Gå til innhold

"Clean meat", ville du spist det etter litt forsiktig avventing?


  

20 stemmer

  1. 1. Vil du spise/støtte "clean meat" etter litt forsiktig avventing?

    • Nei, dette er frankenfood så det er sikkert noen galt med det selv om mange sier noe annet. Jeg vil aldri spise det.
      4
    • Nei, jeg er vegetarianer og spiser ikke kjøtt selv om det ikke kommer fra et dyr.
      0
    • Nei, jeg er mot store endringer i samfunnet og her vil bønder og mange andre miste jobben.
      2
    • Ja, sikrere, billigere og mindre forurensing så her er jeg veldig positiv.
      10
    • Ja, om dette vil fjerne subsidiering av jordbruk spiser jeg nesten hva som helst.
      1
    • Yessss, endelig kan jeg selv designe kjøtt.
      2
    • Ja, men kun om man baserer seg på celler fra reelle dyr
      1


Anbefalte innlegg

"Clean meat" er kjøttceller som er grodd utenfor et dyr. Idag gjøres dette bare i laboratorier av muskelceller av fisk eller kyr og gir veldig dyrt og magert kjøtt uten for mye smak. Prisen går imidlertid raskt ned og det er lite som forhindrer at prisen vil gå langt under prisen for vanlig kjøtt. Det er også forventet at man vil klare marmorere det med grodd fett slik at man vil kunne lage en perfekt kobe-biff. Man har startet med å gro kjøtt fra celler til et normalt matdyr, men også kunne gro spesieldesignede kjøttceller. Det er også mulig å kombinere forskjellige typer kjøtt.

Fordeler:
-Mye mindre sjangse for spredning av infeksjoner som kommer av at man idag har avføring og dyresykdommer nært kjøttproduksjonen.
-Mye mindre behov for plass og vann per kg produsert kjøtt
-Mye lavere forurensing/CO2 per per kg produsert kjøtt
-Prisen kan kunne gå langt lavere enn tradisjonell kjøttproduksjon
-Kjøttet vil kunne være helt fri for veksthormoner, antibiotika og annet som kan være skadelig
-Vil muliggjøre å fø hele verden
-Vil på sikt redusere behov for varetransport

-Man vil kunne få slutt på etisk problematisk dyrehold, dyrefangst og slakting

I første runde vil produksjonen flytte fra labber til fabrikker og man vil da erstatte dyreoppdrett, fiskeri og havbruk. Man vil så kunne få produksjon i restauranter, tilsvarende mikrobryggerier, for spesialiserte kjøttvarianter og til slutt vil små produksjonsenheter kunne gro kjøtt hjemme hos forbrukerne. Dette vil gå sterkt ut over grossistledd, matvarebutikker og transportbransjen.  

Alle vil til slutt kunne få spesialtilpassede kjøttvarianter etter smakspreferanser og spesielle behov for mineraler og vitaminer.

 

https://www.startalkradio.net/show/clean-meat-with-paul-shapiro/

Endret av robertaas
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synes i utgangspunktet dette høres ganske guffent ut så ville nok ikke vært blant de første som kjøpte noe slik, men kan jo godt hende det blir bra. 

 

Var en episode av Elementary, hvor Sherlock smakte på det :p

Han var ikke videre imponert over smaken.

Endret av G
Lenke til kommentar

Avstemningen er litt spesiell.

 

Hvis det smaker godt og ikke har noen andre ulemper, hvorfor skulle jeg ikke spise det?

Om noen fant opp telepostering ville du forsatt å fly? For å hindre at noen mister jobben.

 

Telepostering, du mener epost, eller kanskje fax?

 

Teleportering ;)

Endret av G
Lenke til kommentar

Uff, jeg kan aldri tenke meg at de får det sterilt nok, som i et dyrs kroppsvev, hvor alt er "hermetisk" lukket. Dyr kan få sykdommer da, men de er normalt sterile nok innvendig ihvertfall i muskelvevet. Dyr har også et genialt immunforsvar som bekjemper invasjoner av fremmede ting.

 

Og dersom de likevel skal gjøre det åpent men beholde det sterilt, så må de vel pøse på med all slags bad av ekstra kjemikalier som fungerer som biocider, og ikke er særlig sunt å spise.

 

https://da.wikipedia.org/wiki/Biocid

Endret av G
Lenke til kommentar

Er med i gruppen "venter og ser". Er litt interessert i hvor lang tid det vil ta før denne typen kjøtt er fullstendig godkjent og solgt overalt og erklært som trygt, jeg antar det spørs veldig på hvem som kan tjene på det, og den tanken gjør at jeg kvier meg. 

Jeg har tart med at man skal være litt avventene i alle svaralternativer. Dette vil selvsagt kunne bli veldig stort og mange selskaper prøver posisjonere seg nå. Om noen sitter på sentrale patenter som andre ikke kommer seg unna så kan de selvsagt tjene godt på det.

Lenke til kommentar

Uff, jeg kan aldri tenke meg at de får det sterilt nok, som i et dyrs kroppsvev, hvor alt er "hermetisk" lukket. Dyr kan få sykdommer da, men de er normalt sterile nok innvendig ihvertfall i muskelvevet. Dyr har også et genialt immunforsvar som bekjemper invasjoner av fremmede ting.

Husk at man har flere problemer med sunnheten av tradisjonelt kjøtt:

-Når de slaktes blir kjøttet eksponert for smitte fra andre deler av dyret som innvoller med avføring

-Kjøttet vil inneholde veksthormoner, antibiotika og andre medisiner man har gitt dyret

-Smitte fra dyrefor av animalsk opprinnelse. Vi har til og med hatt flere tilfeller hvor planter har spredt dyredykdommer da de har blitt foret med oppmalte syke dyr som det var for farlig å bruke til foring av andre dyr

-Miljøet de lever i hvor de eksponeres for andre dyr og deres avføring

-Etter slakt skal kjøttet fortsatt fraktes rundt og eksponeres for smitte fra annet kjøtt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...