Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Samms skrev (20 minutter siden):

Og kvar skal den ildkrafta kome frå? Mykje av overskuddslager av ammunisjon i USA, Natoland og andre er brukt opp. Nøyaktig lagerstatus er hemmeleg. Russland og andre har sikkert følgt med i media på alle kontrakter og har sikker Produksjonen er opp, men begrensa ingen av landa som støtter Ukraina er i krig.

Statskassa i Russland blir tømt, det er delte meiningar om tempoet.

Det er mye klaseammunisjon og WP ammunisjon tilbake. Det er for mange byråkratiske hindringer mellom de vestlige ammunisjonsfabrikkene og Ukraina, tsjekkerne er i full gang med å støvsuge det globale markedet, men dessverre vil det vært først i juni man vil merke effekten. Bare USA har nok ammunisjon for de neste måneder. 

Den russiske statskassen tømmes raskt, men så lenge man få inn inntekter fra mat, olje og gass vil man ikke merke følgene i dette året. Spesielt mat.

Her har selveste djevelen hjulpet ut Putin! For bare tjue år siden - før 2004 - var Russland en matimportør fordi det var for kaldt med mye dårlig egnede matjord. Men i de siste ti år så man en oppvarming som savnet sitt like - på mange steder er Russland 4-5 varmegrader varmere enn normalt, vintre blir kortere - og da gassproduksjon tok seg opp, startet man like gjerne kunstgjødselproduksjon. Selv elendig og fattig matjord kunne benyttes med mye kunstgjødsel. På kort tid bli Russland en av verdens største kunstgjødselprodusenter. Så meget, at mange i EU nå er bekymret, da de så hvordan bønder kastet bort EU-produserte kunstgjødsel til fordel for mye billigere kunstgjødsel fra Russland. 

Det er ikke noe som helst sanksjon omkring mat og matproduktivrelative virksomhet, da dette strider mot IHL og folkeretten - samtidig. Ukraina eksportere nå nesten lik mye mat som før krigen etter sjødronene hadde "kastet" den russiske Svartehavflåten fra Sevastopol, men de har mistet store deler av markedet - spesielt i Afrika hvor man observert en tendens for å slutte seg til Putin. I Niger og Tsjad er amerikanerne i ferd med å bli kastet ut. Det som reddet Mali og Burkina Faso var ikke russerne, men tyrkerne som i det fordekte hjalp ut kuppmakerne - og indirekte bidrar til at russerne kunne vinne terreng i Afrika, hvor klimaendringer har forårsaket store problemer sammen med urbanisering og ukontrollert folkevekst. 

Vi nærmere oss punktet hvor de vestlige politikere erkjenne virkeligheten, men det er så langt ikke kommet et signal om at man skal ha klasevåpen, napalm, WP etc. 

  • Innsiktsfullt 7
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
30 minutes ago, JK22 said:

Det er mye klaseammunisjon og WP ammunisjon tilbake. Det er for mange byråkratiske hindringer mellom de vestlige ammunisjonsfabrikkene og Ukraina, tsjekkerne er i full gang med å støvsuge det globale markedet, men dessverre vil det vært først i juni man vil merke effekten. Bare USA har nok ammunisjon for de neste måneder. 

Er det store lager i vesten med WP og klaseammunisjon? Norge destruerte klaseammunisjonen når den på grunn av internasjonale avtaler vart trekt tilbake. Det var ingen grunn til å betale for lager og vedlikehald for noko som ikkje skulle brukast. Eit gjett, mange andre vestlige land har gjort det same med klase og WP ammunisjon. Destruert det etter kvart som det har blitt gamalt. Det var det med sikker lagring, kostnader og eit kapitalistisk system.

 

Endret av Samms
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
10 minutes ago, torbjornen said:

Eg kom diverre ikkje så mykje lenger enn å stange i ein betalingsmur.


