Gå til innhold

Mais

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Mais

  1. Bibelen er et resultat av menneskelig besettelse over ekstremt lang tid. Tenk deg antall årsverk og tid som har gått med på påvirkningen av det bibelen er i dag. Utallige mennesker har viet livet sitt til dette. Matematikk er et menneskeskapt system for forståelse. Bibelen er et menneskeskapt system for forståelse. Begge har utviklet seg samtidig. Det kan gi mening at bibelen vil ende opp med mønster som mennesker generelt tiltrekkes av, som har bidratt til dens videre utvikling og popularitet. En slags litterær-religiøs evolusjon og survival of the fittest. Dette har også manifistert seg i den generelle evolusjon, de fordelaktige etiske og moralske ideene i religion, de overlevendes påvirkning på de religiøse ideene, videre styrking av disse. Jeg vil heller si at om man finner utrolige mønster i bibelen, så er det mer et bevis på evolusjon.
  2. Det er vanskelig å si hvordan folk egentlig har det bak fasaden. Hver gang jeg prøver å formulere mine tanker på dette så blir det for mye nyanser. Konklusjonen blir som regel at færre overfladiske sammenligninger (som sosiale medier kan gi), aksept, empati og forståelse er noe som kan bidra til at flere har det bra. Det begynner ofte med selvinnsikt, forståelse av egne behov og utgangspunkt i forhold til andre, deretter forståelse av andre og deres behov. Deretter mindre stigmatisering og generalisering. Men det er også slik at mange ikke har interesse, utgangspunkt eller egenskaper for å tenke slik, og har behov for å styre eller styres i riktig retning av samfunnet, uten at det noe galt i det heller. Premisset med å kategorisere mennesker i to (menn og kvinner) og skulle definere hvem som har det best i X land, blir for enkelt når det er såpass store variasjoner innenfor hver kategori og krysninger i mellom. Selv Myers Briggs Personality Indicator, som ikke anerkjennes som et dekkende psykologisk verktøy, kunne sikkert gitt et bedre grunnlag for å si noe om dette, da det i det minste forsøker å kategorisere mennesker i 16 basert på lignende svar om sin egen oppfattelse av seg selv, verdier og behov. En mann og en kvinne som har falt under kategorien "ESFJ", har svart noenlunde likt om seg selv og vil kanskje ha mer til felles enn en kvinne som faller under "ISTP" og en annen kvinne som faller under "ENFJ". Basert på svarene kategorien "ESFJ" sammenfattes av, så indikerer det for eksempel at et relativt sosialt stimulerende liv med mye familietid kan gi glede, mens "ISTP" kan ha mer behov for alenetid, eventyr, spenning og frihet. Men ja, det er selvfølgelig praktiske politiske detaljer innenfor kategoriene kvinne/mann som er viktig å diskutere, og det undrer meg litt at Kjønnsstudier kimses av når det er mange som opplever ting som problematisk her. Kanskje burde flere åpne synet sitt for dette og bidra til en balansert forskningsbasert diskusjon.
  3. Med tanke på AI-utviklingen kan det muligens være fordelaktig å helgardere seg litt og ha flere ben å stå på innenfor teknologi. Hvis mye av programmeringen blir automatisert så kan det være at utviklerrollen endrer seg til å dekke mer av det som er vanskeligere å automatisere - kommunikasjon, kreativitet, nytenking, brukertesting, teknologisk samfunnsbehov, AI-forvaltning og -utvikling.
  4. Det at du skriver denne tråden tyder på at du stresser mer enn du burde. Slapp mer av og ta det som det kommer, ikke vær for på og intens. Slik jeg ser det så har datingkulturen endret seg ganske drastisk de siste årene i forhold til f.eks. mellom 1950-2000, man har mange flere options, en ny person er et sveip eller DM unna. Livet har mer å by på enn tidligere. For mange valg gjør det også vanskeligere å velge. Kjønnrollene er også i stor endring og det kan ta mer tid å finne den rette dynamikken, men fordelen nå er at man sannsynligvis kan bli mer happy når det først klaffer, f.eks. om man er en litt feminin mann eller litt maskulin dame, og man kan være seg selv i større grad enn å måtte passe inn i de strenge kjønnsrollene, og være noen man ikke vil være resten av livet. Dessverre er det kanskje en disconnect mellom realiteten og forventningene både innenfra og utenfra når realiteten endres mye. Men mange opplever også mer aksept for alternative livsstiler eller å vente lenger med en konvensjonell livsstil.
