Jump to content

robertaas

Medlemmer
 • Content Count

  22332
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

robertaas last won the day on March 7 2019

robertaas had the most liked content!

Community Reputation

6217 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Denne måneden går turen til Valencia med kunst og vitenskapsbyen med spesiell arkitektur som bør være en grei lokasjon å teste nytt 360-kamera. Skal også teste spa-hotell ved stranden så håper på litt sommerfølelse. Turen går så til Potsdam for å se på Schloss Sanssouci som er Tysklands svar på Versailles. Er også spent på å se om de helt har kuttet oppvarming av bassenget på hotellet. Etter dette er 15 andre turer allerede booket.
 2. Turene i april fylles opp av to målgrupper: A) De som ønsker behageligere temperatur enn i Norge i billig sesong og synes det holder å sitte i solveggen. B) De som tror det er badevær året rundt i syden og gjør et bomkjøp. Hotell med oppvarmet basseng kan redde ferien,
 3. Det er sikkert flere slike. Brukte endel linklær før. Behagelig i varme, men notorisk krøllete.
 4. Singapore og Bangkok er greie å bruke som hub om man skal fly rundt i området. Air Asia og Cebu Pacific samt deres huber er greie å bli kjent med da du raskt kommer til mange interessante destinasjoner. Og om du følger litt med og booker i tide kan det bli veldig billig, men som alltid blir det veldig dyrt å bare møte opp på flyplass uten å ha sjekket hva som er inkludert. Når jeg hører noen som klager over hvor mye ekstra de måtte betale på flyplassen så bruker jeg takke dem for å sponse min billige billett.
 5. Jeg reiser vanligvis ganske raskt og effektivt, men meg bruker bestandig å "gå meg litt vill" og se områder man ikke sender turister til for å "se hvordan det egentlig er der". Det er også anbefale å prøve snakke med noen lokale som ikke jobber i turistnæringen. Vil advare om at prisene på hotell og billeie kan være 3-4 doblet på to år. Har hørt om folk som måtte kansellere tur til USA da de fant ut hva noen uker der faktisk ville koste nå. Flere steder har de også funnet ut at det er rasistisk å slå ned på narkobruk, uteliggere eller kriminalitet så mange steder er nå nærmest helt ute av kontroll og dette er spesielt i Califorina. Så gjør grundig research før reise til USA. Og har du som meg vært innom for mange land så holder det ikke med ESTA, du må ha fullt visum for å reise til USA.
 6. Med ca 25 utenlandsturer i året har jeg aldri skjønt meg på de som prøver ta alle destinasjoner i verden på én reise, men jeg skjønner jo de som ønsker reise rundt i sørøst-asia en stund. På en slik liste ville jeg fjernet destinasjoner som Algarve som man lett kommer til senere fra Norge. Og Maldivene er så langt unna backpacking som man kommer, det er små øyer som hver har en eksklusiv resort og ikke noe mer. Google "banana pancake trail" for å få gode tips om ruter for backpacking i Asia. Vientiane: kjedelig by -kom deg heller nordover til Luang Prabang med fantastisk stemning, lang linje med tiggermunker om morgenen og fint nattemarked -Vang Vieng ligger nærmere Vientiane, men det er for de ønsker ta alle mulige rusmidler mens de flyter nedover i et traktordekk Pattaya: verdens største bordell Hua Hin, Ko samui, Puket, Krabi er charterdestinasjoner. Tror jeg ville droppet hele Thailand og heller reist rundt i Fillipinene. Mauritius synes jeg var kjedelig. Seychellene er bra, men langt fra backpacking. Du slipper ikke inn i landet uten å ha booket alle dine hotellopphold. La Reunion er en fantastisk og variert øy, men man må vite når man skal reise det og helst kunne fransk.
 7. Du så rett og slett at utelivsbransjen ga kundene akkurat det de ønsket. De fleste som drar til sørlige Grandkanari ønsker billigst mulig og mest mulig sprit. Slik har det vært i mange tiår. Og selvsagt er det stadig noen turister som ikke har gjort research som havner midt oppi galskapen. Andre deler av øya og andre øyer har en annen sammensetning av turister. På Forteventura er fx mange turister interessert i trening.
 8. Rorbua er borte, men du har valget mellom barene "Valhall" og "Heia Norge".
 9. Egypt har varmere vann enn kanariøyene og er litt kjøligere om kvelden, men du må dra med litt ukjente selskaper.
 10. November regnes som for tidlig for Florida da det fortsatt er orkansesong og helt i slutten av regnsesong. Noe annet er at mange steder har mangedoblet pris for hotell og leiebil etter covid. Ikke finn på å booke noe til USA uten å sjekke hotellpris først. Puerto Rico på Grand Canaria er marginalt bedre enn andre steder på kanariøyene når det gjelder klima. Og jeg ville valgt andre da det er slitt der. Om små maginer for temperatur er viktig dra heller til Kapp verde.
 11. De fleste franske byer har nedslitte forstadsområder med sosiale boliger. Har bodd nær slike områder og det er ikke steder du normalt vil havne som turist. Ellers er Montpellier på 17. plass og Avignon på 20. plass for kriminalitet per innbygger. Lyon leder. Om du finner på noe slik som meg som vandret fra Montpellier til sjøen så bør du derimot gjøre litt research på hvilke områder du går gjennom.
 12. Det er ikke snakk om å lære først etter at du har kommet dit eller å virkelig lære seg språket godt. Det er bare snakk om å lære seg et par enkle fraser for å vise at du viser interesse for dem og landet.
 13. Om du bare har vært borti parisere kan jeg ikke si meg helt uenig selv om jeg faktisk også finnes noen hyggelige folk fra Paris. I Frankrike er parisere beryktet for å være egoister og ikke bry seg om andre. Om de dulter borti noen i gata vil de aldri stoppe eller si unnskyld da de aldri vil se den personene igjen. Det blir som med folk fra New York som blir uglesett i resten av USA.
 14. Da bør du gjøre en liten innsats i alle fall. Hvorfor dra til et land som du har så lite interesse av?
×
×
 • Create New...