Jump to content

LMH1

Medlemmer
 • Content Count

  23780
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2043 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

80914 profile views
 1. Tja på lengere sikt vil store deler av norge være dekket av 5g så hvis det ikke er fiber til kunde vil 5g eller noe annet erstatte. Tja fiber er ikke så kostbart trenger kun 1 cm tykkelse et stort borr ville gjort det billigere. Det som er dyrt er å grave. Så valgene man gjør det dyrt, enkelte steder bruker microtrenching så kan gjøres billig. Annen måte som kan gjøres på er trådløs fiber (Airfiber) selv om det er uvanlig til annet en løsning mellom bedrifter.
 2. Båt har man ofte egen lugar mens fly sitter man tett så dere får mene hva dere vil. Er varmere i danmark og tyskland en norge vertfall selv om i bestefall noen grader.
 3. LMH1

  Nav dagpenger?

  Fant ikke igjen men noen mener de klarer å leve på sosial trygd med opp til 6500 kr i måneden som maks beløp andre tilleggytelser gir trekk i lønn. Så hvordan klarer man å leve med 6500 kr i dag? bostøtte gi trekk i lønn samme med dekking av strømregning. Så de kan kun få gavekort i praksis for å ungå trekk i lønn men muligens det er i gråsonen. I bærum er ikke uvanlig i borettslag med 4500 kr i måneden i fellesutgifter, i strøm må man fort regne med 200-1000 kr i måneden. Hvor mye mat vil koste? rundt 1000-1500 kr i måneden hva med mobilavtale fort 400 kr i måneden så vi kan begynne å regne sammen blir fort 7500 kr dette hvis man skal ha klær og annet i tillegg så sier seg selv å leve på sosialtrygd ikke funger i legden. både arbeidsavkaring\uføretrygd og dagpenger funger men kan være tøft særlig på boligmarkedet hvis man ikke går for obos leie til eie. Men sannheten de må leve på 40-60 kvadrat til rundt 2 milioner. Skal man reise koster fort månedskort 1000 kr er kun de uføretrygdet eller som mottar dagpenger eller arbeidsavkalringspenger som kan søke om reisepenger (Uføretrygdet får foreløig honnør eller som barn) men dagpenger og arbeidsavklaringspenger kan søke om reisepenger men må være fordi det ikke finne andre løsninger eller at det er behov for reise ved kurs og opplæring. Var ikke lenge siden noen kan kjøpe engangsgrill å spise middag når strømprisene er så høye. Så sier jo litt hvor mange gjør dette? Nå har man ikke tatt med å spise på macdonnals men man ser jo her man fort taper penger på sosial stønad. Så kommer jo tannlege og legetime etc i tillegg. Kanskje briller hvis det er nødvendig.
 4. Tja det varierer vel man bør vel satse på sikre bedrifter for kan være risiko selv om aksjer er mere risiko så kan totalsett ta tid før det økes.
 5. Nei men hva hjelper det er nok høy til 1 mai så en del måneder til selv om det vil variere billigere om helgene og natta. Faktisk er ikke 1.5 kr så veldig dyrt per kilowatt. man betaler 20 kr for bensin og 19 kr for disel ofte. Selv om det er dyrere en vanlig. Men på lengere sikt må staten finne løsning på vinteren eller må folket finne løsning f.eks kutte skatter og avgifter særlig til de som tjener minst. Problemet solsellpanel og vannkraft gir mindre effektivitet på grunn av kaldt vann og lite sol. Så vindkraft er vel løsningen men gir nok lite i snitt kanskje mest i fjell og sjø. Vi kan jo gjøre som utlandet nekte å selge strøm men spørs om det vil hjelpe fordi konkuransen blir mindre. For er lite miljøvennlig med parafin og kull og peis men er synd det blir løsningen de dyreste dagene. Tenk på de som bor i nord som opplever 20 minus så vi i sør er heldige som ofte er kun 5 minus. Det finnes billigere strømavtale hvis du bruker mye: Norges energi Avtale: Spotpris Type: Spotavtale Fastbeløp: 49 kr/mnd Påslag: 0.00 øre/kWh Samlet: 3.27 øre/kWh Men er ikke opplyst hvor lenge den varer før man blir flyttet på dyrere avtale.
