Jump to content

Kynxx

Medlemmer
 • Content Count

  2431
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Kynxx

 1. Det har vært noen tidligere modeller såvidt jeg vet. Jeg er håpløst utdatert på dette feltet, beklager 🙈
 2. Det er to typer dual sim på telefoner. Mest vanlige er dual standby. Dual aktive er dobbelt opp av alt av antenner slik at begge simkort kan fungere samtidig i samtaler og data. Dual standby er at når ene sim er i samtale, vil den andre ikke ha tilgang til nettverket da antennene er opptatt. Samtidig kan man ha en liten vri på dette: Er man tilkoblet wifi tale på ene eller begge sim, og man er i samtale med ene sim, kan den andre fortsatt motta tale/bankid forespørsler. F.eks: Jeg har en iphone med ice på hovednummeret som ikke støtter wifi tale. Der bruker jeg data og tale. Jeg har også et telia kontantkort som sim 2 som har wifi tale hos telia. Når jeg er i samtale og bruker bankid på telia nr, virker det ikke når jeg ikke henger på et wifi nett, men virker når jeg har wifi tilgjengelig. Rent spesifikt på wifi nett i norge og wifi på kiel ferga. Jeg har ikke prøvd alternativer i andre steder i verden pga, pandemi og fravær av ferie.
 3. Prisen er den samme som i går. 😂 Årsaken er at jeg ikke er tilkoblet Telenor Maritime nettet. Oppskriften jeg har for å aktivere wifi tale er å skru av roaming. Låse tlf til Telenor Maritime. Bruke båtens wifi, skru på flymodus med Samsung a52s som jeg har med nå. Ice støtter wifi tale hos Samsung. Ikke iPhone per dags dato. Hørt med ice support og de trekker på skuldrene. Wifi tale funker via Telia på iPhone. Bruker et kontantkort i tillegg til eSim.
 4. Nå har jeg en oppdatering til tråden jeg selv startet da jeg sitter lett bedugget i en bar på Color Magic: Flymodus på, wifi på Color guest via Telenor satellite. Wifi tale aktiv og virker. Jeg befinner meg i dette øyeblikk mellom Sverige og Danmark. Har foretatt en samtale hjem til Norge uten problemer og uten kostnad i tilfelle noen skulle nevne Telenor Maritime mobilnettet som jeg forøvrig ikke er tilkoblet. God kveld og skål.
 5. Jeg opplever høyere Ping med 5G enn 4G hos ice i Sarpsborg og Moss.
 6. Men på en annen side kan jeg som har hatt 10 mbit hos ice siden november 2020: Jeg tvang telefonen over på Telia i dag for å se hvor raskt jeg klarte å sløse vekk kvoten. 484 mbit ned og 66,3 mbit opp. Speedtest foretatt på lekeplassen borti gata mens tlf hang på 4G.
 7. Kanskje det er sånn det er. Jeg merker dog ingen forskjell i det daglige, bortsett fra når jeg får bilder av kidsa via vigilo da bildene de laster opp er i opprinnelig størrelse. Klager dog ikke. Håper egentlig at ice går for 20 Mbit ned
 8. Merkelig. Jeg har en iPhone 13 med ice esim (hoved sim) med fri data. Tlf henger på 24214 ice+. Hvis jeg velger at tlf skal henge på 4G, får jeg 20 mbit ned. Velger jeg 5G, får jeg 10 mbit ned. Jeg befinner meg i Fredrikstad. Bug, not a feature?
 9. Jeg har ice med data frihet. Fra og med i morges har jeg opplevd 20 Mbit ned og 10 Mbit opp på hovedsimkort, 10/10 på tvillingsim og 10/10 på datasim. Flere som opplever dette?
 10. Gebyrer for alt tydeligvis. La oss håpe det blir en mellom-stadie med slikt fjas frem til flytting mellom operatører ved bruk av eSim blir automatisert og utført i løpet av noen minutter/timer. Jeg mistenker at operatørene har folk til å manuelt aktivere eSim tjenester i dag. Jeg måtte jo kontakte ice for å få en link til eSim.
 11. Jeg er spent på hvordan backhul hos ice blir fremover nå som lyse eier dem. Kanskje vi kan håpe på økte hastigheter etterhvert? 10 mbit på fri data er for meg litt marginalt ved nedlasting av større filer, og jeg har ingen andre alternativer per nå med like stor kvote uten å montere noe på utsiden av husveggen hos utleier…
 12. Enig. Jeg opplever ice som et modent selskap nå i det daglige. Support, service og tjenester. Det er bare noen småting de henger etter med. Wifi tale er en av de tingene. Ping responstid i eget nett er noe høyere enn Telia og Telenor på 4G i mitt område. Jeg opplever at telefonen henger på 242-14 ice+ 90+% av tiden og har jevn hastighet. De har kommet langt siden den spede oppstarten i 2014 da de lærte av feil på den tunge måten.
 13. I dag kontaktet jeg ice for å høre om de har startet å rulle ut eSim for mer enn Galaxy watch. Svaret var "ja", og har nå fått tatt i bruk eSim på hovedsim hos ice på iPhone 13. Fremgangsmåten var at de sendte meg en e-post og at tlf måtte være oppdatert til siste versjon. Ice appen oppdatert og og Wi-Fi aktivert. I appen fikk jeg brått en ny knapp øverst der jeg kunne aktivere eSim. Tok 1 minutt og har virket siden. PIN-kode var deaktivert som standard, men fant PIN-kode via ice appen. Aktiverte og valgte min egen som vanlig. Har virket sømløst siden aktivering. Wifi tale er ikke klart for iPhone hos ice enda, men virker helt fint med Samsung telefonene mine.
