dyrevelferden.

Både de og næringen er en skam for Norge og bekrefter at "Godt Norsk" ikke er verdt klistrelappen det skrytes på.

Endret av trn100
  • Liker 6
Lenke til kommentar
10 hours ago, Mannen med ljåen said:

En bør kanskje heller spise fisk som er fanget i havet, for eksempel makrell. Jeg dekker dagsbehovet for fisk ved å spise makrell i tomat til frokost eller lunch.

Har du prøvd å steke skikkelig fersk sild med løk? Serveres med poteter av god kvalitet (ikke slike sure/grønne poteter som butikkfolka har mishandla). Kutt av bare hode og hale (ikke ta ut innmaten). Skjær små hakk i siden på silda før du tilfører salt og pepper. Så stekes den (med løken) slik at den brunes litt på sidene.

Viktig: Det må være maks 2-3 dager siden silda ble fanget. Dette forutsetter gjerne at du bor ved kysten (?). Gammel slapp sild funker ikke og betyr fiasko-middag og sure barn.

Slike måltider har man helst bare 2-3 ganger i måneden. Da får man en gastronomisk opplevelse. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
lada1 skrev (På 2.11.2023 den 6.23):

Har du prøvd å steke skikkelig fersk sild med løk? Serveres med poteter av god kvalitet (ikke slike sure/grønne poteter som butikkfolka har mishandla). Kutt av bare hode og hale (ikke ta ut innmaten). Skjær små hakk i siden på silda før du tilfører salt og pepper. Så stekes den (med løken) slik at den brunes litt på sidene.

Viktig: Det må være maks 2-3 dager siden silda ble fanget. Dette forutsetter gjerne at du bor ved kysten (?). Gammel slapp sild funker ikke og betyr fiasko-middag og sure barn.

Slike måltider har man helst bare 2-3 ganger i måneden. Da får man en gastronomisk opplevelse. 

Ikke stekt en gang, men spekesild med poteter og løk! 🙂

Lenke til kommentar
Kakkelfant skrev (2 minutter siden):

Alle disse problemene med lus og sykdom kunne vært forhindret om de ville bruke lukkede anlegg, men det er aktuelt da det spiser av profitten.

Tja det skjer mye rart i disse anleggene også. I ett delvis lukket anlegg i mitt område blandet de feil mengde klor eller ett annet stoff slik at de tok liv av hele gjengen, de beregnet mengden som en åpen merd.

 

Det er mye skit i de lukkede anleggene også.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Der er mye hat mot den norske oppdrettsnæringen.

Og deler av den er berettiget.

Men hatet er nå så monotont, kunnskapsløst og østlandspreget, at kysten er i ferd med å bli dritt lei.

Før oljealderen var fiske i ulike former den mest stabile og viktigste resurs langs kysten. Oljen vil vare noen tiår til, fiskeriene har vart i 1000 år, og vil fortsette i nye 1000 år hvis vi forvalter dette riktig.

Dere har ikke peiling om hva dere snakker om. Lakseoppdrett leverer langt mer fersk fisk til en verdi som langt overstiger verdiene av de tradisjonelle fiskeriene:

Norge eksporterte sjømat for 151,4 milliarder kroner i 2022 (seafood.no)

Og dere laksehatere og østlendinger er ikke en gang takknemlige, dere er bare fulle av hat.

Er det oljefondet som skal finansiere NAV og østlendingene de neste 100 årene?

Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (1 minutt siden):

Der er mye hat mot den norske oppdrettsnæringen.

Og deler av den er berettiget.

Men hatet er nå så monotont, kunnskapsløst og østlandspreget, at kysten er i ferd med å bli dritt lei.

Før oljealderen var fiske i ulike former den mest stabile og viktigste resurs langs kysten. Oljen vil vare noen tiår til, fiskeriene har vart i 1000 år, og vil fortsette i nye 1000 år hvis vi forvalter dette riktig.

Dere har ikke peiling om hva dere snakker om. Lakseoppdrett leverer langt mer fersk fisk til en verdi som langt overstiger verdiene av de tradisjonelle fiskeriene:

Norge eksporterte sjømat for 151,4 milliarder kroner i 2022 (seafood.no)

Og dere laksehatere og østlendinger er ikke en gang takknemlige, dere er bare fulle av hat.

Er det oljefondet som skal finansiere NAV og østlendingene de neste 100 årene?