 6. Men er jo problemet særlig det med jobb og inntekt mange som utnytter corona sitvasjonen at de nekter eller kutter bonus og lønn fordi kostnadene med munnbind økes og risikoen er større så staten må ikke kutte trygdene og penger til folk hjelper lite å si det skal lønne seg å jobbe da mere jobb betyr mindre inntekt og større risiko. For å leie ut boligen kan være risiko også folk bruker mere strøm å driter i andres utgifter og man kan risikere å gå på forsikringsmell. Tenk på de som driver drivhus av større klasse betaler 3 milioner kr årlig i strøm ikke rart prisene på blomster økes det bare på grunn av en ting. Noen er så heldig de får hjemmekontor men flest får aldri det. Ikke slik verden funger hvor mange her får det tilbudet under 12%. Heldigvis ser man ikke store prisøkningen på mat:https://www.nhosh.no/bransjer/handel2/nyheter/2021/22-prosent-i-prisokning-pa-mat-og-drikke/ https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/jak939/prishopp-paa-varer-frykter-beintoeff-vinter-for-mange Så heldigvis lar det vente på seg ellers blir det tøft for mange som tjener under 500 000 kr som ikke har oppsparte midler. Man ser jo trebyggebrangsen og spillutviklere og programvare produsenter tjener like bra som før, så er særlig it og fly og en del annet som får det tøft og hotellvirksomhet. Men økes på grunn av karantene hotel. https://e24.no/boers-og-finans/i/dnrAxq/tesla-spekulanten?referer=https%3A%2F%2Fwww.vg.no Man kan jo invistere i aksjer men kan fort gå opp og ned så risiko. Men noen tjener store penger. Mere synd på de som kjøper bilen og har null rettigheter ved reklamasjon og service. Ville ikke lønne seg å gi det.
 7. https://www.nextgentel.no/privat/tradlost-bredband https://www.nextgentel.no/bestilling/produkter/internett ikke veldig fristetene nei får ikke opp man får tilbudet annet en treg linje på min adresse får jeg mellom 50-20 mbit med pris mellom 723 til 623 kr man får jo vikenfiber 150\150 mbit til samme pris. I tilegg 1000 kr i etablering. Så at folk styrer unna er ikke så rart. Var jo slik med kobberkabel også.. Man vet jo hva slags rykte nexgentel har på bredbånd markedet de skryr hastigheten over det som er forsvarlig å levere på kobber men gir null support hvis noe skjer. Så har man bindingstid. Hjelper lite altibox må legge til utleie de stedene som har fått offentlig støtte de vil ikke si hvor.
 8. Sikkert mye å gjøre som er risiko som å leie ut boligen eller å handle aksjer men kanskje ikke lønnsomt i lengden. Ta kveldsvakter? Men spørs om det er mulig eller se etter bedre betalt jobb men vet selv det er vanskelig. https://dinside.dagbladet.no/okonomi/skummelt-og-klump-i-magen/74748942 Noen som her heldig å kan forhandle lønn men spørs om alle er like heldig. Nå kan være risiko for sykemelding og palmeolje: https://dinside.dagbladet.no/bolig/advarer--kan-vaere-kreftfremkallende/74768667 Mistenker billigste tannkrem inneholder det så om du vil ha kreft så gjerne for oss andre så er ikke alt det billigste er billigst totalsett.' Hvilket parti er det? Senterpartiet og AP er nok bedre en høyre\FRP for de som får hjelp av nav. Men er jo diskusjon rundt det kan bli høyere CO2 pris og ligdene og høyere strømpris så man ser jo uansett parti så blir det tøffere for folk man får reise utlansk. Da 5g prisene i norge øker mens man får bedre mobilpakker i england. Selv om strøm og matmangler er større problem der.
 9. Ja men problemet med det Ice og telia og telenor vil antakelig på lengere sikt øke datapakkene men foreløpig går det smått. Så siste man vil være i bindinstid i en slik sitvasjon selv 1 år ikke er lenge så kan det være vanskelig å si opp. Det som også er usikkert om homenet\nextgentel noen gang for leie telenor eller altibox sin fiber man trenger konkuranse så da er bindingstid dårlig avtale.
