Gå til innhold

Være lojal mot sparebanken sin? Eller flytte pengene?


morgan_kane

Anbefalte innlegg

Det store spørsmålet er kva du vektlegger. Om det viktigaste er eigen privatøkonomi så må du openbart bytte til ein bank som har betre renter. 

Om du skal forsette å være lojal mot lokalbanken så må du gå gjennom fordelane. Har du fortsatt bruk for ein lokalbank som tørr å gi deg større huslån enn du får i andre bankar? Er servicenivået viktig for deg eller foretrekker du uansett å fikse ting gjennom nettbanken? Osv. 

Det siste argumentet for å fortsatt bruke lokalbanken er at lokale sparebankar ofte er flinke til å sponse lokale organisasjonar, arrangement og bygningar som den lokale handballklubben, fotballcupen eller det nye idrettsbygget. Dette er tiltak som du betaler for i form av dårlege renter så det er sjølvsagt viktig at dette er ein pengebruk som du er einig i eller kanskje også har personleg nytte av. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Dart skrev (På 16.10.2021 den 10.23):

Instabank gir nå 1,05% inntil 500' i sparepenger og merkelig nok litt mindre rente på større beløp. Men det er vel for å spare penger?

De har gunstige 14,5% rente på kredittkort. Slike er generelt vanskelige å få etter nye regler. Har du mange kort så får du ikke flere enn 4. Det er merkelig - uansett om du bare har 5000 i kredittgrense på de alle og ingen kreditsaldo på dem. En liten hemmelighet er at de har en liten kvote som starter hvert kvartal og gjør at de kan innvilge kredittkort til noen få som har stor formue, men liten lønnsinntekt. 

Jeg har ikke fått klarhet i om de regner kapitalinntekt som inntekt når du søker.

Har vurdert Instabank litt, men stemmer det at de ikke har app verken for Android eller Apple??

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Ingen grunn til å være for lojal mot banken sin, jeg har sparekonto i Næringsbanken (1.05%rente) men har en annen dagligbank. Tjener noen kr. pr. Mnd. fordi det står noen hundre tusener  kroner på kontoen  i påvente av boligkjøp. Skulle jeg brukt sparekonto i dagligbanken, så hadde  jeg knapt fått noe rente( 0.15 % i dagligbanken).  Har ingen gebyer, uttaksbegrensninger , bindingstid e.l. på sparekontoen i Næringsbanken.

Eksisterende kunder har 1.05 % rente, nye kunder får 0.95%, vet ikke hvorfor det er sånn. For meg er gebyrfri og enkel tilgang til sparepengene viktig siden de skal brukes til boligkjøp (er på leting). 

Endret av Gufi
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...