Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

https://inews.co.uk/news/world/russia-equipment-loss-save-ukraine-2998167

Russia’s huge equipment losses could save Ukraine

Russia’s advances in eastern Ukraine could be slowed by rocketing equipment losses that military experts believe are “unsustainable”.

"Russia’s offensive potential could be limited by major losses of armour suffered during recent advances. The Russian army lost almost 1,000 pieces of offensive equipment in a little more than a month to 5 April, according to researchers for open source conflict monitor Oryx, including 310 tanks and 552 other armoured vehicles."

 

Det er nettopp dette jeg tror og håper også. Russland vil nok ha satt av utstyr til å forsøke å kjøre en vår eller sommer- offensiv, men jeg tror ikke det vil være nok. Selv mot et svekket Ukraina nesten uten granater. Vi risikerer også nå at Ukraina igjen havner i samme situasjon som i begynnelsen av krigen der russerne skyter 10 granater for hver granat Ukraina skyter. Men jeg har vanskelig for å se for meg at russerne skal gjøre spesielt meningsfylte avansement. Det vil si, at de skal ta betydelige områder eller store tettsteder, langt mindre en by som Kharkiv.

 

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Brother Ursus skrev (1 time siden):


De øker stadig størrelsen på antallet. Jeg er fortsatt litt skeptisk. Men de skal begynne å komme frem i løpet av tidlig sommer.

Men så skjer ting i virkeligheten sjelden som planlagt...

Er dette granatar som ikkje er produserte enno, sidan ting tek så lang tid?

Lenke til kommentar
Sitat

Mer enn 80 prosent av ukrainerne tror fortsatt på krigsseier

PUBLISERT KLOKKEN03:23 IKRIGEN I UKRAINA

Til tross for manglende framgang på slagmarken tror mer enn 80 prosent av ukrainerne på en seier i krigen mot Russland, viser en måling.

59,5 prosent av de spurte sa at de uten forbehold har tro på en seier i krigen, går det fram i målingen fra den ukrainske tankesmia Razumkov-senteret.

Ytterligere 23,4 prosent ga svar som heller mot ja, mens kun 11 prosent sa klart nei eller helte mot å si nei. 34,5 prosent sa at de ventet et russisk nederlag inne to år, mens resten trodde at krigen ville vare lenger.

Målingen ble utført fra 21. til 27. mars i alle de ukrainsk-kontrollerte delene av landet. Drøyt 2000 voksne ukrainere ble spurt, og feilmarginen oppgis å være på 2,3 prosent, ifølge NTB.

Det er viktig at ukrainarane ikkje mistar motet.

  • Liker 2
  • Hjerte 5
Lenke til kommentar
Sitat

 

Zelenskyj: – Putin vil knekke oss fullstendig
Natt til torsdag er det meldt om angrep i flere ukrainske byer.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg mener Ukraina trenger luftforsvar og ammunisjon nå.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj advarer mot å fryse konflikten og inngå avtaler med Putin.
Russiske angrep rammer ukrainske byer, som Kharkiv og Odesa.
Zelenskyj ber om våpen og politiske tiltak for å knekke ryggen til Putin.
Uten støtte fra Vesten blir Ukraina sårbar og kan tape konflikten, ifølge amerikansk general Christopher Cavoli.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg er klar på at Ukraina ikke kan vente lenger på luftforsvar og ammunisjon.

Samtidig advarer Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mot å fryse konflikten og inngå avtaler med Vladimir Putin.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/8Jbn6W/zelenskyj-putin-vil-knekke-oss-fullstendig

  • Liker 4
Lenke til kommentar

eqo9DIC.jpeg

 

1 luftvern, 40 artilleri, 50 kjøretøy, 34 droner, noe panser og 810 russiske soldater forlot fronten. 

Og russlands krigsforbrytelser fortsetter, det er terrorbombing av sivile som russernes storsatsing ja bortsett fra ofring til kjøttkverna. 

Quote

Mange uten strøm etter angrep på Kharkiv

 

200.000 mennesker er uten strøm i Kharkiv-regionen nordøst i Ukraina etter et russisk angrep torsdag morgen.

Russiske styrker gjennomførte minst ti luftangrep mot kritisk infrastruktur i storbyen Kharkiv og regionen rundt, ifølge guvernør Oleh Synegubov.

Ordfører Ihor Terehov i Kharkiv skriver på Telegram at den russiske hæren brukte raketter til angrepet på byen, som er Ukrainas nest største. Den ligger nordøst i Ukraina og grenser til den russiske Belgorod-regionen.

 

General Staff of the Armed Forces of Ukraine:

Quote

On April 10, there were 55x combat engagements.

The enemy launched a total of 8x missile and 93x air strikes, 78x MLRS attacks on the positions of Ukrainian troops and various settlements. Unfortunately, the russian terrorist attacks have killed and wounded civilians.
Last night, the Russian occupiers launched yet another massive attack on Ukraine, using cruise missiles and Shahed-136/131 UAVs. According to preliminary information, Ukrainian air defense forces destroyed 37x of the 40x UAVs. Information on the missiles is being updated.

At the same time, the Ukrainian soldiers continue to actively inflict losses in manpower and equipment on the occupation troops, and exhausting the enemy all along the line of contact.

On April 10, Ukrainian Air Force launched air strikes on 1x concentrations of troops, weapons and military equipment, 1x anti-aircraft missile system, 1x artillery system, 1x electronic warfare station of the adversary.

The Ukrainian Missile Forces hit 9x concentrations of troops, 1x anti-aircraft missile system the russian invaders.

