Gå til innhold

Herr Akkar

Medlemmer
  • Innlegg

    266
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Herr Akkar

  1. Aasland eksporterer ut vår stabile vannkraft, og sier deretter nei til mer stabil kraft fordi han har lovet vekk utbygging av ustabil vindkraft? Hva er drivkreftene bak slik politikk? Ustabil kraft er ikke verdt noen ting i seg selv, den kan bare redusere produksjonen av stabil kraft i heldige perioder.
  2. Våre avgiftskroner som tas inn for å fremme energisparende tiltak stjeles fra husholdningene og gis til spekulanter som vil bruke opp alt strømoverskuddet vårt. På toppen av dette er bransjen avhengig av kontinuerlige subsidier og langtidskontrakter på strøm til priser vi bare kan drømme om. Dette er industri med få ansatte, som aldri ville kunne drive med strømprisene vi andre må betale. Det er rent tyveri fra våre avgiftskroner og vår strøm.
  3. Dette skjer ikke ofte for Altibox. Nå har jeg hatt Altibox i ganske mange år uten å oppleve noe uvarslet nedetid, heldigvis ikke nå heller. Og det går jo år mellom hver varslede nedetid.
  4. Er ikke dette litt utopisk? Det er svært begrenset hva man kan gjøre lovlig selv. Også 12V-anlegget må monteres av autorisert installatør, og det er svindyrt. Har du ikke alt gjort etter boka (dvs svindyrt) får du vel ikke koplet til måleren. Og Enova gir vel ikke en krone hvis du har egeninnsats, med mindre du får skjult dette vha den autoriserte eksperten din. Otovo skal ha 180000 kr for én side av taket mitt etter Enova-støtte, husker ikke om det var 8 eller 11 kW. Det er i hvert fall uaktuelt. Særlig når jeg vet at selve solcellene nok koster en fjerdedel.
  5. Enova spytter milliarder av våre avgiftskroner til "ny teknologi", dvs teknologi som hydrogen som ØKER energibruken i landet dramatisk! Enova forverrer situasjonen og gir utbytter til spekulative selskapers investorer. Dette er veldig feil, alle kronene skulle vært dedikert energisparing, med fokus på husholdninger.
  6. Lag en avtale hvor vi senker gassprisen og melder oss ut av Acer og NordPool. Vi må bruke gassen som en brekkstang. Det vil være en frelse for Norge og hyggelig for kontinentet.
  7. Så fort som teknologien utvikler seg nå i forhold til når patentsystemet oppsto, bør tiden for et patent drastisk reduseres, kanskje til 10 år eller mindre. Patenter hindrer teknologisk utvikling. Software-patenter må forbys, da disse bruke utelukkende for å hindre konkurrenter og ta ned mindre firmaer.
  8. Pøh, enda en artikkel som later som om det er naturgitt at strømmen vår skal auksjoneres på strømbørsen til høyeste bud. Strømmen må av børs. Det er ikke naturlig at vår strøm skal gå til andre land når det er behov for den her, og det går på sikkerheten løs. Er vi uheldige med nedbøren og kulden kan mange liv gå tapt i vinter.
  9. Selvfølgelig takket man nei til fastpris langt over det som har vært vanlig strømpris. Man måtte være rimelig fatalistisk hvis man antok at dette nivået skal holde seg fremover, men nå ser vi at våre folkevalgte aktivt jobber for at dette skal være tilfelle. Strømmen må fjernes fra børsen. Eksporten må stoppes når under median magasinfylling.
  10. Jeg betalte totalt 2650 kr for 1030 kWh for juli. Da blir det nesten 32000kr for et år med kun sommerforbruk og sommerpris, etter skatt. Vinteren krever 3-4 ganger så mye for å ha lunk i huset, og da må gudene vite hvor høye prisene vil være. Med sommerprisen på 260 øre/kWh og et årsforbruk på 25 000 kWh blir det i beste fall 65 000 kr på å et år. I praksis ser det ut til at prisimporten fra EU vil stige til langt mer enn økningen fra 80 til 90% kan kompensere for. Ser vi 50 kroner pluss avgifter vil det gå galt for mange selv med 90% støtte. "Støtte" er forkastelig. Stjel mye og lever noe tilbake, for vår egen strøm.... Ekstrabeskatning kalles det.
  11. Å skatte av ballongverdier synes ikke riktig. Kjøper krypto for 1000 kr, blåses opp til 50000 kr, skatter av disse i 5 år, deretter faller verdien til 100 kr. Hva har man skattet av? Skatten må være kun når man tar ut fortjeneste. Det er ingen formue så lenge det er i form av krypto som kan miste all sin verdi før man tar det ut. Det er luft inntil det veksles inn.
  12. Man har mange muligheter på skjermen. Virtuelle knapper som er fast plassert kan være omtrent like trygge å bruke som fysiske knapper, man kaster gjerne et kjapt blikk mot en fysisk knapp også for å sikre at man treffer den riktige. Og på skjermen ligger de ofte høyere slik at øynene ikke må flytte seg så langt. Men alt som inkluderer multi-nivå menyer samt navigasjon og valg av musikk rører jeg aldri mens jeg kjører. Å skrive inn en destinasjon eller bla i lister kan ta sekunder man ikke har. Heldigvis er det to løsninger for å unngå skjermbruk under kjøring, nemlig rattkontroller og stemmestyring. Hvis man gidder å sette seg inn i det styrer stemmen fint klima (temperatur, vifte, avising, bakrutevarmer), setevarme (styrke, selektivt for ett eller alle seter), viskere, lys, musikk og navigasjon.
