Gå til innhold

-R-

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av -R-

  1. Jeg har per nå en gammel 55" TV som jeg har hatt i sikkert 15 år og er veldig klar for en oppgradering. Jeg synes 65 blir et litt lite steg opp i størrelse og har dermed sett for meg 70 eller 75". Har aldri hatt 4K før så har sett for meg en 4K skjerm, men det er vel ganske standard om dagen. Har en AppleTV (4k) og bruker stort sett kun den. Spiller en sjelden gang på Xbox One også. Men har ikke behov for noe spesielt av smartfunksjoner etc. ellers da jeg får det jeg trenger i AppleTVen. God bildekvalitet og HDMI inngang så er jeg egentlig fornøyd. Hva vil folket anbefale til en hyggelig penge? Tenker et budsjett på maks 10k-ish? Får man noe greit til den prisen? Hvis det er sånn at man er happy i mange år med noe til 15k men angrer etter en uke med noe til 8-10k så er det jo naturligvis noe å tenke på. Ser at Elkjøp feks har en TCL til 8k og en LG til 10k. Er det feks viktig med 120hz kontra 60 som disse har?
  2. Hei. Etter mange år med en billig dårlig støvsuger, og uten å ha vært noe fornøyd med robotstøvsuger - så er jeg veldig gira på en trådløs en. Bor i en 60 kvadrats leilighet så trenger neppe det råeste batteriet eller tusen tilbehør. Bare noe som er kraftig nok og funker bra til vanlig, enkel støvsuging, og hvor man kan ta av "hodet" for å støvsuge bil, sofa etc. med samme kraft. Dyson er jo velkjent selvsagt, men er jo hundre versjoner. Hvilken er greiest for mitt bruk, hvis jeg vil bruke så lite penger som mulig (uten å få en helt ræva opplevelse)? Er alle trådløse Dyson greie nok, slik at man kanskje bare betaler for større batteri/flere funksjoner etc. som man kanskje ikke trenger på de dyrere modellene? Eller er det noen å unngå? Evt andre merker/modeller å anbefale? Brukte støvsugere på Finn.no er heller ingen ulempe. Tar gjerne i mot tips!
  3. Hei! Har i en del år vært bortskjemt med kraftig bilstereo som nå akkurat ble solgt. Mens jeg venter på ny bil har jeg lyst på et sett hodetelefoner som kan gi meg litt musikknytelse i mellomtiden. Kravene er egentlig bare at det er god lydkvalitet, og mye trøkk i både bass og mellomtoner. Hører på alt fra klassisk musikk og pop, til hardstyle, psytrance og dyp glitchhop - så fint med noe som håndterer både "partymusikk" og mer renspillende musikk. Blir vel da on-ear som gjelder for å få nok størrelse og trøkk. Har ikke behov for noe telefon-opplegg eller lignende. Skal kun brukes til musikk. Budsjett er jeg usikker på, jo billigere jo bedre naturligvis, men kommer litt an på hvor mye man må regne med å gå ut med da jeg ikke er riktig sikker selv. Men kanskje 3-5k? Kom gjerne med innspill på både forslag og evt budsjett man bør regne med
  4. Hei. Trenger tips til en grei høytrykkspyler. Ønsker/krav: -Så billig som mulig, gjerne brukt på Finn. Usikker på spesifikk pris, tenker bare man får grei kvalitet for penga uten å betale for masse funksjoner og utstyr jeg ikke har bruk for. -Nok trykk til bilvask, terassevask etc., helt vanlig bruk egentlig. -Skumkanon til bilvask. -Myk slange ( og lang nok til å komme seg rundt en bil uten å måtte bære med seg maskinen) så man ikke får 30 krøller og masse spenn i slangen hele tiden. Er det stålomspunnet det heter, kanskje? Noen forslag? :)
  5. Hei. Jeg er på utkikk etter ny bil og kan trenge litt tips. Jeg har samboer og tvillinger på vei. Dermed også 2 barneseter baki (som etterhvert vil bli enda større) og en stor tvillingvogn i bagasjerommet. Jeg er 202cm høy og trenger da plass til beina når jeg også må ha barnesete bak meg. Dette utelukker jo en del biler for meg da det blir for lite plass å gå på med setet langt bak og barnesete i baksetet bak meg. Så benplass foran og bak er jo da høyt på lista. Vedrørende type blir det vel stasjonsvogn eller SUV uansett. Også er selvsagt isofix et must. Automat foretrekkes, men manuell går også fint. Jeg har ikke den beste økonomien, så prisklasse er også en veldig viktig faktor, både i innkjøp og vedlikehold. Vi har halvannen inntekt omtrent tilsammen, samt hus og andre ting som må betales, så utrolig viktig for meg at bilen er pålitelig og billig/fornuftig å vedlikeholde, da jeg ikke har råd til overraskelsesregninger fra verksted på 30.000kr liksom. Først og fremst det egentlig, noe jeg ikke trenger å bekymre meg så mye over å eie. Om det finnes gode biler til disse kravene i prisklasse 30-40.000 feks, så er jo det kjempefint. T25 Avensis? Er ikke de ganske romslige og billige i både innkjøp og drift, feks? Hva med T27, er det "mer for penga"? Audi A6, de er kanskje for dyre i drift? Skoda Superb ser jo lang og romslig ut, men hvordan er evt de i drift? Andre forslag? Alt er velkomment. Kan jo i verste fall ta opp billån også, men tror ikke jeg tør å legge for mye i det for økonomiens skyld. Kanskje maks 80-100k? Noe sånt? Med mindre man får en "perfekt" pakke om man strekker litt på det. Usikker på hva jeg "må" ut med for å få det jeg trenger. På forhånd tusen takk for tips og innspill!
