Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

https://www.reuters.com/world/europe/german-government-faces-new-calls-send-modern-tanks-ukraine-2023-01-05/

In a joint statement after a call between President Joe Biden and Chancellor Olaf Scholz, the United States said it would provide Ukraine with Bradley Infantry Fighting Vehicles while Germany would provide Marder Infantry Fighting Vehicles.

The U.S. weapons package, to be announced on Friday, is expected to include about 50 Bradley Fighting Vehicles as part of security assistance totaling about $2.8 billion, U.S. officials told Reuters.

  • Liker 3
  • Hjerte 6
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-7QKwQIfm
Serpentbane skrev (5 timer siden):

 

En del heftige kamper som påstås å være "nylige", blant annet fra Kraken gruppen som har fått en del hype.
PS: Jeg tror de som ligger nede har besvimt.

De som ligger nede har armene på mot hodet, og har overgitt seg, ser det ut som. Ingen døde eller svimet av.

Lenke til kommentar
torbjornen skrev (7 timer siden):

Var det ikkje slik at Tyskland sette seg imot at Ukraina skulle få Leopard-stridsvogner? Er det noko som tyder på at dei har/vil ombestemme seg?

Ingen land med større lagre av Leopard 2-vogner har sendt noen enda, eller presset på for det. Ikke bare Tyskland. 

Tyskland kontrollerer dog eksportlisensen for alle Leopard 2-er, så Berlin bestemmer til slutt om et land kan selge eller donere vognene sine. Så langt har ikke Tyskland vært villig til å godkjenne noen overføringer av Leopard 2-er til Ukraina, men som vi vet har det vært forhandlinger lenge. Jeg tror tanken til Tyskland er 1) å holde tilbake på noe av det tyngste materiellet som pressmiddel ovenfor Russland 2) å vente til man har bygget opp en solid og langvarig plan for eksport av vognene til Ukraina, med logistikk, opplæring og et stort antall på plass sånn at det blir mest mulig slagkraftig når den tid kommer.

Vi vet det har vært forhandlinger om dette den siste tiden, og ukrainerne er stadig mer åpne utad når det kommer til ønsket om Leopard 2. Det tyder på at de vet noe vil skje. Den siste uka har flere land donert stormpanservogner, så vi er på god vei mot vestlige MBT-er også. I løpet av første halvdel av dette året er det ikke usannsynlig at Ukraina har mottatt hundrevis av dem.

Endret av Snikpellik
  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
JK22 skrev (På 5.1.2023 den 7.22):

Dette er i virkeligheten lette pansrede kjøretøyer med panserbeskyttelse mot splinter og prosjektiler opptil 23mm i fronten ment for mobil krigføring, med 105mm skyts som kan benytte ordinære 105mm HEAT og HE ammunisjon, som er den sorten som er mest populært - man kan si at AMX-30RC er "panserbiler på steroider". De er ikke, og vil aldri, være ansett som "lette stridsvogner".

Det er 240 AMX-30RC i Frankrike, som har startet en utskifting av disse med nyere EBRC Jaguar som ukrainerne egentlig vil ha, fordi AMX-30RC er håpløst utdatert. Ukrainerne og russerne har begge oppdaget fordeler med høyhastighetsskyts i 30 til 40mm montert på panserkjøretøyer, selv om man heller mot en kombinasjon av dette skytset og stormpanservogn som CV90 istedenfor ad-hoc plattformer som gamle motoriserte BTR-kjøretøyer. Og begge har ikke dette våpenet som forbli utilgjengelig. Det er ikke mulig å sende CV90 til Ukraina, altfor få, så Bradley er eneste mulighet. Det har vist seg at BMP-serien er så håpløst at selv mini-droner som FPV-droner kan ta dem ut med små RPG-stridshoder. 

AMX-30RC er det vel ikke ;)

Uansett, AMX-10RC maskinene har også noen fordeler over beltekjøretøyer, og det samme har 105mm kanonen, så det blir et spørsmål om bruksområder. I tillegg til de 30+ som Frankrike sender så er vel også 50 Bradley fra USA og et antall Marder fra Tyskland nå bekreftet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Om det er slik at Ukraina mangler våpen og Russland kommer til å sende mer styrker inn så tenker jeg på en problemstilling. Kan det være taktisk smart å for Ukraina å ikke rykke så mye fremover og heller bare prøve å holde fronten. Tanken er at det er lettere å forsvare enn å angripe.

Endret av Svein M
  • Liker 2
Lenke til kommentar

AMX'ene Frankrike vil neppe slite mye med å ta ut gamle russiske tanks og andre ting. Den ville kanskje slitt med Armata, men Armata eksisterer jo ikke. Så jeg tenker AMX-10 fort kan bli svært effektiv for ukrainernes formål.

Blir også spennende å se bilder av Bradley og Marder i kamp. De er nok mer effektive enn noe russerne har tross alt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...