Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Snikpellik skrev (1 time siden):

uavhengig etterforskning

Det er hva som trenges i denne saken hvor en nødhjelpskonvoi hadde blitt angrepet med full overlegg gjentatte ganger i elimineringshensikt av militære som var i full bevissthet om konvoiens natur, oppdrag og tilstedeværelse i en nødhjelpskorridor hvor man koordinere nødhjelpsarbeidernes bevegelse med egne aktivitet. Alt som hittil har kommet fram, produsere et bilde av en militær enhet som hadde valgt å forkaste alle krigsregler på spekulasjoner basert på tilfeldige observasjoner av en enslig væpnet mann som hadde vært med en lastebil til et lagerbygg hvor matleveransene som var kommet på sjøvegen, lagres - som selvsagt må ha væpnet vakt pga. de lovløse tilstandene. Den aktuelle mannen var simpelt ikke med de tre personkjøretøyer som skulle videre med de syv hjelpearbeidere som hadde ansvaret for videre organisering av nødhjelp inn til Gazastripen; en tredje last var underveis. 

Biden-administrasjonen stadig tråkket i salaten slik at det begynner å gå løs på æren. 

Det kom ut at alle tre kjøretøyer hadde GPS-sendere og SOS-utsendere som betyr at disse digitalt sett var under direkte overvåkning av de ansvarlige militærenheter som dermed helt umulig kunne ta feil av konvoiens natur selv ved observering av suspekte personer som dertil ikke kunne sees på ferdselen da det var besluttet å lansere angrep på dem. En enkel oppklaring kunne ha hendt ved å kommunisere med hjelpearbeidere som hadde en direktelenk - som sluttet med å fungere etter det første angrepet. Dette lenket skal ha blitt ikke-fungerende slik at disse under angrep var overlatt til seg selv. Da skulle den ansvarlige militærenheten ha tatt affære hvis det var en andre militærenhet som skulle ha stått bak, men dette er ulogisk fra et militært perspektiv. 

Da faller det ned på en ubarmhjertig konklusjon; militærenheten hadde lansert et overlagt angrep i full bevissthet om målets karakter uten skjellig grunnlag i et grov brudd på alle militærskonvensjoner og krigslover som internasjonale bestemmelser hvor man hadde valgt å ignorere hjelpearbeidernes status som endog Genèvekonvensjonene fra 1949 garantere med full styrke. 

Hele militærenheten må tars i arrest. Og man må gjøre de ansvarlige i Sørkommandoen, COFAG og deretter "krigsrådet" som består av Gallant, Gantz og Netanyahu ansvarlig for å ha tilrettelagt slike forholder som tillatt militære en handlingsfrihet og ignoranse som muliggjøre en meget alvorlig forbrytelse. Dette er krigsforbryterrett og krigsrett i ett. 

USA må i slutten enten sette ned egen granskning eller gi sin tilslutning til en uavhengig etterforskning i regi av internasjonale organisasjoner som ICJ i Haag eller andre med høy troverdighet (ikke FN). 

Endret av JK22
  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er det vel Hamas som vanligvis angriper alt av nødhjelp som kjem inn i gaza viss di ikkje får hendene på nødhjepa. Di gangane IDF har gått etter den slags har det stort sett vore Hamas & co i følge med det som må seiast å være ngo'r med fleire kapper. Og den slags er legitime mål i krig.

IDF står egentlig fritt til å ta ut di mål som er legitime pga krigen som pågår mot Hamas, og WCK kan fort vise seg å ha sine svin på skogen nett som UNRWA og dermed skape situasjoner der IDF ikkje ser anna råd enn å ta ut det som framstår som Hamas & co da di både stiller sivilt og utkledd etter som anledningen bry seg. Som vanlig blir det storm i eit vannglas med ein gang IDF kan ha gjort ein tabbe, men hylekoret ser ikkje ut til å bry seg med alle di krigsforbrytelsene Hamas & co gjere kvar einaste dag. Hendelsen med WCK er ikkje anna enn å forvente når man står overfor terrorister som ikkje bryr seg om sine egne sivile. Så står det att å finne ut om det var IDF eller Hamas & co som trigga i gang den utløysande faktoren for det som hendte. Har dog lite å seie i den store samanhengen da militære må og skal respondere på å ta ut legitime mål. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Nå er WCK en organisasjon Israel gjerne ville jobbe med, ettersom de ikke er ansett for å være kontroversielle på noen måte, så det ligger neppe noen koblinger til Hamas bak.

