Gå til innhold

FrP vil returnere ukrainske menn i "stridsdyktig" alder..


Anbefalte innlegg

Det ble meldt at FrP nå vil foreslå på Stortinget at Norge  (i tillegg til relativt massive økonomiske bidrag for å hjelpe Ukraina) nå i den kritiske fasen Ukraina er inne i (og sikkert vil forbli i relativt lenge) bør få til en ordning med å sende til Ukraina (som er i desperat behov for militært personell nå) disse mange tusen ukrainske menn som har kommet til Norge og som er i den aldersgruppen som er aktuell for å være stridende (evt. i samråd med ukrainske myndigheter mht. aldersgrenser og annet).  Så spørs det om det kan bli noe flertall for forslaget på Tinget da, ikke gitt det gitt...  (Det er sikkert mange som har tenkt i sitt indre at det jo egentlig  er litt "rart" at Norge skal bidra med slike enorme summer med penger og materiell og være så entusiastiske til å bidra for at Ukraina ikke skal bli okkupert av den russiske bjørnen (som vår nabo ofte omtales som), og så utviser så mange tusen ukrainske menn såvidt liten entusiasme for å bidra til å forsvare landet sitt at de drar til bl.a. Norge i stort antall, altså også disse i stridsdyktig alder.  Men det er vel ingen som har "turt" å si det høyt, for å uttrykke det slik. 

(FrP kan vel i tilfelle denne gang forresten ikke beskyldes for et "rasediskriminerende" forslag i denne saken da, dette med "hudfarge" og "annerledes utseende" som så ofte kastes fram fra partiets ivrigste motstandere og som liksom skal være en viktig grunn til det partiets strikte holdninger i visse sammenhenger (en usaklig og dum påstand  i grunnen selvfølgelig, det er nok ikke "utseende" det går på i tilfelle,  f.eks. vi "alle" vil jo tilsynelatende  faktisk  helst være f.eks. brune i huden kan det virke som, fordi de fleste av oss nordmenn synes jo tydeligvis at det er pent/penest, ref. "påske & sommerferie"-utseende som tilstrebes gjerne osv...), nei, for vi nordmenn flest og ukrainere flest er jo av natur sånn stort sett like gustenbleike i huden i utgangspunktet begge folkeslagene vi vel..).

For eller mot FrPs forslag her på forumet?

 • Liker 2
 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er Ukraina selv som har satt kriteriene for om folk får lov til å forlate Ukraina eller ikke. Vanligvis får ikke lover og regler tilbakevirkende kraft. Men til syvende og sist vil jeg si det er opp til Ukraina om deres borgere bør tillates å fortsatt oppholde seg i utlandet, eller om de skal kalles tilbake til Ukraina.

Men de som allerede er i Norge og ellers i utlandet har nok stort sett fått tillatelse av ukrainske myndigheter til å utelates fra krigstjeneste på grunn av forsørgeransvar, alder, manglende funksjonsdyktighet og så videre.

Men igjen: Jeg synes det bør være opp til Ukraina å bestemme slikt for deres borgere. Om Ukraina vedtar å tilbakekalle egne borgere så må det nødvendigvis være i samarbeide med landene disse ukrainske borgerene oppholder seg.

 • Liker 6
 • Innsiktsfullt 2
Lenke til kommentar
Gjest MKII skrev (11 timer siden):

Men igjen: Jeg synes det bør være opp til Ukraina å bestemme slikt for deres borgere. Om Ukraina vedtar å tilbakekalle egne borgere så må det nødvendigvis være i samarbeide med landene disse ukrainske borgerene oppholder seg.

Dette er en selvfølge (og ble forresten tatt forbehold om i ts der det står "evt. i samråd med ukrainske myndigheter mht. aldersgrenser og annet..).  Det er i div. TV-nyheter nå reportasjer om at voksne menn (over 18) nå visstnok kvier seg for i det hele tatt å gå  ut i gatene på dagtid, for da risikerer de å møte på patruljer fra myndighetene som vil hanke dem inn til militærtjeneste (tvungen verving) pga. desperat mangel på stridsdyktige menn ved fronten og ellers.  Dette med at det angivelig skal være fritaksgrunn å ha barn, det var ikke noe som ble tatt hensyn til iallfall i den tidlige fasen i krigen (og neppe nå heller), for man så mange sentimentale øyeblikksbilder der mor og barn fikk dra til Vesten, mens far måtte dra tilbake til fronten fra grenseområdene til Polen som han da hadde fulgt sin familie til. 

