Gå til innhold

Kryptovaluta mining med skjermkort diskusjonstråd.


Anbefalte innlegg

17 minutes ago, Dragonlove said:

Er ikke mye man får igjen på avskrivingen, er vel 28% av 30% som man kan skrive av eller noe sånn, så har du verdier for 10 000 så kan du skrive av 3000 første år og av dette får du vel igjen 28% noe som utgjør 850,- correct me if i'm wrong, husker ikke prosent og slik i farten.

Du får trekke 3000 fra skattbar inntekt som du har fra bruken av utstyret. I tillegg får du trekke fra merkostnader til strøm og deler av kostnadene til internettilkoblingen hvis du bruker den samme som privat.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
JFM skrev (4 timer siden):

Virker som du har rett. 

 

Spent på hva bruktmarkedet for skjermkort sier nå. 

La ut en "ønskes kjøpt" annonse på finn hvor jeg tilbyr meg å kjøpe 3070 for 2000kr og 3080 for 3000kr. Mulig jeg er ekkel med de prisene. Men det er vell en sannsynlighet for at flere tusen skjermkort i Norge skal selges innen kort tid? 

Det er mer redelig å legge ut en sånn enn å plage selgere med bud som baserer seg på gjetning om salgspris lenger frem i tid.

Solgte forøvrig et EVGA 3080 FTW3 til 7300 i dag, og kunne tatt mer for det.

Lenke til kommentar
Dragonlove skrev (42 minutter siden):

3080 har jo vært mer ettertraktet enn 3070 hele veien.

Det er det nok, jeg bare påpeker hva man faktisk kan få som selger i dagens marked hvis man ikke hopper på alskens "billigtilbud". Det var jo noen (deg?) som snakket om priser ned på 6000-tallet "før pruting", og hvis noen selger 3080 til under 6000 i dagens marked gjør de en jævlig dårlig deal. Min mening.

(folk som tror "henter om 10 minutter" er et argument for lavere pris come to mind, også - det er vel like mye en grunn til å ta ekstra betalt siden kjøper får et kort raskt :p )

Lenke til kommentar
BadCat skrev (13 timer siden):

Folk får 5k for tilfeldige modeller av 3070.

Det er ikke mange 3070-modeller som duger. Egentlig kun Strix OC. De fleste modellene har elendig power limit. Hvis man først skal kjøpe noe er det egentlig ikke vits å kjøpe en annen modell. Power limit er det som påvirker ytelsen mest.image.thumb.png.9516b7f1dada2b52cdbab0fa4e144478.png

Hvem er det som miner med 350W på et 3070 kort? Det stolpediagrammet  der er helt meningløst. Har ROG Strix, TUF, MSI Gaming og Zotac Twin Edge OC versjoner av 3070, og Zotac-kortet er det desidert beste kortet jeg har mtp hashrate/watt. Det hasher det samme som de andre men med 30W mindre. Asus Strix kveles om jeg prøver samme powerlimit som Zotac'n.

Å mine med tap er ren galskap. Strøm koster meg 120kr dagen, og kortene drar inn 15kr dagen etter eth merge. Gir mer mening å selge utstyret og investere kronene i krypto, eller lete etter tomflasker.

Eneste positive utviklingen som kan skje med gpu-mining er om halvparten++ gir seg. Du som er såpass investert burde vite en ting eller to om network difficulty

Edit: Samme gjelder 3060/ti-kortene mine også. Kan sette powerlimit langt lavere på et billigkort som Gigabyte Eagle, mens Asus'ene kveles. Mulig jeg har hatt veldig uflaks med Asus'ene, men jeg tviler.

Endret av Agnes i sengA
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dragonlove skrev (23 minutter siden):

Da har vi satt opp mining med ETHW, tenkte jeg bare skulle la hovedpc stå på i natt og se hvor mye det blir i løpet av natta.

Ingen andre rigger er i bruk, da det ikke er lønnsomt.

