Gå til innhold

Får ikke solgt bolig som står som bundet EK på allerede kjøpt hus


-R-

Anbefalte innlegg

Har kjøpt meg en ny bolig nå med overtakelse om 2 måneder. En del av egenkapitalen til det kjøpet står bundet i nåværende bolig. Ser ut til at jeg sliter med å få interesse og få solgt her plutselig.

Hva vil eventuelt skje om jeg ikke får solgt før overtakelse? Vil banken droppe å betale ut lånet siden vi ikke har fått solgt slik at vi får forsinkelseskostnader? Eller finnes det en løsning eventuelt da?

Regner også med at overtakelse av gammel solgt bolig må skje før overtakelse av ny for å sette pengene inn som egenkapital når banken skal betale ut penger på nye boligen? Altså, egenkapital nå er ca 400k bundet i nåværende bolig og 200k i kontant på sparekonto. Må vi da selv legge inn de 600k før overtakelse eller kan banken betale ut fullt beløp for boligen utenom de 200k kontakt og få igjen pengene fra solgt leilighet senere hvis overtakelsen blir senere på gammel leilighet enn på nye boligen? Hvis salget feks er gjennomført før overtakelse av ny bolig, men pengene ikke kommer før en stund etter grunnet sen overtakelse. 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er ikkje så uvanleg og løysinga er vanlegvis at du får eit mellomfinansieringslån for perioden etter du har kjøpt fram til du får solgt. Ein risiko med kjøp før salg er at salget ikkje går så fort som ein hadde trudd, eller at prisen må ned. Eg var vore borti eit par som kjøpte og flytta, men fekk ikkje solgt det gamle huset. Dei leigde ut, men etter bortimot eit år endte dei opp med å selge det nye huset og flytte tilbake fordi det vart for dyrt.

Lenke til kommentar

Hvis du fikk et finansieringsbevis fra banken så regner jeg med at dem også har innvilget deg mellomfinansiering hvis det er behov.

Normalt så settes det opp 3 lån i mellom finansieringen. Eksisterende lån løper som før, men de fleste banker tilbyr deg å kun betale renter på dette i mellomfinansieringen. Så har vi det nye langsiktige lånet som er hva du normalt vil sitte igjen med av lån etter bolig er solgt. Også dette er normalt avdragsfritt i inntil 6mnd. Så er det selve mellomfinansieringslånet. Dette er det dyre lånet med høyere renter. Dette er lånet er for egenkapitalen som er bundet opp i den gamle boligen.

Stort sett er et mellomfinansieringslån begrenset til 6 mnd men ved krise så kan det strekkes opp mot 1 år.

Lenke til kommentar

Tok dere ikke opp dette når dere gikk for en slik risikofylt ordning? Ring banken snarest og få klarhet i hva som skjer i en slik hendelse. Hva andre har fått til før trenger nødvendigvis ikke stemme for ditt tilfelle. 

Jeg har gjort det samme, men ordnet det slik at jeg kunne sitte med begge deler siden det alltids finnes en fare for det. Så i dag har jeg en leilighet og ett rekkehus. Leiligheten er lånt ut og ligger ute til salgs, men skjer lite. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...