Gå til innhold

Regjeringen foreslår lagringsplikt for IP-adresser i ett år


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dette strider mot alt som har med personvern å gjøre. Som vanlig argumenterer politikere på en måte som får oss til å reagere med følelser og ikke med logikk.

Ønsker vi et overåkingssamfunn, så er lagring av ip adresser et steg i riktig retning.

I en rettsstat burde ikke dette være i formasjon som kan brukes i noen som helst sammenheng. En ip adresse er for det første bare et digitalt spor. Dvs det kan fabrikkeres akkuratt som man ønsker. For det andre så er det aldri et en til en forhold mellom en person og en ip adresse på et gitt tidspunkt. Det er nesten alltid flere personer tilknyttet en offisiell ip adresse (den som kan logges) samtidig. Dette skjer ved det som kalles nat.

Pga av mangel på ipadrsser så bruker flere og flere nettleverandører noe som heter carrier grade nat, noe som gjør at mange abonnement knyttes mot en offentlig ip. Dette betyr at det er umulig å identifisere hvem som har gjort hva, med mindre ispen ikke overvåker absolutt all trafikk og knytter nat sesjonene mot abonnementer, men ikke da en gang kan man knytte det mot konkrete personer.

Rettsstaten Norge råtner på rot og folk flest forstår det ikke, fordi "staten gjør kun gode ting for oss" - det er på tide at folk blir like kritiske til det staten holder på med som vi er kritiske til "du har vunnet en iPhone" svindel en som sendes rundt.

  • Liker 2
  • Innsiktsfullt 1
  • Hjerte 1
Lenke til kommentar

Dette er bare tull, kriminelle bruker proxier, VPN eller lignende, slik at det uansett ikke går å spore deres IP-adresse til noen.

Det eneste man oppnår ved lengre lagring av IP-adresser, er å overvåke folk flest, ikke komme nærmere kriminelle.

Endret av 0laf
  • Liker 2
Lenke til kommentar
21 hours ago, 0laf said:

Dette er bare tull, kriminelle bruker proxier, VPN eller lignende, slik at det uansett ikke går å spore deres IP-adresse til noen.

Det eneste man oppnår ved lengre lagring av IP-adresser, er å overvåke folk flest, ikke komme nærmere kriminelle.

Der er vel ingen der seriøst tror at politikkerne ikke vet dette?  Derfor er det også klinkende klart hvem som er den egentlige målgruppen for overvåkingen, nemlig alle oss andre. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Om problemet er at 21 dagar er for kort tid for å etterforske så kanskje ein burde auke etterforskningskapasiteten. 

For disse 646 skjebnene som i 2019 ikkje fekk si sak etterforska på grunn av sletting av IP-adresser så vil det være ei heilt marginal forbetring at politiet kan vente i 12 månedar med å etterforske, og med dertil lengre tid før det kjem ein dom i saka med dertil stor strafferabatt for den dømte på grunn av lang saksbehandlingstid. 

I tillegg så er dette som andre har påpeikt feil medisin mot problemet. Kriminelle som begår alvorleg kriminalitet skjuler sine spor, så registeret vil bli mest nyttig i overvåkingssamanheng. At IP-registeret skal hjelpe for å ta kriminelle er som å tru at alle kjeltringar med våpen har lovlig anskaffa våpenet og er derfor oppført med fullt namn i våpenregisteret. 

Lenke til kommentar
17 hours ago, hekomo said:

Seks måneder burde være mer enn nok.

Var ikke både AP og Høyre ekstremt kåte på å gjennomføre det fascistiske Datalagringsdirektivet i sin tid?

Ikke glem det nye navnet, "Digitalt grenseforsvar". Jeg lurer på hva det neste navnet blir. "Redd ett barn-direktivet?" "Antipedolfilidirektivet"? "Er-du-imot-dette-direktivet-er-du-en-potensiell-overgriper-direktivet?"

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...