Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

0laf skrev (7 minutter siden):


Så først hevder du palestinere ikke fikk flytte tilbake, og når jeg poengterer at grensene var stort sett åpne frem til nittitallet, når terroren til PLO for alvor ble et problem, så er ikke det bra nok.

Når over 100 000 palestinere i ettertid flyttet permanent til Israel, så drar du "apartheid"-kortet, og hevder at de kun får lov til å bo i Israel fordi de godtar apartheid, noe som ikke foregår innad i Israel.

Det blir neppe særlig dummere enn dette?

Du må nesten lese hva du selv har sitert et par ganger til og forsøke å forstå det.

Hva skjedde med ulovlige innvandrere tror du, når de blir tatt? De blir sendt ut igjen, i beste fall.
Og du bør se en dokumentar eller to om arbeiderene og deres erfaringer med de daglige grensepasseringene på vei til jobb.
Ingen to dager var like, og det var ikke risikofritt.

Hva kaller du det at de får lov til å arbeide i Israel -- stedet de kom fra, bare med et nytt navn -- såfremt de reiser tilbake til ghettoen sin om kvelden?

At grensen ikke er stadig patruljert betyr ikke at den er ÅPEN:
Grenseovergangene var fremdeles punktet folk skulle gå over, og grenseovergangene var ikke åpne.

Endret av Red Frostraven
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
0laf skrev (2 minutter siden):


Jeg kaller det et privilegium, på samme måte som når østeuropere får arbeide i Norge, men må reise hjem igjen.

Hva i alle dager det er som får deg til å tro at arbeidsinnvandrere fra palestinske områder skulle ha noen rett til å bli israelere, vet ikke jeg, men det må bero på alvorlige desillusjoner rundt hvordan grenser og nasjoner generelt fungerer?

Østeuropeerene må identifisere seg ved grensen inn til Norge før arbeidet, og så passere samme skjekkpunkt på veien ut av landet i det de sendes hjem igjen hver natt?

Og når ble disse øst-europeerene kastet ut av norge for å gi lebensraum til nordmenn, slik at de senere aller nådigst kunne få returnere som arbeidere over grenseoverganger mellom landet de en gang bodde på og ghettoen de er forvist til for å bidra til å skape profitt for staten vår..?

Endret av Red Frostraven
  • Liker 4
Lenke til kommentar

  

Red Frostraven skrev (3 minutter siden):

Østeuropeerene må reise hjem hver natt?

Og når ble øst-europeerene kastet ut av norge for å gi lebensraum til nordmenn..?


Det er ingen som har hevdet noe slikt, kun at arbeidsinnvandrere normalt må reise tilbake dit de kommer fra, 

Jeg noterer dog at du mener palestinerne kommer fra Israel :  
 

Red Frostraven skrev (8 minutter siden):

Hva kaller du det at de får lov til å arbeide i Israel -- stedet de kom fra, bare med et nytt navn -- såfremt de reiser tilbake til ghettoen sin om kvelden?


Flesteparten kom fra Israel for 83 år siden, rundt 1948-49, jeg tviler på at de fremdeles jobber (eller lever)?

Du får det også til å høres ut som om det ikke bodde folk i Gaza eller på Vestbredden før 1948, og at alle palestinerne kommer fra større israelske byer, som de får lov til å jobbe i, bare de reiser tilbake til ghettoene, disse stakkars nittiåringene som fremdeles må jobbe.

Endret av 0laf
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Red Frostraven skrev (7 minutter siden):

1969 er ikke 83 år etter 1948, det er 21 år etter.


Det er likevel 54 år siden, så det er helt irrelevant, da de fleste trolig ikke en gang lever enda, og mange av de altså fikk flytte til Israel.

Mer relevant, er vel at dette priveligiet neppe kommer til å gjeninnføres med det første, nå som man vet at mange av disse fremmedarbeiderne samlet inn informasjon for Hamas, som ble brukt under 7. oktober.

Arbeidsledigheten i Gaza er over 70%, og med mindre man er "journalist" eller skuespiller i Pallywood, så er det neppe noen jobber som er bedre enn de palestinerne hadde i Israel, selv om de i følge deg måtte godta apartheid for å få lov til å bli fremmedarbeidere.

