Gå til innhold

AMD Radeon RX 7xxx ( RDNA3)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Ola Norman skrev (23 minutter siden):

1.54x perf/watt (can't find the end note on that. 816 does not seem to exist in the slide deck TPU have so don't know what games were tested but I am going to assume it is 6950XT vs 7900XTX in a suite of several games because that is usually how they do things) with 1.06x more power is about 63% faster than the 6950XT on average and would fit within the upto 1.7x claim.

Techspot have the 6950XT scoring around 85fps on a geomean average at 4K vs 144 for the 4090. 1.63x would be 138-139fps so within 5% or 95% of the 4090 performance

Average_4K-p.webp

Hvis det stemmer er amd tilbake baby

Lenke til kommentar

Sitter egentlig igjen med litt blandede følelser. Ytelse på 1,5 - 1,7 X 6950 høres helt greit ut, men savner helt klart mer informasjon om ytelsen. Må vel bare vente på uavhengige tester for å finne ut hvor bra disse kortene virkelig er. 

Positivt overrasket over prisen, men det kommer sikkert uansett til å koste mellom 14 - 16k her i landet, og det er fremdeles veldig mye for et skjermkort. Kanskje kan en håpe på at dette fører til at Nvidia senker prisen på 4080. Blir vanskelig for Nvidia å rettferdiggjøre $1199 for 4080 om en kan kjøpe 7900 XTX for $999.

Akilleshælen til AMD ser igjen ut til å være raytracing. Veldig skuffet over over at de ikke har satset mer på dette. Jeg forventet ikke at de skulle komme opp på nivået til 4090, men med dette får de vel til og med problemer med å slå 3090?
 

Lenke til kommentar
12 hours ago, Paccoo said:

Hva med å gi di tommel opp for fokus på power per watt? 

Power og watt er det samme. Ohms lov er pensum på skolen. 

Power/effekt er spenning ganget med strøm og benevnelsen er watt.

For å finne effektiviteten til integrerte kretser (IC) beregner man joules per flop. Som regel er det picoJoule man snakker om altså 0.000000000001 Joule eller 10 opphøyd i -12.

Endret av BadCat
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Evil-Duck skrev (6 timer siden):

Håper disse kortene leverer godt og at driverne er stabile denne gangen, prisene var hvertfall langt lavere enn forventet. Får se det ann når anmeldelsene kommer, har egentlig lenge ønsket å bytte fra Nvidia til AMD på GPU fronten da Nvidia er et selskap jeg rett og slett misliker, men etter å ha forsøkt å gått over til 6900 XT sist generasjon endte jeg tilbake i den grønne leiren igjen etter mye frustrasjoner med driver og software biten. Håper de har fått orden på sysakane denne gangen 👀

Hva var det du hadde problemer med? Har kjørt 6900 XT i hovedmaskina siden februar i fjor uten å møte på noen problemer selv.

Det ironiske er at den ene ekstra maskinen jeg har stående i det siste har tullet fælt pga skjermkortdriver, og den har et Nvidia kort. 😂

  • Liker 3
Lenke til kommentar

I det minste en spennende generasjon hvor AMD og nVidia har gått forskjellige veier. Dette må være første gang på lenge at AMD ikke har pushet designet sitt til grensen men tatt en fornuftig rute. Og med sin chiplet løsning så er det opplagt at AMD kan produsere sine GPU'er mye lavere kost. nVidia bruker denne gererasjonen store chipper fra den dyreste og beste noden som finnes og det er ikke billig. 
Samtidig har de pushet designet så langt at kortstørrelse og strømforbruk gir dem store problemer. Ikke bare øker dette prisen på kortene dramatisk men gjør det også uaktuelt for mange å kjøpe dem. 

Spennende i det minste og slik det ser ut nå blir det AMD på meg denne generasjonen

Endret av scuderia
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det er mye pent her. Potensielt fysisk mindre kort enn RTX 4090, men det ser ut til at  noen av partnerkortene er omtrent like store som RTX 4090. Ingen 12VHPWR adapter og heller ikke lite utprøvd native 12VHPWR fra PSU. Selv om dette viser seg å funke bra er det ikke nødvendigvis av interesse å være prøvekanin. Jevnt over forbedringer på diverse funksjon og egenskaper til kortet. AV1 encode og det virket som om de har fått mer fokus på encode i forhold til nærmest å ha ignorert å gjøre forberdringer eller tuning der de siste 5-6 årene. De må likevel levere, noe Intel og NVIDIA har gjort på en relativt grei måte. "Words come cheap" er det noe som heter så det må mer til enn søte ord i presentasjonen om hvor stort og fremdeles voksende gaming, streaming og innholdsskaping er.

Det kan se ut til at referansemodellen er sparsom på tilkobliger slik som sist runde. Den utgaven som kommer i form av TUF Gaming / OC ser ut til å få 3x DP og 1x HDMI, så det er omtrent innenfor det man kan kreve, selv om man i senere tid har blitt godt vant med 3x DP og 2x HDMI. TUF Gaming ser derimot til å bli fysisk stor. Det vil vise seg om dette vil gjøre utslag i lavere temperaturer. Litt skuffende at ASUS ikke hadde noe å si om et eventuelt kommende ROG Strix. Det er i alle fall potensiale for at en eller flere aktører kommer med gode kort og det er også aktører på denne plattformen som aldri kommer med kort basert på grafikkbrikke fra NVIDIA. Basert på tidligere runder er det en relativt stor mulighet for at flere aktører kommer til å levere kort med AiO-kjøler. Dette vil bli spennende å følge med på.

Basert på tidligere erfaringer med AMD er jeg likevel skeptisk, men jeg tror jeg kommer til å gi de en sjanse denne runden. AMD har gjentatte ganger feilet når det kommer til drivere, de har ikke tatt encode alvorlig over temmelig lang tid, minimum FPS og 1% low har vært lav gjentatte ganger, Adaptive sync har ikke vært like bra og enkelte har skjermer med G-Sync Ultimate.

Jeg synes mange har for stort fokus på å ha best mulig ytelse. Så sant man ikke driver med noe helt spesielt hvor ytelse er alt og at ytelsesforskjellen ikke er for stor vil det være fornuftig å se på en balanse mellom funksjon, ytelse vs effektbruk, fysisk størrelse og total brukeropplevelse.

Jeg tror man har en stor sjanse for å få ei God Jul og et godt nytt år!

  • Liker 2
Lenke til kommentar
29 minutes ago, BadCat said:

TUF Gaming / OC blir 352,9 mm langt, så det er ikke gitt at du får et fysisk lite kort med mindre du hamrer på F5-tasten og sikrer deg et referansekort.

hmm referansekortene til AMD pleier å bli laget av Sapphire? Tilgangen til disse kortene pleier å være greie og ikke clickbait som fra nvidia.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...