Jump to content

robertaas

Medlemmer
 • Content Count

  22172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

robertaas last won the day on March 7 2019

robertaas had the most liked content!

Community Reputation

6307 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Høres ikke ut som noe som kan kombineres optimalt på ett sted. De beste markedene jeg har vært på har vært i innlandet.. i Asia. Og "vannaktiviteter" og uteliv høres raskt ut som et sted med masse turister. Med 3 uker ville jeg kombinert litt. Sørlige Bali synes jeg er forferdelig: altfor mye turister, det flyter med søppel på strendene og går man rundt på kvelden så blir man tilbudt narkotika og småjenter. Fly gjerne til Bali, men dra raskt over til Gili-øyene. Det er 3 øyer med forskjellig aktivitetsnivå. Travangan med mest holdigång er treffplassen for backpackere og på "banana pancake trail". Mange liker stemningen der og det blir ikke for stort. Og det er også snorkling og dykking selv om det ikke kommer på noen toppliste. Øyen Meno er mere rolig for familier og Air er roligst for par... om jeg husker riktig. Dra så over til Lombok for å se et sted som ikke bare er turisme. Det er noen rolige hoteller der og markeder. Jeg koste meg på Sheraton Senggigi som hadde et utrolig bassengområde. Eller dra nordover på Bali til et zen designhotell i Ubud for instrgrambilder, men 3 uker der blir antagelig dyrt og kjedelig. Med bare ikke bruk noe tid på sørlige Bali... og det inkluderer Nusa Dua.
 2. For meg høres det ut som om det du egentlig mangler er en hobby. De fleste klarer finne noe noe som de har interesse for og som de kan dele med flere. Det kan være noe slags sport, noe nyttig for lokalsamfunnet som skal bygges eller noe gammelt som skal vedlikeholdes, noe med å lage musikk med instrument eller kor, dans, lære språk eller en helt annen ferdighet. Det finnes utrolig mye som kan engasjere og som man kan få samhol og vennskap rundt.
 3. Ble svart på i tråden for en uke siden... Greit å scrolle litt før man spør. Du tenker antagelig på greske øyer som ligger en svømmetur fra Tyrkia.
 4. Om sykling i Syden... Syklet ikke der selv, men snakket med flere som påstod at det var gode forhold for det på Fuerteventura, bedre enn de andre øyene. Så også ut til at det var lite av smale veier uten veiskuldre.
 5. Men så var det dette med politi og offentlig tjenestemenn som ønsker tjene litt ekstra på rike nordmenn som ikke behersker språk og byråkrati: https://en.wikipedia.org/wiki/Corruption_Perceptions_Index
 6. Brukte den til å koble meg opp mot unix-maskiner hvor jeg brukte editoren vi til å skrive, endre og debugge programmer og skript. Skikkelig mobilt utvikler-kontor for over 20 år siden.
 7. I Norge skjer det kun unntaksvis og nesten alle reagerer på det. I andre kan kan man høre at "Det er bare slik det er" eller "Alle gjør jo det samme". Normen er altså helt forskjellig i Norge.
 8. Har selv bodd flere år i utlandet og det er ved å være fast beboer over langt tid og fx interagere med offentlige instanser at man merker forskjellene til Norge. Ved å bo i utlandet mer enn et ferieopphold så ser man klarere både positive og negative sider ved Norge. Norge er ikke perfekt, men det er fx merkbart mindre korrupsjon og forskjellsbehandling enn hva mange andre land har. I mange land er det fx stor forskjell om man kjenner noen i politiet eller offentlig administrasjon som kan gjøre vennetjenester. Og dette kan være så vanlig at man ikke tenker på det som korrupsjon. Bare slik som at jeg skulle til et offentlig kontor og en jeg kjente sa at han kjente noen som jobbet der. Jeg tenkte ikke noe mere på det før jeg kom dit og så et kjempedigert og stappfullt venteverelse og lurte på om jeg i det hele tatt ville bli behandlet den dagen. Jeg hadde knapt trukket kølapp før det stakk et smilende ansikt ut av et kontor, "Robert? Kom hit!". Jeg var utrolig brydd med å gå forbi så mange som ventet der og fikk antagelig også mye raskere og mer uproblematisk behandling enn dem.
 9. I flere Spanske byer finnes det veldig forskjellige norske miljøer og også nordmenn som lever helt utenfor norske miljøer. Mange nordmenn og spesielt den kulørte dagspressen velger det verste fra ett av disse miljøene og bruker det til å stemple hele byen eller hele landet.
 10. Jeg er usikker på om de åpner innsjekking mer enn 2 timer før flight som er normen for mange. Det skader ikke å spørre flyselskapet.
 11. Jeg var engang på besøk hos en venn i Tyskland. Vi hadde fått invitasjon til burtsdagsfeiring. Invitasjonen sa at det begynte 17:38.
 12. https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Germany&country2=Norway&city1=Friedrichshafen&city2=Oslo&tracking=getDispatchComparison Noen nevnte at det var ordnede forhold i Tyskland. Friedrichshaven ligger helt sør i Tyskland ved Boden-sjøen og det ser ut til å være billigere enn Porto. Det er i alle fall et veldig fint og spennende område.
 13. Du skal stå i en lang kø for manuell sjakk av covid-papirer og slikt. Du bør være ferdig med køen og gå til sikkerhetssjekken minst 45 minutter og helst en time før avgang. Om du får stå i business-køen vil den normalt være kortere.Avinor anbefaler at folk kommer halvannen time før avgang og det kan faktisk være i snaueste laget for økonomi-kø. Vær også forberedt på at folk ikke har reist på lenge og derfor glemmer vann, antibac og solkrem i bagasjen slik at sikkerhetssjekken kan gå tregt. Da jeg reiste i juni ble ca 90% av alle bagger manuelt sjekket da mange hadde glemt noe. KLM hadde i alle fall tidligere boardingkort hvor det står frister for hver av etappe frem til gate, men man får kanslje ikke lengere dette ved online insjekking.
 14. Jeg vil si at det er en vesentlig forskjell på om man er "langtidsturist" som lever av penger fra utlandet enten det er pensjon eller fjernjobb og det å permanent flytte til landet og ønske leve av lokal jobb eller lokale sosiale ordninger. I det siste tilfeller er det naturlig at det settes høyere krav til at man lærer språk og kultur og prøver bli integrert, og spesielt om man har problemer med å få seg en lokal jobb og forventer at lokalsamfunnet skal betale. Å bare snakke sitt eget språk til en kelner i utlandet og å bare snakke sitte eget språk når man går på det lokale sosialkontret i et land man har fyttet til blir liksom ikke det samme.
 15. Har vært på besøk i Albir og det var en merkelig opplevelse. Folk kunne fx si at de hadde fått "en familie med utlendinger" i blokken hvor de bodde. Det betød antagelig én nederlandsk familie og resten nordmenn. I matbutikken kunne man få Mills majones, Idun ketchup og frossen Pizza Grandiosa... selvsagt til mange ganger prisen på bedre spanske produkter. Spanjolene må ha flirt godt da de så Grandiosaen. Og kom det et omreisende marked til byen så doblet de alle prisene. Nordmenn ble rett og slett sett på som idioter med altfor mye penger. Jeg skjønner at det er mange som ikke ønsker lære seg noe nytt, men for meg blir det veldig fjernt å være i et slikt miljø og det er bare et mindretall av nordmenn i Spania som bor i et slikt miljø.
×
×
 • Create New...