Gå til innhold

Russlands invasjon av Ukraina [Ny tråd, les førstepost]


Gjest Slettet-404071

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
torbjornen skrev (5 timer siden):

Amnesty har jo litt rett. Kvifor støttar USA Saudi-Arabia i den blodige krigen i Jemen?

Når det er sagt trur eg at Vesten får kritikk uansett kva ein gjer. Enten fordi ein gjer for mykje eller fordi ein gjer for lite. Og då er det også etter mi meining best å konsentrere seg om dei nære konfliktane (som i Ukraina), og så får ein heller la andre deler av verda ordne opp i sine problem sjølv.

Det viktigste spørsmålet er ikke Saudi-Arabia, men hvilken side man støtter i Jemen. Hvis man støtter "riktig" side i Jemen, har det det noen betydning at denne også støttes av Saudi-Arabia? Samme med Nazister i Ukraina, man kan mene hva man vil om dem, men så lenge de støtter Ukraina i kampen mot Ukraina, så er det ikke særlig interessant å diskutere andre ting på nåværende tidspunkt.

 

Lenke til kommentar
Snikpellik skrev (2 timer siden):

Russerne har produsert en ny falsk video av "ukrainske soldater" som de forsøker å spre i sosiale medier. Flere russiske ambassader har lagt den ut.

Videoen er blitt avslørt som falsk og er bekreftet geolokalisert til ca. 30km inn på russiskokkupert område, øst for Donetsk by. Etter dette har de fleste ambassadene slettet innlegget, men det er fremdeles oppe på den britiske ambassaden sin konto.

FsSxNLxWwAIJ8Zj?format=jpg&name=large

image.thumb.png.0dbbeff9de31adce3ba34c21e36e1f0d.png

Tråd med geolokalisering:

  Vis skjult innhold

 

 

Hvem er det som skriver disse innleggene for Russland på Twitter? 13-åringer på gutterommet?

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Snikpellik skrev (37 minutter siden):

Ett år siden i går:

FsOY9gVXsAAK0fi?format=jpg&name=small

Ble feil det også gitt.

Min reaksjon på den tweeten kan best oppsummeres som:

 

Spoiler

kekw-kek.gif

 

Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (16 minutter siden):

Russiske tap i personell og materiell ser ut til å minke nå. Har offensiven kulminert?

De Russiske tapene har vært høye de siste dagene og ukene. De er høye mye fordi de har prøvd å rykke fremover mange plasser. Jeg vil derimot forvente at de slutter å prøve å rykke fremover snart da det er veldig dumt å prøve på det nå.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Brother Ursus skrev (45 minutter siden):
  • Tyskland og Nederland integrerer nå styrkene sine i en felles hær
  • Fabrikken som skulle produsere anti-dronenett for den russiske hæren har brent ned - "It was a net loss" 😄
  • Ikke bare får ikke russiske soldater betalt, men russiske offiserer utpresser soldatene sine for penger. De som ikke betaler blir sendt til fronten
  • Russiske tap i personell og materiell ser ut til å minke nå. Har offensiven kulminert?
  • Russlands tre største fabrikker for militært materiell står nå stort sett stille pga. elektronikkmangel. For å produsere en ny tanks må man nå sansyneligvis kannibalisere fra ødelagte tanks
  • Russland sender nå inn kjøretøy og utstyr fra 1930- til 1950- tallet
  • Ukraina tillater nå utenlandske borgere å være piloter i deres luftstyrker
  • Norge skal lede Arktisk Råd - og begrenser kontakten med Russland

Bare en liten kommentar; det var jeg som la ut videoen av bl.a. to Stedebakere fra 2. verdenskrig samt ytterlige to enda eldre lastebiler fra 30 - tallet. Svært mye tyder på at dette er historiske kjøretøyer som russerne pleier å benytte i forbindelse med ulike parader, de var neppe på vei til Ukraina.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Svein M skrev (46 minutter siden):

De Russiske tapene har vært høye de siste dagene og ukene.

Det er riktig som @Brother Ursus sier at de russiske tapene ser ut til å minke litt nå de siste dagene, om man tar utgangspunkt i tapstallene fra Ukrainas forsvarsdepartement. Det, sammen med lite til ingen progresjon kan være et tegn på den russiske offensiven ved Bakhmut kan ha kulminert. Dette har også ISW vært inne på i det siste.

image.thumb.png.3475a850cf5f78974a9acc59b4a7611f.png

https://lookerstudio.google.com/u/0/reporting/dfbcec47-7b01-400e-ab21-de8eb98c8f3a/page/p_cb12s92i3c?s=mfVXIq8JkAY

Endret av Snikpellik
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar

https://novayagazeta.eu/articles/2023/03/26/he-buried-the-russian-nation-audio-of-russian-music-producer-prigozhin-and-azerbaijani-oligarch-akhmedov-allegedly-criticising-putin-leaks-online-en-news


He buried the Russian nation’: audio of Russian music producer Prigozhin and Azerbaijani oligarch Akhmedov allegedly criticising Putin leaks online


No, Farkhad, there’s no doubt about the fact that they fucked up the country,” a man who sounds like Prigozhin says on the recording.

