Jump to content

ludobadger

Medlemmer
 • Content Count

  376
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

26 :)
 1. Ja savnet info om Avowed. Innbilte meg at det nærmet seg ferdig... Tes6 tror jeg nok er mange år til... Jaja mye annet gøy på vei, Game pass er helt konge. Type 300 spill tilgjenglig allerede også kommer 27 til. For omtrent prisen av et ps5 spill per år. Skjønner ikke helt hvordan det er mulig jeg.
 2. Jøssenavn mye dårlig stemning her fordi Xbox endelig får noen eksklusiver som kanskje blir bra bra, kanskje ikke. Vel det er vel bare å innse at at det som kommer fra MS-eide studioer fra nå av vil være gamepass exclusive. Så får man enten spille på pc, xbox eller ikke i det hele tatt. Kan nesten ikke bli sur på MS for dette - Sony har jo gjort det samme i alle år. Mulig de går glipp av noen kroner i salg de første årene mens PS folket sturer. Men hva er grunnen til at så mange har en PS igjen? Jo gode exclusives. Har dere glemt at PS var en outsider i starten? Dette er jo det første seriøse forsøket fra MS på, vel egentlig det første noensinne. De har nær sagt uendelig med penger og har signalisert flere oppkjøp. Forhåpentligvis kommer det noen bra spill utav det. Forhåpentligvis må Sony svare med å lage noen flere gode spill de og. Det er jo fremdeles slik at en ps og en xbox til sammen koster omtrent halvparten av en prima gaming pc så vi skal nok overleve om vi må ha to spillkonsoller for å få med oss alt som er bra. Klarer ikke helt å ta det seriøst at det er så viktig om det er Sony eller MS som har skrudd sammen spillkassen. Men det er tydligvis viktige for mange det der... Snodige greier.
 3. Det virker som premisset ditt er at MS må tjene penger i nuet på det de foretar seg. Det trenger de jo ikke. Om MS velger en forretningplan som går ut på å tape penger på gamepass i 5 eller 10 år før det snur til profitt så er jo ikke det noe problem så lenge det er dekning på konto. Helt enkelt hadde de to valg. Enten fortsette med å la seg utkonkurrere av Sony - og etterhvert legge ned hele xbox. Eller så kunne de slå tilbake og ta markedsdeler. Det ser ut som de forsøker å løfte seg igjen og at de har valgt en strategi hvor de sannsynligvis taper penger på gamepass samtidig som de brenner cash på oppkjøp. De går altså all inn. Jeg kan bare anta at de ønsker å overlevere på verdi for å bygge kundemasse. Før eller senere vil nok betingelser justeres så det hele blir lønnsomt. Når dette skjer er uvisst, men med den pengesekken MS har så kan de jo holde på slik ganske lenge. Som du selv påpeker så er jo dette det samme som Netflix har gjort. Få dem inn til lav pris, få dem hekta, jekk opp prisen. Det bare virker som du ikke ser det selv. De har allerede doblet fra 10 til ca20 mill brukere på gamepass på et år. Hvem vet, kanskje de har nådd 40 mill et år fra nå. Det er en ganske stor pengemaskin som seiler opp her.
 4. Hæ? Hva Bethesda sa når oppkjøpet startet er irrelevant. Han som har kjøpt dem sa i går kveld at fra nå av så handler det om å levere "eksklusive spill til game pass". Hva er det å misforstå her? Det eneste han lover ang andre platformer er å respektere signerte kontrakter. Sannsynligvis er dette hverken mer eller mindre enn Deathloop og Ghostwire. Artikkelen har en link til hvor han sier dette - at du tolker dette på en helt annen måte enn resten av verden synes å gjøre er vanligvis et hint om at man har misforstått. Det der usammenhengende ang Fallout vet jeg ikke engang hvordan jeg skal svare på. Men du får ta mitt ord på at jo flere som abonnerer på game pass jo bedre er det for microsoft. Og flere kunder til microsoft er altså ikke en KPI som verdsettes i styremøter hos Sony. Men jeg begynner å ane at du muligens er utenfor pedagogisk rekkevidde når det gjelder akkurat denne saken.
 5. Poenget her Iki er at det er Phil Spencer, sjefen for Xbox, som bestemmer hvilke plattformer som får Bethesda spill fremover. Hvis du føler at denne situasjonen øker sjansen for at vi får Bethesda spill på noen annen plattform enn Game Pass, stikk i strid med hva Phil Spencer sier, så tror jeg nok svært mange vil stille seg undrende til hvordan du landet på den konklusjon. Det virker ikke rasjonelt. Xbox eier Bethesda. Og jeg synes nå Fallout er ganske populært spill. Og at markedet deres ligger på PC er jo litt av poenget - PC har jo også Game Pass. Igjen - dette hjelper ikke Sony, tvert imot.
