Jump to content

Kynxx

Medlemmer
 • Content Count

  2308
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1780 :)

2 Followers

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

14022 profile views
 1. Kobberkabler drives med elektrisitet, ja, men alt er låst til frekvenser. Jo høyere frekvens en kabel tåler å føre, jo mer utvidet spekter av produkter kan en abonnere på hos tilbyder. Det er dokumentasjon tilgjengelig ved google søk etter DOCSIS og ikke minst EURODOCSIS som benyttes her i landet for hva man kan få. De typiske grensene etter hva jeg husker hos tidligere canal digital var 350, 450, 606, 850 og nå 1200 MHz der de forskjellige hadde sine tjenester fordelt i de forskjellige frekvensblokkene opp og nedstrøms.
 2. I eldre kobbernett hos både get og canal digital (nå Telenor), er det ikke nok kapasitet enten i kablene i bakken eller i sentralene til at bredbånd kan tilbys.
 3. Du kan jo prøve LTE da? Jeg benytter en ZTE MF286D som da er en hjemmerouter Telia selger. Den har støtte for antenner med SMA kontakt, som jeg har bestilt fra CDON. 2 stk som støtter alle frekvenser og gir opp til 3 dBi mer i signalstyrke på høyere frekvensbånd. Uten antennene får jeg mellom 60 og 85 mbit/s ned og 5-15 mbit/s opp på LTE med interne antenner og ping ligger på 10 - 30 ms til Oslo, jeg kan gi oppdatering på hvordan det blir med eksterne om det ønskes?. Jeg bor i en kjellerleilighet ca. 620 meter i luftlinje fra nærmeste telia mast i Fredrikstad. Jeg kunne ha satt routeren oppunder taket, men det er litt upraktisk da jeg ikke kan skru ting i veggene sånn uten videre. Står oppå en stasjonær pc på gulvet per nå. Erfaringen er iallfall at surfing, spilling, streaming osv oppleves som godt innafor, som med ADSL, men ikke i nærheten av hva fibernett kan utgjøre da ping der gjerne ligger på 3 - 5 ms mellom fredrikstad og oslo. Ja, det blir en god del bedring når 5G kommer i drift når det gjelder pingresponstid per enhet, men det gjenstår å se hvor mye trafikkøkning vi får når alle henger på samme nett og bruker opp kvotene sine i fremtiden, trass i at 5G skal tåle mange enheter samtidig i byene. 4G var jo lovt å løse slike utfordringer i sin tid da det kom i 2009 også. Ping gikk ned en god del fra f.eks HSDPA, og hastighetene var mer sammenhengende, og ikke fra omtrent ingenting, og økende som 3G ga meg da jeg omtrent satt under en basestasjon fra telia i 2013 i sarpsborg, byttet til 4G og vips var hastighet på topp innen et sekund. I den tiden hang jo de fleste på 3G likevel, og 4G var knapt en utnyttet ressurs i forhold til hva det er i dag.
 4. Jeg har telia x med 3 simkort (tvilling sim) og 2 data sim som da står i hver sin 4G wifi router. En hjemme og en på tur i tilfelle dårlig dekning til f.eks ene telefonen. Har man en 5G router, er det jo bare å stappe et simkort i den. Alt går jo på samme kvoten uansett. Totalt 3 tale sim og i tillegg 5 data sim støttes hos telia x
 5. Det finnes løsninger der du må ha ende til ende utstyr, selv trådløst. Så du kan som sagt tidligere i tråden sette opp en router med mulighet for eksterne antenner for bedre 4G dekning, og så eventuelt kjøre lan til eget ustyr som da er som en wifi-bridge. Jeg har sett youtuberen linus tech tips ha brukt en sånn løsning for et par år siden. Der klarte de flere kilometer med gode forhold og hastigheter. Men et krevdes at man var VELDIG nøye med antennene ved montering.
 6. Da kan man jo likegodt bare gå for et norsk kontantkort.. Omtrent samme pris, men med friere bruksområde.
 7. Apple bruker jo strex eller kan trekke direkte fra mobilregning hos de to store...
 8. Tusen takk for respons, men jeg tror dere er 3 år for sent ute. Den pc'n eksisterer ikke lenger 😊
 9. Jeg kan forstå at operatørene kanskje har lovverk å forholde seg til, som ikke tillater å sperre mot retningsnumre. Det er vel kanskje liten vits i det hele også da svindlerne spoofer norske numre mer og mer også nå. Utgir seg for å være et norsk nummer men egentlig sitter i et helt annet sted og koser seg. Det er nesten så en ønsker å få tak i de svina, putte de i en skinnsekk og drukne dem i elva.
 10. Det er utrolig å tenke på hvor lenge siden datamusen ble "oppfunnet". Selv om vi befinner oss milevis teknologisk sett fra 50 og 60 tallets datamaskiner, ligger vi fortsatt i den samme krybben og gulper.
 11. Tusen takk for info til dere begge. Jeg er rimelig ny på feltet, men ser behovet da jeg ellers bruker for mye tid på vedlikehold. Greia er at jeg har en kommunal jobb og har hele 3 forskjellige avdelinger å forholde meg til. En for abonnement, en for software og en siste for hardware. Pjuh. Takk og pris for anbudsrunder og mange som vil ha et ord med i laget.
 12. Se der ja. Det kan være en løsning. Ellers kunne jeg tenke meg en app installert per telefon som kan aktivere Wi-Fi, deaktivere Wi-Fi, planlegge nedlasting og installasjon av apper. Kun på klientsiden. Men som ikke går utover telefonens sikkerhet. Jeg hadde en fin app til en Sony Ericsson en gang som gjorde samme jobben, men det er 5 år siden. Og nå administrerer jeg en drøss med Samsung telefoner. Kan høre med lederne mine om de gidder å betale for en enterprise løsning, eller om de er for kjipe til å skjønne poenget.
 13. Jeg har ansvaret for mellom 40 og 60 telefoner i jobben min, og lurer på om det finnes en app eller tjeneste som lar meg administrere alle telefonene? Det jeg er ute etter, er å kunne aktivere/deaktivere Wi-Fi, sette tidspunkt når telefonene kan laste ned oppdateringer fra google play. Samsung app store, laste ned og installere system oppdateringer og lignende. Samtidig står sikkerhet i høysetet for tjenesten. Tofaktor autentisering er foretrukket. Det er ikke så viktig om dette er premium/betal tjeneste. Noen som vet?
 14. Om man snakker om fotavtrykk for miljøet, vil jeg heller fokusere på å kutte ut storfe og svineproduksjon. Der kutter man brått halvparten av all forurensingen. Fjærkre er igrunn ikke så ille når man ser det hele bildet. Å fritere maten i olje gjør dog den helsemessige effekten av å spise fjærkre bortkastet igjen.
×
×
 • Create New...