Sukk. Den var åpen fortsatt når jeg skrev posten over for 30 minutter siden. Nå er den stengt her og. Får heller klippe og lime i fremtiden på de viktigste av disse. Det var en interessant artikkel.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Gamle fly for rund US$ 20 000 per stykk, meir enn verdien av skrapmetallet? For at Russland ikkje skal få tak i brukbare delar, eller Ukraina få skipa nokre deler til Ukraina? Om ikkje nokon lokale entreprenørar allt har ribba flyet for alle brukbare delar og solgt dei fyrst. Om det var nokre brukbare delear på flya, Sovjet designa flya for færre flytimer enn det USA har gjort. Det høyrest mest ut som USA prover å kjøpe seg innflytelse iKazakhstan. 

Lenke til kommentar

https://www.bbc.com/news/world-europe-68916317

Situation on frontline has worsened, Ukraine army chief says

Ukraine's commander-in-chief has said the situation on the frontline has worsened in the face of multiple Russian attacks.

Oleksandr Syrskyi said Ukrainian forces had withdrawn from positions in the eastern Donetsk region.

Russia is trying to take advantage of its superiority in manpower and artillery before Ukrainian forces get much-needed supplies of new US weapons.

The US last week agreed a $61bn (£49bn) package of military aid for Ukraine.

But new US weapons are yet to make their way to the frontlines, where Ukrainian troops have been struggling for months with a shortage of ammunition, troops and air defences.

"The situation at the front has worsened," Gen Syrskyi said in a post on the Telegram messaging service on Sunday.

He confirmed Ukrainian forces had withdrawn from some of their positions in an area of Donetsk that had formed part of a defensive line, established after Russia captured Avdiivka in February.

Much of the fighting has been taking place around Chasiv Yar, a Kyiv-controlled stronghold which Russia has been trying to reach after seizing Avdiivka.

New defensive lines had been taken up further to the west in some areas, with Gen Syrskyi conceding the loss of territory to the advancing Russians.

Moscow had secured "tactical successes in some sectors," he said.

Gen Syrskyi added that rested Ukrainian brigades were being rotated in those areas to replace units that had suffered losses.

Russia's defence ministry earlier on Sunday reported its troops had captured the village of Novobakhmutivka, around 10 km (6 miles) north of Avdiivka.

Gen Syrskyi became commander-in-chief of the country's armed forces in February.

It followed speculation about a rift between his predecessor, Valerii Zaluzhnyi, and Ukrainian President Volodymyr Zelensky.

Earlier this month, Gen Syrskyi warned the battlefield situation in the east of the country had "significantly worsened".

The commander of Ukraine's National Guard, Oleksandr Pivnenko, said this week that he was expecting an attempt by Russian forces to advance on Kharkiv, Ukraine's second city, which is near the Russian border.

US President Joe Biden this week signed off on a $95bn (£76bn) package of aid for Ukraine, Israel and Taiwan after months of gridlock amid opposition to the aid from some in Congress.

The Senate passed a similar aid package in February, but a group of conservatives who oppose new Ukraine support had prevented it from coming to a vote in the House of Representatives.

On Friday, the Pentagon said it would "rush" Patriot air defence missiles and artillery ammunition to Ukraine as part of its new military aid package.

Between February 2022 and January 2024, the US gave Ukraine more than $40bn in military aid, according to German research organisation, the Kiel Institute.

 

  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, Ruskepus said:

Vil bare repetere denne linken til en nasjon som trenger støtte:

https://u24.gov.ua/

for da kan de kjøpe inn det de trenger selv. Skjønner de sliter på fronten nå, så vi får bidra med det vi kan så godt vi kan.

Donert!

Blir deppa av nyhetene om russisk fremrykking, så noe må jeg gjøre, om enn det bare er symbolsk. Men er vi mange nok så hjelper det kanskje litt, håper jeg.

donationunited24.thumb.jpg.03f887ce36e4e7a913324ec62b6284d4.jpg

 

 

  • Liker 3
  • Hjerte 4
Lenke til kommentar
1 minute ago, Enceladus said:

Men om det blir verre nå så må vi gripe inn!

Kan vi håpe at Frankrike sender inn tropper snart? Polen? Kan vi opprette en flyforbudsone og stenge luftrommet?

