Gå til innhold

Jobb for en som ikke klarer ha jobb?


Anbefalte innlegg

Jeg er en person som har psykiske og fysiske problemer:

- Har problemer med øynene, så jeg kan ikke sitte foran en datamaskin in 8 timer.

- Har problemer meg magen, så jeg kan ikke ha en jobb jeg ikke kan gå ifra, der folk eller kunder står og venter.

- Er psykisk syk og sliter med angst og det sosiale, og det går veldig sakte med psykolog. Kan hende det aldri blir fremgang.

Jeg er på AAP og studerer nå BARE for å studere, fordi jeg blir gal av å gå hjemmer hele tiden. Studerer Filmvitenskap, men selv denne utdanning blir ofte for vanskelig. Når det blir mye teori får jeg lyst til å slutte, selv om det betyr at jeg mister studentleiligheten og må flytte frem til foreldre, som er et veldig stort tap. Jeg er 26 år og å flytte for meg selv er det største jeg har gjort.

Noen tanker? Jeg blir gal av å gå hjemme, selv om jeg går på gymmen, leser bøker og vasker hver dag. Så vil ha noe å gjøre.

Takk.

 

 

 

 

  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Letterboxd skrev (1 time siden):

Har problemer med øynene, så jeg kan ikke sitte foran en datamaskin in 8 timer

Synsproblemene dine kan muligens avhjelpes med synshjelpemiddel, som du kan få dekket av folketrygden. Her kan man evt også se på tilrettelegging av arbeid, som å kunne ta pauser fra skjerm og gjøre mer praktiske arbeidsoppgaver. 

Letterboxd skrev (1 time siden):

Har problemer meg magen, så jeg kan ikke ha en jobb jeg ikke kan gå ifra, der folk eller kunder står og venter.

Er du plaget med løs mage og/eller magesmerter? Har du fått dette utredet? Hva sier lege?

Letterboxd skrev (1 time siden):

Er psykisk syk og sliter med angst og det sosiale, og det går veldig sakte med psykolog. Kan hende det aldri blir fremgang

At frykter at det aldri blir fremgang er tankefelle som kalles "spådomskunst", ikke uvanlig med angst og depresjon. Bedring av psykiske problemer tar ofte tid, but slow and steady wins the race. Jobb er veldig positivt for psykisk helse og du kan få tilrettelegging. 

Letterboxd skrev (1 time siden):

Jeg blir gal av å gå hjemme, selv om jeg går på gymmen, leser bøker og vasker hver dag. Så vil ha noe å gjøre.

Jeg forstår deg kjempegodt og det er veldig positivt at du vil jobbe, og det vil også bedre den psykiske helsen, såfremt arbeidet er passende for deg.

Hva interesser deg? Hva har du evt jobbet med før? 

Sjekk gjerne med AAP-veileder angående å jobbe med lønnstilskudd og andre tiltak som NAV har.

Endret av Gaea
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Gaea skrev (20 minutter siden):

Synsproblemene dine kan muligens avhjelpes med synshjelpemiddel, som du kan få dekket av folketrygden. 

For å bygge videre på dette. Om det er lyset fra LCD skjermen du sliter med, finnes det nå PC-monitorer i e-ink det er mulig å bruke - https://www.reddit.com/r/eink/comments/syg93b/programmers_is_it_feasiblepractical_to_code_on/

 

Endret av blured
  • Liker 1
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Du har problemer med synet som angivelig skal begrense jobbmulighetene dine, samtidig som du skriver at du leser bøker hver dag? 

Mageproblemer henger ofte sammen med psyken. Les boken "Sjarmen med tarmen". IBS og IBD henger veldig sammen med stressnivået, psyke og livskvaliteten ellers. Du vil bli overrasket over hvor mye som faller på plass med gode sunne rutiner i hverdagen. AAP gir veldig lite inntekt, noe som får meg til å tro at kostholdet ditt heller ikke kan være spesielt bra. Du blir hva du spiser.

Jeg tror det finnes tusenvis av jobber som kan passe. Du må bare ha troen på deg selv. Noe du ikke har. Så start heller der. :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Du kan godt jobbe med renhold. Kommer ann på oppdrag, men ofte er det opp til deg kor raskt/sakte du jobber (du får betalt kun for x antall timer), om du må gå på do. Du slipper å møte folk. Er mulig å finne jobb som er relativt godt betalt. Og det er mye stolthet å hente av å gjøre ein god jobb. 

  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
aomt skrev (21 minutter siden):

Du kan godt jobbe med renhold. Kommer ann på oppdrag, men ofte er det opp til deg kor raskt/sakte du jobber (du får betalt kun for x antall timer), om du må gå på do. Du slipper å møte folk. Er mulig å finne jobb som er relativt godt betalt. Og det er mye stolthet å hente av å gjøre ein god jobb. 

At jeg ikke kom på dette umiddelbart selv, bra forslag! Renhold er fantastisk flott jobb! Dette var min aller første jobb, så jeg vet jo hva den innebærer. Jeg jobbet som renholder i tre år på sykehus selv, men det finnes jo andre steder enn sykehus også å jobbe som renholder. Det som er positivt med renholdsyrket er at det er praktisk jobb, du får brukt kroppen fysisk ila dagen (hvilket kan gjøre det lettere å sove om natten, og du får holdt deg i fysisk aktivitet som er bra for helsa ellers). Å være renholder er superviktig jobb, også, det er jobb man skal bære med stolthet. Det er også mulighet for utvikling, som f.eks. å gjennom å ta fagbrev og da også få bedre lønn. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Woff skrev (2 timer siden):

Få utredet dine problemer SKIKKELIG og bruk AAP / NAV til å hjelpe deg til å finne en grei jobb hvis diagnosen(e) tillater det!

