Jump to content

Loko

Medlemmer
 • Content Count

  2012
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

383 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Værste som skjer om du er ærlig med banken er at dem veileder deg videre på hva du må gjøre.
 2. Gjør du ingenting så sperrer dem til slutt kontoen din og sier opp kundeforholdet sitt. Opprett ENK og be om å få en bedriftskonto slik at du kan skille privat og bedriftens økonomi. Når du omsetter for så mye må du nok være mva registrert også
 3. Hvis belåningsgraden er under 60% så kan dere evt be om avdragsfrihet i perioden og kun betale renter. Så setter du til side dine avdrag i feks fond eller lignende.
 4. 22. Begrensninger i selskapets ansvar 22.1. Når det i henhold til selskapets regler ikke kreves helseerklæring, gjelder følgende: Rett til forsikringssum ved arbeidsuførhet inntrer ikke ved arbeidsuførhet som inntrer innen to år etter at forsikringen trådte i kraft, og som skyldes sykdom eller lyte som forsikrede hadde på dette tidspunkt og som det må antas at vedkom­mende kjente til. Ved forhøyelse av forsikringssummen, som ikke ligger innenfor avtalens ramme, gjelder tilsvarende bestem­melse. To-årsfristen regnes da fra den dag forsikringssummen ble forhøyet. https://www.storebrand.no/privat/forsikring/foreningsvilkar
 5. Siden det er en helseforsikring uten krav om egenerklæring så tipper jeg at det er en kollektiv via fagforbund eller lignende. Disse har gjerne kun et krav om at du må være 100% arbeidsdyktig ved inngåelse. Altså i klartekst ikke sykemeldt. Dette står mest sannssynlig beskrevet i vilkårene til forsikringenap anbefaler deg å lese på disse
 6. Siden renten har gått mye opp samtidig som generelle priser på feks mat har gått mye opp så er det ikke sikkert du pr nå har betjeningsevne for å betjene samme mengde lån. Slenger du på et barn eller to og en bil så kan det også påvirke mye.
 7. Nystartet bedrift uten historikk = mye sikkerhet. Det dem krever nå kan dem fort lempe noe på hvis du klarer å vise positive regnskap for bedriften over lengre tid. Historikk er nøkkelordet.
 8. Hva du har registrert av bostedsadresse i Folkeregisteret definerer hva som er primærbolig.
 9. Deter nok veldig opp til banken hva dem godtar i forhold til verdi av fritidsbolig. men det er ikke noe krav om kun 50%. Det som er avviket er i Oslo hvor man må ha 40% egenkapital i en sekundærbolig. På fritidsboliger så vil man som regel kunne hensynta 85% av en nylig e-takst. Utfordringene er hvis det er lite salg i området og man har eldre e-takster. Da klarer ikke de automatiske systemene å beregne verdien godt nok innenfor en god statestistisk sannsynlighet. Så her vil nok banker være forsiktige. Er hytta feks i Trysil så tror jeg svært få banker ikke vil vurdere å låne opp til 80/85% av verdien.
 10. Normalt vil banken legge 90% av verdien på boligen til grunn når den ikke er solgt. Rett og slett på grunn av at dem ikke veit hva dem blir solgt for slik at man er på den sikre siden. Siden da 20% av egenkapitalen nå blir bundet så vil det nok være i deres interresse å selge minst den ene boligen først. Da fristiller dere mer egenkapital og har mindre usikkerhet i forhold til hva dere faktisk ender opp med i lån. Send inn en lånesøknad så kontakter banken din deg for en prat om veien videre
 11. En kunde må ha det samme finansieringsbeviset om det er fellesgjeld som uten. Hvis kunde kan maksimalt ha 5m igjeld totalt så vil han da kun kunne låne 4m+1m i fellesgjeld. Så er det krav om 15% egenkapital av kjøpesum+fellesgjeld. Så man må altså ha finansieringsbevis i eksemplet over på 5m Når det er sagt så er boliger oftere mer lettsolgte når dem ikke har fellesgjeld da fellesutgiftene er lavere. Noen blir dog "lurt" av felleslån med avdragsfrihet og får kunstige lave fellesutgifter.
 12. Loko

  Utkjøp av eiendom

  Ingenting så lenge du har godtatt avtalen og transaksjonene er gjort.
 13. Verd å legge til at hun kun kan kreve å vite saldo men kan ikke kreve å vite transaksjonene.
 14. Pantet og realkausjonen gir banken mulighet til å realisere et tvangssalg. En samboerkontrakt vil være en privat avtale mellom dere om at feks hun vil bli skyldig deg penger hvis boligen blir solgt med tap og det da påvirker deg.
 15. Rart det der at dem er skeptiske når krypto og utenlandske betalinger skriker hvitvasking lang vei. Er så stort fokus på slikt nå at alle banker blir mer og mer forsiktige på slikt.
×
×
 • Create New...