Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

52 minutes ago, Entern said:

Russerne har bedrevet ren terrorbombing i Ukraina siden krigen startet.

Jeg ba om eksempel på påstanden din, men fikk bare en ny påstand.

Uansett, Russland er en avsporing.
Israel må ta seg av pasientene, å ikke gjøre det er en alvorlig krigsforbrytelse som trolig vil følges opp i ICC:

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
48 minutes ago, PrettyBoy said:

Interessant Intervju med Mark Regev.

Noen av punktene som ble tatt opp: Vaktlista de fant, var en feiltagelse sier han. Han nekter for at barn har blitt drept. Likene som var brent opp, var ikke Israelere men Hamas.

Hvordan klarte de å brenne opp Hamas likene? 

 

Er han russer eller israeler?

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
paatur skrev (3 timer siden):

Mest naive og idiotiske jeg har lest på, 99% av alle muslimer er greie, er en grunn til at alle som har besøkt Iran, Irak syns det er verdens mest gjestfrie folk. Men som altid så slår media bare opp det negative. Har selv reist mye i midt østen ( og over 70%, av alle land i verden )

ta deg en tur til Iran, du merker 0 til politikken der, nord Tehran er langt mere moderne enn Oslo, du vil bli overrasket over hvor få som bryr seg om religion der 

I to av tre undersøkelser jeg fant ved et kjapt søk viser det seg at det ikke finnes verre rasister enn i midtøsten. I en av undersøkelsene er det India som topper listen med flere land i midtøsten hakk i hæl. Spørsmålsettingen i undersøkelsene kan være diskutabel, men å si at midtøsten ikke er høyt på listen over regioner med mye rasisme fordi de er greie mot turister i flere av landene(jeg har ikke vært der, men har også hørt at det knapt finnes mer gjestfrie folk enn f.eks. i Kurdistan og Libanon), blir å trekke slutninger på tynt grunnlag. Man kan både være gjestmild og hyggelig, og samtidig være rasist(!) Jeg har selv møtt flere slike.

 

https://worldpopulationreview.com/country-rankings/most-racist-countries

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
GadusMorhua skrev (25 minutter siden):

Screenshot_20231118_100325_Facebook.thumb.jpg.532c12a6c0d2e527a076dbe0e5529a23.jpg

Å ta gisler er vel en krigsforbrytelse?

Uansett, å legge skylden over på øvrige palestinere skjønner jeg ikke. Det er ikke en gang god propaganda, da det i praksis sies at hele den palestinske befolkningen, ikke bare Hamas, er en alvorlig trussel mot alle israelere. Med en gang man slipper opp sikkerhetsbarrierene flommer det inn med gazanere som angriper israelere, og alle andre på israelsk side, om de er turister, studenter, eller palestinere, på den mest grusomme måten som kan tenkes. Det er vanskelig å tenke ut en bedre måte å rettferdiggjøre blokade av Gaza enn det Gozlan sier her.

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Sir skrev (2 minutter siden):

Å ta gisler er vel en krigsforbrytelse?

Uansett, å legge skylden over på øvrige palestinere skjønner jeg ikke. Det er ikke en gang god propaganda, da det i praksis sies at hele den palestinske befolkningen, ikke bare Hamas, er en alvorlig trussel mot alle israelere. Med en gang man slipper opp sikkerhetsbarrierene flommer det inn med gazanere som angriper israelere, og alle andre på israelsk side, om de er turister, studenter, eller palestinere, på den mest grusomme måten som kan tenkes. 

Dette tenkte jeg også. Lite gjennomtenkt, og sannsynligvis skrevet i affekt. En annen ting jeg stusset over er at han trengte troverdige og entydige bevis, samtidig som han bastant hevder at Hamas ikke har drept sivile, voldtatt kvinner eller slaktet barn. Hvis han er sikkert på det, så bør han vel selv ha entydige og troverdige bevis på det. 

