Gå til innhold

Er det ulovlig for kvinner å gå toppløs offentlig?


90xx

Anbefalte innlegg

D0vendyret skrev (3 minutter siden):

Er du sikker på at det ikke er ulovlig i enkelte offentlige plasser?
Vil tro ei som sprader langs vei med puppene viftene vil få en reaksjon. Vil nok tro politiet da vil benytte seg av loven for å fjerne/tildekke denne personen. 

Hypotetisk er det godt mulig å få et pålegg om å tildekke seg. Utover det kan du bli bortvist fra mange steder. 

(§305 kan benyttes med barn tilstede.) 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
1 hour ago, TheDarkSapling - SCM said:

Jeg har kun hørt at det er uakseptabelt for kvinner gå toppløs. Jeg skjønner ikke hvor du har det fra, med at det er ulovlig for menn også? ?? Jeg har verken ikke sett, lest eller hørt noe om at menn blir aresert, pga de gikk toppløs. Hvis du klarer å finne det, da vil jeg tro deg. Så klart, blotting er noe annet.

Jeg tror du misforsto hva jeg skrev.

Jeg sa at her så er det sosial uakseptert, men lovlig for menn å gå toppløs. Det ville fortsatt vært helt utenkelig for meg å gå rundt i bar overkropp, fordi oppegående mennesker ønsker ikke å gjøre ting som er sosialt uakseptabelt.

Det samme gjelder i Norge. Kvinner som ønsker å gå toppløse men velger å ikke gjøre det, er ikke redd for å bli arrestert, de er redd for sosial fordømmelse.

Endret av Camlon
Lenke til kommentar
Taurean skrev (5 timer siden):

Googlet frem dette, men det er skrevet flere steder at nakenhet direkte ikke er seksuelt krenkende adferd. Det blir mer på linje med blotting, men dét er en handling som er direkte ment til å være krenkende for andre.

Kultur spiller jo også inn. Men der beskrev jeg nok av mine synspunkter i forrige post.

Nakenheit treng ikkje å være seksuelt krenkande, men det kan være det.

Nøyaktig kvar grensa går varierer alt etter kva som vanleg og kva storsamfunnet til ei kvar tid meiner er innafor.
Det er f.eks. ganske stor forskjell på å ligge topplaus på stranda og å møte topplaus under ei gudsteneste. På stranda vil det å være naken eller halvnaken nesten alltid være lov, men andre stadar der det er mest vanleg å være tildekt vil nakenheit fort opplevast som krenkande.
Oppførselen på stranda vil også være av betydning, om ein er halvnaken på stranda og konstant gnir seg inn i solkrem samtidig som ein stirrer på andre badegjestar så skal det ikkje så mykje til før ein overskrider grensa til adferd som andre opplever som seksuelt krenkande.

Ein kan vell eigentleg seie det så enkelt som at nakenheit er seksuelt krenkande når den nakne personer forstår eller måtte ha forstått at andre kan finne nakenheita (og handlinga) krenkande.

I tillegg vil politiet som Cipher Panda nemner ha heimel til å gripe inn ovanfor alle typar forstyrrelsar av offentleg ro og orden, det kan inkludere å dekke til eller bortvise nakne personar frå bestemte områder.

Lenke til kommentar
  • 11 måneder senere...

Må bare skyte inn at det er ikke akkurat sosialt akseptert at menn heller gå toppløs i alle slags situasjoner når det er varmt. Lillesøsteren min fortalte at en av hennes kolleger satt i bar overkropp på et jobbmøte på Teams og sjefen deres prøvde å hinte diskret til at mannen burde få på seg klær og være litt mer anstendig og profesjonell på jobb.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...