Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Overvekt - hvor farlig


Anbefalte innlegg

Leser og hører ofte om folk som får beskjed om at de må slanke seg ellers dør de før de er 40.

 

Hvordan kan legene vite det? Mange overvektige blir 80 feks

 

Snakker sterk overvekt...

 

Men det er ikke sånn at man må få blodpropp eller slag, selv om det øker sjansene. Så hvordan kan en lege vite at det kommer til å skje?

 

Anonymous poster hash: f3cac...01f

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Handler jo om å øke risikoen da. Ja, du kan leve et røyk-, fett- og alkoholfritt liv og få kreft i en alder av 30. Men sjansen er betydelig mindre om du lever et generelt sunt liv og holder en normalvekt. Og helt ærlig, hvem ønsker å holde seg overvektig?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Man kan jo dø av trening også, vertfall profesjonelle eller de som ruser seg.

 

Men største problemen er nok å få blodpropp på grunn av fett eller sukker.

Tror man må være over 30 KG over vekt f.eks godt over 120 kg hvis man er 2 meter høy bare for et eksempel.

Lenke til kommentar

Hvor mange sykelig overvektige 80åringer ser du? 

Hvis du virkelig ikke syns det å være sykelig overvektig virker farlig nok så se noen episoder med my 600 lb life. Dr Now hjelper sykt overvektige å gå ned i vekt, fordi det tar sakte men sikkert livet av dem på diverse måter. Bare det å være ekstremt stor og få en alvorlig infeksjon kan fort ta livet av deg da kroppen rett og slett ikke orker mer, du legger noe sinnssykt press på alle organene dine ved å være ekstremt overvektig, og dette mener du ikke burde ha noe å si for hvor lenge man kan leve? I mange av episodene jeg har sett så er til og med en lang biltur for mye for kroppen å takle til og med, du skjønner jo da at det ikke på noen måte er sunt å være så stor?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

De vet jo ikke. Men ved et visst punkt begynner sjansene å bli så store at man regner det som at det "høyst sannsynlig vil skje".

Hvis du er profesjonell rallykjører som aldri bruker bilbelte og veltebur så er det ingen overdrivelse å si at vedkommende kommer til å kjøre seg ihjel. Man vet jo ikke, men... likevel.

Slik er det med all form for usunn livsstil også. Når man blir så usunn at det sklir over i klassen for basehopping uten fallskjerm, da garanterer man gjerne død ved ung alder.

 

Har man fått en slik beskjed av en lege, da har legen undersøkt deg først. De ser gjerne at du har blodtrykk som er høyt nok til at de mindre blodårene kan sprekke, de ser gjerne at man har høy nok fettprosent i blodet til at det garantert ikke kan flyte fritt gjennom de smaleste blodårene, de ser at du svetter når du reiser deg opp, de hører at du sliter med å snakke fordi du er konstant anpusten, de ser at du har usunne matvaner ved at huden din ser ut som bleket sandpapir, osv, osv, osv.

De ser ikke bare på vekten din når de sier slikt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Også kommer det i stor grad an på hvorfor du er overvektig. Om du «bare» er feit, men spiser sunt og trener og er aktiv og bruker lite alkohol osv er dine sjangser til å bli gammel ikke så ille. Men om du er feit fordi du stort sett er inaktiv, røyker og drikker og spiser søppelmat dagen lang, ja da har du maksimert alle risikofaktorene for å slippe å belaste pensjonsfondet

Lenke til kommentar

Rart de kan si noen dør før 40 uten å vite det. Da er det løgn.

 

Anonymous poster hash: f3cac...01f

Nja, sannsynligheten for at du dør tidligere er så høy og sannsynligheten for at du er en av de ytterst få som klarer seg litt lengre med sykelig overvekt er forsvinnende liten, så nei, de lyver egentlig ikke. 

 

Edit: Det er klart at de ikke kan se inn i fremtiden, men legene har mye større innsikt i hva som skjer og hvorfor, så det å bare avvise det legen sier fordi noen folk påstår at de kan være sykelig overvektig og sunn er og blir dumt. Det er forresten veldig misvisende og direkte farlig å påstå at man kan være sykt feit og sunn, ikke bare for deg men også de som blir påvirket av dine holdninger. Jeg hater Tess Munster pga det. Hun prøver å påstå at hun er frisk som en fisk når hun har skrevet om mange uvanlige plager for folk på hennes alder før.... Fat acceptance kan fuck off. 

Endret av BuffyAnneSummers
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Legen må gi slike dødsdommer, ellers vil pasientene ofte ikke gjøre en endring. De ser ikke alvoret i det. Er det samme som når man sier at røyk gir deg lungekreft, ikke ALLE blir rammet av det men en så stor andel av dem sliter med så mye forskjellig, ikke bare lungekreft, at det ikke er forsvarlig å sitte der og tro at kanskje denne ene personen kan klare seg til å bli 90 hvis de fortsetter å røyke selv om det forekommer også.

Legene kan ikke gamble med liv, vi har bare ett. 

Endret av BuffyAnneSummers
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...