 

 


Vi får håpe. Det tar jo uendelig lang tid å få satt i stand ting når avgjørelser først er tatt. Vi får håpe det ikke er tilfellet med Macron, Polen og kompani. Jeg tror de forstår alvoret.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Samms skrev (2 timer siden):

Er det store lager i vesten med WP og klaseammunisjon? Norge destruerte klaseammunisjonen når den på grunn av internasjonale avtaler vart trekt tilbake. Det var ingen grunn til å betale for lager og vedlikehald for noko som ikkje skulle brukast. Eit gjett, mange andre vestlige land har gjort det same med klase og WP ammunisjon. Destruert det etter kvart som det har blitt gamalt. Det var det med sikker lagring, kostnader og eit kapitalistisk system.

 

"Internasjonale avtaler"? 

Vi kan være MEGET TAKKNEMLIG at hele det politiske etablissementet i Washington konstant sa "NO" da forræderske krefter i Norge - noen av disse er i Støreregjeringen - ville tvinge USA inn i klasevåpenforbudet. Det er hundretusener av 155mm granater i USA, hvor det nå er på nytt interesse for klaseammunisjon for fly og artilleri. Norge og alle andre NATO-land må UMIDDELBART TREKKE SEG FRA DENNE TRAKTATEN allerede IGÅR. Dessuten må det bli slutt på tabuet mot napalm og WP i Vesten, da hele verden ikke bryr seg om dette og bare fortsette med liknende våpen; Kina har napalm. Mye napalm. Russland bruker termitt som er enda verre. 

Den russiske offervilligheten har vært der i flere århundrer. Er i full gang med å lese "Historien som Våben - Ruslands March mod fortiden og ind i krigen" - som gjort det klart at det hersker et historiesyn som hadde blitt tvunget ovenpå det russiske folket som Klas-Göran Karlsson bemerket "den historiske historiefremstilling ud over at være "dogmatisk og messiansk" også var udpræget dualistisk- " og "irrasjonalisme, bokstavtro og autoritetstro, et svart-hvitt verdensbilde, forandringsfiendtlighet, messianisme, antipati mot Vesten samt en sterk liturgisk og rituell forankring". 

For meg som også er i ved å sette meg inn i bondesteinalderen og bronsealderen, minner det meget sterkt om hvordan historiske røtter og historiske oppkonstruksjon fulgt til monumentale byggverk, graver og annet som et bevis på en meget sterk forankring i sitt bosted og omgivelser. Den russiske historiefremstillingen er rituelt - slik at man har gjort historie til en eksistensberettigelse for det russiske samfunnets selvtraktning og bearbeiding av traumer som etter den dype traumatiske "Fedrelandskrigen" med rituell håndtering i nærreligiøse mening.

Dette har også skandinaviske røtter, som kunne bekreftes av sagnlitteraturen som forklart hvordan Norge oppsto. Det var i mange småriker som hadde eksistert i flere århundrer helt tilbake til romertiden som var tvunget sammen til et rike, som fremtidige maktpretendenter mente seg berettiget til å gjøre krav på. Det var i virkeligheten Harald Hardråde som skapet det norske kongedømmet i midten av 1000-tallet mindre enn to århundrer etter Harald Hårfagre. Det var dette som var opphavsidealet for "samlingen av Rus" som ble en politisk målsetting for de moskovittiske fyrstene siden Ivan den stores regenttid (1440-1505), da man tilhørte Rurikætten som nedstammer indirekte sett fra Kyiv-rikets kongeslekt. Da Ivan den grusomme døde og hans arving dør like etterpå, hadde arvekravet opphørt; men dette brydd ikke Romanovslekten selv om da de vil fortsette "gjenforeningen". Da hadde den russiskortodokse "Russland som et guddommelig rike" oppstått. 