Det hele er nok en feil, basert på feilinformasjon, og for dårlig koordinering.
Det er likevel tragisk, og burde aldri skjedd.
 

 

  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Maabren skrev (2 timer siden):

IDF står egentlig fritt til å ta ut di mål som er legitime pga krigen som pågår mot Hamas, og WCK kan fort vise seg å ha sine svin på skogen nett som UNRWA og dermed skape situasjoner der IDF ikkje ser anna råd enn å ta ut det som framstår som Hamas & co da di både stiller sivilt og utkledd etter som anledningen bry seg. Som vanlig blir det storm i eit vannglas med ein gang IDF kan ha gjort ein tabbe, men hylekoret ser ikkje ut til å bry seg med alle di krigsforbrytelsene Hamas & co gjere kvar einaste dag. Hendelsen med WCK er ikkje anna enn å forvente når man står overfor terrorister som ikkje bryr seg om sine egne sivile. Så står de att å finne ut om det var IDF eller Hamas & co som trigga i gang den utløysande faktoren for det som hendte. Har dog lite å seie i den store samanhengen da militære må og skal respondere på å ta ut legitime mål. 

Nå tok idf ut et mål som ikke var legitimt, noe de ikke står fritt frem til å gjøre. 

Her lager du scenarier som ikke er reelle, for å forsvare idf. WCK har ikke blitt beskyldt for det samme som UNRWA. Idf og WCK samarbeidet når det kom til konvoien og den var godt merket og informert om. 

En tabbe? Hvor mange "tabber" kan idf gjøre? Alt idf gjør er tabbe, forsvar eller bortforklares. Mens alt Hamas og/eller palestinere gjør er terror? Litt vel glorifisering  av Israel! 

De aller fleste er inneforstått med hva Hamas gjør, og på ingen måte støtter hverken handlingene eller Hamas. Det grusomme er at enkelte støtter Israel ukritisk og uansett hvor mye grusomt de gjør. 

Hvorfor ikke støtte en krig mot Hamas der Israel tar hensyn til de sivile palestinerene så langt det er mulig? Det kan ikke bli mer tydelig at Israel driter i sivile og bruker dem som skjold for å minimere egne tap. De trenger sikkert soldatene til å forsvare ulovlig bosetting på VB, og muligens i Gaza etterhvert. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
1 hour ago, Ørjanø said:

Det kan ikke bli mer tydelig at Israel driter i sivile og bruker dem som skjold for å minimere egne tap. De trenger sikkert soldatene til å forsvare ulovlig bosetting på VB, og muligens i Gaza etterhvert. 

For å holde logikken ren: driter de i palestinerne så vil de vel først teppebombe Gaza og ikke starte med å gå inn med soldater?

Bare for å passe på at 2 +2 = 4 altså - for å gjøre diskusjonen her mer relevant.

Endret av lada1
  • Liker 6
Lenke til kommentar
lada1 skrev (42 minutter siden):

For å holde logikken ren: driter de i palestinerne så vil de vel først teppebombe Gaza og ikke starte med å gå inn med soldater?

Bare for å passe på at 2 +2 = 4 altså - for å gjøre diskusjonen her mer relevant.

De startet med å bombe, hovedsakelig nord Gaza. Så gikk de inn med soldater. 

Du tror at resten av verden hadde bare sett på at Israel teppebombet ned hele Gaza? Israel er ikke så dumme! 

Israel angriper innenfor en viss grense, begrenser informasjonen ut og bedriver en propaganda krig for å rettferdiggjøre og bortforklarer alt som ikke er akseptabelt. Med denne strategien sparer de egne soldater, holder kostnadene nede og kan fortsette ulovlig bosetting, okkupasjon, blokkering, fordriving av palestinere mm. Denne strategien har fungert i mange år, frem til nå. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
7 hours ago, 0laf said:


Hva har dette med AP å gjøre?

