Gå til innhold

Skaperen av TV-serien The Witcher kritiserer anmeldere etter blandet mottakelse


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg hadde blanda følelser til Witcher og Henry Cavill som Geralt før serien kom ut. Så først episode den var forsåvidt grei, etter episode 3 ble jeg fullstendig oppslukt av serien.  Henry Cavill var absolutt ikke et dårlig valg. Witcher har ikke like gode dialoger som Game of Thrones og har mer varierende nivåer på skuespillerne.  Overgangene i Witcher er kronglete spesielt med tanke på tidslinjer, for min del gikk det egentlig ganske greit.  Også går det litt kjapt med enkelte ting, det mangler litt karakterbygging og man får ikke tid til å bygge relasjoner til en del karakter hvor det vanligvis ville ha vært naturlig å bygge opp før man tar livet av dem.  Jeg savner også litt bakgrunnshistorier rundt egentlig ting.  Ikke sant i Game of Thrones blir du kjent med flere enkeltkarakterer, du blir kjent med deres bakgrunn og deres folk. I Witcher kan det gå det litt fort i svingene, og det er litt dumt fordi man sitter med følelsen at det er mye interessant historie som ikke blir fortalt.

Til tross for disse tingene jeg pirker på vil jeg si at dette er en av de bedre seriene på lenge. Jeg liker faktisk at det er litt høyere tempo i Witcher enn det var i GoT. Kampscenene er også mye bedre i Witcher. I GoT syntes jeg skalaene på i kampene virket så små i forhold til det historien forteller, og litt mye "plot armor". Dessuten liker at det er mer fantasy i Witcher altså flere mytologiske skapninger. 

Hadde det vært litt bedre skuespillpresentasjoner, og litt bedre formidling av historie og tidslinjer så ville jeg gitt det 10 av 10. Visuelt er det kjempeflott. Vil si at Witcher er bedre en The Mandalorian som jeg også er en serie jeg følger. Geralt er mer overbevisende som monsterjeger enn det The Mandalorian er som bounty hunter. The Mandalorian kunne med fordel ha vært litt mørkere.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Likte serien veldig godt, til tross for noen svake episoder, og er veldig klar for mer!

Men med det sagt, så syns jeg det også er en del ting her jeg skulle ønske var adskillig bedre, eller i det minste mer polert;

En del CGI som faller fullstendig igjennom (trodde de hadde stort budsjett?)
Skuespillerprestasjonene svinger mellom fantastisk og middelmådig
Savner karakterbygging og utvikling (litt for raskt tempo)
Håpløst dårlige slagscener (dog koreografien i små kamper er tidevis fantastisk!)

Som sagt overall fornøyd altså, bare hadde håpet på høyere produksjonskvalitet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
SiggEye skrev (9 timer siden):

Elska det, jeg. De naila koreografien

Fun fact: Det er "The Night King" (Vladimir Furdik) som var stunkoordinator i The Witcher. Han omtaler Cavill som den dyktigste sverdsvingeren han har hatt ansvar for:

https://redanianintelligence.com/2019/07/05/watch-vladimir-furdik-on-excellent-henry-cavill-and-the-witcher/

Det står respekt av skuespillere som Cavill, som tar såpass ansvar og trente så mye. Det gjenspeilte seg i sluttresultatet. 

Så må jeg si det hadde vært greit å få betalt for å brukte mange timer på å fekte i heimen :D

Lenke til kommentar

Jeg måtte bare lese anmeldelsen det ble referert til her, den som ga F. Var fascinerende å lese en anmeldelse så totalt blotta for noe som helst kjennskap til det de anmeldte! 

Samtidig er det jo kanskje litt av poenget: serien skal jo kunne ses på som en isolert greie, og da blir det jo kanskje en veldig annerledes opplevelse enn for oss som har lest bøkene og kanskje spilt alle spillene i tillegg... men at han faktisk ikke så hele serien, for så å anmelde er jo... slett arbeid.

Uansett, jeg er noen episoder inn, og jeg syns det er veldig bra! Jeg storkoser meg?

Endret av Fahlar
Lenke til kommentar

Jeg ble hekta etter første episode, og kjørte maraton over to dager :-) Har ikke lest bøkene, eller spilt spillene, så ante lite om hva som ventet. Er enige med de som kommenterer tidshoppene. Tok en stund (mange episoder) før jeg ble fortrolig med fortellerstilen. Ble redd en stund at det skulle ende opp som i Westworld S2, hvor en mistet total oversikt over hvor og når ting utspant seg. Men jeg gir 8.5/10 :-D (åh...er jeg en anmelder nå? :-P)

Lenke til kommentar

Har sett alle episodene og må si den var en helt middels serie. Henry Cavill gjør en bra jobb og det er tydelig at de har brukt penger på å lage serien, men serien har mange svakheter. Det kan hende du overser disse i større grad, hvis du er veldig inne i verdenen fra før gjennom å ha lest bøkene og spilt spillene. 

