Jump to content

Muncie

Medlemmer
 • Content Count

  57
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

28 :)

Recent Profile Visitors

998 profile views
 1. Spør på en en gruppe som heter "Vi som liker gamle HIFI, TVer og Radioer", "Vintage Lyd & Bilde" eller en av Tandberg-gruppene på Facebook, der har de bra oversikt over reparatører, mange av dem er medlem på gruppene også.
 2. Jeg har en sending på vei fra Soundgarden, først brukte den 2 dager til Postmortems terminal på Langhus, det er jo egentlig greit nok men fredag 29 nov. fikk jeg melding om at den ville leveres torsdag 5. des men nå er forventet levering fredag 6. des, dette er for dårlig.
 3. Takk for mange gode svar, de fra Taurean ser jeg som så useriøse at jeg betrakter dem som trolling og det trodde jeg man skulle slippe på ett ellers bra forum. Hvorfor i all verden skal vi oppsøke familie-terapeut pga. en "inntrenger" som gjør helt som han vil, vi ser han nesten ikke, han sitter foran PC,en hele dagen, han vil ikke omgås oss for som han sier "da blir det bare small-talk og det er han ikke interresert i", vi hører han ikke engang for han lister seg rundt i huset, min mor som bodde hos meg flyttet ut da hun var 84 fordi hun ikke orket at han listet seg rundt, plutselig kunne han stå bak henne, rommet han er på er fullt av matrester, dobbeltsenga er nesten fullt med 1,5 liters brusflasker, sist jeg titta inn var det rundt 60 flasker i senga sammen med en PC og 2 skjermer, han ligger helt inntil veggen for der er det plass, nå har vi fått mus i annen etasje og det er vel pga. matrestene, siste 2 månedene har han fått ordre om og rydde opp 4-5 ganger uten at noe skjer. De 2 årene han har bodd her har han vært 2 turer i USA, ett par uker i Tyskland pga. noe gaming-styr bl.a. han har kjøpt seg 3 el-gitarer, 2 av dem har visst bare vært noe giveaway-greier, den ene USA-turen påstår han ble spandert av ei i USA, + en del data-utstyr. Han var hos psykolog for noen år siden men den første psykologen måtte skiftes ut fordi han gjorde henne syk, den andre sa hun kunne egentlig sette flere diagnoser men hun kunne ikke fordi han var for ung og dettte forventer tydeligvis Taurean av vi skal takle, akkurat nå er det jeg som er lei av livet og min samboer sier hun ikke orker mer uten meg, så sånn jeg ser det er det bedre med ett liv enn to, nå ble det nok og han skal ut på søndag.
 4. Han er jo egentlig ikke min familie og jeg som huseier ble heller ikke spurt da han kom flyttende, han bare sendte en melding til sin mor med datoen han kom, da jeg spurte når han kunne betale for seg igjen svarte han "Det har jeg ingen intensjoner om for jeg trenger pengene selv", så vi føler oss grovt utnyttet, hans eks. sa også for lenge siden at han hadde venner bare så lenge han har bruk for dem men nå er det iallfall slutt på tullet her, nå åker han ut.
 5. Det er kun jeg som står som eier og huset har vært i familiens eie siden 1925, vi har vært samboere i 6 år men han kom flyttende i fjor sommer uten at han hadde spurt oss, dette har nå blitt for mye for oss begge siden helsa svikter og vi ikke har økonomi til å fø han i tillegg, jeg spurte før jeg la meg i går kveld om når han hadde tenkt å betale igjen og fikk til svar at han ikke hadde noen planer om og betale for han trengte de pengene selv så nå fikk han beskjed om at han skal ut senest søndag, nå er det nok!
 6. Jeg synes vi har vist storsinn lenge nok nå, og i og med at vi nå må tære på kreditt sier det seg selv at vi ikke kan leve av det vi har, hun er minstepensjonist og jeg skal egentlig gå av i oktober, eller skal jeg virkelig jobbe noen år ekstra bare for å vise storsinn?, da blir vi sittende igjen med 35000 i måneden og av det går 12 000 til renter og avdram, kommunale avdrag, eiendomsskatt og forsikring, min samboer sitter i rullestol og jeg har hatt 3 hjerteinnfarkt så jeg klarer nok ikke så veldig mye lenger tid på arbeidsmarkedet. Sånn jeg ser det har vi gjort mer enn nok for han nå, han sitter og gamer hele natta og står opp sent på ettermiddagen/tidlig på kvelden, rommet han ligger på ser ikke ut, matrester og ei dobbelseng som er snart full av tomflasker som han sier er sparepengene hans, mulig det er en grunn til at vi for noen uker siden fant mus i ett kott utenfor rommet hans også.