Det ble hevdet at IDF filmet og tok bilder av ofrene, men de første bilder og videoer, som også viste de dødes pass, kom fra Safa News, som er Hamas.

  

 

AP har nå også publisert bilder og video, fra en freelance-journalist i Gaza, men du mener kanskje at AP er IDF?

Denne påstanden må du dokumentere.

bildene av passene som er publisert, er fra AP og AFP. Men du mener kanskje at de er tilknyttet Hamas?

https://www.elperiodico.com/es/fotos/internacional/ataque-israeli-gaza-mata-siete-empleados-ong-world-central-kitchen-fotos-100531484/100531184

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)

Bildet av passene som er brukt i norske og internasjonale medier er tatt av Abdel Kareem Hana, som er fotograf for amerikanske Associated Press (AP). Han har også tatt de fleste bildene i media av bilene, lik osv. En annen AP-fotograf, Ismael Abu Dayyah, har også tatt noen av de andre bildene av bilene.
image.thumb.png.c57e083a651b7ddcd001aaa97dd035de.png

https://newsroom.ap.org/editorial-photos-videos/search?query=world central kitchen&mediaType=photo&st=keyword

https://www.instagram.com/abdel.k.hana/

Bildene franske AFP bruker er tatt av Majdi Fahti i NurPhoto, et italiensk bildebyrå.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar

" - But the route was still considered a “high-risk zone,” and the same group had reportedly come under IDF sniper fire days earlier in an incident from which the WCK workers miraculously escaped unscathed - "

Hva? 

IDF chief ‘sorry’ as details emerge of strike that picked off Gaza aid cars one by one (msn.com)

Og på toppen hadde flere fra WCK-delegasjonen vært i et viktig møte med FNs spesialutsending for den humanitære situasjonen i Gaza, Sigrid Kaag bare timer på forveien. Man vet at flere medlemmer var sentralt i WCK med personlige relasjoner med dens sjef, José Andrés - som hadde pleiet et vennligstemt forhold med Israel. Det siste som kom derfra tyder på at dette kan ha blitt avsluttet. 

" - Meanwhile, on Tuesday evening, the Haaretz daily spoke to unnamed military sources who revealed that the cause of the strike was undisciplined, rouge commanders, not a lack of coordination between the IDF and the WCK.

A source in the intelligence branch told Haaretz that the IDF’s Southern Command “knows exactly what the cause of the attack was: in Gaza, everyone does as they please.”

Army regulations require final approvals from division commanders or those above them before strikes can be carried out on sensitive targets such as aid convoys - "

Dette er utenkelig og utilgivelig, for dette er et klart bevis på en "Kill Zone"-strategi i regi av Sørkommandoen. Det var en meget stor tabbe av Gallant å tillate straffrihet for soldatene som dermed kan bryte alle krigsregler uten konsekvenser inntil det eksplodert rett i ansiktet på dem. 

" - But in Gaza, “every commander makes his own rules” and his own interpretation of the rules of engagement, the source told Haaretz, which said it wasn’t clear whether the strikes on the convoy ever received final approval.

The intelligence source noted the IDF decision to establish a new coordination hub between COGAT — which facilitates aid delivery for Israel — and Southern Command but insisted that this wouldn’t solve the problem, as similar centers already exist.

“It has no connection to coordination… You can set up another 20 administrations or war rooms, but if someone doesn’t decide to put an end to the conduct of some of the troops inside Gaza, we’ll see more incidents like this,” the source told Haaret - ".

Det finnes bare en løsning på dette; alle hjelpearbeidere og internasjonale representanter må hentes ut av Gazastripen fordi de risikere å bli utsatt for overlagte angrep av kriminelle aktive militærenheter som hadde blitt for sterkt preget av straffrihet a la det nazistisktyske, det imperialjapanske, og det russiske militærvesen - de verste i moderne historie. Hvis IDF skal ha troverdighet, finnes det bare en løsning; Gallant må settes i fengsel. Deretter må militærenheten ansvarlig for angrepet arresteres og få avskjed i vanære til skrekk og eksempel; militærpolitiet må deretter sette Sørkommandoen under direkte overvåkning. Men dette er ekstraordinært lite trolig. 

