Gå til innhold

Hamas har erklært krig mot Israel


Anbefalte innlegg

Ekspertkommentator skrev (Akkurat nå):

Hamas vil elliminere det eneste forhandligskortet de har gjennom å drepe gislene? Jeg trodde kansje jeg gikk litt vel høyt ut på banen ved å hevde at Hamas er en religiøs dødskult som vil drepe så mange som mulig før de selv må trekke inn årene. Nå viser det seg at det stemmer.

Hele denne "krigen" var selvsagt "døfødt" fra dag en, da selv Hamas aldri kunne tro 100% på at de skulle ende opp med kontroll over "Palestina" inkludert Jerusalem. Kansje de virkelige målsetningene lekker ut etterhvert.

 

Korrekt. Hamas har bare en ambisjon, å dø i kampen mot de vantroe. Dette har aldri vært innsett av mange i Vesten. Jeg vet det i hele tjuefem år! 

  • Liker 5
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
2 minutes ago, The Very End said:

Men han gjør jo nettopp det - altså å kalle det de driver med og står for terror? Han brukte jo sikkert 20 synonymer for å forklare at de er en terrororganisasjon, men siden man er forpliktet til å bruke samme liste som FN så tar det tid før denne er oppdatert. Er det ikke bedre å bruke energi på andre ting i denne konflikten, og hvertfall når man sier på så mange forskjellige måter at det faktisk er terror? 

Han sa "Eg trur det held i dag å kalle dette for ein organisasjon som no er ansvarleg for å ha utført terrorhandlingar.". Så nei han er ikke tvunget mot sin vilje å ikke kalle det en terrororganisasjon, han mener det han sier. 

Egeland standpunkt gjør det mye verre, fordi han krever at Israel ikke skal behandle det som en krigserklæring, men som en terrorangrep. Men hvis det bare er et terrorangrep så er Hamas en terrororganisasjon.

Og nå er Israels standpunkt at det er en krigserklæring og ikke et rent terrorangrep. Norske politikere viser null respekt når de ikke engang annarkjenner Israels standpunkt før de gir kritikk.

  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
The Very End skrev (22 minutter siden):

Å bruke utrykk «palestinervenner» får deg til å høres ut som en skikkelig usaklig type.

Som påpekt flere ganger nå, Hamas er altså ikke det samme som majoriteten av palestinere.

De oppfører seg likefullt som terrorister. Det er bare IS og lignende som henrettet og filmer gisler, dette hører ingen steder hjemme. Ingen. Det finnes NULL argumenter i mot dette 

  • Liker 9
Lenke til kommentar
5 minutes ago, bshagen said:

De oppfører seg likefullt som terrorister. Det er bare IS og lignende som henrettet og filmer gisler, dette hører ingen steder hjemme. Ingen. Det finnes NULL argumenter i mot dette 

Ok det er det ingen i denne tråden som er uenig i, men som Gavekort sin post påpekte tidligere; Dette er Hamas sitt verk og ikke generaliserbart til den jevne Palestiner (majoriteten). Og når man istedenfor å påpeke grusomhetene til Hamas men heller velger å peke på hele folkegruppen Palestiner (med å si «palestinervenn») så høres man ut som en som egentlig bare misliker muslimer.

Endret av The Very End
  • Liker 6
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
The Very End skrev (1 minutt siden):

Dette er Hamas sitt verk og ikke generaliserbart til den jevne Palestiner (majoriteten). 

Veeel

 

  

0laf skrev (18 timer siden):

De fleste palestinere støtter Hamas, og de fleste palestinere støtter terrorangrep.
The Palestinian Center for Policy and Survey Research holder regelmessig spørreundersøkelser i de palestinske områdene, og resultatene er stort sett de samme.

"An overwhelming majority of Palestinians support a recent spate of attacks on Israelis amid heightened tensions over the most sensitive holy site in Jerusalem, according to an opinion poll...

The poll also found that more than half of Palestinians support a new uprising against Israel, and that the Hamas militant group would win presidential elections if they were held today"

Verdt å merke seg, er at over 70% av palestinere er i mot en tostatsløsning, og heller vil ha en ny intifada.

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
MK3 skrev (2 minutter siden):

Har du belegg for å påstå det. NRKs reporter i Israel sa i dag på kveldsnyhetene at de fleste palestinere han hadde snakket med støttet Hamas.

Tipper dem fleste palestinere hater KRIG, og støtter IKKE HAMAS.  Kanskje 500.000 gjør det MAX, ikke mer.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

EU Commission suspends all Palestinian funding until further review following Hamas attack 

The European Union's Commission is suspending all Palestinian funding until further review following the Hamas attack on Israel, an official said Monday.  

"The scale of terror and brutality against Israel and its people is a turning point," Neighborhood and Enlargement  Commissioner Oliver Varhelyi, said in a series of posts on social media.
"There can be no business as usual."

As the biggest donor for the Palestinians, the European Commission is putting its full development portfolio under review, which is worth a about 691 million euros ($728 million) he said. This included:

  • All payments are immediately suspended. 
  • All projects are put under review.
  • All new budget proposals, including for 2023, are postponed until further notice.
  • Comprehensive assessment of the whole portfolio is being conducted.


     

81zfp1.jpg.4a8a703e0cf0f13d1bcb034acdce55b5.jpg

 

Endret av 0laf
  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, bshagen said:

Muslimer i Norge til og med støtter det her, så du kan anta at Palestinerne gjør det også

At det finnes idioter her i Norge eller der nede tviler jeg ikke på, men å generalisere det til å gjelde alle muslimer blir feil. I så tilfelle kan man jo generalisere alle nordmenn innenfor en tanke / mening, men man oppdager fort at det er forskjeller og nyanser her.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

VG Nyheter nå :

 

Erdogan snakket mandag både med Israels president Isaac Herzog og med palestinernes president Mahmoud Abbas, opplyser Erdogans kontor.

I samtalen med Herzog sa Erdogan at kollektivt og planløst å straffe befolkningen på Gazastripen bare vil forverre lidelsene og voldsspiralen i regionen, opplyser Erdogans kontor

I samtalen med Abbas diskuterte de to den siste utviklingen i konflikten mellom Israel og palestinerne samt spenningen i regionen for øvrig, heter det videre i uttalelsen fra Ankara.

(NTB)

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...