 

VyGvHqx.jpeg

Endret av bojangles
  • Liker 6
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

En talskvinne for Pentagon klarer å si at russisk olje-infrastruktur er sivile mål. Vi vet jo at de allerede mener at strømnettet er sivilt, men tanks og fly bruker tross alt bensin, ikke strøm. Men, det hun ikke sier er at sivile mål er legitime mål om de er av militær betydning.

Den absurde påstanden kom i en høring i kongressen. Det er utrolig hva amerikanske tjenestemenn lirer av seg når de skal forsvare et eller annet standpunkt.

CNN--journalistens X

https://newsukraine.rbc.ua/news/pentagon-calls-russian-oil-refineries-civilian-1712773609.html

Endret av Rhabagatz
  • Liker 7
Lenke til kommentar
14 minutes ago, Rhabagatz said:

En talskvinne for Pentagon klarer å si at russisk olje-infrastruktur er sivile mål. Vi vet jo at de allerede mener at strømnettet er sivilt, men tanks og fly bruker tross alt bensin, ikke strøm. Men, det hun ikke sier er at sivile mål er legitime mål om de er av militær betydning.

Den absurde påstanden kom i en høring i kongressen. Det er utrolig hva amerikanske tjenestemenn lirer av seg når de skal forsvare et eller annet standpunkt.

CNN--journalistens X

https://newsukraine.rbc.ua/news/pentagon-calls-russian-oil-refineries-civilian-1712773609.html




For én gangs skyld er vi helt enige.

Det virket også som om Lloyd Austin skammet seg over å si dette når han uttalte seg til kongressen (eller var det senatet?).

Biden er livredd for høy bensinpris ved pumpene ved valget i november. Men Ukraina kan for f... ikke la det stå over sine egne borgeres liv.

  • Liker 4
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
2 hours ago, torbjornen said:

Er dette granatar som ikkje er produserte enno, sidan ting tek så lang tid?

 

De skal sitte i lagre rundt om i verden. Regner med at de må kvalitetsikres ved én eller annen form for inspeksjon... og så må man finne skip som er villige til å transportere dem. Men likevel, så synes jeg også det tar grådig lang tid å gjøre omtrent hva som helst her i verden. Her burde myndighetene i diverse land gå sammen om å garantere for disse skipene som skal transportere.
 

1 hour ago, torbjornen said:

Det er viktig at ukrainarane ikkje mistar motet.


Definitivt. Jeg har personlig også fremdeles tro på seier. Det er åpenbart en sjans for at konflikten kan låse seg fast. Men jeg regner fremdeles ukrainsk seier som nesten jevnstor, og russisk seier som ekstremt usansynelig.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Stoltenberg har rett i at det må skje noko no. Vesten har lova mykje, men greier ikkje å innfri noko. Og alle sit og ventar på MAGA-USA. Når granatar, kampfly og patriot-missil ein gong kjem, dersom det i det heile kjem kan krigen allereie vere over.

Endret av torbjornen
  • Liker 2
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (1 minutt siden):

Stoltenberg har rett i at det må skje noko no. Vesten har lova mykje, men greier ikkje å innfri noko. Og alle sit og ventar på MAGA-USA. Når granatar, kampfly og patriot-missil ein gong kjem, dersom det i det heile kjem kan det vere for seint.

Et problem er at man hadde nedskalert våpenproduksjonens viktige komponenter altfor meget, det er nå massevis av granatskaller og tomme missiler som trenger eksplosiver og elektronikk - i NATO har man opplevd at det er simpelt for lite ammunisjon i forholdet til alle Patriot-batterier fordi bare 200-250 missiler produseres per år. Vestlig elektronikkproduksjon for krigsformål er for dårlig, og skandalen omkring kruttproduksjonen betyr at bare USA har den nødvendige kapasiteten - som dog er beregnet på stridshode og håndvåpen. 

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Det er også vært å vite at Frankrike enda er en pseudo-koloni stat, og er misfornøyd med at Russland prater(/manipulerer) med deres kolonier. 

i form av bl.a.CFA franc 

og at russisk flag har vært veiva for frihets-symbol i deler av afrika (tror Niger og Mali hvertfall)

Quote

Russian flags were brandished by those demonstrating outside the French embassy in Niamey, with many calling for Vladimir Putin to replace Macron as their biggest global backer. 

https://www.theguardian.com/commentisfree/2023/aug/05/niger-crisis-france-empire-africa-coup-colony

https://foreignpolicy.com/2024/02/26/france-sahel-mali-niger-francafrique-burkina-faso/

https://jacobin.com/2021/03/africa-colonies-france-cfa-franc-currency

https://www.washingtonpost.com/politics/2022/10/28/west-africa-niger-france-germany-russia-terrorism/

https://www.middleeastmonitor.com/20230825-africa-will-not-allow-frances-exploitation-to-continue/

  • Liker 2
Lenke til kommentar
2 hours ago, torbjornen said:

Stoltenberg har rett i at det må skje noko no. Vesten har lova mykje, men greier ikkje å innfri noko. Og alle sit og ventar på MAGA-USA. Når granatar, kampfly og patriot-missil ein gong kjem, dersom det i det heile kjem kan krigen allereie vere over.

Og er det ikke nærmest meningsløst å sende F16 om man ikke har luftforsvar til å beskytte de når de står parkert? 

  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
46 minutes ago, Smule8o said:

Og er det ikke nærmest meningsløst å sende F16 om man ikke har luftforsvar til å beskytte de når de står parkert? 

Vil tro at ukrainske F-16 kan trygt og sikkert kan operere ut ifra flyplasser i Polen eller Romania, russerne tør aldri å angripe ukrainske fly stasjonert i NATO land.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...