Nå er det helt umulig for israelerne å angripe Rafah, muligheten for at hundretusener vil bli massakrert, har blitt nærmest 100 % - da Nanjingmassakren hendt, hadde en kultur av straffrihet manifestert seg i de japanske styrkene. IDF er nå kommet i den samme plassen. 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
JK22 skrev (4 minutter siden):

" - But the route was still considered a “high-risk zone,” and the same group had reportedly come under IDF sniper fire days earlier in an incident from which the WCK workers miraculously escaped unscathed - "

Hva? 

IDF chief ‘sorry’ as details emerge of strike that picked off Gaza aid cars one by one (msn.com)

Og på toppen hadde flere fra WCK-delegasjonen vært i et viktig møte med FNs spesialutsending for den humanitære situasjonen i Gaza, Sigrid Kaag bare timer på forveien. Man vet at flere medlemmer var sentralt i WCK med personlige relasjoner med dens sjef, José Andrés - som hadde pleiet et vennligstemt forhold med Israel. Det siste som kom derfra tyder på at dette kan ha blitt avsluttet. 

" - Meanwhile, on Tuesday evening, the Haaretz daily spoke to unnamed military sources who revealed that the cause of the strike was undisciplined, rouge commanders, not a lack of coordination between the IDF and the WCK.

A source in the intelligence branch told Haaretz that the IDF’s Southern Command “knows exactly what the cause of the attack was: in Gaza, everyone does as they please.”

Army regulations require final approvals from division commanders or those above them before strikes can be carried out on sensitive targets such as aid convoys - "

Dette er utenkelig og utilgivelig, for dette er et klart bevis på en "Kill Zone"-strategi i regi av Sørkommandoen. Det var en meget stor tabbe av Gallant å tillate straffrihet for soldatene som dermed kan bryte alle krigsregler uten konsekvenser inntil det eksplodert rett i ansiktet på dem. 

" - But in Gaza, “every commander makes his own rules” and his own interpretation of the rules of engagement, the source told Haaretz, which said it wasn’t clear whether the strikes on the convoy ever received final approval.

The intelligence source noted the IDF decision to establish a new coordination hub between COGAT — which facilitates aid delivery for Israel — and Southern Command but insisted that this wouldn’t solve the problem, as similar centers already exist.

“It has no connection to coordination… You can set up another 20 administrations or war rooms, but if someone doesn’t decide to put an end to the conduct of some of the troops inside Gaza, we’ll see more incidents like this,” the source told Haaret - ".

Det finnes bare en løsning på dette; alle hjelpearbeidere og internasjonale representanter må hentes ut av Gazastripen fordi de risikere å bli utsatt for overlagte angrep av kriminelle aktive militærenheter som hadde blitt for sterkt preget av straffrihet a la det nazistisktyske, det imperialjapanske, og det russiske militærvesen - de verste i moderne historie. Hvis IDF skal ha troverdighet, finnes det bare en løsning; Gallant må settes i fengsel. Deretter må militærenheten ansvarlig for angrepet arresteres og få avskjed i vanære til skrekk og eksempel; militærpolitiet må deretter sette Sørkommandoen under direkte overvåkning. Men dette er ekstraordinært lite trolig. 

Nå er det helt umulig for israelerne å angripe Rafah, muligheten for at hundretusener vil bli massakrert, har blitt nærmest 100 % - da Nanjingmassakren hendt, hadde en kultur av straffrihet manifestert seg i de japanske styrkene. IDF er nå kommet i den samme plassen. 

Helt sykt! 

Nå må verden få opp øynene å gjøre noe, før det går skikkelig galt i Rafah. Dette er bare grusomt, skummelt og farlig både for Israel, Palestina og verden. 

 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (7 minutter siden):

Helt sykt! 

Nå må verden få opp øynene å gjøre noe, før det går skikkelig galt i Rafah. Dette er bare grusomt, skummelt og farlig både for Israel, Palestina og verden. 

 

Enig, de fleste burde vel nå se at islamist søppelet som gjemmer seg sammen med sivile må jages ned til siste mann. 

  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Joe Biden sier angrepet mot WCK-konvoien ikke var en isolert enkelthendelse og sier denne krigen har vært en av de verste i nyere tid når det kommer til drepte hjelpearbeidere.