 6. Jeg oppfatter at han er ganske klar på at disse spillene kommer på Game Pass plattformen. Det vi vet er at Xbox har Game Pass. Playstation har ikke det. Vil Game Pass komme til PS? Det vet ikke jeg. Vi kan selvsagt spekulere. PS har jo en konkurrerende tjeneste så jeg vil kanskje anta at det sitter langt inne for Sony å slippe til MS sin løsning på PS. Inntil dette er avklart så er det vel plausibelt at denne nyheten vil sørge for at noen fans av disse nå "GP exclusive" spillseriene vil dras mot den konsollen som faktisk har Game Pass. Jeg merker at det er sant for min egen del da jeg liker Bethesda sine spill og tror og håper det kommer mer bra derfra. Det samme vil jeg si gjelder for de øvrige studioene som nå også er GP exclusive (antakelse): ID Software, MachineGames, Tango, Arkane) Er dette krise for Sony? Det tror jeg ikke, de har mange bra spill selv de og har sikkert sine egne planer for å tilby en videre god løsning for sine kunder - som de har mange millioner av - fordi de har vært gode på dette lengre enn de MS har vært. Men jeg skal nok ha en sånn Xbox dings for første gang på ca 15 år som følge av dette.
 7. Det er helt riktig at vurdering og godkjennelse fra EU og SEC i USA er helt rutinemessig i slike saker. Konklusjonen, altså ingen innsigelser, var også 99,9 % gitt på forhånd. Jeg vil tro det skal atskillige oppkjøp til før dette blir noe annet enn en formalitet. Og jeg tror abonnmentstjenester kan være veldig lønnsomt jeg. Igjen, se på Netflix, de har har tilsynelatende ingen problemer med å tjene penger på en slik modell. Disney nådde 5 årsmålet sitt for abon på 1 år, sikkert godt hjulpet av Corona. Abon ruler på film, tv serier, podcasts, til og med e/audio bøker. Hvorfor skulle det være annerledes for spillbransjen?
 8. Virker som MS forsøker å gjøre Game Pass til en "must have" tjeneste for spillere, uavhengig av platform. Hvis de får til det så kan det jo være at hardwaren man bruker blir helt sekundært. Jeg mener, hvem bryr seg om hvilken dings man kjører Netflix på. Poenget er jo at enten har man Netflix eller så har man det ikke. Hvis dette er strategien så blir det jo spennende å se hvordan Sony passer inn i et slikt scenario. Vil MS invitere Sony inn i GP løsningen, eller vil de holde dem utenfor? Vil Sony takke nei hvis de blir invitert? Vil GP og PS+ kannibalisere hverandre i en evig eskalerende eksklusivitetskrig? I så fall tror jeg det vil bli mye vanligere med mer enn en konsoll hjemme hos folk. Dyrt. Min konklusjon er at eksklusive spill ikke er i min beste interesse som forbruker. Desverre er jeg ikke så prinsippfast så hvis TES6 kun kommer på en konsoll så blir den konsollen kjøpt...
 9. Det hadde sikkert vært fint for alle om din tolkning av disse "forretningformuleringene" var korrekt. Og jeg kan ikke sikkert si at du tar feil. Men jeg tror du tar feil her. Jeg tolker det slik at alle nye spill fra Bethesda kommer på Game pass. Har din platform Game pass så er det i boks. Hvis ikke, beklager. Så da spørs det om Game pass kommer til Sony sin platform. MS vil sikkert tillate dette, ikke like sikkert Sony er interessert. I tillegg så ønsker MS at disse spillene skal være best (hva det måtte bety) og/eller timed på Xbox. Unntakene til det over tror jeg vil være svært få, om noen, og kanskje til og med begrenset til spill som allerede er laget og nært forestående spill som det allerede eksisterer avtaler for. Hver gang vi får en nyhet i denne forbindelse så virker det som xbox strammer skruen et lite hakk til. I tillegg så går det rykter om ytterligere oppkjøp i samme størrelsesorden i nær fremtid... Virker på meg som MS har bestemt seg for å satse hardt på å snu dette i sin favør. Og penger har de jo omtrent uendelig av... Kan være at det vil bli litt vondt å stå utenfor Game pass løsningen hvis dette fortsetter...
 10. Hei takk for svar og bilderedigering. Den er ikke spenningsførende Som du ser så er den kuttet helt inntil festepunktet der. Må innrømme at jeg ikke vet hvor jeg kan finne noen til å reparere. En vanlig elektriker kanskje? Blir sikkert dyrt men sannsynligvis bedre enn å sende dette på en pall til Sverige... Sure greier, den maskinen kostet jo noen lapper og nå er den helt ubrukelig pga dette lille problemet...