  5. Det du beskriver høres definitivt ut som et overgrep, og du har dessverre vært uheldig og sannsynligvis møtt en manipulerende person med tydelige psykopatiske trekk. Det er synd at enkelte bruker tråden din til å ta opp en debatt du ikke har spurt om. Anmeld han, fullstendig blokker han fra livet ditt og glem at han eksisterer. Har han store nok psykopatiske trekk så vil han heller ikke lære av feil og forsøk på å personlig skape mer konsekvenser for han eller påvirke adferden hans vil bare være bortkastet energi. Off topic svar til debatten: Diskusjon.no tiltrekker seg nok mange logiske tenkere som liker å diskutere, så svarene man får her kan bli deretter. Det er ikke nødvendigvis bare dårlige svar, men det blir mindre av andre typer perspektiver og mellomting. Det høres ut som noe manglende tillitt til det motsatte kjønn fra begge sider. Noe av problemet kan være at det er en kultur for generaliseringer hvor man fokuserer på de verste tilfellene fra motsatt kjønn og farger sitt syn på majoriteten basert på det. Mennene diskuterer utifra de verste kvinnene og kvinnene diskuterer utifra de verste mennene. Dessverre har mange av de verste mennene og kvinnene en større stemme på internett og sosiale medier, fordi det tiltrekker seg mange narsissister og andre som passer dårligere inn i samfunnet, og skaper mye farlig retorikk og påvirkning. Utenfor internett er det heldigvis veldig mange ålreite folk blant begge kjønn, så pass på å også høre perspektivene til de som bruker mindre av sin tid på internett. Møt gjerne det motsatte kjønn utenfor internett og se om dating-opplevelsene blir bedre.
  6. To begin with, let's start with what we know: we live in a three-dimensional world. We can move forwards and backwards (along the x-axis), left and right (along the y-axis), and up and down (along the z-axis). We can describe any point in space using these three coordinates, also known as x, y, and z. Now, let's imagine adding another coordinate, which we'll call w. This fourth coordinate represents a direction that is perpendicular to all three of the previous axes. In other words, it's a direction that we can't point to or see in our three-dimensional world. To help you visualize this, let's use an analogy. Imagine you are a two-dimensional creature, living on a flat sheet of paper. You can move forwards and backwards (along the x-axis) and left and right (along the y-axis), but you can't move up or down, because you don't have a third dimension. Now, imagine a three-dimensional object, like a cube, is placed on your flat sheet of paper. From your perspective, you can only see one face of the cube at a time. As the cube moves through your world, the face you see changes. Similarly, as we add the fourth dimension to our three-dimensional world, we might not be able to directly see it, but we can see how objects change as they move through this new direction. Just as the cube appeared to change as it moved through the two-dimensional world, objects in our three-dimensional world would appear to change as they move through the fourth dimension. It's important to note that this is all theoretical, and we can't actually see or experience the fourth dimension in our daily lives. However, mathematicians and physicists use the concept of the fourth dimension to explain things like time, space-time, and the behavior of particles in quantum mechanics.
  7. Selv om det kan være utfordrende å skape en veldig lang setning som ikke bare oppfyller de grammatikalske kravene til en fullstendig setning, men også har en meningsfull struktur og et adekvat semantisk innhold, vil jeg gjøre mitt beste for å utvide lengden på denne setningen ved å inkludere flere idéer, underordnede klausuler og andre grammatikalske elementer som kan øke kompleksiteten og den totale lengden av setningen.
  8. Egentlig er det veldig mye man kan si om den saken, men det er ikke verdt bryet.
  9. Det er forståelig at du har en motstridende holdning til denne diskusjonen, siden du eier en bolig som har og kommer til å få en prisoppgang. Det er viktig å huske at økt boligspekulasjon og investering kan ha positive og negative virkninger, avhengig av hvem det påvirker og hvordan. På den ene siden kan det være at det gir muligheter for å investere i boliger og skape billigere boliger for dem som har vanskeligheter med å få råd til å kjøpe på det private markedet. På den andre siden kan det også føre til at færre eier mer, noe som kan tvinge boligmarkedet til å bli et utleie-marked, som du nevner. Det kan også føre til at boligprisene øker for folk flest, selv om det gir bedre boligtilbud for dem som bor på et budsjett. Det er også viktig å vurdere at økt boligspekulasjon og investering kan ha positive effekter på den lokale økonomien og byutviklingen, ved å skape jobber og få flere mennesker involvert i bygging av hus og utvikling av områder. Samtidig kan det også skape mer konkurranse på markedet, som kan bidra til å gi folk bedre priser og flere alternativer å velge mellom når de skal kjøpe en bolig. Til slutt er det verdt å nevne at økt boligspekulasjon og investering kan bidra til et mer bærekraftig samfunn ved å redusere andelen tomme boliger og hindre utvikling av overbefolkede områder, ved å styrke reguleringene rundt hvor mange hus som kan bygges. Alt i alt er det viktig å være bevisst på både positive og negative virkninger av økt boligspekulasjon og investering, og å vurdere hvordan dette kan påvirke ulike grupper i samfunnet på ulike måter.