Han sier Israel ikke har gjort nok for å beskytte hjelpearbeidere, ikke nok for å beskytte sivile og at USA gjentatte ganger har oppfordret Israel til å hindre at militære operasjoner påvirker humanitære operasjoner.

Det hvite hus sa i går at over 200 hjelpearbeidere har blitt drept av Israel hittil.

Statement from President Joe Biden on the Death of World Central Kitchen Workers in Gaza
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2024/04/02/statement-from-president-joe-biden-on-the-death-of-world-central-kitchen-workers-in-gaza/

Sitat

Even more tragically, this is not a stand-alone incident. This conflict has been one of the worst in recent memory in terms of how many aid workers have been killed. This is a major reason why distributing humanitarian aid in Gaza has been so difficult – because Israel has not done enough to protect aid workers trying to deliver desperately needed help to civilians. Incidents like yesterday’s simply should not happen. Israel has also not done enough to protect civilians. The United States has repeatedly urged Israel to deconflict their military operations against Hamas with humanitarian operations, in order to avoid civilian casualties. 

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
39 minutes ago, Snikpellik said:

Joe Biden sier angrepet mot WCK-konvoien ikke var en isolert enkelthendelse og sier denne krigen har vært en av de verste i nyere tid når det kommer til drepte hjelpearbeidere.

Han sier Israel ikke har gjort nok for å beskytte hjelpearbeidere, ikke nok for å beskytte sivile og at USA gjentatte ganger har oppfordret Israel til å hindre at militære operasjoner påvirker humanitære operasjoner.

Det hvite hus sa i går at over 200 hjelpearbeidere har blitt drept av Israel hittil.

Statement from President Joe Biden on the Death of World Central Kitchen Workers in Gaza
https://www.whitehouse.gov/briefing-room/statements-releases/2024/04/02/statement-from-president-joe-biden-on-the-death-of-world-central-kitchen-workers-in-gaza/

 

Men Biden svikter nok en gang.

Ikke bare fortsetter USA våpenleveransene, men kravet om gransking unngår nøkkelordet i slike situasjoner, nemlig uavhengig gransking. I stedet snakker han om Israels gransking.

Men jeg antar at ICJ tar notis i den pågående saken om folkemord.

Endret av Rhabagatz
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)

José Andrés, grunnleggeren av World Central Kitchen har i dag en kronikk i en av Israels største aviser, Ynet, som har gjort plass til det på forsiden.

Her krever han at Israel iverksetter en grundig etterforskning som starter fra toppen, og gjør mer for å beskytte hjelpeorganisasjoner.

Han skriver blant annet:

"Statsminister Netanyahu sa at "dette skjer i krigstid." Men luftangrepene på vår konvoi var ikke bare en uheldig feil i krigens tåke. Det var et direkte angrep på tydelig merkede kjøretøy hvis bevegelser var kjent for IDF." (...)

Israel er bedre enn måten denne krigen føres på. Bedre enn å blokkere mat og medisiner for sivile. Bedre enn å drepe hjelpearbeidere som koordinerer sine bevegelser med IDF.

Den israelske regjeringen må åpne landveier for mat og medisiner i dag. De må slutte å drepe sivile og hjelpearbeidere i dag. De må starte den lange reisen til fred i dag.

Under de verste forholdene, etter det verste terrorangrepet i historien, er det på tide at det beste fra Israel dukker opp.

Du kan ikke redde gislene ved å bombe hver bygning i Gaza. Du kan ikke vinne denne krigen ved å sulte en hel befolkning."

The probe into death of WCK volunteers needs to start from the top
https://www.ynetnews.com/article/h1d8xgck0

Sitat

We do not ask what religion you belong to. We just ask how many meals you need.

From day one, we have fed Israelis as well as Palestinians. All across Israel, we have served more than 1.75 million hot meals. We have fed families displaced by Hezbollah rockets in the north. We have fed grieving families from the south. We delivered meals to the hospitals where hostages were reunited with their families. We have called consistently, repeatedly and passionately for the release of all the hostages.

Sitat

We have communicated extensively with Israeli military and civilian officials. At the same time, we have worked closely with community leaders in Gaza, as well as Arab nations in the region. There is no way to bring a ship to Gaza full of food without doing so.