 10. Ta det opp med forbrukerrådet eller forbrukertilsynet får du sikker svar: Men har du ikke fått tjenesten burde du ikke få kostnad men siden tjeneste og salg er forskjellige ting er tjenesteloven og kjøpsloven samt forbrukerkjøpsloven som gjelder. Så du får bare vente kan de ikke levere i rimlig tid så burde du ha noen rettigheter.
 11. Finnes jo https://www.codecademy.com/learn/learn-html https://www.udemy.com/courses/search/?src=ukw&q=html om man vil betale for å bli god men spørs om det er lønnsomt for de fleste hvis du ikke er god nok er kanskje ikke koding noe for deg man må være flink å lære på egen hånd og kunne og huske hvordan man løser så man må være veldig selstendig ikke være avhenging av andre. For er tøft utvikler fager krever høy utdannelse og forståelse. For går noe feil må man vite hva som er årsaken. Man blir ikke god av w3scools det er for nybegynner men gir ikke bilde av logikken profesjonelle hvordan de løser et problem og hvordan CMS og kombinering eller koding av mere komplekse database systemer. Så hvis du både skal drive med grafisk design og CSS i tillegg får du litt av en jobb alene.
 12. Ulefone Power Armor 13 8+256GB Noen som har testet den mot ulefone power 5? for vet den sliter med minnefeil over tid og treg lading så er usikker på det er kjente problemer med slike merker? Vet ikke folk husker igjen mine tråder om iwill. https://www.iwill.no/ulefone-armor-10-5g-6-67-fhd-2400x1080-ips-android-sort for er utrolig hvor dårlig konkuranse det er finnes det noe alternativer bortsett fra aliexpress og ebay der man risikerer imporavgift og moms i tillegg? Samt null support fra aliexpress og ebay og man må dekke returfrakten selv? Har dårlig erfaringer med reprasjon på ulefone men sliter å finne alternativer da eneste negative mangler 5g og esim. Ulefone Power Armor 13T 5G 2021 Price & Full Specs - Smartphonebio.com Men er usikkert når den kommer og til hvilken pris. Kan jo koste 10500 kr så da er jo 4000 kr bedre kjøp. Er usikkert vil gå for samsung og skeptisk til xiomi ville heller kjøpt noe brukt jeg vet funger. Så risiko uansett hva jeg gjør. Men 4000 kr er ikke veldig dyrt. Selv om er usikkert hvor god invistering da 4g antakelig vil ta slutt i 2030. Vet batteriet degraderes noe i løp av noen år men støst sansynlig ikke størst problem med ulefone. Det er jo gratis frakt på komplett men man får lykke til å be komplett konkurere mot netonnet. Samme med elkjøp.
 13. Tja ikke så mye er vel grunn for ulefone power 5 og Ulefone Power Armor 13 8+256GB Black samt Samsung Galaxy F22 Gjør det bedre. Fast charging 15W Fast charging 25W USB Power Delivery 3.0 Fast Qi/PMA wireless charging 15W Reverse wireless charging 4.5W Non-removable Li-Po, 6000 mAh Non-removable Li-Ion ,4000 mAh
 14. Poenget er pcie er raskere en harddisk. Fiber er raskere en 4g og 5g vertfall på små data. Hjelper en del på 3700 MHz eller mere og kort strekning men blir forstyrrelse og pakketap. Så hvis vi sammenligner 2 tb data og 1 milliard filer på 50 kB snakk om kildekoden til større programmer og slikt begge har like høy hastighet vil nok fiber være raskere. Hvorfor kan jo diskuteres. Fiber har vel ikke begrensinger på antall kunder per node i like stor grad. Spesielt på frekvenser som 700 MHz.
 15. Nå bruker vel Telenor og ice og Telia forskjellige frekvenser som 20 til 50 MHz opp til 200 MHz med 1024 qam. Det finnes QOS men usikker på om det er samme kategori. Esim i 5g ruter er uvanlig. Men hvordan er datastrøms klarer fiber 10000 brukere på 1 gigabit mens 5g klarer kun 1000 brukere før det blir sirup for må høy opp i frekvens hvis ikke pingen skal økes. For er raskere å laste ned zip eller rar fil på 2 tb en å laste ned gjennom tortoisesvn eller torrents.
×
×
 • Create New...