Jeg har klaget på DPS og de skal svare. Går også til privat psykolog. Vi snakket om Aspergers og Autisme, men det stemmer egentlig ikke for meg. Jeg forstår alt det sosiale og slikt. Jeg bare blir ekstremt dårlig når jeg må gjøre mine egne valg eller gjøre vanskelige ting og utfordringer, går rundt i sirkler og slenger med hendene mens jeg lager grimaser. Men han trodde ikke det var bipolar heller, så da får vi bare se hva han sier etter et par timer til. 

1000 kr pr time cirka 😁

Men jeg er redd for at jeg faktisk ikke er mentalt syk, men bare har "existensial dread". Altså at jeg bare kjenner det er livet i seg selv som er for tungt. Da er det jo ingenting som kan gjøres.

Lenke til kommentar

Trenger vi en diagnose på alt her i livet da? Om man er litt annerledes gjør vel ikke det en dritt. Hans Olav Lahlum er jo en pussig fyr med mange grimaser og andre kjennetegn. Men veldig fint fungerende ellers. Mange kunstnere er også ganske rare.... egentlig, er folk flest nokså rare. Men vi tilpasser oss hverandre og "imiterer" hverandres atferd, som gjør at vi ser nokså like ut på utsende. Mange sliter med denne adopteringen. Finnes mange bøker om dette.

Hadde jeg vært deg, ville jeg heller bakket en ryggsekk og dratt på backpacker-tur en halvt års tid. 26 år er en perfekt alder for dette. Gjør minimalt med forberedelser. En liten ryggsekk - enveisbillett - og bo på billige vandrehjem (hostelworlds.com). Du overlever fint på 200 kr,- dagen. Maksimer studielånet og flykt landet for noen måneder. Så får du nok et litt annet perspektiv på livet når du kommer hjem. Tror det kan være verdens beste medisin for mange i 20-åra som sliter med å "finne sin plass" i livet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
WeirdFace skrev (11 timer siden):

Hvis man har problemer med øynene, så kan det muligens bli vanskelig å kjøre veldig mye bil? 

I alle fall hvis man skal kjøre veldig lange strekninger av gangen. 

Muligens, derfor jeg foreslo deltidsstilling. Bare TS vet om det er mulig.

Budbil kjører ikke så lange strekningen av gangen som oftest. Det er lokaltransport.

Lenke til kommentar

Det er fint at du har et ønske om å gjøre noe med livet ditt. Det kan være vanskelig å håndtere de psykiske og fysiske problemene, men det er viktig at du fortsetter å jobbe mot målene dine. Prøv å finne en aktivitet eller kurs som passer deg - noe som ikke nødvendigvis innebærer 8 timer foran en datamaskin, men som likevel gir deg muligheten til læring og utvikling. For eksempel kunst eller musikk, frivilligarbeid, et yrkesrettet kurs, eller et nærmiljøprosjekt. Dette kan gi deg positive opplevelser og en god fornemmelse av mestring. Husk å snakke med noen du stoler på om situasjonen din - det er viktig at du har støttespillere rundt deg som kan hjelpe deg å holde motet oppe og se mulighetene i livet ditt. Lykke til!

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Deechon skrev (7 timer siden):

Vet NAV at du ønsker å komme deg litt ut i jobb? Det burde absolutt finnes et tilbud der ute som passer for deg. Ofte så sitter folk i nav med en god del kontakter på sånne type ting, så hør med dem hvis du kan.

Glemte å si at jeg har vært på møter med NAV om ArbeidsAvklaring. De prøvde hjelpe meg få job, men det endte altid opp at jeg ikke klarte møte opp eller måte dra fra jobben før jeg en gang prøvde grunnet veldig angst. NAV er ikke så interessert i det psykiske, så det hjalp ikke så mye.

Jeg spurte NAV om jeg kunne prøve studere i stedet. Så nå støtter de meg mens jeg studerer. Nå skulle min nye rådgiver sende inn søknad om ufør. Er utrolig takknemelig for hjelp, men håper NAV får en Psykisk avdeling i fremtiden.

Endret av Letterboxd
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Har klagd på avslag av DPS psykolog, og fikk brev at de skal ta en bestemelse. Men er veldig redd at det ikke kommer til å funker. Snakker med en privat psykolog, men hørest ut som han er mer interesert i å diagnosere enn å hjelpe med selve problemene. 

Så vet ikke helt annet å gjøre enn å gå fra psykolog til psykolog.

Lenke til kommentar
Letterboxd skrev (1 time siden):

Så vet ikke helt annet å gjøre enn å gå fra psykolog til psykolog.

Høres ut som en mørk og destruktiv vei.

Behandling og terapi må bare være en tidsavgrenset metode for å komme over i et mer optimistisk spor. Det er lov å være syk, men det er ikke normaltilstanden. Du bør sette mål sammen med psykologen for å komme deg ut av en tilsynelatende fastlåst og selvoppfyllende tankegang.

Det finnes verdiskapende og meningsfulle jobber for alle. Har du forsøkt deg som frivillig blandt samfunnets tapere ? Der vil du lære at mange har det værre enn deg…..

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...