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Tåkefyrste skrev (11 minutter siden):

Faen så mange gjøker det er i sosiale medier. Uansett om jeg åpner facebook eller instagram så kommer det titalls med poster med "we demand a ceasefire" og det palestinske flagget.

Fellesnevneren blant disse er at ingen av dem sier et kvekk om gislene.

Jeg ønsker heller ikke at barn skal bombes på Gaza, men for å i det hele tatt snakke om en våpenhvile så må alle gislene løslates. 

Og våpenhvilen kan heller ikke vare evig, for hamas kommer til å bryte den når det passer dem best, så denne gangen må hamasjævelskapet utryddes for godt, ellers er man tilbake til akkurat samme problemet om noen år.

Det er nok ikke bare i sosiale medier, også i Israel er det slike krav.

Familiene til de kidnappede gislene vil ha en våpenhvile og fangeutveksling i bytte mot frigjøring av gisler. Familiene har nettopp gjennomført en protestmarsj mot regjeringen fra Tel Aviv til Knesset i Jerusalem, der de forlanger å få snakke med Netanyahu.

https://www.timesofisrael.com/demanding-answers-families-of-captives-begin-protest-march-from-tel-aviv-to-knesset/amp/

Endret av Snikpellik
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
12 minutes ago, Snikpellik said:

Det er nok ikke bare i sosiale medier, også i Israel er det slike krav.

Det er helt greit å komme med slike krav om man også krever at gislene skal løslates. Problemet er at det virker som mange, spesielt her i vesten, kun bryr seg om Palestinerne og ikke har noe sympati for Israel og det uløselige problemet de har der nede.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (5 minutter siden):

Regev er en av få høytstående israelere som har kritisert den nåværende israelske regjeringens nære forhold til Kreml.

 Han prøver i hvert fall å beskytte Israel i det intervjuet med Mehdi Hassan, han aksepterer ikke at barn har blitt drept i Gaza fordi han ikke vet hvordan de døde..

Når han blir spurt om hvorfor Israel gir ut falsk informasjon, så sier han det var bare en feiltagelse.

Sier også de overestimerte antall døde Israelere, fordi de brente kroppene var Ikke Israelere, men Hamas.

Ikke spørsmål til deg, men jeg bare lurer hvordan brant IDF kroppene til Hamas? 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
19 minutes ago, Tåkefyrste said:

Det er helt greit å komme med slike krav om man også krever at gislene skal løslates. Problemet er at det virker som mange, spesielt her i vesten, kun bryr seg om Palestinerne og ikke har noe sympati for Israel og det uløselige problemet de har der nede.

I en verden som beveger seg stadig fortere og med mer innhold, så blir det fort mye unødvendig tekst om alle skal ta høyde for alle momenter i alle svar og innlegg. Hvis innhold obligatorisk må gjenta at man synes Hamas er noe dritt (som jeg tror de fleste synes) før man kommer til essensen av innlegget, så blir det en lite produktiv diskusjon. Igjen, anerkjennesle av ens lidelser betyr ikke at man lukker øynene for andres, selv om man ikke eksplisitt utrykker det hele tiden. Jeg genuint forstår ikke hvorfor vi hele tiden må gjenta dette og folk som sier «men hva med xyz?». Slitsomt for alle parter 😕 

Ellers er det mange som fokuserer (rettmessig) på terrorangrepet, og denne typen innlegg synes å være nokså synlig også. Dessverre er vi nok litt enkle også, og henger oss opp i siste utvikling. Tror ikke dette igjen betyr at vi ikke bryr oss, men krigen er «det siste», og da også påvirker mediebildet.

Endret av The Very End
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
3 minutes ago, Tåkefyrste said:

Fordi det er 2 sider i denne konflikten, så det vil alltid være "men hva med" involvert. Å kun støtte ene siden løser absolutt ingenting annet enn å skape mer hat.

