Gå til innhold

Krigen mellom Israel og Hamas


Melding lagt til av Uderzo,

Vennligst ikke post politiske memes, det har kun en negativ effekt på diskursen, gjentagelser kan føre til advarsler.

Anbefalte innlegg

Noxhaven skrev (7 minutter siden):

Forskjellen er vel at ikke Palestina har en ideologi om å ta over verden militært, men å bli en anerkjent nasjon med kontroll over sin faktiske landmasse, noe som Israel nekter dem via vold og maktbruk.
Det er lettere å overstyre og endre en diktator via vold og makt enn en befolkning som ønsker frihet fra vold og makt - hos disse så vil de bare få en større grunn til å gjøre motstand.

Nå snakket jeg ikke om å utslette Palestina, men om Hamas. Og jeg sliter litt med å se hvorfor den prosessen skal være noe distinkt annerledes enn å utslette nazistene, Røde Khmer, IS, eller andre politiske bevegelser som har eksistert og forduftet. 

Jeg sier ikke at det er lett. Jeg sier ikke en gang at det er verdt det (det er en humanitær kalkulasjon som er veldig vanskelig å gjøre). Men at det skal være plent ut umulig støtter ikke historien, i hvert fall. 

Endret av VifteKopp
  • Liker 7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

IDF har i dag sluppet flyveblader over Rafah, sendt meldinger med mere, om en evakuering.

Dette kommer etter angrepet på Kerem Shalom i går.

Hamas hevder evakueringen av Rafah setter en stopper for forhandlingene i Kairo, mens egyptiske diplomater legger skylden på Hamas, som angrep grenseovergangen.
 

 

Endret av 0laf
  • Liker 6
Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (59 minutter siden):

USA har lenge pushet Israel og kommet med flere andre alternativer, og dette har også vært gjenstand for debatt i Israel. I Israel viser meningsmålinger at over halvparten mener at å få hjem gislene er viktigere enn å invadere Rafah.

US pushes alternatives to Rafah invasion in Hamas war talks with Israel
https://apnews.com/article/biden-netanyahu-gaza-rafah-dermer-a0efc3258149c6510f8ebdf8ba6b43e8


Pentagon presents alternative to Israel’s plan to assault Rafah
https://www.pbs.org/newshour/show/pentagon-presents-alternative-to-israels-plan-to-assault-rafah

Vel, å gå etter hamasledere er jeg enig i,  og å ta kontroll over grensen fra Egypt er jeg ihvertfall ekigni, så da må de, uansett, ta selve grensen mot Egypt sør for rafah by 

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Palestinske flyktninger har en rekke særrettigheter i forhold til alle andre flyktninger i hele verden.

Palestinske flyktninger har visse særrettigheter som er anerkjent av FNs organisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA), i motsetning til vanlige flyktninger. Disse særrettighetene inkluderer:

Spesialiserte tjenester: UNRWA tilbyr spesifikke tjenester til palestinske flyktninger, inkludert helsetjenester, utdanning og sosial støtte.

Identitetsbevis: Palestinske flyktninger får ofte spesielle identitetsbevis som utstedes av UNRWA for å bekrefte deres status og tilgang til tjenester.

Arverettigheter: Palestinske flyktninger kan ha spesielle arverettigheter og juridiske status i noen land, basert på deres status som flyktninger.

Tilgang til humanitær bistand: Som en del av FNs mandat har palestinske flyktninger rett til å motta humanitær bistand gjennom UNRWA og andre relevante organisasjoner.

Disse særrettighetene er et resultat av den spesifikke situasjonen til palestinske flyktninger og det internasjonale samfunnets innsats for å gi dem beskyttelse og støtte.

 

Resultatet av å gi muslimer særrettigheter ser vi.   Bred støtte til terror.  Vold og faenskap I NORGE som følge av pro terrorisme, PRO rasistiske demonstrasjoner for Hamas.


På tide å gi MINDRE rettigheter til palestinerne.   Ta fra dem all SÆRSTØTTE som de har hatt siden opprettelsen av staten Israel.

Gjør som Frankrike og FORBY palestinske demonstrasjoner i Norge.   Vi har hørt budskapet nå og all volden og regelrette terrorismen vi i Norge blir utsatt for som følge av disse demonstrasjonene gjør at jeg mener at nok er nok.

 

 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)

Siste nå. Mye reaksjoner fra verden på en mulig Rafah-invasjon.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)

Mer fra Frankrike, som sier de er sterkt imot en invasjon i Rafah og mener at tvangsflyttingen av sivilbefolkningen der utgjør en krigsforbrytelse.

Macron advarte om dette også i slutten av mars.

France opposes Rafah offensive: ‘Forced displacement of civilian population constitutes war crime’
https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/france-opposes-rafah-offensive-forced-displacement-of-civilian-population-constitutes-war-crime/

Sitat

France says it is “strongly opposed” to Israel’s Rafah offensive, ahead of an expected ground assault in the southern city of the Gaza Strip.

“France reiterates that it is strongly opposed to an Israeli offensive on Rafah, where more than 1.3 million people are taking refuge in a situation of great distress,” the foreign ministry says in a statement. “The forced displacement of a civilian population constitutes a war crime.”

Det blir interessant å følge dette. Mye sterke ord og fordømmelser fra vesten og Israels allierte nå.

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvis de muslimske og "transgender" samfunnene som

Snikpellik skrev (Akkurat nå):

Mer fra Frankrike, som sier de er sterkt imot en invasjon i Rafah og mener at tvangsflyttingen av sivilbefolkningen der utgjør en krigsforbrytelse.