Ble ca 1.50kr i løpet av 12 timer når jeg testet med 3080 i går, å da har jeg ikke regnet med strøm. Det er nok bare å legge mining på hylla inntil videre.

Lenke til kommentar
3 hours ago, Agnes i sengA said:

Hvem er det som miner med 350W på et 3070 kort? Den grafen der er helt meningløs. Har ROG Strix, TUF, MSI Gaming og Zotac Twin Edge OC versjoner av 3070, og Zotac-kortet er det desidert beste kortet jeg har mtp hashrate/watt. Det hasher det samme som de andre men med 30W mindre. Asus Strix kveles om jeg prøver samme powerlimit som Zotac'n.

Det er ingen som sagt at man skal mine på 350W.  Hvis folk kjøper kort nå ser jeg for meg at det er til all annen bruk enn mining, derfor grafen. Det er ikke nødvendig å kjøpe kort med forkrøplet power limit og svak VRM når det er lett tilgjengelig info å la det være. Sett at man tjener 1 kr/dag best case så er det vel ikke noen som er interessert i å kjøpe et brukt kort for 3-4-5k og bruke i nåværende tidspunkt 10 år på å gå i null. Har man nedbetalte kort og rimelig el så har man i det minste ei langt bedre bunnlinje. Jeg har tro på at det går seg til med verdien på diverse mynter, men jeg kan ikke i min villeste fantasi anbefale noen å kjøpe kort for å prøve lykken.

Endret av BadCat
Lenke til kommentar
BadCat skrev (1 time siden):

Trenger dere ikke varme i vinter?

Jeg håper det blir såpass ordnings til kulda setter inn at det er verdt å ha de på for varmen kommer godt med i kjelleren her.
Jeg driter egentlig i hvor mange kroner jeg får i døgnet, det viktigeste er at jeg sitter igjen med en grei mengde av coinen jeg miner.
Kroneverdien går sansyneligvis opp før eller siden og da sitter jeg fint i det.

Lenke til kommentar

Sitter egentlig og venter litt på at folk skal begynne å panikk-selge skjermkortene sine, men det virker ikke som at det har gått opp for folk flest ennå at mining er helt meningsløst akkurat nå. Prisene på Finn.no er jo fullstendig virkelighetsfjerne. Hvilke kjøtthuer er det som kjøper mining-rigger til 3X nypris i dagens marked? :laugh:
 

Det må vel snart komme en drøss med billige brukte skjermkort på markedet når folk finner ut at de bare taper på å bruke dem til mining?

Lenke til kommentar
kremt skrev (12 minutter siden):

Det MÅ ikke. Jeg sitter heller på kortene enn å selge dem til spottpris. Det er vel ikke så mange som sitter på haugevis av kort lengre og er avhengig av å selge dem.

Tja, jeg vil jo anta at folk flest heller ønsker å få noen kroner for kortene sine, enn å la dem støve bort inne i en skuff. Neste generasjon skjermkort kommer også snart ut, og da vil verdien på dagens generasjon gå ytterligere ned.

Lenke til kommentar
30 minutes ago, Splitter said:

Neste generasjon skjermkort kommer også snart ut, og da vil verdien på dagens generasjon gå ytterligere ned.

Igjen, spekulasjon. Det er mange folk som skal snakke ned prisen men det eneste de ønsker er å kjøpe billige kort. Man vet ennå ikke lansering, priser, specs og tilgjengelighet på den nye serien.

Lenke til kommentar
1 hour ago, Splitter said:

Tja, jeg vil jo anta at folk flest heller ønsker å få noen kroner for kortene sine, enn å la dem støve bort inne i en skuff. Neste generasjon skjermkort kommer også snart ut, og da vil verdien på dagens generasjon gå ytterligere ned.

Skjermkortene til de som har brukt huet er nedbetalt for lengst og gis heller bort til familie og venner fremfor "gibortpris" til en eklinger på finn ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...