Gå til innhold

Senterpartiet vil skru på FM-nettet igjen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er da vitterlig ikke rart at antallet lyttere har gått over til noe annet enn dab før FM slukkingen startet! Dette var en veldig godt varslet «overgang» i flere år før hele karusellen startet.

 

Argumentene nrk og de andre bruker for dab er tullete nå som de har ført lobby virksomhet og fullført oppdraget. Det blir aldri noen vei tilbake til fm. Men de kan banne på at jeg iallfall, aldri skal ta i bruk dab. Flere kanaler av samme søpla gidder jeg ikke å betale for. Har dab i jobb bilen, går heller for spotify eller nettradio via telefonen. Har dog fortsatt fm radioene stående om noen skulle ombestemme seg.

  • Liker 9
Lenke til kommentar

Om slukkingen av FM var en god eller dårlig ide har jeg ingen sterk formening om. For min del måtte de gjerne stengt både DAB og FM, og ikke innført noen erstatning. Men lyttertallet kommer nok neppe til å gå videre ned. Tvert imot.

 

Tror du skal lete lenge etter en ny bil som blir solgt i Norge uten DAB, og når du først har DAB, så kommer du nok til å bruke det, uansett hva du måtte mene om det.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg tipper mye av grunnen er folk som meg. Jeg brukte FM radioen i bilen fordi den var der, jeg er ikke spesielt glad i radio, men når man har dårlig tid om morran og ikke gidder å romstere rundt i spotify osv. på veien ut døra, så tuna jeg på radioen.

 

Jeg gidder ikke noen omstendigheter å installere en stygg adapter som legger beslag på 12v kontakten min som er plassert ved siden av girspaken min, men en fæl antenne i tillegg. 

 

Så jeg lytter ikke mer på radio, noen ganger på lokalradio, men den er helt grusom så det blir heller til at jeg kjører i stillhet og det er egentlig ikke så forferdelig gærent. NRK kan skylde seg selv, jeg donerer allerede 3000kr i året til NRK (ja, må kalles en donasjon da jeg ikke kan huske sist jeg så på NRK) - Føler at det er de som skylder meg en ny radio igrunn. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

 

Aldri hørt mer på radio enn nå som DAB kom.

 

Savner ikke 3 kanaler og skurring.

For folk som er interessert i musikk og tilhørende kvalitet er DAB en katastrofe. Utgangspunktet med digital overføring virket lovende, men når resultatet er at musikken er komprimert til et nivå som ligger under FM-radioen, så skjønner jeg at folk mister interessen. 

Derfor Tidal og Music Freedom fra Telia her i gården. Aldri vært mere fornøyd med ‘’radio’’, og så uten reklama da ....

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kunne sendt i hvert fall P1 på FM. Man får jo ikke lenger inn radio på sjøen, noe som er ganske dumt. Det er jo ikke alle som har VHF feks.

 

4G-antenne og mobiltelefon koblet til stereo fungerer langt bedre for de fleste. Og i en båt er det kurant å bytte gammel enhet i ny, om man ikke har USB, AUX eller BT tilgjengelig. Ellers er det mange som bruker høyttalere med streamingmulighet, som f.eks JBL Charge som sin av båtstereo.

 

Dog klar over at dette varierer veldig i forhold til hvor man kjører ut med båten, og ikke minst hvor langt fra land man er.

 

Bruker heller Bluetooth med min egen musikk. Bedre kvalitet og ingen reklame.

 

Mange biler som må gjøres en viss investering med for å kunne bruke BT, USB eller aux. Spesielt om man ikke liker masse løse kabler, og at 12V-kontakten blir oppbrukt på noe så unødvendig som en FM-sender.

Lenke til kommentar

Ingen skam å snu. I dette tilfellet har de desverre falt ned stupet før de bestemte seg for å snu...

 

SP med flere burde ha lyttet til den massive motstanden. Men det er jo ikke første gangen det partiet bestemmer seg for å gå motstrøms, for så å innse at de tok feil. Dette er dog en av de få sakene hvor de går høyt ut og vil omgjøre ett av dems mange dumme vedtak.

 

De burde heller innse at det slaget er tapt, og så heller kjempe for massiv utbygging av mobilnettet, spesielt langs veier, i typisk hytteområder og langs kysten. Her burde de kjempe for 110 % dekning, dvs også steder der folk normalt sett ikke bor eller jobber, men beveger seg i en viss utbredelse.

 

Det er mobildata som er fremtiden, ikke DAB eller FM.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Aldri hørt mer på radio enn nå som DAB kom.

Savner ikke 3 kanaler og skurring.

 

Bare vill gjetting, du bor ikke i Nordaland, Troms eller Finnmark.

DAB er kun fungerende i byene, og da til dels dårlig, resten av fylkene har ikke dekning.

I disse fylkene er det ikke mulig å høre på radio når du kjører ut av byene. Jupp, DAB er fantastisk, fungerer bedre en FM.....

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...