  6. Har tidligere hatt noen par med Stormberg sine underbukser i lang utførelse (lengre i beina liksom), som jeg har vært veldig fornøyd med passformen på. Disse var dog av laber kvalitet og revnet i sømmene omtrent bare du så på de. Den modellen er heller ikke i produksjon lenger og selv etter en mail dit klarte de ikke å vise til noe alternativ arvtager. Prøvde så Dressmann sine i lang utførelse, og der er kvaliteten bra, men passformen litt merkelig. Sitter greit i beina, men bare du vurderer å bøye deg framover eller sette deg ned så får du norgesrekord i rørleggersprekk. Dessverre. Noen som har noe tips til slike med grei kvalitet og passform? Må også være tilgjengelig i større størrelser, 3XL antageligvis.
  7. Jeg er ganske grønn på alt dette. Så enkelt som mulig helst. Glemte helt også å nevne at jeg bruker Mac, hvis det har noe å si. Ja, okei! Så det er en nettjeneste ala dropbox som bare automatisk kopierer opp fra disken min, og beholder det i samme oppsett der? Eller må det settes opp via egen NAS?
  8. Jeg har i dag en enkel Lacie harddisk som jeg bruker som backup for alle mine personlige bilder etc., og jeg har sett det fornuftig å se etter en løsning til hvor jeg kan ha en ekstra kopi av alt, gjerne utenfor hjemmet i tilfelle brann eller lignende. Men, jeg oppdaterer mappesystemet på harddisken regelmessig ettersom jeg sikkerhetskopierer mobiltelefonen feks. og eksisterende mapper får ekstra innhold, og føler at å holde det oppdatert helt likt på 2 eksterne disker samtidig manuelt kan bli et voldsomt styr hver gang. Dermed lurer jeg på om det finnes noe system for at når jeg kobler Lacie disken min til PCen, at noe kan "oppdatere" seg selv og holde seg helt likt/oppdatert som harddisken? Feks hvis jeg hadde kjøpt meg en NAS? Vil ikke ha feks Time Machine, da jeg ikke har noe behov for å "gå tilbake i tid". Vil kun ha en oppdatert ekstra disk som legger til/endrer det jeg legger til/endrer på Lacie disken min. På forhånd takk for alle tips!
  9. Takk for forklaring! Selvsagt ingen ansvar fra noen her, og skjønner sunn fornuft i koblingen hva gjelder avisolering og stramming. Og ja, hele ledere også. Ville bare sørge for at kabelene gikk til riktig «bokstav» i utgangspunktet.
  10. Er bare til én LED lampe i en stue, ingen våtrom eller lignende. Men okei, takk for svarene! 2 pols endevender altså? Så ikke noe mer riktig iallefall.
  11. Ja, okei! Da kan jeg bare bytte til riktig type. Men 2-pols er vel ikke nødvendig? Skjønte det som at det var mer til steder med mulighet for fukt/vann osv.?
  12. Jepp, tenker jeg også. Å løsne på en skrue og dytte inn en kabeltupp for så å stramme igjen er liksom ikke rakettforskning. Bare å vite hvilke punkter som er riktig som kreves, og det er jo bare å finne et svar på, resten er jo ikke utenfor mine evner. Men gud nåde om jeg vil lære meg å gjøre dette riktig en gang for alle, må kun ringe elektrikere, for de har jo ikke måtte lære det en første gang de også, da antageligvis. Er jo bare snakk om en kvart månedslønn for en 1 minutts jobb også å få elektriker på besøk, nettopp fordi ingen nesten gidder å møte opp for sånne småjobber.
  13. Sikringen er naturligvis ute, så dum er jeg faktisk ikke. Hva er feil med den? Så at de hadde en 2-pols bryter også, er det evt. riktig?
  14. Har en dimmerbryter som jeg skal bytte til vanlig bryter. Vedlagt er bilde av hvordan dimmeren er koblet nå, ser det ok ut? Det er to ledninger inn i L og den X’en. Men de tegnene finnes ikke på den nye bryteren. Så hvor skal jeg koble på den? På forhånd takk for svar på et mulig dumt spørsmål, er helt grønn på dette.
  15. Hei. Jeg er Bambi på is og totalt uerfaren, men vil gjerne lære meg å stå på skøyter. Det har dog vist seg vanskelig å få til, allerede i steget ved å få tak i skøyter. Jeg bruker for det første størrelse 48,5 i sko, og har også plattfot. Fikk bestilt meg et par skøyter for et års tid siden, et par med Roxa 720 i størrelse 50. Dette i håp om å få plass i de. Disse er da i hardplast med sånne spenne-strammere. De var dog i trangeste laget, og var også vanvittig smertefulle å gå på. Sannsynligvis på grunn av både smalt design, og kanskje plattfoten. Presset iallefall veldig mye på foten. Kunne ikke stå mer enn oppriktig 2-3 minutter om gangen før jeg måtte sette meg, ble ganske så uutholdelig. Dette satte en stopper for noe mer øving den vinteren og skøytene ble solgt. Men jeg vil ikke gi opp, da jeg gjerne vil lære meg dette. Så; er det noen som vet hvor jeg kan få tak i noen andre skøyter i så store størrelser? Og burde jeg kanskje sikte meg mer mot hockeyskøyter, om disse har bedre plass i bredden feks? Kanskje også med plass til å prøve med de plattfot-sålene jeg har i skoene mine? Eller er det paret jeg kjøpte veldig smale generelt sett? På forhånd takk for all hjelp!
×
×
  • Opprett ny...