That’s how we have served more than 43 million meals in Gaza, preparing hot food in 68 community kitchens where Palestinians are feeding Palestinians.

We know Israelis. Israelis, in their heart of hearts, know that food is not a weapon of war.

Sitat

Israel is better than the way this war is being waged. It is better than blocking food and medicine to civilians. It is better than killing aid workers who coordinate their movements with the IDF.

The Israeli government needs to open land routes to food and medicine today. It needs to stop killing civilians and aid workers today. It needs to start the long journey to peace today.

In the worst conditions, after the worst terrorist attack in its history, it’s time for the best of Israel to show up. You cannot save the hostages by bombing every building in Gaza. You cannot win this war by starving an entire population.

Sitat

We welcome the IDF and the government’s promise of an investigation into how and why our WCK family was killed. That investigation needs to start at the top, not just the bottom.

Prime Minister Netanyahu has said, “This happens in wartime.” But the air strikes on our convoy were not just some unfortunate mistake in the fog of war. It was a direct attack on clearly marked vehicles whose movements were known by the IDF.

It was also the direct result of his government’s policy to squeeze humanitarian aid to desperate levels. Our team was en route from a delivery of almost 400 tons of aid by sea – our second shipment, funded by the UAE, supported by Cyprus, and with clearance from the IDF.

The seven people killed on a World Central Kitchen (WCK) mission in Gaza on Monday were the best of humanity. They risked everything for the most fundamental human activity: to share our food with others.

The reason the team put their lives at risk was precisely because this food aid is so rare and desperately needed. They would not have made the journey if there were enough food, traveling by truck across land, to feed the people of Gaza.

The peoples of the Mediterranean and Middle East, regardless of ethnicity and religion, share a culture that values food as a powerful statement of humanity and hospitality – of our shared hope for a better tomorrow.

There’s a reason why, at this special time of year, Christians make Easter eggs, Muslims eat an egg at Iftar dinners, and an egg sits on the seder plate.

I have been a stranger at seder dinners. I have heard the ancient Passover stories about being a stranger in the land of Egypt, about remembering – with a feast before you – that the children of Israel were once slaves.

It is not a sign of weakness to feed strangers; it is a sign of strength. The people of Israel need to remember, at this darkest hour, what strength truly looks like.

GKN9hGLXEAAkTtl?format=jpg&name=4096x409

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Ørjanø skrev (22 minutter siden):

Nei, dette her er BN og regjeringens verk. Disse inkl Israel representerer ikke alle jøder. Og svært mange israelere er utsatt for daglig propaganda som gir et helt annet og feilaktig bilde av situasjonen. Mange jøder gjør også opprør både i Israel og andre steder i verden. Man kan ikke gjøre alle jøder ansvarlige for noe BN, regjeringen og idf (ikke alle soldatene) gjør. 

Rasisme og slik generalisering kan vi holde oss for gode til, det fører ikke med seg noe godt. Det er bare grobunn for ytterligere hat, konflikter og krig. 

Kanskje man bare MÅ generalisere for å få Israelerene selv til å reagere. Hvorfor ser vi ikke massive protester fra Israels egne innbyggere i inn og utland? Jeg har kun sett en liten gruppe Israelere i USA som har gått i gatene og protestert mot galskapen som utspiller seg å på Gaza. De fleste er passive og aksepterer volden som skjer. Det må skje en endring fra Isralere selv ellers risikerer vi at mannen i gata verden rundt faktisk vil mene at enhver israelsk statsborger er like ond som det verste vi så fra Tyskere under 2 verdenskrig. Det Israel driver med på Gaza er utrenskning av en folkegruppe. Noen annen måte å beskrive det på er helt umulig slik situasjonen er. En må ikke være blind å tro at soldatene som gikk løs på hjelpearbeiderene ikke visste hva de gjorde. Dette ble gjort med overlegg med hevn i tankene av soldatene som tok beslutningen. Og de ble foret av hat propaganda fra landets ledere med Bibi i spissen. En gal mann som burde sendes til Haag jo før jo bedre.

