Gå til innhold

Kynxx

Medlemmer
  • Innlegg

    2 491
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Om Kynxx

  • Bursdag 16. april 1984

Profile Information

  • Kjønn
    Mann

Nylige profilbesøk

16 565 profilvisninger

Kynxx sine prestasjoner

1,7k

Nettsamfunnsomdømme

7

Hjelpsomme svar

  1. Alle pengene de små tjener, går uansett på en eller annen måte i retning av Telia eller Telenor uansett. De tjener ikke penger for de selv blir store nok. Ice derimot er eid av Altibox nå som igjen er eid av kommuner på Vestlandet. Ice bygger seg opp til å bli et alternativ til Telia og Telenor, og om 1-2 år leier de ikke lenger av telias nett. Da blir de helt frittstående og kan tilby et godt alternativ til de 2 store angående videresalg av nett til virtuelle operatørene.
  2. Data frihet virker på tvilling og datasim hos ice. Jeg har knapt rørt den lille kvoten som er beregnet hos telias nett. Unntakene er langt uti gokk og i enkelte betongkjellere i Østfold.
  3. For meg som bor i et område med ice, er det da like greit å bare ha 10 GB abonnement med fri data som gir 25 mbit til samme pris. Bruker 5-700 GB i mnd uansett 🤪
  4. Men er det med full fart? Mye rekker å skje på 12 mnd.
  5. 2G (edge) og 3G (UMTS/HSDPA) er digital teknologi det og. Vi må tilbake til NMT for å komme tilbake til den tiden man brukte analog teknologi for å ringe. Man gikk dog fra linjesvitsjet løsning til pakkesvitsjet da vi fikk GPRS tidlig rundt årtusenskiftet. Ergo har det ingenting å si om en med VoLTE eller wifi tale ikke kan eller kan snakke med en som henger på 2G (edge). Vi har derimot forskjellige løsninger på lydkomprimering som er med i spillet. Derfor oppleves det variabelt av samtalekvalitet når man ringer forskjellige personer med abonnementer hos de forskjellige operatørene. Samtidig har det vært en forbedring de siste årene der selv samtaler via 2G oppleves som "bedre", uten at jeg har teknisk innsikt nok til å kunne gjengi hvorfor og hvordan. WIFI tale hos ICE virker selv på kielferga (WIFI via satelitt) for min del, og samtalene oppleves som gode.
  6. Med iphone er det noe vilkårlig at wifi tale blir brukt, om man går for alt på full auto av instillinger. Med android (samsung) opplever jeg at jeg kan be telefonen prioritere tale via wifi fremfor mobilnett i instillingene. Samtidig har jeg i det siste begynt å oppleve at jeg mister tilgang til mobildata når jeg snakker i telefonen via mobilnettet på iphone. Har Ice. Litt usikker på om telefonen hopper over til telias nett og brått til 2G.. Bor i en kjeller med variert dekning. WIFI tale virker iallfall godt her i huset da veggene er minst 40 cm tykke mellom alle rom.
  7. Alt avhenger av penger. Enkelt og greit. Kan de spare penger på off the shelf utstyr som er litt billigere nå, venter de til siden når mer moderne og raskere utstyr koster mindre enn dagens utstyr gjør nå. Først går dekningsgrad, så kan vi snakke hastighet, responstid og kvalitet.
  8. Det er fortsatt ikke mulig å skru av i praksis. Ja man kan endre i innstillingene på telefonen, men selve simkortet overstyrer det. Eneste som skjer er at tlf heller henger på telias nett lenger fremfor ice sitt om man ikke lar alt stå på full auto. Dette er prøvd i årevis av mange brukere på dette forumet. Ledere i ice har selv sagt at de ønsker å bygge seg ut av en avtale med Telia. Men da må vi vente i 3-4 år til. De trenger noen tusen basestasjoner til før det kan realiseres. Samtidig er det godt at vi i dag har dual sim telefoner der man kan låne det beste fra flere nett, om nødvendig.
  9. Jeg vil si ice har kommet seg ganske så bra. Jeg beveger meg griselent til både privat og via jobb. De fleste byer og tettsteder i Østfold, Akershus, Oslo.. Kjørte til Rørvik i sommer via rv3 og tilbake via E6. Jeg vil si at der jeg slet med dekningen, slet også sollyset med å slippe gjennom. Det neste jeg venter på nå, er at ice bygger seg fri fra telias nett. Vekk med roaming-fjaset. 3 år frem i tid og vi har 3 fullverdige nett
  10. Men da befinner du deg i et område der ice har god dekning, jeg reiser mellom Fredrikstad, Lillestrøm, Blaker, Trondheim, Frøya og Rørvik. Ganske så store spenn som gjør at, ja, telefonen holder seg i hovedsak hos ice. Men jeg opplever ofte ved reise at tlf veksler mellom ice og Telia og der tlf brått blir hengende på Telia selv om det er ice dekning. Et godt eksempel er når jeg går til fots og passerer boomstertorvet i Fredrikstad sentrum, der hopper tlf over på Telia. Lærte det i sommer da jeg lastet Spotify musikkliste og brått var kvoten søkk vekk hos Telia. 😅 Har derfor sikret meg 20+1000 GB sånn at jeg er sikker. Samtidig vil jeg at tlf skal kunne låses til ice så jeg slipper sånt, og er villig til å se "ingen nettverk" på skjermen fremfor "Telia"
  11. Jeg håper at jeg en dag kan låse nettverk på enhetene mine til å kun henge på ice sitt nett, uten å være redd for at enhetene likevel skal hoppe til telias nett. Ja jeg har hørt alle begrunnelsene, men jeg er tre år, trassig og vil ha viljen min.
  12. Jeg benytter privat tlf til å ringe våre tresifrede venner, andre institusjoner og foretak når ting tar tid, og så har jeg jobb tlf med viktige apper klar med tilgang på data. Opplever at jobb tlf mister data tilgang under samtaler, og det er kritisk når appen med pasient info trenger data. Og jeg er tilgjengelig for å motta andre samtaler fra kollegaer på jobb tlf når jeg står midt oppi noe. Min historie fra min første telefon: Jeg fikk kloa i en Nokia 1611 i en alder av 15. Den hadde lang batteritid og dekning "overalt". Hjalp meg å holde kontakt med familie, venner og kjente da jeg bodde lengst ute på Frøya. NetCom ble valget, trass i at med tanke på dekningen i den tiden burde gått for Telenor. En ny verden åpnet seg og ble brått frelst. Jobbet innen laksenæringen og fikk alt for mye penger mellom fingrene, som endte opp i mange nye telefoner utover. 😅
  13. Og arbeidsgiver syns det er rart i dag at jeg bruker privat tlf på jobb nå som vi har inkluderte ringeminutter 🤪👌
  14. Men er det da dekning fra fastlandet på båten selv om man bruker abonnement fra usa? Det blir vel samme pris for roaming på båten som om man bruker norsk sim?
×
×
  • Opprett ny...