Historien med mange hopp frem og tilbake i tid var svært rotete. Her mister man også mye av karakterutviklingen da man bare må akseptere at store hopp i tid har ført til store endringer i karaktene. Du får heller ingen følelse av hvor store hopp i tid vi egentlig har gjort. En begynnende bromance mellom Cavill og Trubaduren som kunne blitt til noe ble bare forlatt etter kort tid etter nok ett hopp i tid. 

Cavill er god, men mange av de andre skuespillerne gjør ganske dårlige roller. De får heller ikke mye hjelp av en til tider svært så dårlig dialog.

De små kampscenene er gode, men store slag blir redusert til noen få øyeblikk som ikke gir noen følelse av at det er et stort slag som skjer. Kanskje har økonomien satt begrensninger her.

Alt i alt sitter jeg bare igjen med inntrykket av at hele sesong 1 er et forsøk på å komme fortest mulig gjennom introduksjonen til historien man egentlig vil fortelle. Derfor har jeg troen på at sesong 2 blir langt bedre.  

Dersom du vurderer serien utfra perspektivet til en som ikke har lest bøkene eller spilt spillene er det virkelig ikke vanskelig å forstå at den får middels til dårlige kritikker.

Endret av Reg2000
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg har lest den beryktede "anmeldelsen" i Entertainment Weekly og den er strengt tatt så useriøs at det ikke kan kalles en anmeldelse. Det er mer som et kåseri eller et morsomt skråblikk på serien, der poenget er å latterliggjøre og være morsom. Den er ikke dårlig skrevet, men det har ikke noe med en anmeldelse å gjøre og de burde strengt tatt ikke publisert som "review".

Lenke til kommentar

Endelig juleferie og innsåg at eg ville starte den med å sjå "The Wither"-serien. Sku egentlig sjå 2 og 2 episoder men likte serien såpass godt at eg såg alle 8 episodane med ein gang. Skal ikkje avsløre for mykje.

Kan forstå at det er vanskelig å følge med på hoppinga tidsmessig, men det er nok av hint som vever dette saman. Sjølv liker eg at ein serie krever at man følger med. Syns faktisk det var befriande å ikkje få alt inn med teskjei.

Er og gla for at serien vil være såpass tro til bøkene. Det lover godt for di neste sesongane. Lyt innrømme at eg hadde mine tvil pga Lauren Hissrich men den tvilen lyte eg ete i meg. Hu har lykkast mykje betre enn eg hadde forventa. Tolkinga og resultatet får jaffal 9 av 10 hjå meg.

Kriktikere som klager på denne serien og gir den noko dårligare enn 8 av 10 er ikkje verdt å ta seriøst. Gler meg til neste sesong. :)

Lenke til kommentar

Har sett hele serien nå og synes brukersnittet på litt over 7 er en fair karakter. Liker Witcher verdenen og synes Cahill gjør en god jobb. Action scenene er strålende. Kostymer, scenografi etc også veldig bra. Endel support cast er ikke like bra. Den unge Ciri har talent. Hadde håpt på noe mer fra Yennefer kanskje. Synes liksom ikke helt den karakteren/skuespilleren treffer så bra. Mon tro om ikke de stadige nakescenene skremtebbort litt mer meritterte aktører her... Hadde også en helt annen forventning til Triss karakteren. Trubaduren gjør vel det en vittig litt håpløs sidekick skal gjøre antar jeg. Casting drar det altså litt ned for meg. Og manus kunne kanskje hatt godt av litt mer finpuss. Jeg kommer tilbake for sesong to definitivt. Om de klarer å løfte det litt, sånn jevnt over, så kan dette bli en klar åtter for min del.

Lenke til kommentar

Jeg synes serien er sånn midt på treet. Jeg digger Witcher universet, men føler at det ikke klarte å fange meg helt. Meste parten av grunnen til det tror jeg går på endel dårlig skuespill og historien som bare ble forvirrende av all hoppingen frem og tilbake i tid.

Jeg var litt skeptisk til at Henry Cavill skulle være Geralt, men her føler jeg faktisk at han har gjort en veldig bra jobb, å jeg synes han passer perfekt i rollen. Jeg blir nok å se sesong 2 selv om sesong 1 var litt meh for min del.

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Elsker spillet og lagt mye tid inn i dette universet og elsker det! Drømt om en serie siden jeg lærte om denne historien og heldigvis fikk jeg vilja mi! :D Så hele serien på rappen og elska den! Eneste jeg har å klage på er at jeg føler den kan være veldig forvirrende for dem som ikke har litt bakgrunn av alt dette. All den hoppingen hit og dit, ukjente navn og steder som blir nevnt, men ikke mer. For de som holder ut så vil alt komme frem så alle vil forstå til slutt :D Klarer de dette har vi maaange timer med topp serie i vente! Føler noen for et nytt spill å ikke prøvd witcher 3 wild hunt, anbefaler jeg dette på det sterkeste. Du kan lett bruke 200 timer på det uten å ha opplevd å utforsket alt :D God jul!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...