Så hvorfor er dette viktig for den russiske soldatens offervilje og det russiske folkets toleranse for smertelige tap? Fordi man har knyttet sammen religion og patriotisme som deretter knyttes til historie som var blitt selve eksistensretten for det russiske samfunnet som deretter inntok en kolonialistisk og imperial selvbetraktning. Dessuten hadde den russisk-ortodokse kirken klarte å skape en fatalistisk folkementalitet, som forverres av det kommunistiske totalitære styret gjennom "Sovjetmennesket"-prosjektet - som gjør at det russiske folket ikke kunne bearbeide sine traumer. Dette gjentok seg etter 1945, da hadde man blitt påført enorme traumer som ikke ført til forløsning, men til idealisme og messianistisk dyrkning for hender på sovjetkommunistiske folk pga. atomkrigstrusselen. 

For en god stund siden da jeg studert historien om menneskeofring og kannibalisme, har det blitt notert at vestlige historikere kritiserte en bestemt østeuropeisk kilde om kannibalisme blant mongolene i 1200-tallet. Men dette bekreftes av kinesiske og sentralasiatiske kilder. I Kina vist det seg at kannibalisme var ikke uvanlig i krigstid. Man vet fra før at rusfolket var utsatt for skrekkslagne utryddelsesvold av en sort som selv kinesiske observatører (i mongolenes følge) fant inhumant, sammen med totalutrydding av mange byer og omfattende forfølgelse - slik at mange reddet seg ved å søke tilflukt i skogene eller overgi seg, helt skjelvende av akutt redsel. Siden hadde østrusserne vært underlagt mongolsk overherredømme i to århundrer, og store deler av tartarene var i slutten assimilert inn i det russiske folket. Nå viser det seg at kannibalisme var brukt som strategi for å sette skrekk i de overlevende, sammen med menneskeofringsliknende begivenheter. Nærmest alle form for traumer var påført russerne, som måtte leve i dyp redsel i flere århundrer. 

Og hva gjør den russisk-ortodokse kirken? Da mongolåket endelig var holdt vekk på armlengde i 1400-tallet, var man i en dommedagstilstand i påvent på en varslet dommedag - som ikke kom, samtidig som Konstantinopel falt. De valgt å alliere seg med fyrstene som hadde blitt for sterkt preget av vasallforholdet med mongolene, og deretter undertrykte folkets rettigheter i møte med makten. Traumene og redslene sammen med en forestilling om det hellige riket i et mangelsamfunn formet om russerens selvbetraktning. Det finnes ikke lykke i livet, "det gode liv lå altid ude i horisonten". Det har blitt observert et nærmest total mangel på solidaritet i det russiske folket i dag, og det var ikke bedre i eldre tid. 

Helt siden Karl 12.s karolinerne var tvunget til å stikke og hugge ned russerne for fote når disse bli stående, har det gang på gang vært observert hvordan de russiske soldatene demonstrert en dødsforakt uten å observere heroiske atferd eller beundringsverdige egenskaper, mer som hjernedøde sauer og likegyldige slaktefe som ikke brydd seg om å kjempe med all sitt kløkt, bare ved å forfekte i sanseløs vold. Vi har sett titusener av døde bare på nettet. 

Og dette er russernes beste våpen mot oss. Ikke våpen. Ikke teknologi. Ikke økonomi. Det er den russiske soldatens likegyldige natur framskapt av århundregamle traumer som fulgt til et underkastelsessymptom som gjør dem til slaver - og de ønsket det velkomne. Det finnes en martyrkult i den russiske bevisstheten som de sovjetkommunistiske myndigheter hadde aktivt prøvd å underbygge, spesielt for å dreie bort oppmerksomheten fra patriotisme om til partilojalitet eller mer korrekt statslojalitet - fra mellomkrigstiden vet man om sønnen som angi hans familie og dermed ofre dem - og seg selv - i "partiets navn". Tyske soldater hadde funnet gråtende og skjelvende yndlinger bare skjøt mot dem og angripe dem uten en tanke på seg selv, de hadde måtte meie ned hele flokker av guttunger, eldre og menn som bare gikk mot dem, selv uten våpen i hånda. Putin tok det fram - og tilføyd steroider på det. 

Det russiske folket har blitt et monster. Og i møte med monstre må man ikke ha noe som helst hemming som da man kjempet mot nazistene. 

Ingen som helst hemming, for den eneste måten å få en russer til å stanse opp, er å ryste han ut av sitt sinnelag med sterk vold og sjokk. 