 14. Selv de simpleste mobil routere støtter gjestenett og har gjort det i årevis. Tror ikke Telenor sin skal være noe dårligere.
 15. De inntrykkene og observasjonene jeg har fått og gjort meg opp om operatørene i Norge, er at Telenor priser de lavere abonnementene sine sånn at man må opp i pris og type for å kunne bruke det man trenger. Samtidig lener de seg tungt på mersalg og oppsalg. Tjenester man lett kan få helt gratis og trygt andre steder. De selger triple play som da er internett, telefoni og tv. Telia er i samme bås, bare 60 kroner billigere. ICE er nå kjøpt opp av altibox, men har priset seg en del lavere da de forsøker å komme seg opp i markedsandeler. Utover 2022/2023 forventer jeg at vi vil se mer lik oppførsel fra ice som Telenor/Telia når de baker sammen produktkategoriene sine. Så har vi de virtuelle operatørene som forsøker å sprenge grenser, men må enten prise seg så agressivt at de går i minus og til slutt risikerer konkurs eller blir kjøpt opp av noen mer pengesterke eller en av de store som drifter eget nett. Vi har per dags dato flere abonnementer enn innbyggere i Norge. Markedet sliter med å være overmettet, samtidig har vi det problemet at det er for dødt når det gjelder konkurranse da prisene i Norge er kunstig høye. Samme hvilke argumenter man nevner om drift og vedlikehold. Vi er priset ut og langt over hva andre betaler i forhold til inntekt i andre land. Ja det koster å bygge ut, men operatørene sulter ikke ved matfatet heller. At vi har en av de mest stabile og raskeste nettene i verden har jo sammenheng med at vi har lave datapakker.
 16. Ikke glem at dette er et forum der hvem som helst kan lage seg en brukerkonto og uttale som de selv vil.. Selv da som "lobbyister" for operatørene for å "informere" befolkningen med argumenter om at prisene bør være som de er.
 17. Jeg har 10 Mbit hjemme via ice og kan bruke Chromecast på 2 tv'er samtidig samt enkel surfing. Ved bruk av mobiltelefon på farten er 10 Mbit ingen begrensning frem til man skal laste ned noe stort og har dårlig tid 😅
 18. Uansett SIM-kort som blir brukt i ruteren min, velger jeg å bare bruke konfig som ice selv viser til på sine nettsider, velger manuelt disse innstillingene og velger nettverk manuelt (ice+). Jeg sjekker at hastigheten holder seg på 10 Mbit. Det gjør den og har gjort det siden november 2020. Jeg bruker denne løsningen hjemme da det er billigste alternativ, gir mest data og lar meg slippe å montere utstyr på veggen i huset jeg leier. Utleier vil ikke ha noe på veggen. Jeg håper ice fortsetter med data frihet så jeg slipper å måtte bruke fmeks trådløst internett som koster mye mer per måned.
 19. Jeg benytter en ZTE 4g ruter fra Telia som jeg manuelt har lagt inn innstillinger for ice og bruker ice sim, som da henger hos ice+ og gir meg 10 Mbit med fri data. Jeg har også en mbb router fra Huawei som også kun henger i ice's nett. It works. Kan låse de til Ices nett og de henger der 24/7 og kobler seg helt av om jeg går utenfor dekningsområdet. Det er derimot ikke mulig med en mobiltelefon uten at det blir kødd.
 20. Happybytes mobilt bredbånd. Koster 0,-/mnd om du ikke bruker det. Pris per MB/GB. Sjekk nettsiden.
 21. Eneste jeg håper med ice er at de snart øker fra 10 til 15 eller 20 Mbit på fri data. 10 er marginalt.
 22. Jeg hang på 242-14 da jeg sjekka. Fikk 38 i ping, 9,6 Mbit ned og 9.8 Mbit opp. Jeg får omtrent samme resultat hjemme i Fredrikstad også, da via ice+ 4G på 242-14. Edit. Litt derp i går. Jeg betaler for data frihet og får ikke full pupp av hastighet, men jeg opplever pingresponstid som likt. Var det ikke sånn at 5G på magisk vis skulle gi lavere ping?
 23. Befinner meg ved Mosseporten nå, har 5g via ice. Jeg får samme ping som om jeg skulle vært på 4G. Mulig jeg uttaler meg feil nå, men har IQ midlertidig på minussiden.
 24. Hvorfor må artiklene formes slik som 😱 fjernet! Og nederst nesten som en sidenotis nevnes det at området skal renoveres og ting skal repareres og plasseres ut igjen? Det er forferdelig irriterende å se artikler/clickbaits som ikke gir meg ny lærdom i livet men derimot kaster vekk tid fra livet mitt jeg aldri får tilbake. Og ja jeg bruker tilogmed tid på å klage her.
 25. Jeg kan bruke flymodus og Wi-Fi med Wi-Fi tale hjemme i min egen bolig. Jeg snakker med folk i telefonen som vanlig og sender sms/MMS, bruker BankID på mobil og alt annet. Jeg ser frem til å prøve samme løsning på Kiel ferga i sommer.
×
×
 • Create New...