The same man also refers to Putin’s inner circle as “washed-up lowlifes” who act as if they are “gods”.

They joined forces — Igor [Sechin], Sergey [Lavrov], and Viktor Zolotov. They’re blaming [Sergey] Shoigu for everything. They’re calling him a piece of shit, behind his back obviously,” the man says on the recording.

The man who sounds like Akhmedov advises Prigozhin to “sell everything”, if he has “any chance to end up under sanctions” because “they know everything” and “[all the assets] will be frozen”. Furthermore, the man with Akhmedov’s voice complains that “they” only consider the bad and none of the good.

Then, the man talks about the impact the EU, UK, and Canada’s sanctions had on his life after the start of the war in Ukraine. He complains that his card was blocked, while his boat is “rotting”.

They write that I’m a close friend of Putin’s! Fuck that! The last time I saw Putin was in 2008"

He screwed all of us over. Everyone and everything. The entire country. The entire population, for fuck’s sake."

“The issue isn’t the fucking money, it’s about decency,” the man who sounds like Akhmedov claims.

“Basically, he buried the Russian nation,” the man with Prigozhin’s voice agrees.


 


Merk at dette ikke er Wagner PMC Prigozhin, men en annen person fra russisk elite med samme etternavn. Benektelser til tross tyder visst alt foreløpig på at opptaket er ekte.

 

Endret av Brother Ursus
  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
6 hours ago, Gjest MKII said:

Det Amnesty påpeker er vel heller som "torbjornen" påpeker, at vesten i andre tilfeller støtter overgriperne. Når det gjelder eksemplene dine så er vel India en økonomisk mygg som i liten grad evner å hjelpe noen, og knapt seg selv. De klarer jo ikke en gang å håndtere Pakistan i Kashmir.

Kina kunne nok gjort noe, men de er jo et brutalt diktatur som ene og alene er ute etter makt, og det gjerne på bekostning av andre. Dermed er de det stikk motsatte av en løsning, men heller en del av problemet.

Når det er sakt, så er det tross alt grenser for hva vesten kan ordne opp i, så sånn sett vil jeg si Amnesty bommer. Vestens innblanding i Afghanistan var jo ikke akuratt så vellykket, der Afghanistan og innbyggerene der selv var store deler av problemet!

Jeg tror Amnesty blander "moral" og "egeninteresse". En påpeker at "vesten" ikke har en konsekvent global/universiell "moral". Og hva så?

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Serpentbane skrev (5 timer siden):

Det viktigste spørsmålet er ikke Saudi-Arabia, men hvilken side man støtter i Jemen. Hvis man støtter "riktig" side i Jemen, har det det noen betydning at denne også støttes av Saudi-Arabia? Samme med Nazister i Ukraina, man kan mene hva man vil om dem, men så lenge de støtter Ukraina i kampen mot Ukraina, så er det ikke særlig interessant å diskutere andre ting på nåværende tidspunkt.

 

Kva er "rett" side i konflikten i Jemen?

Markiii skrev (5 timer siden):

Det som skjer i Ukraina er ganske mye mer oversiktlig enn det som skjer mange av disse andre stedene. I Ukraina har vi en legitim demokratisk valgt ledelse som kjemper mot en invasjon. Det er ingen tvil om hvem som styrer landet, og hvem våpnene går til.

I områder der det er f.eks. borgerkrig eller der diktaturer kjemper mot hverandre blir det straks verre. Når du ikke har en legitim demokratisk valgt regjering, hvem forholder du deg til da? USA har jo tabbet seg ut på dette mange ganger.

Godt poeng!

Endret av torbjornen
  • Liker 1
Lenke til kommentar
torbjornen skrev (1 time siden):

Kva er "rett" side i konflikten i Jemen?

Det kan sikkert diskuteres, men poenget er at jeg ikke bedømmer en slik operasjon basert på hvem man har på sin side.. 

Ut over dette tenker jeg at en diskusjon om grupperinger Jemen spesielt og Shia og Sunni generelt ikke hører hjemme i denne tråden. 

Endret av Serpentbane
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...