Jump to content

Herr Akkar

Medlemmer
 • Content Count

  249
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

479 :)

Recent Profile Visitors

1287 profile views
 1. Bare det blir krav til at "grønn" hydrogen kun kommer fra vindkraft som ikke er tilknyttet kraftnettet, er det greit. Hydrogen er ikke en energikilde som det kan tolkes som i artikkelen, men en ineffektiv energibærer, og det må for all del forhindres at vannkraften vår kastes bort i store mengder på hydrogenproduksjon.
 2. Det ville være et vanvittig sløs med ressurser å rive disse nå som det er ofret så mye penger og natur på å bygge dem. Vi får aldri naturen tilbake til original stand. La dem stå, men overfør rettigheter til utbytte til samene. Da bedrer vi livsgrunnlaget deres, og lar vedlikeholdet stå på de som bygget dem urettmessig, og får la kraftoverskuddet komme samfunnet til gode.
 3. Greit nok at det er en teknisk bragd. Men at den bringer oss et slikt vanvittig prisnivå kan ikke Norge leve med. Vi må bruke den 12 mnd oppsigelsestiden som står i kontrakten. Sier vi opp nå kan strømprisene våre komme mye nærmere normalen fra juli 2023.
 4. Fantastisk idé – Jeg kunne ønsket meg en Woke-vurdering på filmer og serier, så man kan unngå de drøyeste.
 5. Det ville vært sinnssykt å bruke vår nå tilmålte vannkraft til å produsere hydrogen, hvor mesteparten forsvinner underveis. Det finnes bedre måter å kaste bort dyrebar strøm på.
 6. Tja, at WiFi er uegnet for IoT er da en sannhet med modifikasjoner. Jeg har en baderomsvekt som er tilkoplet via WiFi og som varer 1-2 år mellom hver opplading. Samme med Grohe vanndetektorer. Så strømmessig ser det ikke ut til at det _må_ være et problem. Jeg har også god stabilitet med en haug med andre WiFi-tilkoplede enheter (20 smart switches med strømmåling, 6 kontinuerlig strømmende overvåkningskameraer, Tesla, laserprinter, 4 tablet'er, 4 mobiler, 12 Google Nest enheter, 2 sett med Logitech Harmony controller hub, 3 Chromecast video, 2 chromecast audio, smart TV, gjesters mobiler). Men stabilitet kan ikke garanteres med en vilkårlig aksesspunkt/ruter. Jeg har for eksempel hatt både Asus og Netgear modeller som har vært stabile men blitt særdeles ustabile etter firmware-oppgradering. Valg av riktig firmware-versjon er viktig.
 7. Tja, at WiFi er uegnet for IoT er da en sannhet med modifikasjoner. Jeg har en baderomsvekt som er tilkoplet via WiFi og som varer 1-2 år mellom hver opplading. Samme med Grohe vanndetektorer. Så strømmessig ser det ikke ut til at det _må_ være et problem. Jeg har også god stabilitet med en haug med andre WiFi-tilkoplede enheter (20 smart switches med strømmåling, 6 kontinuerlig strømmende overvåkningskameraer, Tesla, laserprinter, 4 tablet'er, 4 mobiler, 12 Google Nest enheter, 2 sett med Logitech Harmony controller hub, 3 Chromecast video, 2 chromecast audio, smart TV, gjesters mobiler). Men stabilitet kan ikke garanteres med en vilkårlig aksesspunkt/ruter. Jeg har for eksempel hatt både Asus og Netgear modeller som har vært stabile men blitt særdeles ustabile etter firmware-oppgradering. Valg av riktig firmware-versjon er viktig.
 8. Det er hårreisende hvis det fremdeles er slik det første forslaget var: at maksforuket måles også om natten når det egentlig bør være fritt frem. Det bør være slik at man kan varme varmtvann og lade elbil om natten uten at det øker nettleien. Det er jo tross alt ikke et kapasitetsproblem om natten.
 9. Lag kabler som kun går til utlandet for eksport, uten forbindelse til Norge. Ikke lag muligheter for enda mer tapping av våre vannmagasin.
 10. Solceller har blitt veldig billig. Dessverre gjelder ikke det samme for installasjonen. Så momsfritak på solcellene vil ikke hjelpe stort, det må eventuelt være på arbeidet også. Men jeg tror ikke at julenissen bor i Norge. Leste nylig om en familie som hadde installert solceller for 250 000 kr for noen få år siden, og har spart 5000 kr per år. 50 år for å gå i null er ikke akkurat overbevisende. Nå er det mulig at det beløpet var med strømpris fra før eksportkablene og utbyttingspolitikken.
 11. Så samferdselsministeren er anti-bil. Akkurat som MDG. Da kan vi forvente oss fine tiltak fremover... Tiltak som gjør det jævligst mulig å være bileier... Jeg bare gjetter: Slutt på bygging av firefelt, reduserte fartsgrenser, høyere bompenger og parkeringsavgifter, akselerert fjerning av pendlerparkeringer (som BaneNoe er godt i gang med, kan jo ikke la folk som kjører bil ta toget...), ytterligere fjerning av parkeringsplasser, beskatning av gratis parkering på jobb, tvungen parkeringsavgift på handlesentre, etc.
 12. Enig. Hvorvidt hydrogen i det hele tatt er et alternativ kommer an på hvor mye av energien som går tapt underveis. Derfor er for eksempel hydrogen via elektrolyse kun brukbart så lenge det subsidieres. I denne artikkelen burde derfor effektiviteten (inklusive det som brukes til CO2-fangst og lagring) vært fokus.
×
×
 • Create New...