Når man først snakker om apartheid, folkemord, den legitime motstandsbevegelsen Hamas, og en del annet merkelig som skrives i denne tråden, så gir det mest assosiasjoner til et gammelt Cosby-show.

9780553110432-uk.jpg

Endret av 0laf
  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (30 minutter siden):

Det er likevel 54 år siden, så det er helt irrelevant, da de fleste trolig ikke en gang lever enda, og mange av de altså fikk flytte til Israel.

Cosby er relevant, fordi han er en overgriper.

Du ærer Israel for å gi tilbake smuler til noen arbeidere, et par prosent av 'problemet' skapt av en etnisk rensing som har ført til et problem som eksister den dag i dag fordi Israel ikke ønsket å ta ansvar for konsekvensene av sine egne handlinger.

Jeg forstår at du forventer at alle andre skulle ta ansvaret for hva Israel gjorde, og så våger du å anklage andre for å være lite modne.
Minner om at den etniske rensingen startet før britene trakk seg ut -- i 1947.
Den var i gang da britene trakk seg ut -- og nabolandene angrep altså et land som bedrev etnisk rensing av den opprinnelig befolkningen.

---

Så kan vi se på hvorfor det ikke gikk så bra med Gaza.

I 1946 så bodde det 36 760 palestinere i gaza.
I 1950 så bodde det 245 375 palestinere.

En populasjon på 36 760 tok i mot over 200 000 flyktninger og måtte ta seg av dem.

...

Tenk om Norge ble tvunget til å ta i mot hele den ukrainske befolkningen på 36 millioner.
Det er nivået av innvandring Gaza opplevde.

Og så kan du skylde på de 37 000 som bodde i Gaza, eller Egypt, for at de ikke løste flyktningeproblemet Israel skapte med overlegg.

 

...

Hvor stor innvandring av permanente flyktninger som prosent av den opprinnelige befolkningen mener du er bærekraftig, for et land som Norge, å ta i mot i løpet av et år?

Endret av Red Frostraven
  • Liker 6
Lenke til kommentar
1 hour ago, skaftetryne32 said:

Men det var jo en mening, det sier ikke stort om den generelle nyhetsdekninga. Jeg kan sikkert finne en ekkel mening å si at hele Norge sin presse er sånn, men det stemmer jo ikke. 

Det var et forsøk på kansellering fra offentlig hold. 

Jeg har ikke noe inngående kjennskap til den offentlige debatten Tyskland, men har lenge hatt inntrykket at de, grunnet sin fortid, sammen med UK er det mest israelvennlige landet i Europa, og at det manifesterer seg i politisk korrekthet, opinionen og pressedekningen.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Betydelig utvikling i FNs sikkerhetsråd nå:

Flere medier melder at USA nå skal være klare til å ikke legge ned veto mot humanitær våpenhvile-resolusjonen som har vært under arbeid den siste uka. Dermed ligger den første godkjente resolusjonen fra sikkerhetsrådet om våpenhvile nå an til å kunne passere, etter at avstemmingen har blitt utsatt mange ganger. Resolusjonen inneholder krav om en stor økning i humanitær hjelp.

Etter knallharde forhandlinger skal teksten dog ha blitt så utvannet at ord som minner om "våpenhvile" skal være helt ute av resolusjonen. Dermed er det mulig flere andre nasjoner nå vil stemme mot.

Våpenhvile har blitt stemt gjennom i sikkerhetsrådet tidligere, senest den 8. desember blant annet av Tyskland, Sveits, Japan, Sør-Korea og Frankrike, selv terrorstaten Russland og folkemord-Kina, men ble da stanset av USAs veto.

UPDATING LIVE: Security Council poised to vote on Gaza resolution calling for urgent, safe and unhindered flow of aid
https://news.un.org/en/story/2023/12/1145022?reload10

EDIT: Avstemmingen er nå over. Alle landene stemte for resolusjonen med unntak av USA og Russland som begge valgte å avstå fra å stemme, dermed er resolusjonen vedtatt:

 

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 3
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Reporters Without Borders (RSF) har sendt en offisiell anmodning til Den internasjonale straffedomstolen ICC i Haag om å etterforske Israel for krigsforbrytelser mot journalister i Gaza. De beskylder Israel for målrettede angrep på journalister. 

