Gå til innhold

robertaas

Medlemmer
  • Innlegg

    22 763
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    9

Alt skrevet av robertaas

  1. For å spare tid, vekt og ikke minst innsjekket bagasje var et taktisk valg jeg gjorde for lenge siden å venne meg til tørrbarbering.
  2. Det var bare frisk bris da jeg tok ferge fra Dominica, men likevel veldig røff sjø. Folk holdt seg fast og det ble spydd i alle retninger overalt. Satt i øverste etasje ca 3 etasjer over havoverflaten. Satt taktisk ved vindu som jeg åpnet så mye som mulig for å få frisk luft. Måtte raskt lukke vindu hver gang ferga falt ned i en bølgedal for da slo sjødrev mot vinduet. Var for treg en gang og 6 rader bakover ble folk spylt.
  3. Mange øyer i regionen som er fine å besøke om vinteren. Har seilt mellom en håndfull av dem og tatt motorbåter eller ferger mellom andre. Spesielt å seile med franskmenn som bare må sette på musikken fra Le Grand Bleu og blir slørete i blikket straks de ser snurten av en hval. Og det kan faktisk bli ganske så røff sjø der. Jeg har måtte betale for å slippe ut av mange land. Vanligvis inngår det som en del av flyavgiftene, men jeg har flere ganger måtte betale det separat. https://en.wikipedia.org/wiki/Departure_tax
  4. Regner med at du vet å ikke rusle rundt og flashe tykk lommebok. De forsvinner raskt i den byen og det har jeg sett skje med andre turister der. Ved Guell-parken var boligen til Gaudi en aha-opplevelse. Hadde et inntrykk av ham som utfreaket bohem, men oppdaget at han egentlig var en veldig pietistisk kristen og at arkitekturen var hans måte å hylle det han så som guds natur.
  5. Bare kom deg raskt unna sørlige Bali... inkludert Nusa Dua. Trastevere skal være det greieste området for å bo og spise.
  6. Oia er en by på øya Santorini. Man finner på mange av øyene og landene rundt Middelhavet tilsvarende hvitmalte hus. Joda mange drømmer om å besøke byen, men det fuglefjellet det blir der når alle skal se solnedgangen der er nærmere et mareritt. Og da jeg var der sist høst var det ikke engang høysesong... Oia 20240319_194118_474.mp4
  7. Maks 500 per måned eller 3000 per år. Det betyr full bonus på opptil 150.000,- brukt på dagligvarer.... uansett kjede i Norge og utlandet. Merk bare at noen få butikker aksepterer ikke kredittkort. Ikano var før en del av Ikea, men er fortsatt eid av familien Kamprad. Det er det klart beste kortet for dagligvarer.
  8. Om jeg scanner strekkode og betaler med Ikano Visa får jeg 1 + 2 = 3% bonus når jeg handler hos Kiwi.
  9. Man bør selvsagt få med seg alle bonuspoeng man kan få, men om man har valget er penger sikrere.
  10. Morrow: 2% nettbutikk, 1% ellers Ikano: 2% dagligvarer(også utland) Santander Visa: 4% på valgt kategori fx flyreiser Alle uten årsavgift og begrenset til ca 2000 i bonus i året.
  11. Ja, det er helt basis for å bli med i alliansen SkyTeam for Eurobonus og det er ingen utfordringer rundt dette. Det som jeg svarte på og la fram utfordringer for var sammenslåing av programmene Flying Blue og EuroBonus.
  12. Ehhhh... hvilken av de 4 opsjonene sa du at de burde velge?
  13. Flying Blue har allerede Gold, men ikke lifetime. Skjønner ikke hva du mener Flying Blue skal gjøre om kunder skal migreres fra Eurobonus: 1) Innføre Lifetime Gold, men bare for de som tidligere hadde Eurobonus? Det ville gi klager fra andre kunder som ikke kan få det. 2) La de med Lifetime Gold eller på vei til det få Lifetime Platinum? Enda mer klager fra andre kunder. 3) Tilgjengeliggjøre Lifetime Gold for alle i Flying Blue. De har allerede vurdert det og fant at kun Lifetime Platinum var det mest lønnsomme. 4) La alle med Lifetime Gold miste statusen. PR-skandale og tap av lojalitet fra SAS-kunder som var det som utgjorde verdien i oppkjøpet. Tror ikke det er andre alternativer om man skal slå sammen programmene.
