Jump to content

Kynxx

Medlemmer
 • Content Count

  2378
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1818 :)

1 Follower

About Kynxx

 • Birthday 04/16/1984

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

14651 profile views
 1. Det har vært snakket så mye om det med ice og hva man kan velge og ikke på telefoner før på forumet her. Fakta: Det er innstillinger på selve simkortet som overstyrer hva du får valgt av innstillinger på telefonen. Velge nettverk manuelt? Nei. Du kan forsøke, men det blir tull og tøys fordi man gjerne ender opp med Telia dekningen som bruker av den 10+ GB kvoten. Hjelper det å skru av roaming? Nei, gjør det bare mer vanskelig. Hold roaming på. Det du heller bør være nøye på er om dekningen til ice+ er god i området ditt. Behold heller alt automatisk av innstillinger og gå heller inn i sim verktøy appen på telefonen og knot der. Velg NRA 2.20, autotrig on. Autotrig mode LoC. Trykk trigger return om nettverk står 242-02 (Telia) Ice sitt nettverk er 242-14. Om du ellers velger alt automatisk i de vanlige innstillingene på telefonen, blir det lettere å få tlf til å virke når man faktisk er i utlandet og trenger den der og da.
 2. Det går ikke å låse telefonen til ice's nett. Punktum. Det er litt lykke og fromme på hvilket nett man henger på om dekningen er variabel. På en annen side opplever jeg over 95% av tiden å henge på 242-14 som er ice nettverk i Fredrikstad, Sarpsborg. På veien fra Fredrikstad til Lillestrøm via både riksvei 22 og E6. Eneste gangen jeg har brukt opp telia-kvoten min er forrige måned da ruterne hjemme tok en DERP og landet hos Telia mens jeg så alle 3 ringenes herre filmene og brått fikk varsel om at kvoten var brukt opp 😅
 3. Slenger meg på koret angående linux distroer. I dag er det enkelt å installere, og enkelt å bruke. Man trenger ikke å knote med terminaler og annet mas for å ha en fullverdig opplevelse. Må man krype til korset, er Dr. Google til god hjelp. Jeg har 2 stk eldre laptoper fra 2016 som kostet 2000 kr ved innkjøp. De egnet seg aldri til å kjøre windows 10, men xubuntu derimot kjører som smør.
 4. Setter pris på responsen alle sammen! Skal sjekke litt mer. Takk for tips 😊
 5. Finnes det en telefon i Norge som har mindre skjerm enn f.eks 6-5.5"? Specs er ikke så nøye, bortsett fra batteri. Den ønsker jeg skal være størst mulig, og lavest mulig pris. Forslag? 🤗
 6. På en annen side skjønner jeg at Apple brått kan svette litt oppover når de står ovenfor utfordringen med potensielt 1 mrd nye brukere som kan logge seg på FaceTime gratis 😬👍
 7. La oss håpe det kommer egne apper utover. Det gjør saken så mye enklere å forholde seg til ...
 8. De kommer etter om det er nok kundeflukt.
 9. Jeg klarer å forbruke 650 GB i denne måneden via ice som gir 10 Mbit. Streamer TV daglig fra strim. Jeg tror vi i fremtiden ikke kommer til å merke så store hopp i utviklingen mellom 4G og 5G som vi f.eks gjorde mellom 3G og 4G, eller fra 2G til 3G som brått var en helt annen verden.
 10. Hele vitsen med 5G er lavere latency og mulighet for å koble opp MYE enheter. Bedre utnyttelse av ressurser/båndbredde. Man vil nok ikke oppleve 1000 Mbit opp/ned selv om det hørtes gøy ut. Via 4G har jeg opplevd hastighet over 200 Mbit ved hastighetstest kun ved ett sted, og det er rett under en basestasjon i Sørumsand for 2 år siden. Hva får jeg via 4G nå? Rundt 35-40 Mbit hvis jeg er heldig. Vanligvis får jeg 10 Mbit via ice. Jeg tror vi bør forventningsstyre litt på hva 5G egentlig er og gjør. For den vanlige forbruker skal det ikke engang merkes i det daglige bruk. Det er hele poenget nå.
 11. Jeg ser frem til de nye formfaktorene finner veien ned til mellomklasse og eventuelt budsjett om 2-4 år. Jeg kan gjerne gå med på å få ennbrettbar telefon med to skjermer som er tett inntil hverandre som i f.eks flip og som tåler litt mer enn de skrøpelige greiene man får i dag. Og gjerne med litt større batteri. Er helt tullete å betale opp mot 25k for noe som er uprøvd mark som lett blir ødelagt og skaper mye bry.
 12. Men å lene seg på noe sånt skal ikke være nødvendig. Dette er enheter som koster fra 23 000 kr og opp. Da bør man forvente å få noe som skal vare
 13. Uansett hvilken logo det er på produktet som selges. Det lønner seg alltid å vente en generasjon eller to for å luke ut problemer. Samsung med sin tilnærming med ultratynt glass sørger for sprekker ved vanlig bruk av fold enhetene på under 1 år. Huawei har fortsatt ikke tilgang til google play og xiaomi sin foldbar har dårligere kamera enn konkurrentene.
 14. Joa, men jeg er også avhengig av å ha mobildata tilgjengelig da jeg ved en del tilfeller i det siste har brukt video samtaler med 113 f.eks når de skal sjekke ut pasientene mine. Det er når de er usikre på om det er en rød eller gul tur. rød = akutt-vær-der-innen-5-min-akutt.
 15. Jeg benytter selv ice som hoved sim og happybytes til backup (samtaler til 70 kr/med) da jeg er veldig avhengig av full dekning uansett hvor jeg er med tanke på mye nødsamtaler til 112 og 113 via jobb. Da er det ikke rom for at de ikke hører hva jeg sier når det står på minutter ved f.eks hjerneslag eller hjertestans/brukne ryggrader osv. Det har hjulpet meg mye å ha tilgang til 3 nettverk på en telefon med plass til 2 SIM-kort.
×
×
 • Create New...