Man kan jo egentlig ha stor forståelse for at svært mange kvier seg å bli sendt til fronten, det må jo være et sant helvete i disse skyttergravene der øst i Ukraina (man har f.eks. sett i reportasjer faktisk enorme mengder mus (og rotter også sikkert) som holder til i de gjørmete skyttergravene soldatene graver seg, ikke den alvorligste "trussel" for de selvfølgelig, men det var i reportasjene nevnt som et betydelig problem faktisk (lett å skjønne).  Mange av disse soldatene som holder ut er etter hvert av den noe eldre garde  ble det meldt om (ofte. ca. 50 år), og mange av dem har holdt ut sammenhengende  i et par år i disse skyttergravene ved frontlinjene.  Hvis de får rekrutert den yngre garde i større målestokk, så er planen at disse veteranene endelig skal få hvileperiode.  Imponerende tapre folk!  Men så spørs det om f.eks. alle disse guttene i 20-årene kommer til å ville stille da (mange i den alderen fra det krigsherjede landet f.eks. også her i Norden nå).  

Tviler på at nevnte parti får noe flertall på Stortinget for å kontakte Ukraina om dette, men mannskapsbehovet er det jo  ingen tvil om er til stede der øst nå fremover.

 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
4 minutes ago, Skeptikus said:

Dette med at det angivelig skal være fritaksgrunn å ha barn, det var ikke noe som ble tatt hensyn til iallfall i den tidlige fasen i krigen (og neppe nå heller), for man så mange sentimentale øyeblikksbilder der mor og barn fikk dra til Vesten, mens far måtte dra tilbake til fronten fra grenseområdene til Polen som han da hadde fulgt sin familie til. 

Observasjonen din er i og for seg riktig, men det er ikke snakk om en "angivelig" fritaksgrunn: Du har ikke fått med deg at kriteriene for fritak ikke er å ha barn, men så vidt jeg husker å ha tre barn eller fler...

 • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er absolutt ikke noe Norge, eller andre siviliserte samfunn, bør gjøre.

Vi har INGEN rett til å sende folk til krigen i Ukraina (eller andre kriger), med unntak av vårt eget militære. 

Dersom Ukraina tiltaler de for unndragelse, og krever de utlevert, så hadde det i det minste vært rom for å vurdere noe slikt.

 • Liker 5
Lenke til kommentar

Ukraina har, såvidt jeg så et sted, bestemt at deres utenlandske representasjoner ikke skal betjene menn i stridsfør alder.  

Når det gjelder retur er jeg delt, selvsagt må man forsvare landet sitt, men vi risikerer å sende dem til døden, det er internasjonale regler mot slikt

 • Liker 2
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar
25 minutes ago, Skeptikus said:

Det er i div. TV-nyheter nå reportasjer om at voksne menn (over 18) nå visstnok kvier seg for i det hele tatt å gå  ut i gatene på dagtid, for da risikerer de å møte på patruljer fra myndighetene som vil hanke dem inn til militærtjeneste (tvungen verving)

Nå må du være over på russisk desinformasjon her, aldersgrensen i Ukraina ble nylig justert ned fra 27 år til 25 år. Det er ikke i nærheten av å bli hanket inn av patruljer i gatene som 18-åring. I Russland derimot...

 • Liker 7
 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar
Phantom Software skrev (20 minutter siden):

Det er ikke i nærheten av å bli hanket inn av patruljer i gatene som 18-åring. I Russland derimot...

Ja, du har rett her.

Det var intervju med en mann i NRK-nyhetene nylig, han var på jobb hver dag, men han turte ikke annet enn å dra grytidlig til jobben sin, for litt seinere på morgenkvisten så visste han at disse rekruteringspatruljene var i gang.  Han var såkalt "godt voksen" han ja,  sånn ca. i 30-40-årene.

Endret av Skeptikus
 • Liker 1
Lenke til kommentar
hocanee skrev (11 minutter siden):

De skal ikke sendes ut av landet, men at de kommar foran i køen på etnisk norske som trenger jobb og sted å bo er forkastelig.

Gjør de det? Det er stor arbeidsledighet blant ukrainere i Norge 

 • Liker 1
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar
Tussi skrev (13 minutter siden):

Gjør de det? Det er stor arbeidsledighet blant ukrainere i Norge 

I forhold til f.eks. de som er i Danmark, så er det visst slik at i Norge blir de fleste (?) av disse tatt inn i dette  introduksjonskurset  for flyktninger (som jeg i farten ikke vet varigheten av, men adskillige måneders varighet iallfall, slik at svært mange ukrainere er opptatt med det etter at de har rømt til  Norge).