  14. Om man flyr inn til destinasjonen på kvelden blir det sen innsjekking som fort kan bli forsinket. Det passer dårlig til denne typen overnatting. I tillegg er man avhengig av tilgjengeligheten og velvilligheten for en enkelt person. Har hatt dårlige erfaringer så bare dette gjør at jeg styrer unna denne typen overnatting.
  15. En av utfordringene med å slå sammen programmene er at Eurobonus har Lifetime Gold mens Flying Blue har lifetime Platinum.
  16. Denne måneden går turen til Versailles for dypdykk i noen slottegreier som jeg enda ikke har fått med meg. Så går turen til Thessaloniki for litt eldre historie. Skal også prøve få med meg de spektakulære klosterklippene i Meteora. Etter dette er kun 8 andre reiser booket. Får skylde på usikkerhet rundt alliansbytte.
  17. Har kort fra AmEx uten månedsavgift. Tjener opp eurobonuspoeng og en bonusreise til halv pris i året. Høres ut som om dealen til Finnair er dårligere. Pass ellers på at AmEx tar mere gebyrer enn andre om du bruker kortet i utlandet. Beste deal for kort for flyreiser er Santander Visa som også er uten månedsavgift. Med det får jeg 4% kickback på alle flyreiser, men det er begrenset til 2000 kroner i året. Burde dekke behovet ved bare 2 reiser i året.
  18. Snitt i Houston i november er +16,7 og kulderekorden i november er -7. Snitt i Seoul i oktober er +15 grader og kulderekorden i oktober er -5. For Busan er de samme tallene i oktober 17,9 og +1,8 grader.
  19. Joda, høst og mye solskinn i oktober. Sesongene er ikke nødvendigvis slik vi er vant med i Norge. En kald havstrøm bidrar til at det blir forskjellig. Sørkorea er ikke et sted man drar på badeferie til. Sjekk heller hva du kan få med deg av festivaler. Religiøse opptog er morsomme i Sørkorea.
  20. Normalt skal regnet roe seg betraktelig ned i løpet av september. Fortsatt badetemperatur i sør, men om du ønsker mest mulig sol er det oktober eller mai som gjelder. Seoul ligger lengere sør enn Mallorca, men de har en kald havstrøm fra nord så det blir litt som California.
  21. Brukte poeng på å fly dit på første klasse med Lufthansa og Asiana. Og for å utnytte poengene maks tok jeg en stayover i Shanghai på vei dit. Du er klar over at det er regntid der i august? Det blir altså varmt og klamt. Anbefaler å gjøre som meg og prøve treffe lotuslanterne-festivalen i mai som er fantastisk å se.
  22. Får man faktisk noe ut av status hos Strawberry? Har hatt status hos mange hotellkjeder og klart få lite ut av det. Hos Hilton hvor det faktisk fungerte fikk jeg gratis frokost og endel oppgraderinger, men fra platinumstatus hos Accor var det helt umulig å få noen fordeler.
  23. Er du sikker på at det lønner seg? Ved engangs øverføring koster poengene det samme som kjøp ute rabatt, 10 ekstrapoeng per krone. Setter man opp fast overføring får man 13,5 ekstrapoeng. Om man får grunnpoeng som hjelper opp til status eller penger ikke er en opsjon bør man selvsagt ta imot alle poeng man kan. Penger er det mest sikre og fleksible så jeg velger alltid det om det er en opsjon.
  24. Har du sjekket hvor mye konkurrenter som Santander Cashback gir?
×
×
  • Opprett ny...