Jump to content

oppat

Medlemmer
 • Content Count

  670
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

609 :)

Recent Profile Visitors

2178 profile views
 1. Deling av informasjon er ikke bra. Jeg vil ikke ha en offentlig sektor hvor hvem som helst kan gå inn og vite hva som helst om hvem som helst. Velkommen til storebror ser deg Norge! Derimot kan Norge bare se å fikse Altinn. Her er noen KONKRETE ENKLE grep for å forbedre offentlig sektor for småbedrifter f.eks. Så lenge man ikke engang kan klare å fikse brukeropplevelsen for de enkle tingene så får man slutte å sikle over storebror-integrasjon av databaser. 99% av de som bruker altinn.no er "enkle" brukere, men altinn skiller ikke på "standardsvar" og "avansert svar". Dette gjør mange utenlandske systemer, og det er en ganske triviell sak som burde redusere tiden folk bruker på offentlige skjema med ihvertfall 90%. Eksempel: 1. Skal man levere aksjeoppgave (eller hva den nå heter - oversikt over aksjeeiere). Det må finnes EN ENESTE KNAPP for å levere samme som forrige året. 2. En liten bedrift har kanskje en eneste ansatt - eieren. Da må det være mulig å levere A-melding for 12 måneder fram i tid hvor det pr automatikk leveres at 0kr er utbetalt. Så får man heller eksplisitt levere inn når det er en utbetaling. Igjen EN ENESTE KNAPP for å levere blankt. DETTE HAR SVERIGE. 3. SMS når man trenger å gjøre noe? Hallo, det er 2022. Det å ikke kunne sette opp fleksible alarmsystemer er utrolig dårlig. 4. Samme med momsoppgave. Det må finnes EN ENESTE KNAPP for å levere at ingen omsetning finnes. 5. Årsoppgaven, hvorfor finnes det ingen knapp som fyller inn fjorårets data? Igjen 90% av tiden for de som fyller inn manuelt ville forsvinne. Istedet tvinger Altinn folk å bruke ekstern programvare. Det siste punktet i seg selv viser at Norge gjør Altinn dårligere over tid ved å ta bort tjenester og overføre til private istedet for å levere på deres kjerneoppdrag. Det er tydlig at det offentlig sektor SER er kun bedrifter som har kompliserte oppsett. Alt er gjort med fokus på de som arbeider i det offentlige og det er helt utrolig lite fokus på brukeropplevelsen.
 2. Let's Encrypt er en suveren tilgang for hele verden. RIP
 3. Klaging er en del av kapitalismen. Hvis ingen klager på hva leverandørene leverer, hvordan skal kundene vite hva som er bra og dårlig?
 4. Er dette 80-årene. Hvorfor skal ikke alle kanaler være tilgjengelige? Selvfølgelig skal ikke Altibox betale en krone, men samtidig skal de ikke sensurere noen kanaler heller.
 5. Ja tenk nytt! Det er hovedsaklig innhentingen av ufattelig mye informasjon om innbyggerne som skaper problemet her. Den helt klart beste løsningen for den norske befolkningen er desentralisering av informasjon. Vi må bygge ned alle databasene som har informasjon om innbyggerne. Uheldigvis er politikernes jobber avhengige av at de ikke forstår dette. Dette er fundamentale problemer som er skapt av politikerne. Adam Smith var imot inntektsskatt fordi det gjør det nødvendig for myndighetene å skape et overvåkningssamfunn. Så det er riktig som politikere og e-tjenesten sier at disse cyberoperasjonene risikerer å skade "det norske samfunnet", men bare hvis man mener at det å gi mennesker mer frihet er skadelig. Vi må tenke nytt! Og det innebærer f.eks. at vi må revurdere nytten av inntektsskatten, revurdere nytten av finansiell overvåkning av alle innbyggere, revurdere kravet om at Staten skal sitte på mer informasjon om innbyggerne enn Stasi gjorde i Øst-Tyskland. Dette er helt unødvendig, men det er en frykt-kampanje drevet av politikere og e-tjenesten som prøver å få oss til å tro det motsatte, at mer overvåkning gir mer frihet. Akkurat som i 1984.
 6. Jeg tror du mistet litt av konteksten. Poenget er at hvis en idiot eller en som ikke bryr seg om Europas sikkerhet kan se idiotien i det våre ledere gjør, så er ikke det en unnskyldning. Det gjør det bare verre. Trump sin direkte stil gjør det mulig for alle oss å se hvor stort sviket har vært fra våre ledere.
