Jump to content

Kynxx

Medlemmer
 • Content Count

  2431
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1655 :)

About Kynxx

 • Birthday 04/16/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15407 profile views
 1. Det har vært noen tidligere modeller såvidt jeg vet. Jeg er håpløst utdatert på dette feltet, beklager 🙈
 2. Det er to typer dual sim på telefoner. Mest vanlige er dual standby. Dual aktive er dobbelt opp av alt av antenner slik at begge simkort kan fungere samtidig i samtaler og data. Dual standby er at når ene sim er i samtale, vil den andre ikke ha tilgang til nettverket da antennene er opptatt. Samtidig kan man ha en liten vri på dette: Er man tilkoblet wifi tale på ene eller begge sim, og man er i samtale med ene sim, kan den andre fortsatt motta tale/bankid forespørsler. F.eks: Jeg har en iphone med ice på hovednummeret som ikke støtter wifi tale. Der bruker jeg data og tale. Jeg har også et telia kontantkort som sim 2 som har wifi tale hos telia. Når jeg er i samtale og bruker bankid på telia nr, virker det ikke når jeg ikke henger på et wifi nett, men virker når jeg har wifi tilgjengelig. Rent spesifikt på wifi nett i norge og wifi på kiel ferga. Jeg har ikke prøvd alternativer i andre steder i verden pga, pandemi og fravær av ferie.
 3. Prisen er den samme som i går. 😂 Årsaken er at jeg ikke er tilkoblet Telenor Maritime nettet. Oppskriften jeg har for å aktivere wifi tale er å skru av roaming. Låse tlf til Telenor Maritime. Bruke båtens wifi, skru på flymodus med Samsung a52s som jeg har med nå. Ice støtter wifi tale hos Samsung. Ikke iPhone per dags dato. Hørt med ice support og de trekker på skuldrene. Wifi tale funker via Telia på iPhone. Bruker et kontantkort i tillegg til eSim.
 4. Nå har jeg en oppdatering til tråden jeg selv startet da jeg sitter lett bedugget i en bar på Color Magic: Flymodus på, wifi på Color guest via Telenor satellite. Wifi tale aktiv og virker. Jeg befinner meg i dette øyeblikk mellom Sverige og Danmark. Har foretatt en samtale hjem til Norge uten problemer og uten kostnad i tilfelle noen skulle nevne Telenor Maritime mobilnettet som jeg forøvrig ikke er tilkoblet. God kveld og skål.
 5. Jeg opplever høyere Ping med 5G enn 4G hos ice i Sarpsborg og Moss.
 6. Men på en annen side kan jeg som har hatt 10 mbit hos ice siden november 2020: Jeg tvang telefonen over på Telia i dag for å se hvor raskt jeg klarte å sløse vekk kvoten. 484 mbit ned og 66,3 mbit opp. Speedtest foretatt på lekeplassen borti gata mens tlf hang på 4G.
 7. Kanskje det er sånn det er. Jeg merker dog ingen forskjell i det daglige, bortsett fra når jeg får bilder av kidsa via vigilo da bildene de laster opp er i opprinnelig størrelse. Klager dog ikke. Håper egentlig at ice går for 20 Mbit ned
 8. Merkelig. Jeg har en iPhone 13 med ice esim (hoved sim) med fri data. Tlf henger på 24214 ice+. Hvis jeg velger at tlf skal henge på 4G, får jeg 20 mbit ned. Velger jeg 5G, får jeg 10 mbit ned. Jeg befinner meg i Fredrikstad. Bug, not a feature?
 9. Jeg har ice med data frihet. Fra og med i morges har jeg opplevd 20 Mbit ned og 10 Mbit opp på hovedsimkort, 10/10 på tvillingsim og 10/10 på datasim. Flere som opplever dette?
 10. Gebyrer for alt tydeligvis. La oss håpe det blir en mellom-stadie med slikt fjas frem til flytting mellom operatører ved bruk av eSim blir automatisert og utført i løpet av noen minutter/timer. Jeg mistenker at operatørene har folk til å manuelt aktivere eSim tjenester i dag. Jeg måtte jo kontakte ice for å få en link til eSim.
 11. Jeg er spent på hvordan backhul hos ice blir fremover nå som lyse eier dem. Kanskje vi kan håpe på økte hastigheter etterhvert? 10 mbit på fri data er for meg litt marginalt ved nedlasting av større filer, og jeg har ingen andre alternativer per nå med like stor kvote uten å montere noe på utsiden av husveggen hos utleier…
 12. Enig. Jeg opplever ice som et modent selskap nå i det daglige. Support, service og tjenester. Det er bare noen småting de henger etter med. Wifi tale er en av de tingene. Ping responstid i eget nett er noe høyere enn Telia og Telenor på 4G i mitt område. Jeg opplever at telefonen henger på 242-14 ice+ 90+% av tiden og har jevn hastighet. De har kommet langt siden den spede oppstarten i 2014 da de lærte av feil på den tunge måten.
 13. I dag kontaktet jeg ice for å høre om de har startet å rulle ut eSim for mer enn Galaxy watch. Svaret var "ja", og har nå fått tatt i bruk eSim på hovedsim hos ice på iPhone 13. Fremgangsmåten var at de sendte meg en e-post og at tlf måtte være oppdatert til siste versjon. Ice appen oppdatert og og Wi-Fi aktivert. I appen fikk jeg brått en ny knapp øverst der jeg kunne aktivere eSim. Tok 1 minutt og har virket siden. PIN-kode var deaktivert som standard, men fant PIN-kode via ice appen. Aktiverte og valgte min egen som vanlig. Har virket sømløst siden aktivering. Wifi tale er ikke klart for iPhone hos ice enda, men virker helt fint med Samsung telefonene mine.
 14. Selv de simpleste mobil routere støtter gjestenett og har gjort det i årevis. Tror ikke Telenor sin skal være noe dårligere.
 15. De inntrykkene og observasjonene jeg har fått og gjort meg opp om operatørene i Norge, er at Telenor priser de lavere abonnementene sine sånn at man må opp i pris og type for å kunne bruke det man trenger. Samtidig lener de seg tungt på mersalg og oppsalg. Tjenester man lett kan få helt gratis og trygt andre steder. De selger triple play som da er internett, telefoni og tv. Telia er i samme bås, bare 60 kroner billigere. ICE er nå kjøpt opp av altibox, men har priset seg en del lavere da de forsøker å komme seg opp i markedsandeler. Utover 2022/2023 forventer jeg at vi vil se mer lik oppførsel fra ice som Telenor/Telia når de baker sammen produktkategoriene sine. Så har vi de virtuelle operatørene som forsøker å sprenge grenser, men må enten prise seg så agressivt at de går i minus og til slutt risikerer konkurs eller blir kjøpt opp av noen mer pengesterke eller en av de store som drifter eget nett. Vi har per dags dato flere abonnementer enn innbyggere i Norge. Markedet sliter med å være overmettet, samtidig har vi det problemet at det er for dødt når det gjelder konkurranse da prisene i Norge er kunstig høye. Samme hvilke argumenter man nevner om drift og vedlikehold. Vi er priset ut og langt over hva andre betaler i forhold til inntekt i andre land. Ja det koster å bygge ut, men operatørene sulter ikke ved matfatet heller. At vi har en av de mest stabile og raskeste nettene i verden har jo sammenheng med at vi har lave datapakker.
×
×
 • Create New...