Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Artikkel frå 4/11 2023:

Sitat
  • Turkish President Recep Tayyip Erdoğan said Stockholm has not taken sufficient steps to deal with Kurdish militants, raising an earlier objection to Sweden's request to join NATO after the Swedish bid had seemed to be making progress.

Turkey will "try to facilitate the work" on ratifying Sweden's accession to NATO "so long as our counterparts approach us positively," Erdoğan told reporters on Friday, Reuters reported.

Sitat

Erdoğan also said priority in the Turkish parliament will now be given to the government's 2024 state budget.

https://www.politico.eu/article/recep-tayyip-erdogan-turkey-sweden-kurdish-militants-nato/

Det ser ut som at Erdogan dreg dette ut så lenge som mogeleg. Ser vi tyrkisk godkjenning før nyttårsrakettane går i lufta?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
3 hours ago, Cervinus said:

Ja, USA kan godt komme opp på 1,71% også - minst.



Hadde Norge vært like folksomt som USA hadde vi bidratt med nesten 500 milliarder dollar, eller over dobbelt så mye som de 233 milliardene Ukraina har fått i hjelp totalt så langt - alene.

Vi hadde hatt bidratt med 500 Leopard 2, 700 MARS, 1800 M109, 100-200 NASAMS, 600 F-16, 850 IVECO, 120 Ingeniørtanks, 6000 Mistral, 3000 M548 beltekjøretøy, hundrevis av kranbiler, 50.000 Black Hornet droner, og et utall andre ting.

Sukk... det setter virkelig ting i perspektiv. Jeg synes også USA, Storbritannia og Frankrike som var med på å underskrive sikkerhetsgarantiene for Ukraina skylder dem mer.

Endret av Brother Ursus
  • Liker 7
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar
21 minutes ago, Dragavon said:

Tykkjer framleis vi burde gje meir 😇

 

Absolutt. Vi har fremdeles materiale vi ikke har noe bruk for. Og som vi kan kjøpe nytt, lenge før Russland får tilbake sin militære slagkraft. Og ikke minst har vi dype lommer. Men jeg synes helt ærlig vi burde donere alle F-16 vi kan, samt alle Leo 2, CV90 osv. Vi kan kjøpe og byge nytt.

  • Liker 5
  • Hjerte 2
Lenke til kommentar
the 3 X skrev (4 timer siden):

Og hva med denne generalen som ble tatt med på møte, for å vise at han var i live... han så ganske livløs ut der han satt...noen som vet noe mer der..??

Ukraina var sikker på at de hadde ekspedert han..

Da jeg så ham gjettet jeg på at han var skadet men med ok-ish prognoser for å komme seg. Så lenge ingen har sett nekrologen på trykk eller bilder fra begravelsen(spm jeg har fått med meg) må vi nesten anta at han fortsatt befinner seg på sykehus?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (57 minutter siden):

Videoen er ikke grafisk, så jeg håper den får stå. Men... kjørte han nettopp over kompisene sine og forlot dem i stikka?

Ser sånn ut. Hvordan ble han *ikke* skutt etter av 'kameratene' sine? HAdde alle tomme våpen?

Vogna hans tåler nok ild fra  håndvåpen men det er tanken som teller. :p 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Sitat

Putins døds-stat
Alle som kritiserer Vladimir Putins angrepskrig mot Ukraina vet at de lever farlig. Lista over kritikerne som har dødd på mystiske vis blir stadig lengre. - En stolt russisk tradisjon, sier norsk ekspert.
Omstendighetene er uklare rundt dødsfallene til mange høytstående russere. Det som ser ut til å være en fellesnevner er at de er svært rike, tilhører gjerne energisektoren og de har åpenlyst kritisert president Vladimir Putins krigføring i Ukraina.

https://borsen.dagbladet.no/nyheter/putins-dods-stat/80442318

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
1 hour ago, Brother Ursus said:

 

Ganske sykt hvis man tar med i betraktningen at innen sivil luftfart så regnes en avstand mellom to fly på under 500 fot som en nestenkollisjon!!!

Dette flyet og helikoptret ser ut til å krysse rutene til hverandre mer på tvers. Men store fly/fly som flyr raskt etterlater virvler i luften etter seg som kan få fly som kommer etter til å styrte hvis de følger (tilnærmelsesvis) samme kurs. Dette kan til og med forekomme en god stund etter det første flyet har fløyet den samme kursen som det etterfølgende hvis det blåser lite og virvlene ikke oppløses/spres av vind.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Sitat

Ria: Russisk-indiske samtaler om våpenproduksjon

PUBLISERT KLOKKEN03:35 IKINA OG RUSSLAND

Den statlige, russiske våpeneksportøren Rosoboronexport drøfter felles produksjonen av våpen til fly med indiske virksomheter, ifølge nyhetsbyrået Ria

Produksjonen skal være til det indiske luftforsvaret, melder det statskontrollerte russiske byrået. Det er ikke kjent når produksjonen skal starte eller hvilke indiske selskaper som blir involvert.

(NTB)

 

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 3
Lenke til kommentar
2 hours ago, snakesauce39 said:

jeg skjønner. jeg sliter med å oppfatte visse nordmenns moral på politikk.

er det bilde du ser øverst falsk?😊😊

står ukraina regjeringen for frihet, demokrati?😁🤭

vet du hva fascisme betyr og hva nazi hakekorset representerer?💦

Sent på jobb i dag?

https://www.timeanddate.com/worldclock/

Endret av lada1
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Russian Gunpowder Plants Keep Catching Fire
An explosion that rocked a gunpowder factory in central Russia for the second time in six months is the latest incident at the country's military facilities since the start of Vladimir Putin's full-scale invasion of Ukraine.
https://www.newsweek.com/gunpowder-russia-ukraine-tambov-fire-1843056
 

Russia announces regrouping in Kherson region, then says it was mistake
However, it should be noted that this announcement about the troop repositioning in the Kherson region was later "revoked." The reasons behind this sudden reversal remain unclear.
https://newsukraine.rbc.ua/news/russia-announces-regrouping-in-kherson-region-1699864818.html

  • Liker 4
  • Hjerte 3
Lenke til kommentar
Sitat

 

Zelenskyj nekter for at krigen er fastlåst: − Presset vil øke
Volodymyr Zelenskyj (45) nekter for at det er stillstand og fastlåst i krigen. – Det er viktig for presidenten å snakke om fortsatt forsøk på fremgang, sier ekspert til VG. Men ukrainske militære forteller en annen historie.

Det var i et intervju med amerikanske NBC, gjengitt av Sky, at Ukrainas statsoverhode benektet påstandene om at det er stillstand i krigen.

Zelenskyj uttalte at hans soldater fremdeles er mer motivert enn det russerne noen gang har vært.

– Det er viktig for Zelenskyj å fronte en slik holdning, sier professor Katarzyna Zysk ved Institutt for forsvarsstudier til VG.

 

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/0Q689o/zelenskyj-nekter-for-at-krigen-er-fastlaast-presset-vil-oeke

  • Liker 3
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...