 7. Det spiller ingen rolle at "ALLE" viste at det var en risiko. "ALLE" tok feil om den risikoen mens Trump hadde rett om den risikoen. Det å isolere Russlan ville ikke utgjort en større risiko da enn nå, og det er ekstremt stor forskjell på å handle med Russland og å gjøre Russland ansvarlig for 40% av gassimporten til Europa. Kina har som prinsipp at inget land skal kunne utgjøre mer enn 20% av deres energiforsyning. Hva er det Kina og USA forsto som "ALLE" ikke forsto i Europa? Dette er tåkeprat. Det er korrupsjon på høyt nivå her. Det er ekstreme risikoer som er tatt og Trump pekte bare på noe helt åpenbart - keiseren var helt uten klær. Det var dessverre Stoltenberg som spilte keiseren i dette klippet. Summa summarum er uansett at Trump hadde rett og integreringen av Russland i vesten var forhastet og feil. Det er også fakta at andre land som Kina eksplisitt har avvist en slik situasjon for sitt eget land som komplett uakseptabelt. Det går ikke an å ignorere at dette har vært et ekstremt stort svik mot den europeiske befolkningen fra våre ledere.
 8. Problemet er at taperen sannsynligvis må dekke sine egne og vinnerens saksomkostninger. Stor forskjell mellom 12 kroner og ingen oppreisning. Det er også dumt for Bitcoin da det blir flere som kvier seg for å avsløre denne løgneren.
 9. Dette har egentlig ikke noe med Trump å gjøre. Saken var vel at dette var så idiotisk at selv en idiot forsto at det var idiotisk. Ser du problemet? Likevel ville ikke "voksne" mennesker som Stoltenberg se idiotien. Han som er generalsekretær i NATO og hvis jobb går ut på å forstå at dette er fullstendig galskap. Ser du ikke galskapen i dette?
 10. Helt utrolig denne sekvensen. Jens Stoltenberg med flåskler "stronger together" og tullete tåkeprat for å forsvare Tyskland. Trump taler klarspråk og hadde helt rett. Jeg tenkte at Trump var en tulling da dette skjedde, men igjen, helt utrolig hvor rett han hadde og HELE VESTEN TOK FEIL. Hvor mange var det som støttet det han sa og innså hva Tyskland gjorde?
 11. Jeg kjøper ikke dette tankesettet i det hele tatt. 99.9999% av det som er på tiktok er helt ok for små barn. I disse dager kan det like gjerne skje at noen hacker NRK og viser en eller annen terrorvideo for barn. Skal foreldre kunne forutse dette? Det er rett og slett umulig for foreldre å overvåke dette. Vi har kanaler på nettet hvor ungdom blir opplært i forskjellige teknikker for selvmord, hvordan de skal sørge for å enklest mulig ta sitt liv hvis de er deprimerte osv. Det finnes ingen plattform der foreldre kan "overvåke" det barna ser. Hver plattform har per definisjon ubegrenset med innhold. Man må ha tusenvis av foreldre for å kunne "overvåke" innholdet. Dette kan ikke sammenlignes med at foreldre sjekker hvilke bøker barna leser. Når informasjonen er ubegrenset så trenger enten Internet stenges av for ungdom eller så må plattformleverandører gjøre verktøy tilgjengelige for foreldre og ansvarliggjøres for at disse verktøyene fungerer. Alle plattformleverandører skjønner dette og gjør mye arbeid innenfor dette området. Av en eller annen grunn skjønner ikke folkene i debattforumet det asymmetriske forholdet mellom plattformleverandøren som kan analysere innhold og foreldre som ikke kan analysere innhold, men som bare grovt sett kan klassifisere innholdskanaler og plattformer. Igjen, det er umulig for foreldre å beskytte barn mot dette uten hjelp fra plattformleverandører.
 12. Hvis man skal peke på foreldrene så er det bare å forby tiktok. 99% av barn bruker appen.
 13. Tjenestenektangrep kalles ihvertfall for et angrep. Strategiske oppkjøp finansiert av den kinesiske staten kalles ikke engang for angrep.
 14. Jeg ser dette som veldig positivt for teknologisektoren i USA. De har nå noen delstater som er for abort og noen som er mot abort. Dette kommer til å drive utviklingen av systemer som er mye bedre beskyttet mot myndigheters snoking, noe som er bra for resten av verden. I og med at myndighetene kan kreve data utlevert fra finansielle institusjoner og annet så kan dette også drive bruk av kryptobetalinger i tillegg til kontanter.
×
×
 • Create New...