  • Liker 5
  • Innsiktsfullt 2
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
1 minute ago, Brother Ursus said:

Vi får håpe. Det tar jo uendelig lang tid å få satt i stand ting når avgjørelser først er tatt. Vi får håpe det ikke er tilfellet med Macron, Polen og kompani. Jeg tror de forstår alvoret.

Ja, det er absolutt tida for å rote seg direkte inn ei ein krig på sida som for tida gjer det dårleg. Om det ikkje er NATO som sender tropper, utløser då sabotasjeaksjoener i landa som sendte tropper NATO reaksjoner? Eller blir det då kun rekna som angrep på det landet?

Lenke til kommentar
9 minutes ago, JK22 said:

"Internasjonale avtaler"? 

Vi kan være MEGET TAKKNEMLIG at hele det politiske etablissementet i Washington konstant sa "NO" da forræderske krefter i Norge - noen av disse er i Støreregjeringen - ville tvinge USA inn i klasevåpenforbudet. Det er hundretusener av 155mm granater i USA, hvor det nå er på nytt interesse for klaseammunisjon for fly og artilleri. Norge og alle andre NATO-land må UMIDDELBART TREKKE SEG FRA DENNE TRAKTATEN allerede IGÅR. Dessuten må det bli slutt på tabuet mot napalm og WP i Vesten, da hele verden ikke bryr seg om dette og bare fortsette med liknende våpen; Kina har napalm. Mye napalm. Russland bruker termitt som er enda verre. 

Er klasevåpen, napalm og kvit fosfor meir kostnadseffektive enn andre våpen?

Og kanskje viktigare, gjev dei betre fortjeneste til produsentane?

Du leser og studerer, men har du studert korleis kapitalismen har blitt grunnlaget for "vår" verden? Og at det etter kvart gjennomsyrer alle besluttningar? Ein langvarig krig som sakte utarmar Russland utan å belaste økonomien i "vesten" unødig, de vil seie for petrodollarimperiet er kanskje det den ideelle kapitalistiske løysinga. Ta fortjenestte undervegs og gevinsten til slutt. Om det går med nokre hundretusener, ukrainere og russere på vegen er uvesentleg i den samenhengen. 

Sjå ikkje vekk frå at klasevåpen, napalm og kvit fosfor har blitt prioritert vekk fordi andre våpen gjev betre marginer til produsentane og betre avkastning på investeringane.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Enceladus skrev (11 minutter siden):

Men om det blir verre nå så må vi gripe inn!

Kan vi håpe at Frankrike sender inn tropper snart? Polen? Kan vi opprette en flyforbudsone og stenge luftrommet?

Det er for tidlig å si. 

Strategisk sett har ukrainerne mistet en forsvarslinje - ut av tre forsvarslinjer. De har ennå nok med menn og våpen, men de kan ikke holde stand under det sterke presset - og andre 200,000 russiske soldater vil settes inn senest i juni, da hadde disse sannsynlig tatt seg fram til de tre K-byene og trolig erobret tilbake Kupyansk-Lyman området. De kunne tenke seg om å bryte gjennom fra sør mot Dnipro. Så snart russerne har sikret Nordøstfronten, kunne de tenke seg om å avansere mot Kharkiv fra nord og sørøst. 

Russerne har råd til å miste 100,000 soldater for de neste tre måneder og 3,000 panserkjøretøyer/upansrede kjøretøyer hvis de skulle bryte seg gjennom. 

Den eneste måten for å stanse dette, er å drepe dobbelt så mange. Men dessverre er det ikke sikkert om det lot seg gjøres - fordi det som trenges, er minst et halvt år vekk, det vil være først i våren 2025 Vesten kan ha et materielt overtak, og da kunne Ukraina ha blitt overløpet og utsatt for folkemord av russerne, som har hensikter om å utrydde den ukrainske identiteten og kultur. 

Det hjelpe ikke med strategiske nålestikkangrep, det eneste som hjelpe er å drepe, rive og lemleste for å sette skrekk i de russiske soldatene - de burde få et napalmbad for å komme til sans og samling. 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...