RSF har gjort det samme angående Russlands målrettede angrep på journalister i Ukraina fire ganger siden den fulle invasjonen i 2022.

RSF files second complaint with ICC for war crimes against journalists in Gaza since 7 October
https://rsf.org/en/rsf-files-second-complaint-icc-war-crimes-against-journalists-gaza-7-october

Sitat

Reporters Without Borders (RSF) has filed a war crimes complaint with the International Criminal Court (ICC) regarding the deaths of seven Palestinian journalists killed in the Gaza Strip between 22 October and 15 December. RSF has urged the ICC prosecutor to investigate all of the deaths of Palestinian journalists killed by the Israeli military since 7 October, currently totalling 66.

In response to the continuing tragedy in Gaza, RSF filed its latest complaint with the ICC today (22 December) – this one concerning probable war crimes by the Israel Defence Forces in the deaths of seven Palestinian reporters during the eight weeks ending 15 December.

RSF has reasonable grounds to believe that the journalists named in this complaint were the victims of attacks amounting to war crimes. According to the information collected by RSF, these journalists may have been deliberately targeted as journalists. It is for this reason that RSF is describing these deaths as intentional homicides of civilians.

 

Endret av Snikpellik
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

USA saboterer avtale om humanitær hjelp, og passer på at den israelske terroren får fortsette uforstyrret.

Lånt fra VG

Sitat

Minst 20.057 palestinere er drept i israelske angrep mot Gazastripen siden 7. oktober, 390 bare de siste to dagene, ifølge palestinske helsemyndigheter.

Nærmere 8000 sivile er meldt savnet etter de massive luftangrepene, og det fryktes at mange av dem ligger begravd i ruinene av bombede bygninger.

Blant de drepte er det rundt 8000 barn og 6200 kvinner, og sykehusene i Gaza hevder å ha tatt imot 53.320 sårede siden krigen startet.

 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (1 time siden):

Betydelig utvikling i FNs sikkerhetsråd nå:

Flere medier melder at USA nå skal være klare til å ikke legge ned veto mot humanitær våpenhvile-resolusjonen som har vært under arbeid den siste uka. Dermed ligger den første godkjente resolusjonen fra sikkerhetsrådet om våpenhvile nå an til å kunne passere, etter at avstemmingen har blitt utsatt mange ganger. Resolusjonen inneholder krav om en stor økning i humanitær hjelp.

Etter knallharde forhandlinger skal teksten dog ha blitt så utvannet at ord som minner om "våpenhvile" skal være helt ute av resolusjonen. Dermed er det mulig flere andre nasjoner nå vil stemme mot.

Våpenhvile har blitt stemt gjennom i sikkerhetsrådet tidligere, senest den 8. desember blant annet av Tyskland, Sveits, Japan, Sør-Korea og Frankrike, selv terrorstaten Russland og folkemord-Kina, men ble da stanset av USAs veto.

UPDATING LIVE: Security Council poised to vote on Gaza resolution calling for urgent, safe and unhindered flow of aid
https://news.un.org/en/story/2023/12/1145022?reload10

EDIT: Avstemmingen er nå over. Alle landene stemte for resolusjonen med unntak av USA og Russland som begge valgte å avstå fra å stemme, dermed er resolusjonen vedtatt:

 

Dette er et amerikansk varselsskudd rett for nesa på Netanyahu. Resolusjonen kan brukes for å presse på plass en internasjonal plan for humanitær hjelp til sivilbefolkningen i Sør-Gaza, men da må Egypt åpne sin grense mot evakueringssonen, og det er tydelig at de ikke kan åpne den vanlige grenseovergangen i Rafah. Mawasi-sonen ligger mot grensen og havet, så det skulle ikke være vanskelig å åpne korridorer dit. 

I mellomtiden virker det som at Gallant og Netanyahu med vilje sløve ned offensiven samtidig som det er spent på nytt i nord omkring Hizbollah. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
leifeinar skrev (2 timer siden):

Minst 20.057 palestinere er drept i israelske angrep mot Gazastripen ...

Blant de drepte er det rundt 8000 barn og 6200 kvinner ...

 


Så 14 200 barn og kvinner er drept, av totalt 20 057. 

Israel hevder å ha kontroll på at over 8000 Hamas-soldater er drept, så tallene går liksom ikke opp?
 

 

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...