Lenke til kommentar
FriskLuft skrev (4 minutter siden):

Kanskje man bare MÅ generalisere for å få Israelerene selv til å reagere. Hvorfor ser vi ikke massive protester fra Israels egne innbyggere i inn og utland? Jeg har kun sett en liten gruppe Israelere i USA som har gått i gatene og protestert mot galskapen som utspiller seg å på Gaza. De fleste er passive og aksepterer volden som skjer. Det må skje en endring fra Isralere selv ellers risikerer vi at mannen i gata verden rundt faktisk vil mene at enhver israelsk statsborger er like ond som det verste vi så fra Tyskere under 2 verdenskrig. Det Israel driver med på Gaza er utrenskning av en folkegruppe. Noen annen måte å beskrive det på er helt umulig slik situasjonen er. En må ikke være blind å tro at soldatene som gikk løs på hjelpearbeiderene ikke visste hva de gjorde. Dette ble gjort med overlegg med hevn i tankene av soldatene som tok beslutningen. Og de ble foret av hat propaganda fra landets ledere med Bibi i spissen. En gal mann som burde sendes til Haag jo før jo bedre.

Selv om ikke du ser Israelere som protesterer så betyr det ikke at du burde hoppe til konklusjoner om at det ikke skjer og bruke konklusjonen din til å rettferdiggjøre egen generalisering og rasisme. Det er ingen lønt med. Og ikke minst, flere her har allerede arrestert deg på dette men i stede for å endre syn eller undersøke så går du for en "double down" variant hvor du graver deg et enda dypere hull. Bare stopp 😕

Ps. du kan jo f.eks. prøve å google "protests in Israel" 
https://www.google.com/search?q=protests+in+israel&oq=protests+in+israel&aqs=chrome..69i57j0i512l2j0i22i30l7.3745j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Lenke til kommentar
Noxhaven skrev (1 minutt siden):

Selv om ikke du ser Israelere som protesterer så betyr det ikke at du burde hoppe til konklusjoner om at det ikke skjer og bruke konklusjonen din til å rettferdiggjøre egen generalisering og rasisme. Det er ingen lønt med. Og ikke minst, flere her har allerede arrestert deg på dette men i stede for å endre syn eller undersøke så går du for en "double down" variant hvor du graver deg et enda dypere hull. Bare stopp 😕

Ps. du kan jo f.eks. prøve å google "protests in Israel" 
https://www.google.com/search?q=protests+in+israel&oq=protests+in+israel&aqs=chrome..69i57j0i512l2j0i22i30l7.3745j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Jeg sier at israelske protester er sjeldent noe vi ser,spesielt inne i Israel. De fleste ha så langt sittet stille og akseptert det som har skjedd eller flydd ut i gatene og støttet soldatene. For å vekke til live det som måtte være igjen av humanisme i Israel må de forstå at mange i verden ser på dem som onde og at mange nå faktisk generaliserer dem på samme måte som man så under 2 verdenskrig mhp tyskere. Tyskland tok et oppgjør med dette selv,og Israel må nå forstå at de også må ta et oppgjør med galskapen deres egne soldater driver med.

Lenke til kommentar

Polens statsminister Donald Tusk har kommentert angrepet på WCK-kolonnen. En av de drepte hjelpearbeiderne var polsk.

"Herr statsminister Netanyahu, herr ambassadør Liwne, det store flertallet av polakker viste full solidaritet med Israel etter Hamas-angrepet. I dag setter du denne solidariteten på en virkelig hard prøve. Det tragiske angrepet på frivillige og reaksjonen etterpå vekker forståelig sinne."

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
5 minutes ago, Snikpellik said:

Polens statsminister Donald Tusk har kommentert angrepet på WCK-kolonnen. En av de drepte hjelpearbeiderne var polsk.

"Herr statsminister Netanyahu, herr ambassadør Liwne, det store flertallet av polakker viste full solidaritet med Israel etter Hamas-angrepet. I dag setter du denne solidariteten på en virkelig hard prøve. Det tragiske angrepet på frivillige og reaksjonen etterpå vekker forståelig sinne."

Jeg kan tenke meg at det store overraskelsen for IDF, og dermed den store tabben, var at hjelpearbeiderne ikke bare var lokalt ansatte, men derimot vestlige statsborgere.

Drepte hjelpearbeidere har nemlig hittil ikke vært noe særlig stort problem for Israel.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...