Men VET vi at den jevne Ola Nordmann tenker «fuck Israel og stakkars Palestina»? Har eksempelvis til gode å se en person i denne tråden som ikke anerkjenner den ufattelige lidelsen på begge sider og Israels rett til å forvare seg, men, i denne konflikten er det ikke mulig å se det utifra en god og en dårlig side (og da igjen er det bedre å fokuserer på de menneskelige lidelsen på alle sider).

Endret av The Very End
  • Liker 3
Lenke til kommentar
41 minutes ago, Sir said:

Når man poster "We demand a ceasefire" med det palestinske flagget så tar man et standpunkt. Dette blir som å ha det ukrainske flagget i bildet sitt på Facebook og si at man ikke tar standpunkt i Ukraina/Russlandkrigen. Flagget har en betydning.

Du er klar over at folk kan ha to tanker i hode samtidig? Eller er det slik at når vi poster sympati for Ukrainia så betyr det at vi driter i alt og alle andre? Man kan fint støtte Ukraina selv om jeg ikke vil at den russiske befolkingen skal slaktes. Som nevnt hundre ganger - verden er ikke sort / hvitt.

Husk at Israelske soldater også mister livet her, så en våpenhvile er ikke utelukkende ment for å spare liv på Palestinsk side, selv om det er naturlig å se det konteksten av de sivile som tross alt er rundt 10-gangen sammenliknet med tapene på Israelsk side.

Endret av The Very End
  • Liker 2
Lenke til kommentar
The Very End skrev (37 minutter siden):

Du er klar over at folk kan ha to tanker i hode samtidig?

Er det sånn a? 

Ønsker du at Palestinere skal få bedre liv, så støtter du Hamas og terror
Ønsker du at Israelere skal få leve i fred, støtter du massedrap og okkupasjon
Ønsker du at sivile på begge sider skal leve sammen i fred, så vil den ene siden påstå at du egentlig støtter den andre siden. 

Kilde: debattklimaet i denne saken. 

The Very End skrev (38 minutter siden):

Husk at Israelske soldater også mister livet her, så en våpenhvile er ikke utelukkende ment for å spare liv på Palestinsk side, selv om det er naturlig å se det konteksten av de sivile som tross alt er rundt 10-gangen sammenliknet med tapene på Israelsk side.

En våpenhvile burde vært innført for lenge siden. Det er helt åpenbart at Hamas ikke har noe å stille opp med i denne krigen, og det er helt åpenbart at altfor mange sivile har dødd. Det er også for meg helt åpenbart at det ikke er mulig å utslette Hamas ved å drepe alle sammen, det sivile offeret som må gjøres for å oppnå dette er for stort. 

Hva ville utfordringen vært dersom Israel gikk til våpenhvile på noen enkle kriterier nå? At de stopper, men starter så fort det skjer angrep mot dem. Gislene må i tillegg frigis. 

Det er selvsagt en fare for at Hamas skal bygge seg opp, men man ser jo hvor overlegen IDF sin militære kapasitet er. 

 

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Mannen med ljåen skrev (1 minutt siden):

Mange pro-russere argumenterer for våpenhvile og diplomatisk løsning i Ukraina også.
Gjett hvilken side som tjener på det...

HAMAS må uskadeliggjøres, da er det ikke lurt å gi dem pustepause.
Løsningen må være at HAMAS overgir seg og setter fri gislene.

Har på følelsen at pro-Russland og pro-Hamas overlapper en del…

Enig med deg. Eneste meningsfulle løsning på konflikten er at Hamas uskadeliggjøres/avlives. JA området vil slite med ettervirkninger av Hamas’ handlinger (spesielt hjernevasken de har bedrevet) i et par generasjoner men det får bli neste kreftsvulst å operere bort, denne gangen er det kreftsvulsten Hamas som skal opereres bort og fjernes.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   1 medlem

×
×
  • Opprett ny...