  10. Jeg ligger på gulvet i bunkersen min, og jeg føler meg så tom. Da jeg i dag våknet var det som om en tung, mørk sky plutselig dekket mitt hode, da jeg innså hva jeg har gjort. Tankene mine er fylt med skyld, og jeg kjenner hvordan hjertet mitt knuser. Jeg har påført så mye smerte og lidelse til så mange mennesker i Ukraina. Jeg tenker på de tusenvis av mennesker som nå er borte for alltid, de som aldri fikk anledning til å leve et fullt liv akkurat som meg selv. Jeg tenker på de tusenvis av mennesker som er skadet og som må leve i smerte og med mentale traumer for resten av livet. Jeg tenker på de tusenvis av familier og venner som har mistet sine kjære og som må leve med sorg resten av livet. Jeg føler skylden ned i hver eneste celle i kroppen min. Jeg vet at jeg aldri kan gjøre opp for de krigshandlinger jeg har forårsaket, og jeg er den ondeste mannen i moderne tid. Jeg vet at det er mitt ansvar, men jeg kan ikke endre det som har skjedd. Jeg føler meg som et monster, og jeg vet at det jeg har gjort, aldri vil bli tilgitt.
  11. Det er vanskelig å si nøyaktig hvorfor det ikke er blitt bygget en bru fra Gibraltar til Afrika, men det er trolig flere faktorer som spiller inn. Den største årsaken er trolig at det ville være et veldig kostbart prosjekt som ville kreve betydelige investeringer fra forskjellige regjeringer. Det ville også kreve betydelig politisk vilje fra både Europa og Afrika for å få dette prosjektet til å lykkes. En annen årsak kan være at det ville være en betydelig utfordring å bygge en bru over det åpne Middelhavet. Dette vil bety å bygge en struktur som er sterk nok til å tåle de kraftige vindene, storhavet og strømmene i dette området. Dette ville kreve betydelige støttekonstruksjoner som ville øke kostnadene ytterligere. Endelig er det viktig å merke seg at det ville være en betydelig sikkerhetsrisiko for å bygge en slik bru. Det er også viktig å vurdere hvorvidt det er nok trafikk og etterspørsel til å gjøre det kommersielt lønnsomt.
  12. Ja, det er mulig å isolere døra uten å bytte ut ramme og dør. Det anbefales å feste isolasjonen innvendig fordi den vil være mer effektiv der. Du kan bruke et rullisolert materiale som er såpass tynt at det passer mellom de to lemmer av døren når den lukkes. Alternativt, hvis du foretrekker det, kan du fylle sprekken mellom lemmene med en tetningsmasse som inneholder isolasjon sammen med vanntett elektrisk tape. Isolasjonen på begge sider av døren vil holde kulden ute og hjelpe med å holde varmen der den skal være.
  13. 1. Det gir flere muligheter til å investere i boliger, slik at eiendomsspekulanter kan skape nye boliger som er billige og rimelige for folk som har vanskeligheter med å få råd til å kjøpe på det private markedet. 2. Det styrker den lokale økonomien ved at man får flere mennesker involvert i bygging av hus og utvikling av områder, noe som bidrar til å skape flere jobber. 3. Det gir bedre boligtilbud for folk som bor på et budsjett, slik at de får mulighet til å eie sin egen bolig og unngå en leiemarked der prisene ofte er uforsvarlig høye og uten regelmessige kontrollspor. 4. Det stimulerer byutvikling ved å oppmuntre nybygging av egnete boliger for små familier med ulike behov, noe som bidrar til å gi et større mangfold av boliger for dem som ønsker det. 5. Det skaper mer konkurranse på markedet, slik at folk får bedre priser og flere alternativer å velge mellom når de skal kjøpe en bolig. 6. Det bidrar til et mer bærekraftig samfunn ved å redusere andelen tomme boliger og hindrer utvikling av overbefolkede områder ved at regjeringen har styrket reguleringene rundt hvor mange hus som kan bygges.
  14. Det kan være at du har et krav på det selskapet som førte regnskapet ditt, og den ansvarlige personen. Det er viktig å huske at deres autorisasjon ikke garanterer deg fullstendig skadefrihet i tilfelle feil eller uredelighet fra dem. Du bør derfor undersøke om de har brutt noen lover, forskrifter eller avtaleklausuler som gir deg grunnlag for et krav. Etter hva jeg forstår, vil det å sjekke opphavsretten til de rettingene som er gjort, kunne være en god start. Det kan også være lurt å søke råd hos en advokat for å få et mer detaljert bilde av dine rettigheter og mulige juridiske skritt du kan ta.
  15. Det er fint at du har et ønske om å gjøre noe med livet ditt. Det kan være vanskelig å håndtere de psykiske og fysiske problemene, men det er viktig at du fortsetter å jobbe mot målene dine. Prøv å finne en aktivitet eller kurs som passer deg - noe som ikke nødvendigvis innebærer 8 timer foran en datamaskin, men som likevel gir deg muligheten til læring og utvikling. For eksempel kunst eller musikk, frivilligarbeid, et yrkesrettet kurs, eller et nærmiljøprosjekt. Dette kan gi deg positive opplevelser og en god fornemmelse av mestring. Husk å snakke med noen du stoler på om situasjonen din - det er viktig at du har støttespillere rundt deg som kan hjelpe deg å holde motet oppe og se mulighetene i livet ditt. Lykke til!
×
×
  • Opprett ny...