  13. Det er forklaringen som blir repetert som av papegøyer: "Norske strømpriser er i veldig stor grad påvirket av strømprisene i Europa". Det virker naturgitt. Som befalt av gud. Men sammenkoplingen mot Europeiske priser er et kunstig fenomen som dyrkes av politikerne og deres rådgivere fra energibransjen / NVE. Folket vil ikke ha denne sammenkoplingen, så det er på tide å si den opp.
  14. Dette er jo bare lureri, for å avlede diskusjonen fra selve strømpolitikken som må endres. Fastpris settes slik at leverandøren fremdeles har tenkt å tjene penger, og vil reflektere den avsindige og unødvendige prissmitten fra Europa. Vi må frakoples deres prisnivå og få kontroll på eksport og forsyningssikkerhet.
  15. Akkurat som veiprisingen staten drømmer om å påføre oss. Tvungen GPS i hver bil, betalt av du og meg, med full sporing av alle våre bevegelser og hastigheter til staten. Orwell ville grått.
  16. Men GDPR- og cookie-popups som må klikkes vekk på alle verdens nettsider er en grusom degradering av bruken av Internet. At ikke dette blir løst på en annen måte er en skam og helt uforståelig.
  17. Nå som gass er vurdert som en grønn energikilde av EU, må elektrifiseringen av sokkelen stoppes. Sokkelen er allerede grønn!
  18. Bare det blir krav til at "grønn" hydrogen kun kommer fra vindkraft som ikke er tilknyttet kraftnettet, er det greit. Hydrogen er ikke en energikilde som det kan tolkes som i artikkelen, men en ineffektiv energibærer, og det må for all del forhindres at vannkraften vår kastes bort i store mengder på hydrogenproduksjon.
  19. Det ville være et vanvittig sløs med ressurser å rive disse nå som det er ofret så mye penger og natur på å bygge dem. Vi får aldri naturen tilbake til original stand. La dem stå, men overfør rettigheter til utbytte til samene. Da bedrer vi livsgrunnlaget deres, og lar vedlikeholdet stå på de som bygget dem urettmessig, og får la kraftoverskuddet komme samfunnet til gode.
  20. Greit nok at det er en teknisk bragd. Men at den bringer oss et slikt vanvittig prisnivå kan ikke Norge leve med. Vi må bruke den 12 mnd oppsigelsestiden som står i kontrakten. Sier vi opp nå kan strømprisene våre komme mye nærmere normalen fra juli 2023.
  21. Fantastisk idé – Jeg kunne ønsket meg en Woke-vurdering på filmer og serier, så man kan unngå de drøyeste.
  22. Det ville vært sinnssykt å bruke vår nå tilmålte vannkraft til å produsere hydrogen, hvor mesteparten forsvinner underveis. Det finnes bedre måter å kaste bort dyrebar strøm på.
  23. Tja, at WiFi er uegnet for IoT er da en sannhet med modifikasjoner. Jeg har en baderomsvekt som er tilkoplet via WiFi og som varer 1-2 år mellom hver opplading. Samme med Grohe vanndetektorer. Så strømmessig ser det ikke ut til at det _må_ være et problem. Jeg har også god stabilitet med en haug med andre WiFi-tilkoplede enheter (20 smart switches med strømmåling, 6 kontinuerlig strømmende overvåkningskameraer, Tesla, laserprinter, 4 tablet'er, 4 mobiler, 12 Google Nest enheter, 2 sett med Logitech Harmony controller hub, 3 Chromecast video, 2 chromecast audio, smart TV, gjesters mobiler). Men stabilitet kan ikke garanteres med en vilkårlig aksesspunkt/ruter. Jeg har for eksempel hatt både Asus og Netgear modeller som har vært stabile men blitt særdeles ustabile etter firmware-oppgradering. Valg av riktig firmware-versjon er viktig.
  24. Tja, at WiFi er uegnet for IoT er da en sannhet med modifikasjoner. Jeg har en baderomsvekt som er tilkoplet via WiFi og som varer 1-2 år mellom hver opplading. Samme med Grohe vanndetektorer. Så strømmessig ser det ikke ut til at det _må_ være et problem. Jeg har også god stabilitet med en haug med andre WiFi-tilkoplede enheter (20 smart switches med strømmåling, 6 kontinuerlig strømmende overvåkningskameraer, Tesla, laserprinter, 4 tablet'er, 4 mobiler, 12 Google Nest enheter, 2 sett med Logitech Harmony controller hub, 3 Chromecast video, 2 chromecast audio, smart TV, gjesters mobiler). Men stabilitet kan ikke garanteres med en vilkårlig aksesspunkt/ruter. Jeg har for eksempel hatt både Asus og Netgear modeller som har vært stabile men blitt særdeles ustabile etter firmware-oppgradering. Valg av riktig firmware-versjon er viktig.
×
×
  • Opprett ny...