 11. Aha skjønner. Problemet er at jeg tror ikke jeg kjenner noen slike i nærheten av hvor jeg bor. Har en slektning som muligens kan hjelpe men han er desverre på en helt annen kant av landet. Ikke vet jeg av noen elektro verksted heller. Det er jo mange elektrikere i nærheten - kanskje dette er noe de kan fikse. Du vet vel ikke av et slikt verksted i Oslo området?
 12. Heisann. Beklager om dette er litt offtopic men jeg tenkte kanskje noen på dette forumet kan hjelpe meg gitt hvor mye peiling på data og elektronikk som finnes her. Familien har kjøpt en spinningsykkel (Coronatrim). Det er en modell med magnetisk regulering av motstanden. Motstanden skal kunne reguleres fra displayet. Displayet fungerer fint med unntak av reguleringen av motstanden. Når vi setter den på "full styrke" så er motstanden den samme som på null motstand. Nesten som å tråkke på en sykkel som har mistet kjedet. Med andre ord, sykkelen er ubrukelig. Ettersom alt annet på displayet fungerer fint så tenkte jeg kanskje det er en løs kontakt noe sted. Jeg demonterte og ganske riktig - ikke en løs ledning men en ledning som er revet av. Jeg har lagt ved et bilde som viser en rød ledning som stikker ut. Den er slitt så stumpen er ikke lang nok til å koble på igjen. Selve ledningen har tre deler som er koblet sammen. En del (A) er festet i displayet og går derfra ned i styrestammen på sykkelen. Der er den festet på neste del (B) som er et "mellomstykke" som igjen er festet til en del (C) som i andre enden er festet til den elektriske motoren som ser ut til å regulere motstanden. Og det er altså del B - mellomstykket som er skadet. Det har en kontakt i hver ende og ser ganske standard ut. Så - jeg tenker at om jeg bare kunne få tak i en ny slik ledning (B) så kan jeg jo bare bytte ut dette stykket også vil ting fungere. Problemet er at jeg ikke vet hva en slik ledning heter, eller hvilke butikker som kanskje kan hjelpe meg. Har noen av dere noen tips? Se på bildet jeg har lagt ved som viser koblingen som er brutt. Ledningen er ca 50 cm lang og har lik kontakt i andre enden. Er dette noe som kan være hyllevare noe sted. Hva heter en slik ledning/kabel? Og ja - dette er jo åpenbart en reklamasjonssak. Problemet er at denne ble bestilt fra en nettbutikk som har hovedkvarter i Sverige. Jeg vil ikke snakke stygt om dem men de har som "default" at jeg skal sende produktet tilbake. Jeg prøver å forklare dem at jeg bare vil ha en ny slik ledning men det virker som de har litt tungt for å bare sende meg en slik. Kanskje de ikke har reservedeler, jeg vet ikke. Nå ansvaret er helt klart deres - dette er ikke en bønn om hjelp til å reklamere. Dette er en bønn om å få hjelp til å få et problem ut av veien. Sykkelen som veier 70 kilo. Emballasjen var kjempesvær og den har vi kastet. Jeg vet ikke hvordan jeg skal få sendt dette tilbake til dem, det er sikkert dyrt, og ikke minst ta masse tid. Hvis jeg bare kunne fått tak i en slik ledning som sikkert ikke koster mange kronene så virker det som en mulig enkel løsning på noe som ellers kan bli krevende. Lesson learned, ikke kjøp svære ting fra butikker som ikke har en fysisk lokasjon nogenlunde i nærheten av hvor man bor og ihvertfall ikke i et annet land.
 13. Det virker som de satser veldig på GP. Hvis de dumper alt ut på GP ved første anledning så vil det sikkert gi en masse subs. Jeg tipper at planen til MS er å gå vekk fra Xbox exclusive over til Game Pass exclusive. Altså - spill på hvilken maskin du vil - det eneste vi krever er et GP sub for noen skarve dollar per mnd. Dette vil sikkert slå veldig godt an hos Xbox, PC og Android brukere. Jeg tipper de vil invitere Sony til å åpne for GP også - men da får jo plutselig Sony et problem. De skal jo helst selge disse spillene for 700 kr stykket ikke sant.... Oioi tenk på dramaet hvis Sony faktisk blir tilbudt, men takker nei til å få TES6 på PS5. Det vil jo alltid være noen som foretrekker fysiske spill. Men en paralell til tv/film markedet har jo vist oss at det er ganske få av dem. Det var vel Blockbuster som skulle selge oss dvd plater til evig tid var det ikke? Netflix - Oops det var det gitt... Meget mulig at dette Game Pass greiene blir det helt store denne runden.
×
×
 • Create New...