Endret av Skeptikus
 • Liker 1
Lenke til kommentar
Skeptikus skrev (1 minutt siden):

I forhold til f.eks. de som er i Danmark, så er det visst slik at i Norge blir de fleste (?) av disse tatt inn i dette  introduksjonskurset  for flyktninger (som jeg i farten ikke vet varighetenav, men adskillige måneders varighet iallfall, slik at svært mange ukrainere er opptatt med det etter at de har rømt til  Norge).

Nå viser det seg at det introkyrset ukrainere får er så lite omfattende at det påvirker muligheter de har på arbeidsmarkedet, og vi risikerer en ukrainsk underklasse i Norge. Da er det rart å påstå de stjeler våre jobber

https://www.aftenposten.no/norge/i/rPp6Xw/frykter-at-ekspressintegrering-gjoer-ukrainere-til-ny-underklasse-i-norge

 

 • Liker 2
 • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Mener at Norge ikke har noe med å selvstendig vurdere hva som er "riktige menn" å sende ut av Norge til Ukraina. Det må være helt opp til Ukraina hvem de vil ha utlevert på bakgrunn i mobilisering etter landets lover. Kommer det en utleveringsbegjæring, må Norge oppfylle dette.

Utover det er det bare å se langt forbi talentløs russisk desinformasjon om hvor ille det er å være mann i Ukraina med fare for tvangsmobilisering. Det er kun å snu saken helt på hodet. Det er kun fascistregimet i russland som er skyld i at det er kjipt å være innbygger i Ukraina om dagen, fordi fascistregimet vil ha territoriet. Alt annet er kun avsporinger.

 • Liker 2
Lenke til kommentar
WiiBoy skrev (40 minutter siden):

Dette er absolutt ikke noe Norge, eller andre siviliserte samfunn, bør gjøre.

Vi har INGEN rett til å sende folk til krigen i Ukraina (eller andre kriger), med unntak av vårt eget militære. 

Dersom Ukraina tiltaler de for unndragelse, og krever de utlevert, så hadde det i det minste vært rom for å vurdere noe slikt.

Skal Norge bli et flykningsreir for soldater som ikke vil krige? Det er ukranina som velger om de vil sende disse personene i krig, det vi sier er at asylgrunnlaget ikke er godt nok.

Det kan man jo si er brutalt. Men enkelte tror Norge sitter med uendelige ressursser. Inntak av flykninger har enorme kostnader for samfunnet - vi må prioritere, og det er helt fair at vi må prioritere kvinner og barn som ikke kan krige. Selvom jeg absolutt syns synd på ukraninske mennene. 

 • Liker 2
Lenke til kommentar
3 minutes ago, MrL said:

Skal Norge bli et flykningsreir for soldater som ikke vil krige? Det er ukranina som velger om de vil sende disse personene i krig, det vi sier er at asylgrunnlaget ikke er godt nok.

Det kan man jo si er brutalt. Men enkelte tror Norge sitter med uendelige ressursser. Inntak av flykninger har enorme kostnader for samfunnet - vi må prioritere, og det er helt fair at vi må prioritere kvinner og barn som ikke kan krige. Selvom jeg absolutt syns synd på ukraninske mennene. 

Hva om Ukraina sender kvinner til fronten? 
Da sender vi de tilbake også?

( eller hva mener du med at kvinner ikke kan krige? )

Hva om Ukraina endrer aldersgrensen til 17, 16, 15,..? Vi sender de tilbake?

 

 

 • Liker 4
Lenke til kommentar
 
13:01 

Polen kan vurdere å sende ukrainere tilbake til hjemlandet for å være soldater

 

Regjeringen i Kyiv jobber intenst med å innkalle flere soldater etter to år med krig. Den vedtok nylig en mobiliseringslov som senker stridsdyktig alder og innfører strengere tiltak mot dem som sluntrer unna.

Flere titalls tusen ukrainere oppholder seg i nabolandet Polen, og forsvarsminister Wladyslaw Kosiniak-Kamysz sa onsdag at polske myndigheter kan være behjelpelige med å sende menn i stridsdyktig alder tilbake til hjemlandet.

(NTB)

 • Liker 2
 • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Synes vi skal sende tilbake flere ukrainske kvinner i stridsdyktig alder. 50/50 ved fronten bør være målet. Kanskje stoppe pengekranene til de gjør det? Likestilling er tross alt viktig for Norge, og synes ikke vi skal være støttespillere til denne sexistiske politkken til Ukraina😊 Hvor er Ottar?

 • Liker 4
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
 • Opprett ny...