 7. Vi sliter litt med en som på en måte har tatt seg til rette her, det er min samboers 27 år gamle sønn som sommeren 2017 sendte en melding og sa han kom flyttende til oss, de første månedene bodde han gratis her siden han ikke hadde inntekt men så fikk han inntekt og fra 1. januar skulle han betale 1500,- i måneden for kost og losji, dette tok han visst ikke så nøye for nå har det ikke kommet noen innbetalinger fra han siden 12. september, nå har han fått beskjed om at han skal ut innen 1. februar, hans mor spurte han i går om han snart skulle betale igjen oog da svarte han at han ikke hadde planer om og betale noe mer siden han trengte pengene selv, min samboer er trygdet og har laveste sats så nå skal vi altså fø 3 personer på drøyt en og en halv lønn og dette går ikke lenger, han har tatt seg råd til 3 el-gitarer og 2 USA-turer på ett og ett halvt år men han vil ikke betale for seg hjemme. Hva kan vi egentlig gjøre med dette? Jeg er egentlig innstillt på at han skal ut i løpet av uken selv om jeg vet det er veldig kort varsel, problemet er at nå må vi tære på kreditt for å få endene til og møtes, en annen ting er jo at han spurte jo heller ikke han kunne få bo her, han bare sendte en melding til sin mor som ikke klarte si nei, dette gjorde det jo vanskelig for meg også men nå føler jeg at det er nok. Noen som har noen formening om hvordan jeg skal takle dette, for nå haster det her?
 8. Jeg har hittil holdt meg til 2 kanaler og jeg hadde egentlig bestemt meg for at jeg ikke skulle ha surrerundtlyd men nå gikk jeg på en liten smell her, en Sony STR-DN1080 fant veien hit for ett par uker siden og nå ble det Monitor Audio Bronze 6, FX, Center og en 10 toms sub, dette blir spennende.
 9. Det er helt sikkert for han kom inn i stua her og spurte om vi hadde nett for han hadde kommet borti noe og startet ett script som restarter routeren, dette var 20 sekunder etter at TV forsvant og noen sekunder etter at han spurte ramlet også PC,en ut her.
 10. Vi har en Zytel 8702 fra Telenor og nå sliter vi litt her, vi har en i huset som som restarter routeren fra egen PC, om vi sitter midt i en ffilm driter han i, han har ikke admin-adgang så jeg vet ikke hva han gjør, er det Telnet eller SSH og i såfall, hvordan kan jeg stenge for muligheten fo "uautorisert" kontroll av routeren?
 11. Nå har jeg så langt holdt meg til 2 kanaler men etter det jeg har hørt så er Center noe de aller fleste prioriterer for lite.
 12. Jeg ville tatt en titt på Rotel, nydelig lyd med stort perspektiv både i bredde og dybde, Rotel er svært forsiktige med effektangivelser og de låter _mye_ kraftigere enn det fabrikken oppgir.
 13. Anlegg 1 Forforsterker :Music Reference RM5 rør Effektforsterker: Zapsolute 2x40w klasse A RIAA: Musical Fidelity LP-X Høyttalere: Dali 18 Platespiller: Pro-Ject 6.1 med Nottingham Analog Studio Tracer 1 pick-up Tuner: Pioneer F-90 Kasett-deck: Sony TC-K555ES (Husker ikke når den sist ble brukt) CD-Spiller: Marantz SA8005 er bestillt Anlegg 2 Receiver: Tandberg TR2075, nyoverhalt med bl.a. nye lytter, loddinger er gått over osv. Platespiller: Rega Planar 3 Høyttalere: ASA 20, blir skiftet ut når jeg får tak i riktige midbass-elementer. PC-anlegg: Genelec 8020A FLAC-avspilles til alle anlegg fra speilet eksterndisk som jeg må flytte rundt, her bruker jeg en Cambridge DacMagic Plus.
 14. Med markedsmakt kan man i stor grad oppnå bedre priser bl.a.
 15. I tilfellet St. Hallvard er det svært mange øl-entusiaster og hjemmebryggere som får være med på prøvesmakinger og dermed gi feedback som trengs for å utvikle nye typer, mange stillte også på dugnad for at skulle få ut de første leveringene, siden det er 500 eiere trengs det ikke store beløp til markedsføring fordi folk alltid snakker sammen, nå er jo reklame for alkohol forbudt også men det er klart at 500 ikke holder kjeft om hva de holder på med.
×
×
 • Create New...