For noe tullball? Skal vi tjene pengert for enhver pris mener du, og gi f... i alle prinsipper?
Har du lest utalelsen til Lerøy sjefen som uansett spørsmål står fast ved at "De følger alle regler uansett hva reglene er?" selv om han åpenbart ikke kjenner til de?

Personlig spiser jeg ikke selvdød mat eller fisk som ser ut som Zombies, uansett hvor mye Norge måtte tjene av penger på det...

Heller kunnskapsløs enn tulling! 😉

  • Liker 5
Lenke til kommentar
10 minutes ago, Salvesen. said:

Tja det skjer mye rart i disse anleggene også. I ett delvis lukket anlegg i mitt område blandet de feil mengde klor eller ett annet stoff slik at de tok liv av hele gjengen, de beregnet mengden som en åpen merd.

 

Det er mye skit i de lukkede anleggene også.

Ja det er helt sikkert mye ukultur og skit i store deler av bransjen, men fordelen er jo det at om det er lukket så går ikke det meste av driten (sykdom, lus og avføring) rett i sjøen.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (19 minutter siden):

Der er mye hat mot den norske oppdrettsnæringen.

Og deler av den er berettiget.

Men hatet er nå så monotont, kunnskapsløst og østlandspreget, at kysten er i ferd med å bli dritt lei.

Før oljealderen var fiske i ulike former den mest stabile og viktigste resurs langs kysten. Oljen vil vare noen tiår til, fiskeriene har vart i 1000 år, og vil fortsette i nye 1000 år hvis vi forvalter dette riktig.

Dere har ikke peiling om hva dere snakker om. Lakseoppdrett leverer langt mer fersk fisk til en verdi som langt overstiger verdiene av de tradisjonelle fiskeriene:

Norge eksporterte sjømat for 151,4 milliarder kroner i 2022 (seafood.no)

Og dere laksehatere og østlendinger er ikke en gang takknemlige, dere er bare fulle av hat.

Er det oljefondet som skal finansiere NAV og østlendingene de neste 100 årene?

Har du vært på en merd? Brønnbåt? Smolt anlegg? Andre deler av næringen?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Salvesen. skrev (8 minutter siden):

Det er mye skit i de lukkede anleggene også.

Det er det sikkert.

Men hvorfor er det så mye fokus rundt dyremishandling i en næring som i beste fall er 50 år gammel?

Er det et forsøk på å skjule at Senterpartiet og bondenæringen i mange tusen år har drevet en langt mer dyrefiendetlig matproduksjon der vi i de siste årene har hatt:

¤ pelsdyrskrisen; Tok skrekk-bilder på pelsdyrfarm – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

¤ grisekrisen; Gris, grisebonde | Dyrevernsaktivist handlet i nødrett da hun deltok i mishandling av griser (nettavisen.no)

¤ kyllingkrisen; De skjulte opptakene fra SVTs «Uppdrag Granskning» ryster kyllingindustrien i Norge – NRK Trøndelag – Lokale nyheter, TV og radio

Og dette er en næring som er flere tusen år gammel, og der Innlendinger og SP velgere sutrer om laks?

Er denne "laksekrisen" en stor avledningsmanøver?

 

Lenke til kommentar
Windfarmer skrev (Akkurat nå):

Det er det sikkert.

Men hvorfor er det så mye fokus rundt dyremishandling i en næring som i beste fall er 50 år gammel?

Er det et forsøk på å skjule at Senterpartiet og bondenæringen i mange tusen år har drevet en langt mer dyrefiendetlig matproduksjon der vi i de siste årene har hatt:

¤ pelsdyrskrisen; Tok skrekk-bilder på pelsdyrfarm – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

¤ grisekrisen; Gris, grisebonde | Dyrevernsaktivist handlet i nødrett da hun deltok i mishandling av griser (nettavisen.no)

¤ kyllingkrisen; De skjulte opptakene fra SVTs «Uppdrag Granskning» ryster kyllingindustrien i Norge – NRK Trøndelag – Lokale nyheter, TV og radio

Og dette er en næring som er flere tusen år gammel, og der Innlendinger og SP velgere sutrer om laks?

Er denne "laksekrisen" en stor avledningsmanøver?

 

Ett tusen år gammelt SP synes jeg bør dokumeteres? 😉

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...