France opposes Rafah offensive: ‘Forced displacement of civilian population constitutes war crime’
https://www.timesofisrael.com/liveblog_entry/france-opposes-rafah-offensive-forced-displacement-of-civilian-population-constitutes-war-crime/

Det blir interessant å følge dette. Mye sterke ord og fordømmelser fra vesten og Israels allierte nå.

Og i mellomtiden fortsetter folkemordet og den etniske renskningen mot Uigurene med full styrke, men neeei, det er vi i vesten som er onde, og Israel som er onde....   Non stop, til dels voldelige demonstrasjoner, som gnåler om at Israel, det landet med mest rettigheter for muslimer i midt østen er et apartheid regime

Kan ikke Hamas bare ubetinget overgi seg?  Verre er det ikke.  Frigi alle gisler.   All Hamas ledelse puttes i fengsel for lang tid framover.  De startet en utryddelseskrig og nå er det på tide å overgi seg til en fiende som har vist at de behandler muslimer bedre enn de fleste muslimske land.

Hamas er som NAZI partiet i Tyskland.  Selv om det ble oppløst etter andre verdenskrig, så sluttet ikke Tyskland og tyskere å eksistere.

 

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Skrevet (endret)
Investigator224 skrev (6 minutter siden):

Hvis de muslimske og "transgender" samfunnene som

Her tenker jeg det er like greit at det stoppet opp!

Investigator224 skrev (6 minutter siden):

Og i mellomtiden fortsetter folkemordet og den etniske renskningen mot Uigurene med full styrke, men neeei, det er vi i vesten som er onde, og Israel som er onde.... 

Frankrike var et av de første landene som anerkjente Kinas behandling av uighurene som folkemord. Hvorfor skal vi i vesten være onde?

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Tussi skrev (4 minutter siden):

Tvungen fordrivning av sivilbefolkningen er vel kun en krigsforbrytelse hvis en tenker at fordeivningen er varig, og ikke hvis det er for å beskytte dem i en krogssituasjon? 

I Rafah bodde det ca. 130.000 mennesker. Nå er rundt 1.200.000 mennesker fordrevet til Rafah fra andre deler av Gaza av Israel fordi Israel skulle bombe husene og byene de bodde i for å utslette Hamas.

Nå skal de fordrives en gang til ut fra Rafah for å ta Hamas og med det antagelig gjøre som de har gjort i resten av Gaza - teppe bombe byen så det ikke er noe å flytte tilbake til der heller.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Litt overraskende at dette kommer fra denne personen. For de som husker hva den tidligere ektemannen sto for.

"The head of the UN’s World Food Programme has said northern Gaza is experiencing a “full-blown famine” that is moving south, which is a result of the US-backed Israeli blockade and bombing campaign.

“Whenever you have conflicts like this, and emotions rage high, and things happen in a war, famine happens,” Cindy McCain, the widow of Senator John McCain, told NBC News."

https://news.antiwar.com/2024/05/05/world-food-programme-director-cindy-mccain-says-northern-gaza-experiencing-full-blown-famine/

 

Endret av UglaSukk
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
0laf skrev (1 time siden):

Nå var det vel også i all hovedsak tuneller, rakettfabrikker og annet som ble bombet, og noe sier meg at palestinere flest, som har jobbet med alle disse prosjektene, visste godt hva som foregikk.

Nå var det ikke det?
"Nå var det vel" er ofte en sånn; "jeg vet at dette er feil, så jeg ordlegger meg litt vagt så jeg kan spre propaganda uten å faktisk lyve" stil. Men uansett, har du noen kilder på at i all hovedsak så er infrastrukturen som er blitt ødelagt eller skadet tuneller og rakettfabrikker?

 

Housing accounts for 72% of the costs. Public service infrastructure such as water, health and education account for 19%

https://www.worldbank.org/en/news/press-release/2024/04/02/joint-world-bank-un-report-assesses-damage-to-gaza-s-infrastructure#:~:text=Joint World Bank%2C UN Report Assesses Damage to Gaza's Infrastructure,-Share more&text=WASHINGTON%2C April 2%2C 2024 –,support of the European Union.

 

The interim damage assessment report, which received financial support from the European Union, estimates the damages are equivalent to 97% of the combined GDP of the West Bank and Gaza in 2022 and left 26 million tons of debris and rubble that would take years to remove.

https://www.reuters.com/world/middle-east/gaza-infrastructure-damages-estimated-185-bln-un-world-bank-report-2024-04-02/

 

An estimated 84 percent of Gaza's health facilities have been damaged or destroyed, while three quarters of the population have been displaced by the fighting, leaving more than a million people without homes.

100 percent of Gaza's children were out of school due to the collapse of the education system, while 92 percent of its primary roads were either destroyed or damaged, according to the World Bank.

https://www.france24.com/en/live-news/20240402-world-bank-estimates-damage-to-gaza-critical-infrastructure-at-18-5-bn

 

Now, satellite data analysis obtained by the BBC shows the true extent of the destruction. The analysis suggests between 144,000 and 175,000 buildings across the whole Gaza Strip have been damaged or destroyed. That's between 50% and 61% of Gaza's buildings.

https://www.bbc.com/news/world-middle-east-68006607

(Dette er fra  slutten av Januar, trolig en høyere andel nå)

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Noxhaven skrev (51 minutter siden):

Housing accounts for 72% of the costs. Public service infrastructure such as water, health and education account for 19%


Man får vel håpe at de ikke har medregnet kostnaden for å bygge opp tuneller og rakettfabrikker?

Åpenbart har mange bygninger blitt ødelagt på Gaza, men det bør vel ikke være ukjent at Hamas har bygget bunkerser, våpenlagre og tuneller under svært mange bygninger på Gazastripen.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...